Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת היא שאני מרגיש קצת אשם בגלל המקרה.

מול הבניין שלנו בשכונה יש כביש גדול וארוך ללא מעבר חצייה, יש מכוניות שחונות משני צידי הכביש, ומעבר לכביש יש כל מיני חנויות וסופרים. הולכי רגל, כולל אותי, עוברים את הכביש הזה כל הזמן, והרכבים נוסעים בו ויודעים שאנשים חוצים.

אז אתמול יצאתי מקניות בסופר שנמצא ממול, כשאני מחזיק שקית עגבניות ביד, רציתי כבר להגיע הביתה ושמעתי רעש של רכב מתקרב אבל לא הסתכלתי לצדדים וירדתי לחצות את הכביש, במחשבה שאני אספיק לחצות ושהרכב כבר יעצור ויבלום. בזמן שאני על הכביש, אני שומה סדרה של צפירות קצובות של הרכב המתקרב, זה היה בערך משהו כמו שישה סטים של ביפים שהנהג צופר(שני ביפים קצובים ארוכים-הפסקה-ואז עוד שני ביפים- עוד שנייה הפסקה ועוד ביפ לאוסף), הנהג בלם, וכנראה שלא נסע מהר להערכתי בגלל שהספיק לעצור, ובדיוק כששמתי רגל לעלות על המדרכה, אני רואה נהגוס צעירוס(זה שנהג ברכב שצפר לי ובלם), ואותו נהג צועק לי  "תסתכל אחי" ממש במילים האלה בטון כועס וקצת עצבני , אבל בגלל שכבר הייתי על המדרכה אז לא ממש התייחסתי והמשכתי לתוך הבניין. אני כן מרגיש שטעיתי והייתי צריך לפחות לפנות לאותו נהג ולבקש סליחה, הטעות הייתה גם שלי, אני מודה, שירדתי לכביש במחשבה שאני אספיק לעבור, למרות ששמעתי את הרכב שמתקרב.

המחשבה שלי בכביש הזה זה שתמיד הנהגים יודעים שהולכי הרגל חוצים שם לכיוון המרכז המסחרי, למרת ששוב, מדובר בכביש ארוך ללא מעבר חצייה, ולפעמים אני חושב שגם אם שומעים רכב אבל מרגישים שבגגלל שהוא נוסע לאט אז אפשר להספיק לעבור.

האם אתם חושבים שגם לנהג במקרה שלי יש אשמה(כי הוא צריך להיות מודע לזה שהולכי רגל חוצים שם)? או שהאשמה והאחריותהיא רק עליי כי לא נזהרתי?

כמו שכבר כתבתי, לדעתי, בלי קשר אם גם הנהג אשם או לא, כן הייתי צריך לפחות להתייחס אליו אחרי שהוא צעק לי, לפחות להגיד לא סליחה על זה שקפצתי מולו ושלא ראיתי ולהודות לא על זה שהוא עצר בזמן וצפר לאזהרה.

באמת שאני מתחרט שלא עשיתי את זה ללא קשר אם גם לו יש אשם תורם.

האמת שכמה ימים לפני קרה לי מקרה דומה, יצאתי מהסופר עם עגלת מים ובאתי לחצות את אותו הכביש, יצאתי בין שתי מכוניות חונות, ונה שהיה קרוב אליי נתן לי צפירה(זה היה באמת מאוד קרוב לרכב), אבל למזלי נתן לי להמשיך את החצייה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תשמע, אתה צריך לעבור טסט כדי לקבל רישיון של הולך רגל.

אם לבחור היה זמן לצפור 12 צפירות כנראה שהיה רחוק ואיטי.

תתחיל לחשוב לפני שאתה עושה שטויות בכביש. לא כל אחד מכיר את מנהגי המקום, ואתה יודע, בסוף יגיע אחד שמסמס.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תעשה לעצמך טובה ואל תפקיד את החיים שלך ביד אדם כלשהו, אתה לא יכול  לדעת מי נוהג ברכב שאתה חוצה מולו ובודק את מהירו תגובתו. 

