Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה לכולם

אני פונה לחברי הפורום כיוון שראיתי שיש כאן אנשים יודעי דבר ברכבים ואני אחד שלא מבין מידי ברכבים, בתקווה שתוכלו להדריך אותי בעניין מכירת רכב וכל מה שמסביב.

קצת רקע, לפני 3 שנים קניתי רכב טויוטה ספייס ורסו שנת 2011 ממגרש, בזמנו הקילומטרז היה 177 אלף.

ברוך השם האוטו שירת את משפחתי נאמנה, כל הטיפולים בוצעו במוסך מורשה בזמן, היה טיפול אחד שהוחלפה סעפת פליטה (אם זכרוני אינו מטעה אותי) וכל שאר הטיפולים סטנדרטיים, לאחרונה בן משפחה נתן לנו את האוטו הישן שלו ואנחנו החלטנו למכור את הספייס ורסו, במחירון לוי יצחק לאחר שקלול שווי הרכב 25250, וביד 2 נע בין 20 ל35 אלף, כנ"ל כיוון שאיני יודע מהיכן להתחיל, הלכתי היום למוסך שבעליו גם סוחר רכבים, הוא אמר לי שכינראה האוטו עבר תאונה כי יש תיקוני צבע והדלת האחורית עושה רעש של חלולה ועוד כמה דברים ואמר לי שאם כן אחליט למכור לו לאחר בדיקה שהוא יעשה שתעלה לו 800 שקל הוא יתן לי בין 9 ל11 אלף.

חוץ מהיסטורית טיפולים בטויוטה מאז שהוא עלה לכביש ועד שהגיע אליי אין לי עוד שום פרטים על האוטו.

כמו כן לא יודע אם בעליו הקודמים עשו טיפולים שלא במוסך טויוטה.

כמובן שגם במצבו הנוכחי צריך לעשות לו טיפולי צבע, אבל חוץ מזה אם לא היה קשה לסחוב על הגב ביטוח וטיפולים של 2 רכבים, האוטו הזה היה משרת אותנו עוד כמה שנים טובות.

בשורה תחתונה אני לא יודע באמת מה לעשות, ואשמח לשמוע את דעתכם הכנה.

תודה רבה.

פורסם

ללכת לסוחר ולמכור ב 11- 9 אלף₪ תמיד תוכל.

עכשיו תתחיל מפרסום בלוח יד 2.

באיזה מחיר לפרסם?

תראה כמה מבקשים על רכבים זהים לשלך ( אותו השנתון, עם ידיים וקילומטראז' דומה ) ותקבע מחיר באותו האיזור ( אולי טיפה זול ותר ). תרשום מודעה נחמדה,  כמה תמונות מזווית מחמיאה .

בימים הראשונים אולי יתקשרו אליך אותם הסוחרים שמוכנים לבוא עכשיו עם 9000₪ מזומן בלי בדיקה.

תסרב בנימוס , תמתין למתעניין רציני יותר.  

אם לא יתקשרו שבוע - שבועיים,  תתחיל להוריד במחיר. כמובן, מחיר הפרסום לא יהיה מחיר סופי לאחר משא ומתן .

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

את אותו סוחר תעזוב. ייתכן שהוא צודק (הרכב נקנה ממגרש, זה קצת מעלה את הסיכוי לכך) וייתכן שמקשקש קשקושי סוחר.

גם אם צודק, יש תאונה (פגיעה קלה) ויש תאונה (קצה שלדה/ שלדה). גם תאונה קשה לא אמורה להוריד את המחיר ב50% ויותר.

ראשית כדאי לך להוציא דו"ח סליקה, עולה 10 ש"ח, זה יוכל לתת כיוון לגבי תאונה קשה אם הייתה. תוכל להעלות אותו לכאן לאחר טשטוש פרטים מזהים.

בנוסף תוכל לבדוק אותו אצל פחח שיגיד לך אם ואיזו תאונה הרכב עבר.

מלבד העניין הנ"ל,

תראה כמה מבקשים ביד 2 על רכב כמו שלך, עם קילומטראז', יד, ובעלות מקורית דומים לשלך וכמובן עד כמה הוא שמור או לא יחסית לאחרים. אלה הדברים העיקריים (אולי שכחתי משהו) שמשפיעים על המחיר.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 14 דקות, itzik123 כתב:

את אותו סוחר תעזוב. ייתכן שהוא צודק (הרכב נקנה ממגרש, זה קצת מעלה את הסיכוי לכך) וייתכן שמקשקש קשקושי סוחר.

גם אם צודק, יש תאונה (פגיעה קלה) ויש תאונה (קצה שלדה/ שלדה). גם תאונה קשה לא אמורה להוריד את המחיר ב50% ויותר.

ראשית כדאי לך להוציא דו"ח סליקה, עולה 10 ש"ח, זה יוכל לתת כיוון לגבי תאונה קשה אם הייתה. תוכל להעלות אותו לכאן לאחר טשטוש פרטים מזהים.

בנוסף תוכל לבדוק אותו אצל פחח שיגיד לך אם ואיזו תאונה הרכב עבר.

מלבד העניין הנ"ל,

תראה כמה מבקשים ביד 2 על רכב כמו שלך, עם קילומטראז', יד, ובעלות מקורית דומים לשלך וכמובן עד כמה הוא שמור או לא יחסית לאחרים. אלה הדברים העיקריים (אולי שכחתי משהו) שמשפיעים על המחיר.

הוצאתי דוח סליקה והעלתי

האם כדאי להוציא עוד דוחות כללים על הרכב, דוח בלקר או משהו כזה?

Screenshot_20230719-221204.png

פורסם (נערך)

הסוחר לא ניסה לעקוץ.

