Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היברידי חשמלי או בנזין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה להחליף את הטויוטה יאריס שלי ברכב חדש.

אני מתלבט בין חשמלי מלא היברידי או בנזין.

אני נוסע די מעט,  פחות מ 10K קילומטר לשנה, בערך 70% בעיר, אני נוטה להחזיק ברכב יותר מ 5 שנים.

אני לא חושב שיש לי הרבה מה להרוויח כלכלית כתוצאה מהחיסכון בדלק.

ועדיין  יש התלבטות לגבי מה כדאי?   כשההתלבטות היא יותר מתוך שיקול של התחדשות טכנולוגית, אמינות, שווי וסחירות עתידית של המכונית

פורסם

השאלה הראשונה שעולה היא האם יש לך חניה פרטית עם אפשרות להתקנת עמדת טעינה, והאם הכנסת לתחשיב הכלכלי את עלויות הקמת עמדה כזו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש לי חניה פרטית, אבל כפי שכבר ציינתי, השיקול של חיסכון שוטף פחות קיים אצלי, משום שאני נוסע יחסית מעט (החיסכון בדלק, לדעתי מתקזז עם עלות רכב חשמלי או היברידי שהם יותר יקרים לקניה). ההתלבטות היא יותר לגבי סחירות עתידית, אמינות ומעבר לטכנולוגיה חדשה (האם לבנזין והיברדיות יש עתיד?)

עריכה אחרונה על ידי mm223
פורסם

מנוע הבערה הפנימית יהיה איתהו עןד שנים רבות, גם אם חלקו בשוק יצטמצם. המיסוי צפוי להשתנות, יש חשש מחסור בחומרי גלם לייצור הסוללות וכו'

סחירות עתידית לחלוטין לא ניתנת לחיזוי, היא תלויה בכל כך הרבה גורמים עד שמביינתי השוקול הזה לא קיים.יש לך דרך לנחש מה יהיה בעוד 8 שנים. בקטנה, האם לפני שנה יכולת לחזות את המשבר הכלכלי הנוכחי (ומשפעתו על שוק הרכב).

הגישה שלי - הגדר את הצרכים שאתה צופה לטווח החזקת הרכב (נניח 5 שנים), ואז חפש רכב שימלא צרכים אלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מסכים שנראה רכבי בעירה פנימית עוד שנים רבות, אבל המגמה מאוד ברורה.

נתח השוק של החשמליות בארץ ב-2020: 1%, ב-2021: 3%, ב-2022: 7% וב-2023 נתח השוק מתקרב ל-20%.

הסיבות לכך ברורות: חסכון כספי משמעותי - לנהג הישראלי נמאס לשלם הון על דלק שאפשר לשלם עשירית על חשמל. בתור נהג של חשמלית אני יכול גם לומר לך שאני נהנה מהנסיעה השקטה והנעימה, ומזמינות הכוח שמספק לי הרכב, ולא תמצא את זה ברכבי בנזין.

רכב חשמלי זה בהחלט העתיד - כבר ב-2030 (וזה כבר לא רחוק) יוטלו באירופה הגבלות מאוד משמעותיות על מכירת רכבי בעירה פנימית, מה שישפיע ישירות על ישראל שכפופה לתקינה האירופית. ב-2035 תאסר מכירה של רכבי בעירה פנימית.

אף אחד לא יכול לחזות בוודאות את ערך מכוניות הבנזין והדיזל, אבל בהתחשב במה שציינתי אני חושב שהניחוש המושכל יהיה להעריך שרכבים אלו יאבדו מערכם בתוך חמש שנים.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם

כל טויוטה חדשה שתקנה תשמור על ערכה, בתנאי שתטפל בזמן ותתעד הכל. כנס לסוכנות ותראה מה מתאים לך ומה יש במלאי. גם אם תקנה רכב לא היברידי עדיין לא תפסיד הרבה כעבור חמש שנים

• מעניין 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...