Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, shlomiko כתב:

אני מדבר על העניין הזה https://www.kore.co.il/viewArticle/174049

תרצה או לא תרצה, יש חוק בין לאומי שמכשיר יחס וזכויות לעצירים ואסירים. זכויות "אדם" מינימליות. 

מאחר ואין עוד בחוק שלנו התייחסות יעודית ליצורים מהחמאס, ואנו תחת ביקורת בינ"ל שעוד לא חווינו כמותה למיטב זכרוני וידיעתי, אנחנו צריכים גם לדאוג לתנאים המינימלים האלו של האסירים הארורים האלו. 

אני לא חייב להסכים עם זה ברמה האישית, כדי להבין שזה דבר שהוא לצערי נכון לביצוע. ולו רק בגלל ההשלכות האפשריות שלו עלינו כמדינה, במיוחד בתקופת מלחמה. 

ברמה האישית אני יכול לחשוב על שלל דרכים יצירתיות "להעסיק" את הנוחבות כדי שלא "ישעמם להם", ולא ידאגו לזוטות כמו אוכל וביגוד חם, אבל זה רק אני, ואנחנו (בינתיים) מדינת חוק. 

שורה תחתונה. אין עדיין חוק מתאים לעבריינים האלו - מערכת המשפט צריכה להתמודד עם החוקים הקיימים לגביהם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, taranta כתב:

יש לך סטטיסטיקה על זה? כי אני דווקא זוכר בעיקר את קדימה וכל מי שהקיף את ליברמן. אופוזיציות מובהקות לימין שאתה נהנה להאשים כל כך.

בכל מקרה - רוב הסיכויים שהשחיתות תהיה אצל מי שבשלטון, פשוט בגלל שהכספים אצלו. 

לא הבנתי, אתה טוען שהוא לא צודק או שהוא כן צודק אבל זה מסתדר לך כי יותר סביר שמי שבשלטון בפועל יתפתה לשחיתות?

פורסם

קדימה (אולמרט, מעטפות ואיזה טורס משהו, אולמרט היה בכלא כמה שנים בעקבות השחיתות שלו) וליברמן (משהו לגבי הזמנת התנקשות? לא זוכר כבר, "פרשת השגריר" ואולי עוד), לא בדיוק נקיים. 

היחידים שקוראים לליברמן "שמאלני" זה מפלגת הליכוד והעומד בראשה. כנראה בעקבות כך גם המצביעים לה. 

קדימה, אני פשוט לא זוכר- אבל מי שהקים אותה היה שרון, מקריאה זריזה ברשת. לא בדיוק ממתפקדי מר"צ או חבר של שריד ושולמית אלוני.

אבל בגדול, כן, ההערה נכונה- הימין היה בשלטון רוב הזמן ב-2 העשורים האחרונים, והשחיתות רק גברה. 

בימינו אנו, היא אף עלתה על כל דמיון וגבול.

• אהבתי 1

פורסם

בחזרה לנושא השירשור, מתוך כתבה בדהמרקר:

https://www.haaretz.co.il/tmr/dynamo/cars/2024-12-24/ty-article/.highlight/00000193-f485-d0ad-a9f7-feaf14780000

בסך הכל יש בישראל כ–640 אלף תגי נכה. ב–2020 היו 90 אלף בעלי תג נכה — זינוק של כ–711%.

כדי להקל על הוצאת תגי נכה, משרד התחבורה איפשר להוציא אותם דרך הרשת, בלי לפגוש פקיד רישוי. אלא שכך נוצרה פרצה שאיפשרה כמעט לכל אחד להוציא תג כזה. ברשת הופיעו פרסומים לחברות המטפלות בהוצאת תג נכה, עם "תוצאה מובטחת", בעלות של כמה אלפי שקלים.

באחרונה נחשפה רשת כזאת בידי המשטרה, שכללה גם רופא שזייף, לפי החשד, אישורים ומסמכים שונים כדי להוציא תגי נכה גם לנהגים בריאים לגמרי, שאינם זכאים לו. במשרד התחבורה הבטיחו לבחון את התגים, ולשלול את הזכאות לתג ממי שהוציא אותו במרמה, אך התהליך עשוי לקחת זמן רב. במשרד הקימו גם ועדה שתבחן את הדרך שבה אפשר להוציא תגים.

פורסם

לגבי 1 - זה עניינו של המחוקק שיכול לקבוע לא רק גבול עליון אלא גם גבול תחתון לענישה - זה קיים בענישה מנהלתית (צבירת נקודות, הזכרנו), אם עבודת מטה תראה שיש צורך בקביעת גבולות גזרה לבית המשפט חקיקה כזו אפשרית.

לגבי 2 - איני מכיר את שיטות העבודה של מערכת בתי המשפט. אבל בכל מערכת מסודרת יש נהלים ויעדים.

בשני המקרים - כל שינוי מחייב גם מדידת ההשפעה על התרחשות תאונות, נפגעים וכו'. בדיוק כמו שינויים, ךמשל, במהירות מותרת. זה תהליך שלוקח זמן, ומצריך גם מצחאת דרך להשוואה מול העדר הנחיות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

בשני המקרים - כל שינוי מחייב גם מדידת ההשפעה על התרחשות תאונות, נפגעים וכו'. בדיוק כמו שינויים, ךמשל, במהירות מותרת. זה תהליך שלוקח זמן, ומצריך גם מצחאת דרך להשוואה מול העדר הנחיות.

אז, מנסה להבין מה אתה אומר בעצם:

אם יווצר מצב מוזר, שבו זה נראה שלפי הנתונים מאסר בפועל לנהגים שיכורים לא תורם להורדת כמות תאונות הדרכים, אז לא צריך להמשיך במדיניות הזו? 

