Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוקף רישוי שנתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הטסט של האוטו שלי מסתיים ב- 19.6, שילמתי את האגרה ונסעתי לנסות להעביר את האוטו טסט לפני הזמן, ב- 26.5.

הרכב נכשל ועל טופס הליקויים היה רשום שמותר לרכב לנוע לצורך תיקונים בלבד עד 2.6.

האם מותר לרכב לנסוע עד ה 2.6 כמו שמצויין בטופס ההכשלה או עד התאריך המקורי שהוא 19.6? לא ברור כל העסק.

תודה על כל מידע.

פורסם

לרכבך מותר לנוע על הכביש עד לתאריך הנקוב בטופס ההכשלה של מכון הרישוי, כלומר עד השני ביוני.

:puzzled:
פורסם

אני פשוט מת על זה. שתי תשובות מנוגדות לחלוטין, הכותבים לא טורחים להסביר למה, להביא נימוקים, רקע, משהו, או אפילו להסביר למה השני טעה.

פשוט עושה חשק ללמוד מזה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ofir היתכוון שאם עוצר אותך שוטר אתה מראה לו את הרישיון הישן ואז השוטר לא ידע שניכשלת בטסט. לא שזה חוקי אבל אפשרי. מבחינת החוק אסור לך, ואם אני לא טועה אז גם לא יהיה ביטוח אם חס וחלילה יקרה משהו והחברת ביטוח תגלה שניכשלת בטסט אבל בזה אני לא בטוח אז נא לא לתפוס אותי במילה...

פורסם

לדעתי תלוי על מה ההכשלה.

אם ההכשלה היא על דבר בטיחותי - עקרוני הרי שלא היו נותנים אישור תנועה בדרכים גם לא לדקה אחת.

העובדה שרשום על הטופס עד ה-2.6 היא מהסיבה שוכנת המחשב בנויה כך.

הרכב יכול לנוע בדרכים עד אשר יפוג תוקף רישון הרכב, ב-19.6

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

QUOTE=zvit]לדעתי תלוי על מה ההכשלה.

אם ההכשלה היא על דבר בטיחותי - עקרוני הרי שלא היו נותנים אישור תנועה בדרכים גם לא לדקה אחת.

העובדה שרשום על הטופס עד ה-2.6 היא מהסיבה שוכנת המחשב בנויה כך.

הרכב יכול לנוע בדרכים עד אשר יפוג תוקף רישון הרכב, ב-19.6הכשילו אותי על שטויות (זיהום אויר מהאגזוז וגומיות לצריה שמאלית. הבעיות כבר תוקנו ויש לי אישור מהמוסך, הבעיה היא שאין לי זמן ללכת שוב לטסט בזמן הקרוב).

בכל מקרה אני מבולבל עוד יותר מלפני שפתחתי את השירשור.. כל אחד אומר משהו אחר..

פורסם

הסקט ושמע.

-כאשר אתה נכשל בטסט, ברשותך שבוע לצורך תיקון הליקויים שנתגלו בטסט שניסית לעבור.

אתה יכול כמובן לא לתקן אותם ולהמשיך לנסוע, אך בתום שבוע ימים מעת כשלונך בטסט- רשיון הרכב הזמני תם. פירוש- אם תנסע מעבר לתום תוקף הרשיון הזמני- אין ביטוח אם חלילה קורה משהו, וכמובן- בעיות עם משטרה.

עד כאן ברור? אחלה.

-הרשיון רכב שיש לך ביד כרגע- אכן בתוקף עד התאריך שמצויין בו, ובביקורת שגרתית עם שוטרים, עם קצת מזל סביר להניח שלא תהיה בעיה כאשר תציג להם את הרשיון הישן שעדין בתוקף.

גם זה ברור? אחלה.

-כאשר יפוג חודש מתאריך כישלון רכבך בטסט- כאשר תיגש לטסט חוזר, תיאלץ להבחן על כל רכבך ולא רק על הליקויים שעליהם נכשלת. משמע- טסט חדש מכל בחינה.

האם אתה מעדיף לנסוע עד תום הרשיון הישן, ואז לגשת לטסט- גם אם זה אומר שכל מערכות הרכב שלך יבחנו מחדש?

האם מתחשק לשחק לשחק משחקי מזל עם הרשיון ושוטרים? לא כדאי.

אמרת שסידרת את הליקויים נכון?

מתוך שבוע שלם אתה לא יכול לפנות לעצמך שעה לגשת לטסט?

כולל יום שישי נניח?

טסט זה לא נעים. אני יודע. אבל תסיים אותו במקום לגרור. זה לא קרבורטור סתום שאפשר למשוך עוד ועוד ועוד כמו שאתה עושה...

