Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, DAHUJI כתב:
לפני 6 שעות, Buki כתב:

סליחה, מה הכוונה?

אתה מתכוון שאפשר להניע בלי קלאץ' לחוץ כשאתה בהילוך? כלומר כשהוא חופשי מכל דריכה עליו?...

יש כזה דבר?

או שיש מכוניות עם תיבת הילוכים ידנית שכדי להניע (רק להניע) חובה ללחוץ על דוושת הקלאץ ולא משנה אם התיבה בהילוך או שלא?

(לא נתקלתי בזה מעולם, כל הרכבים שלי היו ידניים).

יש מכוניות (קיה, יונדאי, טויוטה לדוגמא) שהסטרטר לא יפעל כל  עוד לא לוחצים על הקלאץ' לחיצה מלאה. 

זאת אומרת חייב להניע עם קלאץ' לחוץ. גם כשהגיר בניוטרל כמובן. 

• מעניין 2

פורסם
לפני 3 דקות, Buki כתב:

יש מכוניות (קיה, יונדאי, טויוטה לדוגמא) שהסטרטר לא יפעל כל  עוד לא לוחצים על הקלאץ' לחיצה מלאה. 

תודה על ההסבר בוקי. מעולם לא נתקלתי בזה.

פורסם
לפני 20 דקות, Buki כתב:

לא אחיד בין יצרנים..

במגנטיס ובגטס לא היה לי את זה.

באקסנט יש, וגם ב508

• אהבתי 1
פורסם

הפיצ׳ר של טורים עולים בשחרור המצמד הוא פנטסטי. מאוד נוח במישור. בעליה צריך לתת עוד גז. לרכב יש גם hill hold לעליות... מפתיע.

הרכב מאוד עירוני וכשאני כבר נכנס לת"א אני משתדל לנסוע איתו כי זה פחות או יותר הסיכוי היחיד להשתחל לחנויות. עד היום הוא לא אכזב.

מצד שני באופן מפתיע על כביש מהיר במהירות של 100-110 הוא מרגיש טוב.

הלוח שעונים באמת זוועה באור, קל וחומר עם הגג פתוח. מסתבר שאפשר להחליף ממש בקלות את הלוח באחד דיגיטלי (מה שמכונה TFT) המחיר סביב 800 שקל ללוח בלי קידוד ועד 1400 עם עבודה קידוד. בינתיים החלטתי להישאר עם לוק הרטרו של הלוח האנלוגי אבל מדגדגת לי ההחלפה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 18 דקות, סולל הדרך כתב:

מסתבר שאפשר להחליף ממש בקלות את הלוח באחד דיגיטלי (מה שמכונה TFT) המחיר סביב 800 שקל ללוח בלי קידוד ועד 1400 עם עבודה קידוד. בינתיים החלטתי להישאר עם לוק הרטרו של הלוח האנלוגי אבל מדגדגת לי ההחלפה.

חשבתי על זה גם אבל קודם כל חייב קידוד, בלי קידוז זה לא יעבוד ושנית בזה הקלאסי לפחות רואים את הסל"ד והמהירות בשמש, יכול להיות שב  TFT גם את הסל"ד אי אפשר יהיה לראות...

IMG_6783.jpg.92ac9b63b9c3481526e9faa309e38389.jpg

פורסם
לפני 10 שעות, chrono כתב:

מדהים כמה מרווח תא המנוע בהשוואה לרכב מודרני. הגישה לכל דבר נראית כל כך קלה ופשוטה...

פעם (127) היה שם הגלגל ספייר בגודל מלא (נכון, גודל של בייגלה מודרני, אבבל זה משני).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הקידוד די פשוט ממש שהצלחתי להבין
חייבים fiat multiscan... סיפור של 50 דולר לרשיון חוקי (יש גם פחות כסף ופחות חוקי)

סה"כ להגדיר את הק"מ (אי אפשר להוריד אפשר רק להוסיף, לכן חשוב שבלוח יהיו פחות ק"מ מהנוכחי)
להגדיר קמ"ש או מיילים וכד... ואם יש תוספות רלוונטיות (כמו חיישני חניה אחורים) לעדכן אותם, כדי שיופיעו בצג
חשוב לקחת משנת 2016 ומעלה כדי שתהיה תאימות לרדיו, אבל זה לא חובה
סה"כ זה די פאג אנד פלי וגם בלי קידוד זה עובד.

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה על המידע, חשבתי שהלוח מקושר גם לאמובלייזר כמו אצל כמה יצרנים אירופאיים אחרים ואחרי החלפת הלוח ללא קידוד האוטו בכלל לא מניע...

אולי מתישהו אם יהיו לי 1000 ש"ח ממש מיותרים אנסה את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
בתאריך 28.4.2025 בשעה 09:22, Buki כתב:

באודי 80 שלי (שאולי יום אחד אני אעלה אותה על הכביש חזרה) אפשר לעמוד בתא המנוע

ובסאאב 99 היה בתא המנוע פיצר ש PSA צריכים להעתיק.  תאי איחסון -

image.jpeg.a66c14a785c28ad13cf895e18edbe6c5.jpeg

קצת קשה לראות בתמונה הזו, אבל בין בית הגלגל לגריל (בין פנס האיתות למנוע, יש שם קפיץ למכסה המנוע) ניתן בקלות לאכסן גלון שמן/מים ועוד נשאר מקום לשאר שטויות.  כנל כמובן גם בצד השני.

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • אהבתי 2
פורסם

לגבי לוח ה tft, סתם גימיק, מאוד לא איכותי,לא מתעדכן מספיק מהר (לדוגמא סל״ד כן רואים וגם בתמונה ששלחת רואים, אבל הוא מתעדכן באופן קופצני), הייתי נשאר עם האנלוגי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Miata ND2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...