Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נדלקת לי מנורת שמן כתומה ברכב פיג'ו 307 שנת 2006

רני גלגלים
מעבר לפיתרון נפתר ע"י orankohn,

פוסטים מומלצים

שלום,

מספר פעמים כשאני מפעיל את הרכב פיג'ו 307 שנת 2006 נדלקת לי נורת שמן כתומה כבר בחניה וממשיכה לאורך הנסיעה. בדקתי שמן במוסך בירוחם ואמרו לי שלא חסר שמן והוא נקי וכי זאת בעיה מוכרת של חיישן טיימינג שנדלק כל הזמן ואפשר להמשיך בנסיעה רגועה ורק יש להחליף חיישן ברכב. עשו גם בדיקת מחשב ולא מצאו שם משהו מיוחד ברכב. אשמח לדעת האם באמת אוכל להתעלם מהנורה ולהמשיך בנסיעה רגילה או ללכת למוסך אחר לעוד בדיקת מחשב או כל דבר אחר שכדאי לעשות בנושא. תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• פיתרון

דולקות לך שתי נורות אזהרה - אדומה של בלמים :  בלם-יד("הנדברקס") משוך או חוסר בנוזל בלם. הורד בלם יד , אם נכבה - בסדר גמור. 

הנורה הכתומה שדולקת לך אינה קשורה כלל בשמן מנוע. זו נורת "צ'ק אנג'ין" , כלומר "בדוק מנוע". נובעת ממגוון סיבות אפשריות שרובן קשור בפעולה לא מושלמת  של מנוע ו/או מערכת מניעת זיהום (חיישני חמצן, ממיר קטליטי, צינור מפלט ועוד). אם הרכב נוסע כרגיל אפשר ל"משוך" את התקלה לזמן מה. 

המוסך שהלכת אליו נשמע בלתי מקצועי בעליל. חפש מוסך מקצועי יותר. יש להתחבר לסורק תקלות ולאבחן ממה נובעת הדלקות הנורה ואז להמשיך. 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגעתי למוסך בדימונה והפעלתי את האוטו ונעלמה לי המנורה אז אמרו לי שאין אפשרות להריץ בדיקת מחשב.  אשמח לדעת מה לעשות כי היא הולכת וחוזרת כל הזמן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תמיד ניתן להריץ בדיקה במחשב/ סורק תקלות.  אם משתמשים בסורק סביר פלוס ותוכנת סריקה טובה ולא עלה שום קוד תקלה - אשריך. כנראה שהייתה תקלה רגעית. כל זה בהנחה שהרכב נוסע היטב ואין תופעות של רעידות/קרטועים/צריכת דלק חריגה/סחיבה חלשה וכו'. 

אם יש תקלה משמעותית שהדליקה את אזהרת ה- "צ'ק אנג'ין" היא תשאר בזכרון ותופיע בסריקה ממוחשבת ראוייה. גם אם כרגע הנורה כבוייה. אז ניתן לברר מה המשמעות ומה נדרש לעשות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סורק זול ב60 שקל מעלי אקספרס וכל פעם שיש לך נורה - תוכל לסרוק ולפחות לקבל קוד תקלה, שיעזור לכל מי שמבין מה הכיוון הכללי של הבעיה

כבר חתמתי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...