Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

ברכב שלי מותקן מעלון נכים אחורי, אם להאמין לשינוי משקולות לפני התקנה ואחרי מדובר בכ 300+ קג שנמצאים על החלק האחורי של רכב. ראיתי רכב אחר בלי מעלון על הכביש והבנתי שרכב שלי יחסית שוקע. מצאתי פתרון של קפיצי עזר MAD וכבר הגעתי להתקנה (מוסכים שחברת ורטהיים עובדת איתם) והתברר שהוזמן לי קפיצים שמחליפים את המקוריים ולא קפיצי עזר כמו שרציתי. לא התקנתי עד בירור העניין

מה אתם אומרים עדיף להחליף מקורי או להוסיף עזר? בתמונה קפיץ עזר.

image.thumb.png.d81133fee0c24f91d8111894bd2bca2b.png

פורסם (נערך)

אם הקפיץ התחליפי מחוזק יותר ביחס למקורי, אז מה ההבדל בפועל מתוספת קפיץ עזר?

האם יש בכלל אפשרות פיזית להוסיף קפיץ עזר ברכב שלך? כל רכב זה שונה.

אם תחליף את הקפיצים, שמור את המקוריים ליום שבו הרכב ימכר (בהנחה והציוד שמותקן יוסר).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 39 דקות, Tom_22 כתב:

אם הקפיץ התחליפי מחוזק יותר ביחס למקורי, אז מה ההבדל בפועל מתוספת קפיץ עזר?

האם יש בכלל אפשרות פיזית להוסיף קפיץ עזר ברכב שלך? כל רכב זה שונה.

אם תחליף את הקפיצים, שמור את המקוריים ליום שבו הרכב ימכר (בהנחה והציוד שמותקן יוסר).

יש יכולת להוסיף לרכב שלי קפיץ עזר,  יש מקט ייעודי. 

ממה שראיתי קפיצי עזר נותנים ליכולת העמסה, תוספת 300קג וקפיץ מחליף תוספת של כ 600קג

כאן בדיוק השאלה מה עדיף, מה חסרון? אולי עזר עדיף או אולי הוא יהיה מקור לרעש מתלים? אולי יש למישהו ניסיון עם זה?

פורסם

מעדכן:

דיברתי עם נציג חברה והוא הסביר לי שקפיצי עזר טובים רק למשקלים יותר קטנים ולא באופן קבוע,  לרכבים שעובדים עם משקלים גדולים באופן קבוע  - מומלץ רק להחליף לקפיץ מחוזק.

קרה מקרה שקפיץ עזר נשבר מעייפות חומר אחרי שרכב הגיע לבור. 

התשובה בהחלט סיפקה אותי.  

מצפה להרים רכב לגובהו המקורי (מצרף תמונה מהרשת ) image.png.45bd2ebfc8c8a3097d5992b31ab50a7a.png

פורסם (נערך)

צד ימין בתמונה נראה מורם קצת בהגזמה, יותר מהמקור. אבל אולי זו זווית הצילום.

אני תוהה אם הרכב במקור לא מתוכנן לעמוד במשקל הנוסף שתיארת (או אם לא בוצע שינוי כלשהו כחלק מהתקנת המעלון). זה משקל של בערך 4 אנשים ממוצעים.

אולי המעלון יושב באמת קצת יותר אחורה ביחס לנגיד 2 שורות מושבים/משא ומפעיל קצת יותר לחץ על המתלה האחורי.

אבל אני מניח שאותו בית עסק מכיר את הענין יותר מקרוב וההמלצה שלו בתוקף.

לאחר ההחלפה, נהג תחילה בזהירות משנה, מאחר והאיזון והתנהגות הרכב עשויים להשתנות בגלל שינוי יחס הקפיץ.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בהחלט צריך להזהר בסיבובים וכנראה רכב ירגיש קשוח יותר.

אחזור לכאן עם תובנות ותמונות אולי זה יעזור למישהו להחליט אם הפתרון הוא טוב בשבילו או לא. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...