כיוון שלא היתה תאונה אין אשמה, אם השאלה היא מי צודק וודאי שהנהג צודק כי בכביש לרכב יש זכות קדימה. במקרה והייתה תאונה הוא יהיה אשם אם יהיה ברור שהוא יכל לעצור. אבל באמת זה לא רלוונטי.

אתה צודק שאין לך מעבר חציה וצריך להיות, ולכן תפנה לעירייה שתטפל בזה. 

גם אם אתה רואה שהנהג שם לב שאתה עובר זה יכול לעצבן נהגים כי אין לזה סוף תחשוב שיש עוד כמה כמוך בדקה ויצרת פקק בדיוק שביל זה שמים מעבר חציה במקום מוגדר, במקומות מסויימים גם זה יוצר עומס ועושים מעבר חצייה מרומזר. 

פורסם
לפני 17 דקות, sperial כתב:

תשמע, אתה צריך לעבור טסט כדי לקבל רישיון של הולך רגל.

אם לבחור היה זמן לצפור 12 צפירות כנראה שהיה רחוק ואיטי.

תתחיל לחשוב לפני שאתה עושה שטויות בכביש. לא כל אחד מכיר את מנהגי המקום, ואתה יודע, בסוף יגיע אחד שמסמס.

ממה שאני זוכר, יכול להיות שהוא היה מעט קרוב (לא קרוב מדי), אבל נסע לאט יחסית, כנראה שבשבילו ירדתי לכביש במהירות שהוא לא ציפה, ממש מולו, וזה מה שהפתיע אותו ועצבן אותו, אז כשהלכתי על הכביש, היה איזה שביר שנייה שאני שומע את הצפירות של הרכב ועוד חושב, רגע, הוא צופר לי? זה בגללי הצפירות שלו?, עד שהוא עצר ואמר לי "תסתכל אחי", ואז זה היה ברור שהצפירות זה לי ושהוא כועס, באמת שכמו שכבר כתבתי, הייתי צריך לפחות להתנצל בפניו ולהודות על האזהרה והבלימה בזמן, אבל באותו רגע טעיתי לחשוב שכבר אין בזה טעם, ועל זה אני מצטער.

לפני 11 דקות, ELI001 כתב:

תעשה לעצמך טובה ואל תפקיד את החיים שלך ביד אדם כלשהו, אתה לא יכול  לדעת מי נוהג ברכב שאתה חוצה מולו ובודק את מהירו תגובתו. 

כיוון שלא היתה תאונה אין אשמה, אם השאלה היא מי צודק וודאי שהנהג צודק כי בכביש לרכב יש זכות קדימה. במקרה והייתה תאונה הוא יהיה אשם אם יהיה ברור שהוא יכל לעצור. אבל באמת זה לא רלוונטי.

אתה צודק שאין לך מעבר חציה וצריך להיות, ולכן תפנה לעירייה שתטפל בזה. 

גם אם אתה רואה שהנהג שם לב שאתה עובר זה יכול לעצבן נהגים כי אין לזה סוף תחשוב שיש עוד כמה כמוך בדקה ויצרת פקק בדיוק שביל זה שמים מעבר חציה במקום מוגדר, במקומות מסויימים גם זה יוצר עומס ועושים מעבר חצייה מרומזר. 

בקשר למעבר חצייה, זה רעיון טוב, אבל אני בכלל לא בטוח שתהיה לזה התייחסות מהעירייה, זה כביש שקיים שם כבר הרבה שנים ואנשים תמיד חוצים אותו והנהגים מודעים לזה, אבל שווה לנסות.

ללא מעבר חציי זה באמת מאוד בעייתי, כי הנהגים עצמם מרגישים שיש להם זכות.

פורסם

תשמע, ירדת לכביש בלי לבדוק שהוא פנוי, ואז התעלמת מסדרה ארוכה של צפירות - זה שקול לשיחת וואטסאפ תוך נהיגה באוטוסטרדה .