כי נתונים יבשים יכולים לשקר בקלות מרשימה, או לכל הפחות לעוות את האמת לכיוונים מוזרים. 

בוא וניקח מצב תיאורטי.

מוחלטת החמרה בענישה לאורך תקופה של שנה קלנדרית אחת (נניח 2025). 

בינתיים, כמות התאונות כולל הקשות ומספר ההרוגים עלה במהלך השנה הזו, בין היתר בגלל הסטת תקציבים של תחזוקת תשתיות לכיוונים אחרים, השפעה שפחות ניתנת למדידה כמו אולי (וזה בהחלט אפשרי לצערי) מצבי פוסט טראומה מהמלחמה שבהם צופר של אמבולנס גורם למצוקה ולתאונה, ו\או משתנים מוזרים נוספים שאני לא יכול לחשוב עליהם כרגע. 

התוצאות - יש עלייה בתאונות למרות שיש החמרה בענישה. 

אילו מסקנות יצאו מזה? 

פורסם

כמו בכל ניסוי מדעי, אתה משנה רק את המשתנה התלוי ומשאיר את כל השאר אותו דבר. במציאות זה קצת יותר קשה.

בארץ יש שילוב לא מוצלח של תשתיות רעועות (ליתר דיוק: פער עצום בין תשתיות חדשות וטובות לתשתיות שהיו מביישות את זימבבואה), עומס תחבורתי מופרע שרק גדל, תרבות נהיגה מחורבנת, אכיפה עלובה שמתרכזת במה שקל למדוד ולא במה שחשוב, ואכן שיפוט מקל. אבל עם כל זאת אנחנו מקום 20 בעולם בתאונות קטלניות ל-100K תושבים, רע אבל לא קטסטרופלי (כלומר כן, כוונתי רק לנתון הסטטיסטי).

וואו איך ברחנו מנושא השרשור... 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 26 דקות, Jack457 כתב:

כמו בכל ניסוי מדעי, אתה משנה רק את המשתנה התלוי ומשאיר את כל השאר אותו דבר. במציאות זה קצת יותר קשה.

זו שאלת המליון דולר זימבאבואי: איך.

לפני 26 דקות, Jack457 כתב:

וואו איך ברחנו מנושא השרשור... 

לא לחלוטין מדוייק. 

תאונות דרכים גם גורמות לעלייה בכמות תווי הנכים לצערנו.

והנה חזרנו.

פורסם

@ברווזבהחלט ייתכן שמאסר או שיטת ענישה זו או אחרת, או בכלל, לא יביאו לתוצאות המקוות, ויויה צורך לחשב מסלול מחדש. קרוב לודאי שטווח הזמן יהיה הרבה יותר משנה, והשיטות הסטטיסטיות יצטרכו להיות מתוחכמות כדי לשקול גם משתנים וערפלנים נוספים. לא משהו שאינו מוכר .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

או שיטת ענישה זו או אחרת, או בכלל, לא יביאו לתוצאות המקוות

הנה לך רעיון לשיטת ענישה הקשורה ישירות לנושא השירשור: 

כל אלו שהוציאו תווי נכה במרמה, כן? לא בזכות. במרמה? 

לגרום להם להזדקק להם באמת...

לא בדיוק יפתור את הבעייה אבל בהחלט יצור הרתעה :LOL:

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

@ברווזבהחלט ייתכן שמאסר או שיטת ענישה זו או אחרת, או בכלל, לא יביאו לתוצאות המקוות, ויויה צורך לחשב מסלול מחדש. קרוב לודאי שטווח הזמן יהיה הרבה יותר משנה, והשיטות הסטטיסטיות יצטרכו להיות מתוחכמות כדי לשקול גם משתנים וערפלנים נוספים. לא משהו שאינו מוכר .

יש פה לאורך כל הדרך אנשים שלהבנתי שאומרים את זה: תנסו להיכנס לראש של העבריין, תנו לו עונש שהוא יבין.

אדם נורמטיבי שנגע בפלאפון, אם יהיו מצלמות טקטיות ואלף ש"ח דו"ח, זה יפתור את רוב המקרים, כי לרובינו יש אמפתיה לכספנו... אבל עבריין קרימינל שפתח רשת של זיופים ואתה מתחיל להתחנחן עם איזה טענה של ראיות בשלב החקירה הגלויה, אז כל פושע יודע איך לצאת די בקלות מהענין, ויודע מה, גם אם הוא לא יודע, רק חושב שיודע, כבר אנחנו בבעיה, כי הוא לא מורתע.

'ענוש עבריין כאיוולתו'

פורסם
בתאריך 18.12.2024 בשעה 09:19, nadavd4 כתב:

.....

אם הוא פוסט-טראומטי לא בטוח שזה יהיה לו טוב.
ליד מקום המגורים הקודם שלי היה אדם מבוגר שהיה מסתובב שיכור בשעות הערב ו"מחפש" עוברי אורח, מהר מאוד זה התפתח לקללות/אלימות/הטרדות מצידו ולצערי גם מאנשים שלא מכירים את הבחור או (בצדק) מאנשים שפחדו שיקרה להם משהו.

מי שהצליח לדבר איתו, גילה שמדובר בהלום קרב ממלחמת יום כיפור שלטענתו חברים שלו נהרגו ומאז הוא סובל מפוסט-טראומה, והבחור מוכר לרשויות אבל לצערי הן לא עושות כלום.

לבחור כזה לחלוטין מגיע פתור מתור, אבל אלכוהול לא הייתי נותן לו...

מגיב באיחור, אתה מדבר על בחור בשנות ה40 או 50 מהרצליה?

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...