Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי מכובדי,

ברשותי טיוטה קורולה שנת 2000 שעולה לי הון בהיבטי תיקונים וביטוחים. אני אמור לחדש עכשיו ביטוח לאחר תקופה ארוכה שלא השתמשתי ברכב, אין ברשותי כרטיס אשראי רגיל, רק דיירקט וצ'קים. אני תוהה האם יש חברה בישראל שמבטחת ומאפשרת תשלום בהוראת קבע לחשבון הבנק ?

לגבי רכישת הרכב - כנ"ל אותה השאלה,  האם ישנה דרך כשהי לרכוש רכב יד שנייה/ ליסינג וכדומה בישראל, בתשלומים בהוראת קבע לחשבון הבנק וללא מקדמות והתחייבויות נוספות למיניהן?

תודה רבה.

פורסם

תצטרך לברר פרטנית בחברות ובסוכנויות השונות.

רוב החברות (לאו דווקא ביטוח) לא אוהבות הוראות קבע, כנראה כי ניתן לבטלן בקלות. אני מניח שצ׳קים דחויים יתקבלו, אם כי תצטרך להגיע פיזית למשרד.

כיון שיש לך צ׳קים אני מניח שחשבונך אינו מוגבל, שקול הוצאת כרטיס אשראי לצרכים אלה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

תצטרך לברר פרטנית בחברות ובסוכנויות השונות.

רוב החברות (לאו דווקא ביטוח) לא אוהבות הוראות קבע, כנראה כי ניתן לבטלן בקלות. אני מניח שצ׳קים דחויים יתקבלו, אם כי תצטרך להגיע פיזית למשרד.

כיון שיש לך צ׳קים אני מניח שחשבונך אינו מוגבל, שקול הוצאת כרטיס אשראי לצרכים אלה.

תודה. יש לי בעיה כלכלית כרגע איני יכול להוציא כזה וצ'קים גם לא בטוח שאוכל, עדיין לא יודע. אני קצת חושש מכל סוכנויות הרכב וה-SCAMS האפשריים, יש חברה גדולה מוכרת שאתה יודע שעובדת כך? שאוכל להתחיל ממנה?

פורסם

התכוונתי לסוכנויות ביטוח, לא רכב.

בפורום הזה ״סוכנויות רכב״ הן שם מכובס למגרשים שאליהם התכוונת ומומלץ להתרחק מהם.

אני אהיה לא פופולרי, לאור התיאור שלך של שילוב של מצב כלכלי בעייתי ורכב בעייתי אתה צריך לשקול לא להחזיק כלל רכב עד שירווח, להמשיך להחזיק בו רק אם הוא ממש חיוני. ברור שזו ירידה באיכות החיים, מצד שני נשמע שהוא מסבך אותך במידת מה.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 שעות, sperial כתב:

התכוונתי לסוכנויות ביטוח, לא רכב.

בפורום הזה ״סוכנויות רכב״ הן שם מכובס למגרשים שאליהם התכוונת ומומלץ להתרחק מהם.

אני אהיה לא פופולרי, לאור התיאור שלך של שילוב של מצב כלכלי בעייתי ורכב בעייתי אתה צריך לשקול לא להחזיק כלל רכב עד שירווח, להמשיך להחזיק בו רק אם הוא ממש חיוני. ברור שזו ירידה באיכות החיים, מצד שני נשמע שהוא מסבך אותך במידת מה.

האמת ששבתי ארצה לאחר תקופה בחו"ל בה לא חשבתי ולא היה חסר לי בצורה משמעותית הרכב, עקב שימוש במטרו מצוין. שבתי לפה וניסיתי להשתמש בתחב"צ (כולל הרכבת הקלה המדוברת) לאחר שנים, זה היה גהינום צרוף לכן רכב מבחינתי הוא הראשון במעלה, לפני שכירות ושאר מותרות.

תודה.

פורסם

לגבי רכישת רכב לא חושב שתוכל לקנות בלי העברה מלאה או הסכם מימון שהוא אגב נעשה בהו"ק חודשית. (אם שייך לקחת הלוואה מהבנק לרכישת הרכב אז זה פשוט זה.)

