Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לקנות רכב מסוחר - מגרש 😱

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר מהעבודה לא מזמן רכש אאוטלנדר שמורה מאוד עם נתונים מצוינים מכלמוביל, מישהו הפקיד את הרכב במסגרת עסקת טרייד-אין עבור רכב חדש.

ככה שכמו שכבר נכתב פה, בטרייד אינים של היבואנים יש לפעמים אחלה מציאות, אנשים נכנסים עם רכבים שמורים ויוצאים עם חדשים, אבל רכב בן 10 כנראה לא יהיה שם או שצריך לתפוס רגע לפני שהם מעבירים לאיזה סוחר. 

מכל מני סוחרים ומגרשים פרטיים(שמוליק ובניו או רכבי יחזקאל בע"מ), אני הייתי מתרחק ממש. 

פורסם

תראה, 

כל מקרה וכל סוחר לגופו. 

היו פה כמה דיונים, 

אחד החבר'ה בפורום רשם שבאחד הפעמים שחיפש רכב, הגיע למגרש והבעלים אמר לו משהו בסגנון 

"אני סוחר רכב, זאת העבודה שלי ואני עושה אותה שנים" 

אני מאוד התחברתי לזה. 

תחקור, 

תחפש מידע לפי מס' הרכב, 

תריץ חיפוש על המקום

ותהיה ערני. 

פורסם

כדאי להבין עיקרון לגבי סוחרי רכב, ואני מדבר לאחר שנכוותי...

מלאי הרכבים ברשותם מגיע בשני דרכים בדר"כ,

1. רכבים שהגיעו בטרייד אין - יש שמועה שזה רכבים שלא הצליחו למכור באופן עצמאי ביד 2 מכל מיני סיבות והסוחר מחליט לשלם על הרכב כמה שקלים ולתת הנחה בקניית רכב אחר.

2. רכבים שנרכשו מחברות הביטוח, אסביר.

כידוע , לאחר תאונה, ייתכן נזק חלקי או אובדן.

האובדן מתחלק לשניים, אובדן למעשה או אובדן להלכה.

משיקולי עלויות חברות הביטוח מעדיפות לתת לרכב הניזוק מחירון , למרות שהוא רק אובדן להלכה,

החברות למעשה רוכשות את הרכב מהניזוק, ואז היא מוכרת את הרכב הניזוק AS IS לסוחר . 

הסוחר מייפה ומשפץ , ומוכר אותו.

הכלל היוצא מזה,

כל זמן שלצערי יהיו תאונות דרכים, יהיו חברות ביטוח מעורבות בסיפור, יהיו סוחרי רכב. 

אובדן למעשה זה הטוטאל לוס הקלאסי של הורדה מהכביש.

לסיכום,

אם יש לך מזומן ביד ואתה לא משועבד למכירת רכב נוכחי על מנת לרכוש רכב אחר, לא הייתי מגיע לסוחר,

אף לא בטעות. כדאי להמתין קצת, ובעזרת השם, תמצא את שחשקה נפשך.

אם אתה ממש לחוץ, ו/או משועבד למכירת רכב נוכחי שלא הולכת כל כך,

חפש סוחר אמין, עם מוניטין, ובכל מקרה, תעשה בדיקה מקיפה במכון בדיקה ולא במוסך כלשהו על הדרך.

ותקווה לטוב!

בהצלחה! :)

פורסם

כל כך הרבה קלישאות נבובות בפוסט אחד... וואו.

גם פרטיים (או מתחזים לפרטיים) יכולים לרמות

יש לבדוק כל רכב בשבע עיניים, להטיל ספק במידע שנותנים לך, ולנסות להצליב מידע במידת האפשר.

להוציא דוח סליקה.

לקחת לבדיקה גם אם מציגים לך כזאת.

ולזכור: כשיש ספק - אין ספק.

• אהבתי 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בתאריך 3.12.2024 בשעה 22:53, Morde כתב:

רכבים שהגיעו בטרייד אין - יש שמועה שזה רכבים שלא הצליחו למכור באופן עצמאי ביד 2 מכל מיני סיבות והסוחר מחליט לשלם על הרכב כמה שקלים ולתת הנחה בקניית רכב אחר.

יש לא מעט אנשים שמעדיפים את הנוחות של הטרייד אין ולא מנסים למכור באופן פרטי למרות שברור שמפסידים כך כסף. אני עשיתי זאת פעמיים ולא התחרטתי.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

גם אחרי שקניתי משני סוחרים, אני חושב שהסוחר הממוצע ידע לסובב טוב יותר מאדם ממוצע

מי שיודע באמת מה ואיך לבדוק, לא חושב שמישהו יוכל לבלבל אותו

אבל רוב האנשים לא מוסכניקים ולא בני מוסכניקים, ודיאטת קילומטרים, צביעת צמיגים ולא יודע איזה חארטות שהם דופקים יפילו את הקונה הממוצע בפח

כמובן שיש פרטיים שמשקרים, אבל לרוב הסוחרים יש דוקטורט בשקרים (חוצמזה שהסוחר גוזר קופון שאין לי עניין שלא לגזור בעצמי אבל זה עניין אחר)

לכן להבנתי לא מומלץ לקנות מסוחרים וכמו הכלל שבכול כלל יש יוצא מן הכלל כך גם פה, אבל בגדול זה השנקל שלי

פורסם

טרייד אין של יבואן - אפשר לשקול . המחיר יהיה גבוה בד"כ ממה שתמצא מאדם פרטי.

סוחר דמיקולו סוג ז' מנתניה / חולון וכו' - BIG NO NO

35 שנים מאז שקניתי את הרכב הראשון - רנו 14 הזכורה לטוב כשנולד הבן הבכור.

מאז ועד היום הנפילה היחידה שקרתה לי היא  אצל סוחר רכב בחולון.

כל השאר קניתי מאנשים פרטיים , תמיד בודק בזהירות בגלל הסוחרים המוסווים וברוך ה' לא נפלתי

גם הקניות שאני עוזר למשפחה ולחברים הן באותה שיטה.

לא ליסינג , לא השכרה אלא רק פרטי ושמור . נכון - צריך סבלנות 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...