Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הורדתי לפני שבועיים רכב מהכביש והיה חייב לגשת למשרד הרישוי תהליך של דקה במשרד הרישוי רק שהתור היה שבוע וחצי קדימה ובמשרד הרישוי עוד חצי שעה המתנה. 

ממש חבל שלא מסדירים את זה שיהיה דרך האינטרנט. אני מאמין שהרבה רכבים עדיין חונים בצידי הכביש כי אנשים מתעצלים ללכת למשרד הרישוי להוריד. 

פורסם
לפני 47 דקות, nisim91 כתב:

אני מאמין שהרבה רכבים עדיין חונים בצידי הכביש כי אנשים מתעצלים ללכת למשרד הרישוי להוריד. 

והם משלמים אגרה כל שנה....

פורסם

באמת לא ברור למה מתעכבים על דבר שהוא יחסית פשוט. 

כל נושא הקפאת רישיון והפשרתו בהחלט יכולים להתבצע בצורה מקוונת ולחסוך המון המון המון טרחה.

הזוי.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

עוד כמה שאלות שמעניינות אותי

מה זה אומר שצריך לשלם אגרת רישוי אם לא מורידים - יש לזה משמעות כל עוד אני לא עושה טסט?

הבנתי שבשביל להוריד מהכביש חייב להיות רשיון רכב בתוקף - אם אני עושה את זה נניח שבוע אחרי זמן פקיעת תוקף הרשיון - זה בסדר? צריך לשלם יחסי? כמה?

מה הסיכון לשלוח לפירוק בלי להוריד מהכביש - כמובן בלי לוחיות רישוי?

תודה

פורסם

שלא כמו בעבר,

כן, גם אם לא עשית טסט ואתה רוצה להוריד את הרכב מהכביש, אתה צריך לשלם את החלק היחסי של האגרה.

למשל, אין לרכב טסט חודשיים ואתה רוצה להוריד אותו מהכביש, תצטרך לשלם את החלק היחסי של האגרה על החודשיים האלה (סך האגרה השנתית, לחלק ב-12 {חודשים}, כפול החודשים שהרכב היה ללא טסט),

ורק אחרי התשלום תוכל להוריד את הרכב מהכביש כשאתה במשרד הרישוי פיזית.

נניח שאתה רוצה לעשות זאת שבוע אחד לאחר פקיעת תוקף הרישיון החישוב יתבצע כך:

סך האגרה השנתית, לחלק ב- 52.1 (מס' השבועות שיש בשנה) =  החלק היחסי מהאגרה השנתית לשבוע אחד שתצטרך לשלם.

מה הסיכון לשלוח את הרכב לפירוק בלי להוריד מהכביש?

את משרד הרישוי והמדינה לא מעניין אם הרכב ישב אצלך בבית / עשית ממנו מלונה לכלב או שלחת אותו לגריטה...

כל עוד לא הורדת אותו מהכביש במשרד הרישוי, תשלם חביבי! 

למדתי זאת על בשרי כי לא ידעתי שהחוק הזה הומצא ויצא ששילמתי 1,200 ש"ח אגרה על שנה שלמה שרכב ישב אצלי ללא טסט כי חשבתי לתקן אותו ובסוף החלטתי להעיף אותו לחלקים וההפתעה חיכתה לי במשרד הרישוי.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם
לפני 4 שעות, shilo_v כתב:

כל עוד לא הורדת אותו מהכביש במשרד הרישוי, תשלם חביבי! 

אבל אם לא תרצה אי פעם להוריד אותו מהכביש או לעשות לו טסט - אף פעם לא יחייבו אותך -לא? ואם כן מתי?

לדלג טסט שנה זה כן בסדר? כלומר אם לא מורידים מהכביש שלוש שנים צריך לשלם כפול שלוש?

מה הפרוצדורה לדווח על גניבת רכב? אם שוטר מוריד מהכביש בכביש זה חוסך ללכת למשרד הרישוי?

פורסם
לפני 6 שעות, נקודה טובה כתב:

אבל אם לא תרצה אי פעם להוריד אותו מהכביש או לעשות לו טסט - אף פעם לא יחייבו אותך -לא? ואם כן מתי? יחייבו. שולחים מתישהו דרישת תשלום בדואר.

לדלג טסט שנה זה כן בסדר? לא כלומר אם לא מורידים מהכביש שלוש שנים צריך לשלם כפול שלוש? בדיוק

מה הפרוצדורה לדווח על גניבת רכב? במשטרה אם שוטר מוריד מהכביש בכביש זה חוסך ללכת למשרד הרישוי? בגניבה חוסך. בהורדה על טכני / פלילי וכדו' למיטב ידיעתי הרכב נשאר רשום במשרד הרישוי אלא אם חולט לטובת המדינה.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 6 שעות, נקודה טובה כתב:

אבל אם לא תרצה אי פעם להוריד אותו מהכביש או לעשות לו טסט - אף פעם לא יחייבו אותך -לא? ואם כן מתי?

לדלג טסט שנה זה כן בסדר? כלומר אם לא מורידים מהכביש שלוש שנים צריך לשלם כפול שלוש?

מה הפרוצדורה לדווח על גניבת רכב? אם שוטר מוריד מהכביש בכביש זה חוסך ללכת למשרד הרישוי?

אין דבר כזה, זה כמו מס על זה שיש לך רכב, בין אם יש לו טסט או שאין לו, בין אם השתמשת בו או לא השתמשת בו.

כמה זמן נמשכת החובה בתשלום על רכב ללא טסט? אין לי מושג צריך לעיין בחוק.

אין דבר כזה לדלג על טסט מבחינת התשלום, נניח הרכב היה ללא טסט שנה ואתה רוצה להעביר אותו טסט לאחר השנה הזו, תצטרך לשלם אגרה פעמיים, גם על השנה שהרכב היה ללא טסט.

ואותו דבר אם הרכב היה ללא טסט 3 שנים  והחלטת להוריד את הרכב מהכביש או להעביר אותו טסט,

תצטרך לשלם אגרה שנתית כפול 4.

3 פעמים על אותן שנים ללא הטסט ועוד פעם אחת לטסט הנוכחי.

כל זאת כאמור במידה ולא הקפאת את הרישיון במשרד הרישוי.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

תשלום אגרה עד שלא תוריד אותו מהכביש ניכנס ליפני איזה 3 שנים אלא אם כן תוכיח שלא השתמשת באוטו-זה שאין לו טסט לא מוכיח להם

אם לא מטופל באיזה שהוא שלב תקבל מכתב הוצאה לפועל-צובר גם רביות וכול השיט הזה

הם חייבו אותי על 3 קטנועים שמזמן לא קיימים בכדור הארץ איזה 6000. אחרי שהבאתי  עורך דין וגם היה איזה מבצע (שמשום מה לא היה על כול הקטנועים) שעד תאריך מסויים אפשר להוריד בלי לשלם — שילמתי כמה מאות 

בקיצור מי שמחייבים אותו כסף צריך ליבדוק במישרד הרישוי לדבר איתם מה אפשר לעשות בנידון

• תוכן חדש...