לגבי ביטוח, ביטוח חובה אי אפשר בהוראת קבע אלא רק באשראי או בהעברה מלאה על כל הסכום מראש, על המקיף / צד ג צריך להתווכח על זה, יש חברות שיאשרו בסוף.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

ממה שאני יודע תשלומים לביטוח לא תופסים את מסגרת האשראי כי זו לא עסקת תשלומים רגילה. אלא סוג של הוראת קבע באשראי.

לפי ההגיון שלי זה אפשרי גם בדיירקט כי בניגוד למי שמוכר לך רכב מי שמוכר לך ביטוח יכול לבטל אם לא עמדת בתשלומים. זה ההגיון שלי לפחות. אולי אני טועה.

אני מניח שתגיע יותר רחוק מול סוכנות ביטוח ולא ישירות מול חברת ביטוח.

לגבי רכב יש מגרשים שיקחו לעיתים צ'קים. אבל הם בודקים טוב לפני. 

לפני 6 שעות, TOMI30 כתב:

לכן רכב מבחינתי הוא הראשון במעלה, לפני שכירות ושאר מותרות.

אני מקווה שהמשמעות של זה אינה שאתה גר ברכב...

פורסם

@לב טוב הבעיה של פות״ש היא שגם אם מישהו יסכים לתת לו הלוואה - ולפי מהלך השרשור אני מסופק אם יש לו דירוג אשראי מספק - היא תהיה יקרה. מאוד.

לגבי כרטיס חיוב מיידי (״דיירקט״) - הוא כמו מזומן, לא מאפשר דחיית או פרישת תשלומים.

פורסם

שלום

כאחד שלא מחזיק כרטיס אשראי, לא ניתן לשלם ביטוח חובה שלא באמצעות כרטיס אשראי.

אני מעביר לחשבונו של חבר את הכסף והוא משלם לחברת הביטוח בכרטיס אשראי. שאר הכיסויים הביטוחיים ניתן בהעברה בנקאית.

פורסם

מה לגבי כרטיס חיוב מיידי או מזומן בדואר כמו פעם?

פורסם

אני מאוד מבין ומזדהה עם הצורך ברכב בארץ הקודש
אבל אולי עדיף לך לשפר מיקום מגורים למקום בו תוכל להתנהל בתחב"צ
לקחת הלוואות ולהיכנס להרפתקאות כלכליות כשאתה על קרעי תרנגולת ולא מסוגל אפילו לקבל אשראי מהבנק זה קו ישיר לנפילה כלכלית שאפשר להימנע ממנה בקלות

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 12 שעות, סולל הדרך כתב:

אני מאוד מבין ומזדהה עם הצורך ברכב בארץ הקודש
אבל אולי עדיף לך לשפר מיקום מגורים למקום בו תוכל להתנהל בתחב"צ
לקחת הלוואות ולהיכנס להרפתקאות כלכליות כשאתה על קרעי תרנגולת ולא מסוגל אפילו לקבל אשראי מהבנק זה קו ישיר לנפילה כלכלית שאפשר להימנע ממנה בקלות

תודה לך. זו אכן אפשרות שחשבתי עליה אמש, מעבר לתל אביב וויתור על הרכב כליל. אך לפחות לצורך התקופה הקרובה והתבססות כלכלית ובעבודה כלשהי, לא אוכל לשכור.

לפני 13 שעות, sperial כתב:

מה לגבי כרטיס חיוב מיידי או מזומן בדואר כמו פעם?

זה מה שאני מנסה לברר, בינתיים עושה רושם שיהיה מורכב למצוא חברת ביטוח שתסכים לכך.

לפני 13 שעות, הרקוליטו כתב:

שלום

כאחד שלא מחזיק כרטיס אשראי, לא ניתן לשלם ביטוח חובה שלא באמצעות כרטיס אשראי.

אני מעביר לחשבונו של חבר את הכסף והוא משלם לחברת הביטוח בכרטיס אשראי. שאר הכיסויים הביטוחיים ניתן בהעברה בנקאית.

כן, חשבתי לעשות זאת ככה עם בן משפחה אם לא תהיה ברירה.