יכול להיות שגם הנהג השני חמור שלא האט כאשר ראה אותך. אבל אם אתה לא תדאג לעצמך אף אחד לא יעשה זאת.

תתחיל לעבוד על הריכוז שלך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

תשמע, ירדת לכביש בלי לבדוק שהוא פנוי, ואז התעלמת מסדרה ארוכה של צפירות - זה שקול לשיחת וואטסאפ תוך נהיגה באוטוסטרדה .

יכול להיות שגם הנהג השני חמור שלא האט כאשר ראה אותך. אבל אם אתה לא תדאג לעצמך אף אחד לא יעשה זאת.

תתחיל לעבוד על הריכוז שלך.

לא מתכחש לטעות שלי, הסדרה הארוכה של הצפירות זה היה כשכבר הייתי בתוך הכביש, ככה שכל מה שנשאר לי לעשות זה לנסות להשלים את החצייה. ובסוף הנהג הצליח לבלום ולא זוכר שששמעתי חריקת בלמים או משהו.

אני באמת שאשתדל מאוד לעבוד על הריכוז שלי, ויש לי שאלה אלייך , אתה, בתור אחד מוותיקי הפורום ואני מניח שנהג מאוד מנוסה שנמצא הרבה מאחורי ההגה, איך אתה בתור נהג היית מגיב עם היית נתקל בהולך רגל כמוני בסיטואציה דומה? אתה חושב שגם היית מצליח לצאת מזה? 

פורסם

תלוי באיזה מהירות הייתי, תלוי באיזה מרחק הייתי מבחין בך, ותלוי גם בריכוז שלי. אתה יודע, שעה 14:30 ורעש פתאומי מהכיוון ההפוך ולא הייתי מבחין בך.

ואל תשכח השפעות של מצב הרכב והכביש, אפילו אם הפחתתי מהירות. לפעמים אין מספיק זמן לבלום, ורכב חונה מסתיר אותך.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

תלוי באיזה מהירות הייתי, תלוי באיזה מרחק הייתי מבחין בך, ותלוי גם בריכוז שלי. אתה יודע, שעה 14:30 ורעש פתאומי מהכיוון ההפוך ולא הייתי מבחין בך.

ואל תשכח השפעות של מצב הרכב והכביש, אפילו אם הפחתתי מהירות. לפעמים אין מספיק זמן לבלום, ורכב חונה מסתיר אותך.

בדיוק בגלל זה אומרים לנהגים להוריד מהירות במקומות מסויימים גם כשאין רמזור או מעבר חצייה, ככה שיהיה להם יותר זמן לבלום בזמן. 

בכל מקרה, נניח וחו"ח הייתי נפגע על ידך, בגלל שאין שם מעבר חצייה אז בתור הנהג הפוגע היה לך סיכוי לצאת בזיכוי מוחלט מהאירוע? אני שואל באופן תיאורתי כמובן(דרך אגב,אני מבטיח שגם אם חס וחלילה הייתי נפגע עלידך, לא הייתי עושה לך צרות לרגע ומודה בטעות שלי כהולך רגל,לרגע לא הייתי מחפש לסבך אותך כנהג או כל נהג אחר), וכן באמת שאני אשתדל להיות יותר מרוכז ולא ללכת על בטוח.

פורסם

התייחסתי בפוסט לעניין התאמת מהירות. אבל גם היא לא מונעת כל תאונה.

אם התפרצת לכביש בצורה שלא יכולתי להבחין בך ולעצור - בהחלט. למעשה היה לי שכן שנהג שנים בקונטסה עם שקע במכסה המנוע. שריד לתאונה בה דרס למוות אדם שהתפרץ מאחורי אוטובוס. זוכה במשפט.

