Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, avargel כתב:

א. גם נוחות היא סוג של תועלת / הנאה

ב. דריכה אוטומטית בכיבוי הרכב מונעת אפשרות שתשכח להרים בלם יד

ג. שחרור אוטומטי כנ"ל אבל בכיוון ההפוך

א. גם נוח לי לא להוציא כסף או לבזבז זמן על תיקון תקלה שיכלה להימנע במערכת פשוטה ועובדת שלא באמת חוסכת לי זמן אלא מחליפה פעולה אחת באחרת

ב. גם צפצוף או התראה בלוח שעונים כשדלת נפתחת

ג. כנ"ל

לפני 4 שעות, avargel כתב:

מעדכן שנכון לעכשיו לא מצאתי בקבוצת הווצאפ של פיקאסו ולו אחד שנתקל בתקלה בבלם היד החשמלי

כמו כן, להלן תשובתו של אורן מחולון: "די נדיר, לרוב בגלל החלפת בלמים אחוריים בדרך לא נכונה".

אז כנראה שבכל זאת היישום שם קצת שונה ממה שתואר פה לעיל.

לא יודע אם זה עניין של יישום כמו העובדה שזה לא בדיוק אותו חלק, ומעבר לכך ששם זה יושב בתוך התא נוסעים, אז אולי זה תורם לשרידות החלק. אני חושב שפיקאסו בארץ ברובן לא שורדות קילומטראז' ראוי בכדי להגיע לתקלות האלו.

אבל גם משיטוט באינטרנט, רוב התקלות מיוחסות למנגנון שיש אצלי ובC5

לפני שעתיים, Fazer כתב:

אני מסכים חלקית - נכון שהזרקת דלק מוסיפה יותר תועלת מבלם יד חשמלי, אבל זה לא אומר שבלם יד חשמלי לא מוסיף תועלת: הוא מפנה מקום בקונסולה המרכזית שאפשר להשתמש בו לדברים אחרים, הוא מייתר את כל הכבלים שעוברים מהבלם הידני לגלגלים האחוריים, אפשר להשתמש בו די בקלות ל hill hold, זה נוח שלא צריכים לחשוב על בלם יד כי הוא נדרך לבד ומשתחרר לבד, אין צורך לטפל בבלם (שימון כבלים אנד שיט), ואני בטוח שיש עוד יתרונות שלא חשבתי עליהם.

מצד שני באופן תאורטי בלם יד ידני יכול לשמש להאטה של הרכב אם הוא איבד בלמים, ובלם חשמלי לא כי המחשב לא יתן לו לנעול את הגלגלים.

אז הוא אומנם לא מאסט, זה בטוח, אבל יש לו לא מעט יתרונות (בעיקר סביב נוחות על סוגיה השונים, פינוי מקום בקונסולה וכו'), ובסה"כ מראה אמינות טובה ברכבים שונים.

אתייחס לכמה טענות מההודעה שלך.

1. מייתר כבלים - מה הם מפריעים לך? במקום זה יש לך צמת חשמל, מנגנון חשמלי, ועוד קצת אלקטרוניקה

2. HILL HOLD לפחות אצלי, עובד על ידי הESP ולא על ידי בלם היד

3. לא משמנים את כבלי בלם היד, וגם לא מגרזים אותם. לעומת זאת כשיש תקלה במנגנון החשמלי זה בטוח יהיה יותר נוראי.

4. האטה - במשיכה ממושכת על המתג, לפחות ב508 שלי, הESP משתמש בבלם היד כדי להאט את הרכב @amosbmw זה מתיחס גם לתגובה שלך.

• תגובות 241
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 28 דקות, EliC25 כתב:

מייתר כבלים - מה הם מפריעים לך?

תשאל כל טייס אירבאס אם הוא מעדיף כבלים או צמה חשמלית...

😄 

ופראקטית, היתרון הגדול של בלם יד חשמלי הוא ב packaging טוב יותר של אזור הקונסולה המרכזית. אני מאמין שיש עוד יתרונות שלא חשבנו עליהם, אחרת אין סיבה ליצרניות להשקיע כסף וסיבוך במנגנון מיותר.

פורסם

עם המחסור במחזיקי כוסות נורמליים ב508, לא נראה שהפקאג'ינג היה בראש מעייניהם...

• מצחיק 1
פורסם
לפני 6 דקות, Fazer כתב:

תשאל כל טייס אירבאס אם הוא מעדיף כבלים או צמה חשמלית...

😄 

ופראקטית, היתרון הגדול של בלם יד חשמלי הוא ב packaging טוב יותר של אזור הקונסולה המרכזית. אני מאמין שיש עוד יתרונות שלא חשבנו עליהם, אחרת אין סיבה ליצרניות להשקיע כסף וסיבוך במנגנון מיותר.

זה מאפשר נהיגה אוטונומית בפקקים, כולל חזרה לנסיעה מעמידה מלאה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 31 דקות, EliC25 כתב:

עם המחסור במחזיקי כוסות נורמליים ב508, לא נראה שהפקאג'ינג היה בראש מעייניהם...

זה ברור לכולנו מה יש למהנדס צרפתי בראש, הסבל של אחיו המכונאים.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 20 שעות, avargel כתב:

כנראה נתקלת באחד עם UX לא מוצלח

אצלי (פיקאסו אקסלוסיב) זה אחד האיבזורים שלא ידעתי שאני צריך עד שהיה לי אותו 

בפיקאסו-MK2 כמו 3008MK2 (שלדה EMP2) זו ארכיטקטורה אחרת, טובה בהרבה ופשוטה בהרבה - מנוע על הקליפר (כמו ב VW) שהמחשב יודע מתי לעצור ע"פ עומס (צריכת זרם). פטנט מוכח ומאוד אמין.
ה 508 של אלי שייכת לארכיטקטורה הקודמת שהופיעה בשלדת ה PF2 (כמו ברלינגו B9 או C4 דור ראשון לצורך העניין) ושם היה הפטנט הארור הזה של הבלם יד עם הכבל. ברור כשמש (עוד ביום הראשון שראיתי את הפטנט הזה) שהוא מועד לפורענות. מופתע שרק אחרי 200K קמ הופיעה תקלה....

