Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציר שרשורים קודמים בנושא, למתקשים בחיפוש:

• בדיקה של רבע שעה בחנות אינה מבטיחה הרבה, לכן כדאי לחפש מזרן עם תקופת נסיון ארוכה ככל האפשר.
  • מרבית מזרני הקפיצים שנמכרים בישראל, בלי קשר למותג, מגיעים ממפעלים בחברון או במזרח ירושלים.
  • למזרני ספוג/לטקס, כדאי לבקר בחנות המפעל של פולירון בזיקים. חנויות מפעל מומלצות באופן כללי.
  • מזרני איקאה הם אחלה תמורה למחיר, אבל לעיתים קרובות מדי מגיעים במידות לא סטנדרטיות.
  • השוק אמנם פרוץ והמחירים אינם מפוקחים, אבל אלוף המזרנים הוא אף פעם לא התשובה.
  • יד שנייה זה לא מילה גסה - אנשים משדרגים, מתחרטים וכו', לכן שווה לבדוק אופציות.
  • ע"פ הנחיות האקדמיה, יש לומר מזרן ולא מזרון. (אבל לרכוב ולא לרכב, אז WTF?)

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על הסיכום האיכותי.

אני די חובב יד 2 (פינת אוכל, ספות וכדומה), לא חשבתי לחפש שם מזרנים. ניגש מיד לבדוק...

לפני 34 דקות, Derish כתב:
  • למזרני ספוג/לטקס, כדאי לבקר בחנות המפעל של פולירון בזיקים. חנויות מפעל מומלצות באופן כללי.

1. יש הבדל בין חנות המפעל בזיקים לחנות המפעל שלהם בירושלים (לצורך העניין)?

2. למה דווקא הם?

3. מה המעלה של חנויות מפעל? מחיר? מבחר? משהו אחר?

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

היות ורוב ההחזרים זורמים בסופו של דבר למפעל, לפעמים יש להם דילים טובים על מוצרים שמישהו ניסה ולא אהב, או כל מיני סוג ב' / אפס ק"מ / דגמים ישנים. חנויות קצה עובדות עם מוצרים ומפרטים ספציפיים ומנהלות את המלאי באופן יותר מדוייק, בעוד שבחנויות מפעל יש יותר גמישות ובד"כ גם צוות עם יותר ידע והבנה במוצרי החברה הספציפית. במידת הצורך, גם קל יותר לבקש שם פיצ'רים מיוחדים כמו צבע/מידה/חומר לא סטנדרטי.

ספציפית פולירון נחשבים למותג איכותי בתחום הלא-קפיצים, ולאורך השנים היו לו הרבה לקוחות מרוצים בפורום עם כמעט אפס ביקורות שליליות או מעורבות. הם אף פעם לא היו הכי זולים, אבל בניגוד למותגי מדבקה שבאים והולכים בתחום הזה, נראה שאצלם יש עקביות באיכות המוצר ושירות הלקוחות כבר שניים-שלושה עשורים. לי אישית אף פעם לא היה מזרן שלהם, לכן אני לא יכול לדבר מנסיון.

לא רחוק מזיקים יש עוד יצרן בשם אשקלון פולימרים, שמוכר מזרנים תחת המותג 'מנדלבוים' וחנות המפעל שלו היא דווקא בדרום ת"א. יש לו איזשהו שת"פ עסקי עם פולירון, ובנוסף למזרנים שתי החברות משווקות את מוצרי הפלסטיק המוקצף שלהן לשלל תעשיות אחרות. מנדלבוים הוא סוג של יצרן OEM לבתי מלון, בתי חולים וכו' שמוכר מזרנים בהתאמה אישית ובסיטונאות, אבל יש להם גם שלוחה קטנה ללקוחות פרטיים.

הדיון הגדול האחרון בנושא היה למיטב זכרוני בתקופת הפנדמיה, כך שיתכן שהמתואר לעיל השתנה מאז.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, Froyne כתב:

משיטוט קל ברשת (לא מחקר מעמיק!) נראה שיש הרבה חברות מקומיות שמגיעות מאותו מקור, בעוד אחרים מייצרים לבד.

אין לי מושג מי נגד מי, אשמח אם מישהו יכול לשפוך אור.

אני לא מכיר את כל היצרנים, אני כן מכיר את וידר. 

סדרת המזרונים שלהם נקראת פרדייז. 

ייצור מקומי באיזור קרית חיים. יש גם מזרוני ספוג \ קצף בלבד. 

מחירים הוגנים.  אני בעצמי ישן על מזרון שלהם.

למיטב ידיעתי גם עמינח מייצרים בעצמם. לא יודע לגבי סדרות יצור, מחירים או עוד מידע האמת. 

ואכן הרוב (כל היתר, אולי למעט יצרן משמעותי אחד או שניים) מגיע מחירבאווי.

לפני 9 שעות, Froyne כתב:

3. מה המעלה של חנויות מפעל? מחיר? מבחר? משהו אחר?

ג-משהו אחר. 

קל לעשות קוסטומיזציה בחנות המפעל, לעומת חנות של משווק שלרוב יציע לך "זה מה יש". 

לגבי המחירים אני לא יודע. הכל תלוי בחברה עצמה- יש חברות שלסחורה שלהן יש מחירון צרכנים קשוח שגם המשווקים עובדים לפיו, יש חברות שכל מקרה לגופו, לא יודע.

מצריך סקר שוק בכל מקרה ומצב.

לפני 8 שעות, Derish כתב:

היות ורוב ההחזרים זורמים בסופו של דבר למפעל, לפעמים יש להם דילים טובים על מוצרים שמישהו ניסה ולא אהב, או כל מיני סוג ב' / אפס ק"מ / דגמים ישנים. חנויות קצה עובדות עם מוצרים ומפרטים ספציפיים ומנהלות את המלאי באופן יותר מדוייק, בעוד שבחנויות מפעל יש יותר גמישות ובד"כ גם צוות עם יותר ידע והבנה במוצרי החברה הספציפית. במידת הצורך, גם קל יותר לבקש שם פיצ'רים מיוחדים כמו צבע/מידה/חומר לא סטנדרטי.

כן, גם זה.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אגב פנדה, אני קניתי שם תוספת למזרון (טופר), לא הייתי מרוצה (היה רך מדי) החזירו את הכסף בערך מיד, (אבל אספו את הטופר רק חודש אחרי זה).
אז מהבחינה הזאת אין סיכון, מקסימום ישנת על המזרון שלהם כמה ימים, אתה מרוצה? חסכת את כל ההתעסקות, לא היית מרוצה? קיבלת את הכסף חזרה .
אגב תמיד יש להם הנחות בכל מיני מקומות, אל תקנה במחיר מלא...

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...