היום מצלמת דרך תוכל לעזור לי. או להכשיל אותי. תלוי איך נהגתי.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

פורסם (נערך)

אני לא מבין מאיפה באה החוצפה ועזות המצח של נהגים לנסות לחנך את הולכי הרגל ולתלות אותם כאשמים בזה שהם מתאמצים להרפות את הרגל מהדוושה הימנית.

לדעתי לא יקרה שום דבר אם הנהגים שיושבים לעיתים על כורסאות מפנקות מול מזגן מחמם ומוזיקה מעניינית ישימו את ליבם על הולכי הרגל, ולא, לא ביקשנו טרמפ או עזרה, סך הכל ביקשנו להאט מרחוק (ומי מדבר בכלל על לעצור? שומו שמים!) לבן אדם שעובר את הכביש יוכל לעבור אותו בביטחה, וכן, אפילו אם אתה הצודק - תהיה החכם.

וכן, תלמדו להתחשב.

גילוי נאות, אני הולך רגל ששוכר רכבים מידי פעם כך שאני מכיר היטב את שני צידי המתרס.

עריכה אחרונה על ידי המגיב
  • רעיון גרוע 1
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

קראת מה שכתב פות״ש? התפרץ לכביש בלי לבדוק שהדרך פנויה. אם הרכב היה יותר קרוב הנהג היה עלול לחנך אותו על ידי שבירת שתי רגליו. לא מרצון אלא בגלל הביולוגיה והפיזיקה . 

אפשר להתווכח על נימוסי הכביש של הנהג. אבל פות״ש לא רק מודה שהתנהג בהפקרות בארוע זה, אלא מספר שזו לא הפעם הראשונה בה עשה זאת.

• אהבתי 2

פורסם

@sperial צודק חלקית.

אודה שניצלתי את השרשור כדי לפרוק את שבליבי על תרבות הנהיגה המטורללת מתחת לבית שלנו.

וכמובן שבניגוד לרכב שיש לו גלגל ספייר או אם נשבר משהו אפשר לתקן - לבן אדם אין רגל ספייר או חלקי חילוף - כך שכל אחד יחשוב מה מתאים לו באמת.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, המגיב כתב:

אני לא מבין מאיפה באה החוצפה ועזות המצח של נהגים לנסות לחנך את הולכי הרגל ולתלות אותם כאשמים בזה שהם מתאמצים להרפות את הרגל מהדוושה הימנית.

לדעתי לא יקרה שום דבר אם הנהגים שיושבים לעיתים על כורסאות מפנקות מול מזגן מחמם ומוזיקה מעניינית ישימו את ליבם על הולכי הרגל, ולא, לא ביקשנו טרמפ או עזרה, סך הכל ביקשנו להאט מרחוק (ומי מדבר בכלל על לעצור? שומו שמים!) לבן אדם שעובר את הכביש יוכל לעבור אותו בביטחה, וכן, אפילו אם אתה הצודק - תהיה החכם.

וכן, תלמדו להתחשב.

הולך רגל בכביש הוא אורח ולא בעל הבית וצריך להתנהג בהתאם
וגם אתה כהולך רגל תצעק על נהג שיסע לא בזהירות על המדרכה ובצדק
לכל אחד יש מקום מיועד עבורו, וכשמשהו מגיע לתחום של השני הוא זה שצריך להיזהר 
ואם הוא לא נזהר הוא ראוי לכל גינוי
אני לא צריך לפחד לנסוע בכביש שמא משהו יזנק לי בין הגלגלים ובגלל זה לנסוע בתוך העיר על 20 קמ"ש
ואתה לא צריך לפחד ללכת במדרכה מחשש שאיזשהו נהג יחליט לנסוע שם בפראות ולהיצמד לקירות

פורסם

כבר כתבתי את זה בגוף ההודעה שציטטת.

אפילו אתה אתה הצודק - תהיה החכם.

אני מקווה מאוד שאתה לא נוסע בסמטאות בכבישים צרים במקומות הומים אדם על 80 קמ"ש 'כי מותר לי'.

זה המתכון לאסון.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...