Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם, אנחנו זוג+1 וכלב גדול עם נסיעה משולבת סביב 10-12K קילומטר בשנה, לעיתים בפקקים.

רוב הזמן רק אני אסע ברכב והעדיפות היא לרכב גבוה אבל לא חובה.

תקציב - סביב 110K, אולי קצת יותר.

חשוב בטיחות (אקטיבית ופסיבית), אמינות ותמיד נחמד גם צריכת דלק.

לאחר צמצום האפשרויות שעלו הן סוזוקי S-CROSS או סקודה קארוק/סיאט אטקה.

האם לאור תוואי הנסיעה שלנו הסוזוקי יותר מתאימה?

האם יש הבדלים משמעותיים בין הסיאט לסקודה? אני לא מצאתי כאלה.

אולי רעיונות לדגמים נוספים?

תודה רבה!

פורסם

הסוזוקי כנראה תהיה יותר אמינה בעיקר בגלל התיבה הפלנטארית לעומת דו מצמדית בצמד אטקה-קארוק.

בשאר הפרמטרים האטקה והקארוק עדיפים: יחידת ההנעה חזקה מאוד, איכות תא הנוסעים גבוהה והם יותר מרווחים.

אני נוהג באטקה 2024 (רכב ליסינג מהעבודה) כבר כמעט חצי שנה. הרכב מאוד דינאמי, מהנה לנהיגה, פרקטי מאוד, איכוצי ומאובזר.

יצא לי לנהוג גם בקארוק (ולפני האטקה היתה לי אוקטביה דור 3), תא הנוסעים של הסקודה יותר איכותי, יש בו יוצר תאי אחסון והמולטימדיה איכותית בפער מיכר מזו שבאטקה (שעדיין טובה ממרבית מערכות המולטימדיה שברכבים עממיים).

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני קניתי סקודה קארוק ברמת האבזור הגבוהה ביותר, אוטו מפנק ברמות אחרות.
סוזוקי כנראה יהיה אמין יותר (למרות שהמנועים המודגשים החדשים כנראה פחות אמינים מהאטמוספרים של פעם), בסוזוקי גם הטיפולים יהיו זולים יותר.

אבל בסך הכל הסוזוקי מרגיש מיושן וצפוף והסקודה מרגיש מודרני.

לדעתי הקארוק יותר פרקטית מהאטקה, בכל מקרה עגלה עם אמבטיה ו2 מזוודות גדולות נכנסות בתא המטען.

WhatsApp Image 2024-05-15 at 11.46.20.jpeg

• אהבתי 1
פורסם

אף אחד לא קונה את הסוזוקי בגלל ביצועים או יכולות דינמיות או רמת גימור גבוהה. רכב פונקציונלי ואמין.

אין הבטחות בחיים אבל הרוח הכללית כאן לפיה הסוזוקי תהיה אמינה וזולה יותר לתחזוקה כנראה מבוססת.

בסוף השאלה היא מה ההעדפה שלך. כל מה שכתבו כאן על ביצועים ויכולת דינמית ואבזור רלוונטי לחלק מהנהגים ולחלק אחר לו. מי שהסוזוקי מספקת אותו מוטב שירכוש אותה בגלל האמינות

פורסם

יש לנו סקודה קארוק 2021 ומאד מרוצים ממנה. האיבזור הבטיחותי מעולה, מערכת מולטימדיה נוחה, בקרת שיוט אדפטיבית לנסיעות בכביש כמו כביש 2 נוחה ובטיחותית, מיזוג גם מאחור, תא מטען מרווח. התקלה היחידה שהיתה ברכב היתה בהגה, בהקשר של בקרת השיוט אבל טופלה במסגרת האחריות (תקלה ידועה -החלפת הגה). בעיקר בעלי נוהג בה אבל מודה שגם אני, שיש לי העדפה למכוניות קטנות ובהתחלה חששתי לנהוג בה, נהנית מהנהיגה בה.

לא מכירה את הסוזוקי  S-CROSS אבל אחרי הסוזוקי באלנו שהיתה לנו נשבעתי שלא עוד סוזוקי. אמינה מאד אבל אף פעם לא נהניתי לנהוג בה.

בהצלחה ובהנאה עם כל מה שתבחרו.