לפני 16 שעות, מלטבשי כתב:

המימוש של הבלם יד ב-508 מסובך. המנוע מושך כבל שדורך את הבלם. 

מאוחר יותר הם התעוררו והבינו שמנועים על הקליפר זה יותר טוב

לפני 14 שעות, EliC25 כתב:

מסכים לגמרי. לסבך מנגנון פשוט ואמין שעובד מעולה בלי שום סיבה רצינית. 

הם לא ידעו משהו אחר קודם לכן, אם היו מעתיקים ישירות מ VW אז היו הולכים על הפטנט הזה עוד ב 2008.

לפני 12 שעות, מלטבשי כתב:

המודלים החדשים של PSA זה כבר מנוע בקליפר, גם ב-508 החדשה.

בשיטת יישום ה"מיושנת" הזו - נתנו לאדם אפשרות לשחרור חירום. עדיף היה להשאיר בלם יד ידני ולא את זה.

ה"חדשים" מ 2013 (רק 12 שנה :-P )

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 שעות, amosbmw כתב:

האוטו הולד יתרון מאוד משמעותי. בלם היד החשמילי גם מחזיק את הרכב הרבה יותר חזק מכל בלם יד מכאני שנתקלתי בו, וחוסך את הצורך בכיוונים וחיזוקים תקופתיים

באיזה מצבים אתה משתמש בזה, בהנחה ומדובר ברכב אוטומטי?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 שעות, amosbmw כתב:
לפני 16 שעות, Fazer כתב:

וקראתי בהוראות של אחד הרכבים שלי (לא זוכר איזה), שאם תמשיך להחזיק את הלחצן כלפי מעלה, המחשב מאפשר לעשות בלימת חירום.

C5 איירקרוס - אותו כנל.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

באיזה מצבים אתה משתמש בזה, בהנחה ומדובר ברכב אוטומטי?

ברמזור אדום ובפקק.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

שמעתי על התקלה במנגנון בלם היד החשמלי גם ב- C5 דור שני, שאני מניח שחולקת לא מעט מכלולים עם ה- 508.

זכור לי מקרה שהתקלה הופיעה מעט לאחר האחריות ובעל הרכב נדרש לשלם סדר גודל של 9,000 ש"ח על מנת לפתור את העניין.

בתור בעלים של שני רכבים עם מנגנון חשמלי, אני סבור שזה מיותר לחלוטין. אצלי בלם היד לא נדרך לבד ושחרור אוטומטי מתבצע רק אם נותנים מעט גז, דבר שאני חושש שיקלקל את המנגנון. לכן אני מפעיל ומבטל את בלם היד באמצעות המתג ולדעתי יותר קל למשוך ידית גדולה מלמצוא עם קצה האצבע את המתג הקטן.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 54 דקות, שי כתב:

בתור בעלים של שני רכבים עם מנגנון חשמלי, אני סבור שזה מיותר לחלוטין. אצלי בלם היד לא נדרך לבד ושחרור אוטומטי מתבצע רק אם נותנים מעט גז, דבר שאני חושש שיקלקל את המנגנון. לכן אני מפעיל ומבטל את בלם היד באמצעות המתג ולדעתי יותר קל למשוך ידית גדולה מלמצוא עם קצה האצבע את המתג הקטן.

מסכים ב100 אחוז. הבעלים הקודם של הרכב אמר לי בנסיעת המבחן 'לא צריך לשחרר בלם יד, תתחיל לנסוע והוא משתחרר לבד'

אני מאמין שהשימוש הזה נפוץ לא רק אצלו אלא אצל עוד אנשים שהנוחות בראש מעייניהם ולא מבינים שזה פיצ'ר חירומי למי ששוכח, ולא דרך פעולה שאמורה להפוך לשגרה. ולדעתי - זה מה שגם קלקל את המנגנון. הרי בסופו של דבר, לא אמור להיות מופעל עומס על החלקים הנעים, הרכב סטטי כי הבלמים לחוצים, המנגנון מותח את הכבלים, וזה הכל. אם תוך כדי הדבר הזה יש מומנט מהגלגל שמתנגד למנגנון, זה מתכון לצרות.

פורסם

@EliC25 יש לך סימוכין לזה שזה לא ה use case המומלץ על ידי היצרניות?

זה ה use case שאני מכיר מכל רכב עם בלם יד חשמלי: אל תגע בו, הוא ננעל לבד ומשתחרר לבד, אני לא חושב שזה משהו שאנשים עושים סתם מתוך עצלות, נראה לי שזו הפונקציונאליות המתוכננת שלו.

פורסם

השימוש הוא על ידי לחיצה על דוושת הגז, לא להאיץ. בגיר אוטומטי זה משהה את התאוצה. בגיר ידני עושים את זה כשדוושת הקלאץ' עוד לחוצה והילוך ראשון או רוורס משולבים.

פורסם

ואז מגיע הדבר הכי מרגיז אבר.

כשיש בבית שני רכבים עם בלם יד אלקטרוני אבל השחרור והנעילה שלהם הפוכים.

אל תשאלו איך אני יודע. ודווקא ביפנית זה הפוך לי להגיון במקרה הזה.

ניסים לפעמים קוראים עם צרפתיות, זה אחד השני זה כשחילצתי את הסובארו, עם הds.

• מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...