Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך לחבר לתקרה מוט הברגה ואליו אביזר שיחזיק כבלים של צנרת מיזוג. 

אז יש לי 2 שאלות ו-2 שאלות בונוס.

1. המוט מגיע באורך של מטר. אני צריך לחתוך אותו לחלקים קטנים יותר. ראיתי טיפ ששמים את האום קודם ואז חותכים ומבריגים אותו החוצה וזה שומר על ההברגה. אבל עם מה חותכים? משור ידני? ג'יגסו? 

2. איך מעגנים לתקרה? בגדול יש לי עוגן דיבל פליז. איך אבל מסובבים את המוט הברגה לתוך הדיבל? עם פלייר? זה גם הורס את ההברגה לא?

בונוס:

1. מדובר בצהרת של כ-3 יחידות פנימיות שכוללת 3 צינורות של הגז עם הבידוד ו-3 כבלי חשמל. אזיקון פחות יתפוס פה. יש למישהו רעיון עדיף ממוט הברגה לתקרה לעגן את זה?

2. בידוד לצנרת מיזוג. איפה קונים בכמות לא גדולה? אני צריך מטר בלחץ. פחות קריטי לי 5 שקל לפה או לשם. זה יותר עניין של איפה למצוא את זה. כי בחנויות DIY ורוב הטמבוריות אין.

פורסם
לפני 20 דקות, Nakamichi כתב:

איך אבל מסובבים את המוט הברגה לתוך הדיבל?

שני אומים אחד אחרי השני, הראשון עוצר את השני ומאפשר לך להשתמש במפתח

• רעיון טוב! 2

כבר חתמתי...

פורסם

יש לך 2 אפשרויות, הנכונה והמקומבנת.

הנכונה היא לחתוך עם דיסק ולנקות מעט את נקודת החיתוך עם אותה משחזת זוית, כך ההברגה לא תפגע. את ההברגה לבצע עם בוקסה יעודית למוטות הברגה (לא אמור להיות כלי יקר וישרת אותך שנים ארוכות).

אני קורא לזה האפשרות "הנכונה" כי כך עובדים אנשי מקצוע, לא בטוח שהיא בהכרח הנכונה למוט הברגה יחיד פעם באף פעם.

האפשרות המקומבנת היא לנעול את מוט ההברגה במלחציים (זהירות על ההברגה) לחתוך עם מסור ידני או מסור חרב מתאים, לנקות את נקודת היתוך עם שופין, להבריג שני אומים ולנעול אותם אחד על השני, בעזרת האומים להבריג לתקרה.

על האביזר שלך שקול להשתמש באום זן (זכר נקבה), מאוד נח להתקנה ומאפשר לשלוט בקלות על גובה האביזר לאחר התקנת מוט ההברגה.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 13 שעות, Nakamichi כתב:

בונוס:

1. מדובר בצהרת של כ-3 יחידות פנימיות שכוללת 3 צינורות של הגז עם הבידוד ו-3 כבלי חשמל. אזיקון פחות יתפוס פה. יש למישהו רעיון עדיף ממוט הברגה לתקרה לעגן את זה?

2. בידוד לצנרת מיזוג. איפה קונים בכמות לא גדולה? אני צריך מטר בלחץ. פחות קריטי לי 5 שקל לפה או לשם. זה יותר עניין של איפה למצוא את זה. כי בחנויות DIY ורוב הטמבוריות אין.

על השאלות הראשיות קיבלת אחלה תשובה מIgalz, אז אתיחס רק לשאלות הבונוס...

למה לא להשתמש ביוניסטרט ואביזרים סטנדרטיים שלו? פה יש דוגמה

מחבר לתקרה בשני ברגים ויש אפשרות לשלוט בגובה כל נקודת תליה בנפרד. יש חבקים יעודיים לצנרות. דוגמה מהרשת לשימוש אחר אבל מעביר את המסר:

image.png.f4422e38299ddc493cca7e6895c0a1c2.png

לגבי בידוד לצנרת - תנסה חנויות של ציוד לטכנאיי מזגנים. בדרך כלל אין להן אתרים אבל אפשר למצוא כתובת בדפי זהב ולקפוץ. רובן יסכימו למכור, גם אם יגבו מלקוח מזדמן סכום גבוה יותר (יצא לי לראות הנחות של 40% לאנשי מקצוע).

