Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוזרת בית - סיום עבודה

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הרבה שנים עוזרת הבית שלי  הגישה את התפטרותה.

אני נדרש למלא טופס 161 על מנת לשחרר לה את קרך הפנסיה/פיצויים. החל מינואר 2024 מדובר בטופס חדש, מורכב, שאפילו רואי חשבון מתקשים למלא.

האם מישהו כבר עשה זאת? האם יש מדריך מתאים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן.

זה טופס נוראי שאתה ממלא עם הנתונים מהקרן, היא צריכה לחתום מה היא רוצה להשאיר בקרן ומה למשוך ואחר כך שולחים שוב.

זה בערך. גם לא זוכר בדיוק את הכל והטופס לא מולי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עד כמה שאני זוכר המעסיק נותן טופס ממולא לעובד ומאותו רגע זו אחריותו. אם הוא תצטרך לחתום זו צרה כי היא עזבה את הארץ.

אני זוכר את ההליך שעברתי עם אשתי כשיצאה לגמלאות לפני 4 שנים, אבל זה היה טופס אחר, קיבלה אותו מהמעסיק, הלכנו ליועץ המס שלי עם הטופס ועוד קצת מידע, הוא הקליד לתוכנה של מס הכנסה ובזה נגמרה הסאגה. עכשיו אני בצד של המעסיק, ועד כמה שהבנתי הטופס החדש סופר בעייתי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה היה הישן.

אתה ממלא את הנתונים (מה יש לו לפנסיה, מה לפיצויים, כמה מגיע לו וכמה מזה אתה צריך להשלים) הוא מודיע וחותם מה הוא רוצה שתעבחר מהחלק שלך אליו, מה לקרן ומה הוא רוצה למשוך מהפיצויים ואז שולחים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 46 דקות, sperial כתב:

היא עזבה את הארץ.

אם העסקת עובדת זרה , כדאי שתבקש יעוץ יותר מקצועי.
זה לא עסק פשוט, ותקווה שהייתה תושבת חוקית . 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ישראלית (עולה ותיקה) שעזבה לפני שבועיים.

בכל מקרה אתייעץ עם יועצת פנסיה, חיפשתי רמזים כדי להבין איזה מסמכים אני צריך להכין.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

עד כמה שאני זוכר המעסיק נותן טופס ממולא לעובד ומאותו רגע זו אחריותו. אם הוא תצטרך לחתום זו צרה כי היא עזבה את הארץ.

אני זוכר את ההליך שעברתי עם אשתי כשיצאה לגמלאות לפני 4 שנים, אבל זה היה טופס אחר, קיבלה אותו מהמעסיק, הלכנו ליועץ המס שלי עם הטופס ועוד קצת מידע, הוא הקליד לתוכנה של מס הכנסה ובזה נגמרה הסאגה. עכשיו אני בצד של המעסיק, ועד כמה שהבנתי הטופס החדש סופר בעייתי.

לך לאותו יועץ מס ותן לו למלא את זה יחסוך לך את הכאב ראש.

חבל לקבל תביעה או משהו בסגנון.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לכן אני ממתין ליועצת הפנסיה. אם אני ארגיש שאני לא מקבל תשובות מספקות אלך ליועץ המס. סה״כ מדובר בסכומים לא גדולים ואם לא היה מס גבוה על משיכת כל הסכום בכלל לא היה צורך בטופס הזה. אבל כיוון שמשיכת כל הסכום ממוסה ב-35% ומשיכה כקצבה לא - אני נכנס לכל הסרט הזה.

אגב, כדאי שכל מי שמעסיק עוזרת או מטפלת  יתכונן כבר מהיום הראשון של ההעסקה, עם רישומים מדוייקים של שעות העבודה והתשלומים, כולל חופשות, דמי הבראה וכל הנספחים.

פורסם

מוקד שירות טלפוני של חברת הפנסיה? יכול לעזור.

אולי אפילו לבוא אליהם בתיאום?

חתימה? יש סריקה במייל ויש דרך פשוטה יותר...

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אפשר לבצע אימות חתימה בכל קונסוליה ישראלית, אם אני לא טועה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...