בהצלחה.

-ארז-

פורסם
הסקט ושמע.

-כאשר אתה נכשל בטסט, ברשותך שבוע לצורך תיקון הליקויים שנתגלו בטסט שניסית לעבור.

אתה יכול כמובן לא לתקן אותם ולהמשיך לנסוע, אך בתום שבוע ימים מעת כשלונך בטסט- רשיון הרכב הזמני תם. פירוש- אם תנסע מעבר לתום תוקף הרשיון הזמני- אין ביטוח אם חלילה קורה משהו, וכמובן- בעיות עם משטרה.

עד כאן ברור? אחלה.

-הרשיון רכב שיש לך ביד כרגע- אכן בתוקף עד התאריך שמצויין בו, ובביקורת שגרתית עם שוטרים, עם קצת מזל סביר להניח שלא תהיה בעיה כאשר תציג להם את הרשיון הישן שעדין בתוקף.

גם זה ברור? אחלה.

-כאשר יפוג חודש מתאריך כישלון רכבך בטסט- כאשר תיגש לטסט חוזר, תיאלץ להבחן על כל רכבך ולא רק על הליקויים שעליהם נכשלת. משמע- טסט חדש מכל בחינה.

האם אתה מעדיף לנסוע עד תום הרשיון הישן, ואז לגשת לטסט- גם אם זה אומר שכל מערכות הרכב שלך יבחנו מחדש?

האם מתחשק לשחק לשחק משחקי מזל עם הרשיון ושוטרים? לא כדאי.

אמרת שסידרת את הליקויים נכון?

מתוך שבוע שלם אתה לא יכול לפנות לעצמך שעה לגשת לטסט?

כולל יום שישי נניח?

טסט זה לא נעים. אני יודע. אבל תסיים אותו במקום לגרור. זה לא קרבורטור סתום שאפשר למשוך עוד ועוד ועוד כמו שאתה עושה...

בהצלחה.

-ארז-

הסכת ושמע אתה:

לרכב מותר לנוע עד התאריך הנקוב בטופס של מכון הרישוי עם פרטי התקלות, המשמש כרשיון זמני, וזהו. בזה זה נגמר.

אם נפשט את הענין ונחשוב בהיגיון- הרכב ניגש לבחינת כשירות לתנועה על פי חוקי התעבורה של מדינת ישראל, ונכשל; היינו אינו כשיר לתנועה. המשך הפעילות של הרכב מותנית ע"י מדינת ישראל בתיקון הליקויים, ולצורך כך הוקצב לרכב שבוע. מעבר לשבוע הזה- הרכב ללא רישוי/חותמת כשירות לתנועה.

:puzzled:
פורסם

העיניין החוקי בד"כ עוד יותר חמור.

כשנכשלים ויש הארכה- כתוב במפורש שההארכה היא לצורך תיקונים (ןלא לצרכים אחרים)

עשית תאונה בשבת...לא וודאי שיש לך ביטוח!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

העיניין החוקי בד"כ עוד יותר חמור.

כשנכשלים ויש הארכה- כתוב במפורש שההארכה היא לצורך תיקונים (ןלא לצרכים אחרים)

עשית תאונה בשבת...לא וודאי שיש לך ביטוח!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

נשמע מוזר. ומה אם אתה בדרכך למוסך של בני דודינו בשבת?

לפי מה שאתה אומר כל נסיעה אחרת בכל יום שהיא לא למוסך היא לא מבוטחת?!?

...Carpe Diem

פורסם

זה שנכשלת בטסט לא מעניין אף אחד.

הרישיון שיש לך ביד תקין כדת וכדין עד ל 19/6, וכל דבר אחר לא מעניין אותך

יתרה מכך, אם בא לך , אתה מוזמן לזרוק את הרישיון החדש + הטופס שנכשלת בו (למרות שלא הייתי ממליץ כי חבל על 61 שקלים)

ופשוט להוציא רישיון חדש ב 32 שקל, ולהתחיל מחדש (אם משעמם לך כמובן)

בקיצור, ששוטר עוצר אותך, אתה מראה לו את הרישיון הישן אשר תקף עד ה 19/6 ואף אחד לא יכול לדעת שנכשלת בבדיקה.

פורסם
נשמע מוזר. ומה אם אתה בדרכך למוסך של בני דודינו בשבת?

לפי מה שאתה אומר כל נסיעה אחרת בכל יום שהיא לא למוסך היא לא מבוטחת?!?

תשאל את דרור וסרשטיין שנסע למוסך בשבת עם אישור תנועה לצורך תיקונים - וחטף דו"ח של 1000 ש"ח...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...