פורסם

לגבי איך לקשור לתקרה. הכי טוב זה סרט חובק מתכת הוא מגיע עם חורים לברגים ואתה חותך לפי מידה. (כדאי להוסיף בינו לבין הצנרת עוד חתיכת בידוד כי הסרט יכול לקרוע את הבידוד של הצנרת ואז יתחילו לך הזעות)

פורסם

לגבי חיתוך מוט ההברגה וההידוק שלו  קיבלת תשובות מלאות.

לגבי החבק קח שילות בקוטר המתאים, תעטוף את כל הצנרת בחתיכה של כ 10-15 סנטימטר צינור פוליאתילן פתוח לאורך ותתפוס אותו בשילות.

איזו תקרה יש לך ומה המשקל שצריך להחזיק?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 22 שעות, Igalz כתב:

את ההברגה לבצע עם בוקסה יעודית למוטות הברגה (לא אמור להיות כלי יקר וישרת אותך שנים ארוכות).

:shock2::crazyeyes

יש חיה כזו?!

ואני לא מכיר אותה?!?!

מאד אודה לדוגמא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

:shock2::crazyeyes

יש חיה כזו?!

ואני לא מכיר אותה?!?!

מאד אודה לדוגמא.

תוצאה ראשונה בגוגל עבור "בוקסה מוטות הברגה"

https://www.harishon-labinyan.co.il/product/בוקסה-לסגירת-מוטות-הברגה-makita-gold-b-42961-0

תוצאה שניה נותנת סט של בוקסות ל3 גדלים
https://www.harishon-labinyan.co.il/product/בוקסה-לסגירת-מוטות-הברגה-8-ממ-makita-gold-b-42977

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 16 שעות, nisim91 כתב:

לגבי איך לקשור לתקרה. הכי טוב זה סרט חובק מתכת הוא מגיע עם חורים לברגים ואתה חותך לפי מידה. (כדאי להוסיף בינו לבין הצנרת עוד חתיכת בידוד כי הסרט יכול לקרוע את הבידוד של הצנרת ואז יתחילו לך הזעות)

בדיוק.

@Nakamichi אתה סתם מסתבך בפתרונות עיגון למשקלים שאתה לא צריך.

סרט פלדה מחורר, דיבלים וברגים ומספרי פח לחיתוך.

סע לשלום.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 שעות, Igalz כתב:

מאדר דאקר.

אני כבר 5 דקות יושב פה בפוזה של :shock2::shock3::o.

אני חושב שזה מוצר חדש בארץ, לפי מיעוט התוצאות חיפוש. לא הכרתי את זה. 

שיואו, כמה עצבים דבר כזה היה חוסך לי לאורך השנים!!! :lol:

תודה! זה מגניב וחצי! 

מעניין, איכשהוא, לאורך כל השנים שאני מחפש כלים ברשת להנאתי (וגם כחלק מעבודתי), מעולם לא נתקלתי בזה.

מצד שני, מעולם לא חשבתי לחפש משהו ייעודי שכזה... הנחתי שלא קיים כנראה.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

אלו שאני כבר צריך פתרון עבורם, לא בדיוק נכנסים לפוטר של המקדחה שלי... 

וגם, לא ממש נשמע לי הגיוני לעשות את זה. שטח המגע של 3 הפרונגים שבפוטר על הסלילים כל כך קטן, שאני די משוכנע שההברגה תיהרס בקצה.

זה יעבוד, כן, אבל נשמע כמו קומבינה ואני מעדיף שלא לעשות דברים כאלו בכנות. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

ממש לא הורס.

עושה את זה המון עם מוטות M12 נירוסטה ואוגנים כימיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא משוכנע ש-M12 ייכנס לי לפוטר. אמנם מוצהר (אאל"ט) חצי צול אבל אני לא משוכנע ב-200% שזה נטו ולא ברוטו... :LOL: אף פעם לא ניסיתי האמת.

ולמברגה הקטנה אין מה לדבר (3/8).

ה-M6 נשמע כמו מועמד אידאלי אבל עליו אני פוחד (כמו שציינתי קודם- התבריג לדעתי עלול להיהרס).

גם אם כן, דווקא בגלל שזה גדול יחסית, החשש הוא יותר על המברגה...:LOL: ובאמת פחות על התבריג. 

לתוך עוגן כימי יותר קל להבריג מאשר עמוק לתוך עץ למשל. 

אולי באמת אנסה את הקטע עם המברגה, יש לי פרוייקט שאני עובד עליו עם מוט M12. 

• תוכן חדש...