Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה?+תמונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתמונה אפשר לראות משמאל למצבר על הדיסטריביוטור אם אני לא טועה, יושב חלק עגול ומוזהב שמחובר אליו צינור.

שאלתי היא כזו:

אצלי באונו חסר לי הצינור הזה ולא מחובר כלום. מה תפקידו של החלק ומה ההשלכות לכך שאני נוסע ללא הצינור?

http://photos.walla.co.il/yaniv_aka

נ.ב

הייתי מבצע חיפוש אם רק הייתי יודע את שמו של החלק.

תודה מראש למשיבים,

יניב

[SIZE=5][COLOR=red][/COLOR][/SIZE]

פורסם

אכן מקדם וואקום להצתה. הוא משנה את זמן הופעת הניצוץ בצילינדרים ביחס למצב הבוכנה, וזאת לפי העומס על המנוע. העומס נמדד לפי רמת הוואקום בקרבורטור באזור הקרוב או מתחת לפרפר המצערת.

אי שימוש במקדם (ברכב הזקוק לו) פרושו זימון הצתה לקוי, סחיבה לא טובה, צריכת דלק מופרזת, צלצולים (אם ההצתה לא מכוונת נכון סטטית) ושאר ירקות מאותה משפחה.

נוסף לכך, אם הצינור החסר לא בוטל כראוי (כלומר לא סתמו את החיבור בקצה השני של הצינור), אוויר מלוכלך חודר למנוע שלא דרך מסנן האוויר, תנאי הוואקום בסעפת משתנים וכדומה.

לך למכונאי או למתקן קרבורטורים - שניהם יוכלו לבדוק ולתקן.

יתכן שהדיאפרגמה שבתוך המקדם קרועה ולכן ביטלו את הצינור, יש לבדוק זאת כחלק מהתיקון.

יוסי

פורסם
אכן מקדם וואקום להצתה. הוא משנה את זמן הופעת הניצוץ בצילינדרים ביחס למצב הבוכנה, וזאת לפי העומס על המנוע. העומס נמדד לפי רמת הוואקום בקרבורטור באזור הקרוב או מתחת לפרפר המצערת.

אי שימוש במקדם (ברכב הזקוק לו) פרושו זימון הצתה לקוי, סחיבה לא טובה, צריכת דלק מופרזת, צלצולים (אם ההצתה לא מכוונת נכון סטטית) ושאר ירקות מאותה משפחה.

נוסף לכך, אם הצינור החסר לא בוטל כראוי (כלומר לא סתמו את החיבור בקצה השני של הצינור), אוויר מלוכלך חודר למנוע שלא דרך מסנן האוויר, תנאי הוואקום בסעפת משתנים וכדומה.

לך למכונאי או למתקן קרבורטורים - שניהם יוכלו לבדוק ולתקן.

יתכן שהדיאפרגמה שבתוך המקדם קרועה ולכן ביטלו את הצינור, יש לבדוק זאת כחלק מהתיקון.

יוסי

תיקון קטן לידיד המלומד יוסי!

במקרה של צינור וואקום מנותק / מבוטל הסכוי לצלצול הפחת שאר הפרמטרים שהזכרת נכונים בהחלט!

סבירות גבוהה שהדיאפרגמה קרועה ולא תקינה לכן בוטלה ונחסמה בוודאי למניעת בריחת וואקום!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

במקרה של צינור וואקום מנותק / מבוטל הסכוי לצלצול יפחת שאר הפרמטרים שהזכרת נכונים בהחלט!

האם אפשר לשאול מדוע?

הרי קידום ההצתה ע"פ הואקום מטרתו לתזמן את ההצתה באופן האופטימלי ביותר לתנאי עבודה מסוימים.

וסביר להניח שמהנדסי פיאט תכננו זאת כך שקידום ההצתה יותאם לתנאי העבודה הסדירים של המנוע, בהם מבלה רוב חייו - משמע שעם ביטול הצינורית, באותו תחום עבודה נפוץ תפקודו יהיה לקוי.

הלא כך הדבר?

אשמח לתשובה מפורטת.

בתודה רבה,

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
האם אפשר לשאול מדוע?

הרי קידום ההצתה ע"פ הואקום מטרתו לתזמן את ההצתה באופן האופטימלי ביותר לתנאי עבודה מסוימים.

וסביר להניח שמהנדסי פיאט תכננו זאת כך שקידום ההצתה יותאם לתנאי העבודה הסדירים של המנוע, בהם מבלה רוב חייו - משמע שעם ביטול הצינורית, באותו תחום עבודה נפוץ תפקודו יהיה לקוי.

הלא כך הדבר?אכן כן!

אשמח לתשובה מפורטת.

בתודה רבה,

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בפיאט אונו (דגם פייר מנוע 1000)יש וואקום חזק כל הזמן אשר גורם לקידום עצמי מאד משמעותי של ההצתה, ביטולו על ידי הוצאת צינורית הוואקום, תגרום מאלייה לאיחור בהצתה חוסר סחיבה , פגיעה בתאוצה ועלייה בתצרוכת הדלק!

בברכה

צביקה

פורסם

תודה על התשובה!

ושאלה קטנה נוספת.

עד כה חשבתי שלכל מנועי האונו תזמון ההצתה הוא ממוחשב.

מדבריך אני מבין שבמנועי ה"פייר" תזמון ההצתה מכני?

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

תודה על התגובות אבל יש דרך שאני אוכל לבדוק בעצמי? כלומר אם אני אקנה צינורית ואחבר אותה בחזרה לקרבורטור? איך אדע אם הדיאפרגמה אכן קרועה?

פורסם

בפיאט אונו במנועי 1000 ו 1100 סמ"ק FIRE (אונו 45 ואונו 60) שי קידום הצתה ע"י ואקום.

בפיאט אונו עם מנוע 1.4 (אונו 70) מע' ההצתה ממוחשבת וגם באונו טורבו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
תודה על התגובות אבל יש דרך שאני אוכל לבדוק בעצמי? כלומר אם אני אקנה צינורית ואחבר אותה בחזרה לקרבורטור? איך אדע אם הדיאפרגמה אכן קרועה?
על ידי חיבור צינורית הוואקום לוואקום צמבר במפלג בזמן שהמנוע עובד, תוכל להבחין בקלות בעלית הסלד

בעת הצמדת הצינורית לשפתותייך ויניקתה!

בברכה

צביקה

פורסם

כן נתקלתי בתמונה שלך לאחר שעשיתי חיפוש לגבי נושא אחר והחלטתי להשתמש בה כדי להמחיש את הבעיה :-)

אני מקווה שזה בסדר מבחינתך:wink:

פורסם
על ידי חיבור צינורית הוואקום לוואקום צמבר במפלג בזמן שהמנוע עובד, תוכל להבחין בקלות בעלית הסלד

בעת הצמדת הצינורית לשפתותייך ויניקתה!

בברכה

צביקה

תודה צביקה אני אבדוק זאת!

מוזר שבניקוי קרבורטור שעשיתי לא מזמן לא ציינו בפניי את הבעיה

פורסם

לרשותכם עומדים מספר רב של חדרי צ'אט ברחבי הרשת.

כמו כן יש מערכת הודעות פרטיות בפורום.

את ההודעות שנמחקו , ולא היו קשורות לנושא - תוכלו להמשיך בדרכים שציינתי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...