לפני 14 שעות, sperial כתב:

@לב טוב הבעיה של פות״ש היא שגם אם מישהו יסכים לתת לו הלוואה - ולפי מהלך השרשור אני מסופק אם יש לו דירוג אשראי מספק - היא תהיה יקרה. מאוד.

לגבי כרטיס חיוב מיידי (״דיירקט״) - הוא כמו מזומן, לא מאפשר דחיית או פרישת תשלומים.

נכון ואני לא מעוניין באחת גם אם הייתה אפשרות.. רוצה להתנהל במסגרת מה שיש לי ולשנות את דרכיי. הייתי גם מוכן לוותר על הרכב אם כאמור זה היה באמת ישים לחיי היום יום. אבל שעתיים נסיעה ו-2 החלפות לפתח תקווה- תל אביב זה לא פחות מפשע.

לפני 20 שעות, razi_pazi כתב:

ממה שאני יודע תשלומים לביטוח לא תופסים את מסגרת האשראי כי זו לא עסקת תשלומים רגילה. אלא סוג של הוראת קבע באשראי.

לפי ההגיון שלי זה אפשרי גם בדיירקט כי בניגוד למי שמוכר לך רכב מי שמוכר לך ביטוח יכול לבטל אם לא עמדת בתשלומים. זה ההגיון שלי לפחות. אולי אני טועה.

אני מניח שתגיע יותר רחוק מול סוכנות ביטוח ולא ישירות מול חברת ביטוח.

לגבי רכב יש מגרשים שיקחו לעיתים צ'קים. אבל הם בודקים טוב לפני. 

אני מקווה שהמשמעות של זה אינה שאתה גר ברכב...

איני גר ברכב למזלי, אך אני כבר לא בטוח שלא הייתי מעדיף על פני חזרה להורים בגיל מתקדם.

לפני 21 שעות, לב טוב כתב:

לגבי רכישת רכב לא חושב שתוכל לקנות בלי העברה מלאה או הסכם מימון שהוא אגב נעשה בהו"ק חודשית. (אם שייך לקחת הלוואה מהבנק לרכישת הרכב אז זה פשוט זה.)

לגבי ביטוח, ביטוח חובה אי אפשר בהוראת קבע אלא רק באשראי או בהעברה מלאה על כל הסכום מראש, על המקיף / צד ג צריך להתווכח על זה, יש חברות שיאשרו בסוף.

תודה

פורסם

חיפשתי ״תשלום ביטוח רכב במזומן״ ומצאתי הרבה תשובות. לדוגמה - זו. המובן שגם הבנק צריך לאשר את הוראת הקבע.

תקלות בתשלום לחברותֶביטוח גוררות מכתבים לא נעימים (היו לי כמה מקרים כאלה, בגלל החלפת כרטיסי אשראי שלא התעדכנו בחברת הביטוח), אבל הבעיה האמיתית היא ביטול הביטוח שמסכן אותך כלכלית וגם עם החוק. טבל תמיד תקבל התראה מספקת.

ועניין אחרון - מצטייר כאן קושי בהתנהלות הכלכלית שלך, ופתרון בעיית אמצעי התשלום לא ישפר הרבה, אבל זה לפורומים אחרים.

פורסם
Just now, sperial כתב:

חיפשתי ״תשלום ביטוח רכב במזומן״ ומצאתי הרבה תשובות. לדוגמה - זו. המובן שגם הבנק צריך לאשר את הוראת הקבע.

תקלות בתשלום לחברותֶביטוח גוררות מכתבים לא נעימים (היו לי כמה מקרים כאלה, בגלל החלפת כרטיסי אשראי שלא התעדכנו בחברת הביטוח), אבל הבעיה האמיתית היא ביטול הביטוח שמסכן אותך כלכלית וגם עם החוק. טבל תמיד תקבל התראה מספקת.

ועניין אחרון - מצטייר כאן קושי בהתנהלות הכלכלית שלך, ופתרון בעיית אמצעי התשלום לא ישפר הרבה, אבל זה לפורומים אחרים.

תודה. אכן, אני עובד על זה מול גורמים אחרים ולכן רוצה להתנהל רק בדיירקט.

פורסם

כאמור, דיירקט בוריאציה הנהוגה בישראל לא מאפשר חלוקה לתשלומים.

• תוכן חדש...