הפחתה של 30% מערך הרכב מקובלת, מההפרש בינו לבין מחיר המכירה - שאינו מובטח לסוחר - היא עניין שגרתי, מזה הסוחר מחזיק את העסק ומתפרנס.

פות״ש - מכירה לסוחר היא הפתרון הנוח, אבל, כפי שכתבתי, הסוחר יגזור קופון. האם אתה מוכן להפסיד אלפי שקלים תמורת הנוחות של מכירה לסוחר והמנעות מהמפגש עם קונים פוטנציאליים, חלקם סוחרים, וביצוע כל תהליך המכירה באופן עצמאי? חישוב שלך. אם הסבלנות וכושר המו״מ שלך חסרים יתכן שפתרון זה מתאים לך. אם אתה יודע לנהל מו״מ אסרטיבי כנראה שעדיף למכור עצמאית.

מציע לך לקחת את העצות שנכתבו למעלה ולנסות למכור עצמאית. תראה שלא הולך? תמיד תמצא סוחר שיקנה את הרכב במחיר המתאים לו.  תביא בחשבון שבכל יום שהרכב אצלך הוא עולה לך רישוי, ביטוח, דלק, טיפולים. לכן יתכן שהתגמשת מסויימת במחיר דווקא תחסוך לך.

עריכה: בזמן שכתבתי את ההודעה העלית את דו״ח הסליקה. בדו״ח הזה לא מצויינות תביעות ביטוח. זה לא שולל תיקון הרכב שלא באמצעות ביטוח - למשל פגיעה על ידי רכב ליסינג (משולמת על ידי חברת הליסינג) או תיקון על ידי הבעלים, למשל בתקופה בה היה מבוטח בצד ג׳ בלבד.

האם יש לך דו״ח בדיקת הרכב כאשר רכשת אותו? האם בדו״ח כזה מצויינים תיקונים?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, Menachem Freydin כתב:

הוצאתי דוח סליקה והעלתי

אין מידע על תאונות, כבר טוב. מאידך בין 2017 ל-2020 הרכב לא היה מבוטח בביטוח מקיף אז כן יכול להיות שהייתה תאונה רק ללא מעורבות ביטוח (יכולות להיות סיבות נוספות לתאונות שלא מעורבות בהן חברות ביטוח).

בשביל לדעת תצטרך בדיקה פיזית של הרכב.

לגבי דוח בלקר, אין טעם לדעתי.

במשומשת אין מידע.

פורסם

אכלול כאן את המענה גם לsperial וגם לאיציק.

לא, אין לי שום דוחות של הרכב גם ממועד הקניה.

איפה אפשר לבצע את הבדיקה הזו ומה העלות שלה? והאם אתם מכירים מקום בו ניתן לבצע את הבדיקה באיזור כרמיאל?

תודה אנשים יקרים!

פורסם
לפני 25 דקות, Menachem Freydin כתב:

הוצאתי דוח סליקה והעלתי

אתה לא צריך להוציא שום מידע  ולשלם שום דבר עבור מידע על הרכב שאתה מוכר, מעבר לדו"ח הסליקה שכבר הוצאת.

אתה יכול להוציא הסטוריית בעלויות חינם באיזור הממשלתי האישי.

הדגם די מבוקש, ולדעתי לא תתקשה למכור אותו.

אל תתחייב על שום דבר, ואל תבצע שום בדיקה שתעלה לך כסף תגיד לרוכשים הפוטנציאליים את הידוע לךל על מצב הרכב, אם הם ירצו לקחת לבדיקה שיקחו וישלמו.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 12 דקות, zvit כתב:

אל תבצע שום בדיקה שתעלה לך כסף תגיד לרוכשים הפוטנציאליים את הידוע לךל על מצב הרכב, אם הם ירצו לקחת לבדיקה שיקחו וישלמו.

השאלה האם זה לא יכול לגרום למוכר להוריד משמעותית במחיר בגלל הספק שמא הרכב עבר תאונה קשה, העיקר להיפטר מהרכב.

בדיקה אצל פחח אני משער (אולי אני טועה) תעלה כ-200 ש"ח.

פורסם

ממש לא צריך. שיבדוק הרוכש.

• אהבתי 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עוד משהו שלא הזכירו פה, נסיעת מבחן

אתה צריך להחליט אם לאפשר לאנשים לנהוג בעצמם ברכב לפני הקנייה

יש מוכרים שלא נותנים בשום במצב, רק נסיעה שהמוכר נוהג

אם אתה מתכוון לתת לקונים פוטנציאלים לנהוג אתה חייב לוודא

א. שיש לקונה רישיון בתוקף

ב. שיש לקונה ביטוח מקיף על הרכב (או ביטוח שלך שתופס על כל נהג או שהקונה יעשה ביטוח ליום אחד)

• אהבתי 1
פורסם

גם אם אין היסטוריית טיפולים מהבעלים הקודמים - אם טופל במוסך מורשה של טויוטה ניתן אולי לבקש שיוציאו לך היסטוריית טיפולים. לפחות ככה תהיה לך חלק מההיסטוריה, אולי אפילו כולה.

בנוסף כמו שהמליצו כאן, תפרסם ביד 2 ואפשר גם כאן בפורום.

ממליץ לנקות את הרכב לפני כן שיראה יותר מזמין.

שריטות ושפשופים יש גם לרכבים בני 3-4, נראה לי סביר מאוד שרכב בן יותר מעשור לא יראה כמו חדש (אלא אם כן נשמר ממש בהקפדה).

הכי קל למכור לסוחר, אבל הם מציעים מחירים נמוכים למדי. אפילו אם תמכור בשוק הפרטי ב-15-20 אלף ש"ח עדיף לך.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...