פורסם

בהמשך להתלבטות עשיתי נסיעת מבחן היום בסוזוקי, ישנן יתרונות לא מבוטלים - הרכב נוסע טוב בעיני, יחסית מאובזר לא רע וכמו שנכתב פה אמין. מה שכן, דבר שאי אפשר להבין מנתונים יבשים, היה לי לא נוח ויצאתי עם כאב גב למרות שניסיתי לשחק עם המושב ולכוון את ההגה, אולי קשור לזה שאני גבוה.

אבדוק את הסקודה, בכל מקרה תודה רבה לכל המגיבים! 

פורסם

קח את נושא ה"אמינות" בפרופורציות. הפער האיכותי בין הקארוק ל-S-Cross (לטובת הקארוק) הרבה יותר גדול מהפער הפוטנציאלי בעלויות האחזקה (לטובת הסוזוקי). זה לא שהקארוק/אטקה סובלים מאמינות נמוכה. 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הסוזוקי מיושנת , חווית נסיעה מעייפת עקב רעש קבוע בתא , איכות חומרים בסיסית ותו לא ומולטימדיה שלרוב הגיעה בהתקנה מקומית ולא מוצלחת במיוחד.

סיאט \ סקודה רכבים עדיפים כמכלול בכל תחום , חווית נהיגה שונה לחלוטין , עיצוב ואיכות המוצר עדיפים באופן מוחלט על הסוזוקי.

לגבי אמינות , סביר להניח שהסוזוקי תהיה אמינה יותר אבל הדבר אינו מובהק כמו שהיה בעבר עם המנועים האטמוספרים.

אני הייתי מבצע נסיעה בשני הרכבים ובודק מה מתאים לצרכים האישים שלי.

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אם יצאת עם כאבי גב מנסיעת מבחן קצרה, מה יקרה כשתרצה לנסוע עם הרכב מחוץ לעיר באיזו נסיעה ארוכה? נשמע שהסוזוקי היא לא הכיוון הנכון ולא רק בגלל הנוחות אלא גם בגלל שמדובר ברכב מיושן למדי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם יש לך בעיית נוחות שים לב שלפחות בחלק מדגמי סיאט יש מושבים שונים ברמות גימור שונות, כך שאם תרכוש רכב ברמת גימור שונה מרכב ההדגמה אתה עלול להיות מופתע.

אישית יש לי סוזוקי קרוסאובר בת 8 ולאשתי סיאט ארונה סטייל בת 4, בכל יום מעדיף את המושב של הסוזוקי. אז אי אפשר להשליך מהם על דגמי 2024/5 (בדוק בסוכנות מתי צפויים הדגמים החדשים שלעתים יש בהם שינויים קלים, בד״כ זה בחודשי הקיץ), והכוונה בפוסט היא להדגיש לך שלעתים צריך לרדת לרזולוציה של רמת גימור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נושא נוחות הנסיעה הוא עניין סובייקטיבי שדורש נסיעת מבחן ארוכה ככל הניתן.

שום מפרט ושום פרוספקט לא יעזרו לך לדעת עם הרכב מתאים לגב שלך.

אם בנסיעה קצרה הסוזוקי לא היה נוח - הוא לא רלוונטי עבורך.

אתהצריך לחפש אפשרויות אחרות!

פורסם
לפני 22 שעות, sperial כתב:

אם יש לך בעיית נוחות שים לב שלפחות בחלק מדגמי סיאט יש מושבים שונים ברמות גימור שונות, כך שאם תרכוש רכב ברמת גימור שונה מרכב ההדגמה אתה עלול להיות מופתע.

נקודה חשובה לא היה לי מושג, תודה רבה

פורסם

שלום.

1. ממליץ מאוד על טויוטה chr, ג'יפון אידיאלי לזוג, יש חבילת בטיחות מקיפה, חסכוני (ממוצע כ- 20 קמל) ומאובזר כנדרש. יש לנו שניים כאלה במשפחה.

2. לגבי רכבים מקבוצת VW, להביא בחשבון הוצאות תחזוקה הצפויות הנובעות מהגיר הרובוטי (5000 - 10,000 ₪). מתי? תלוי בשנים ובנסועה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...