Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כמו שרואים בסרטון המצורף,  לרכב הבא מימין היה תמרור עצור, אבל הקו עצירה שלו הוא ממש מאחור ואין לו ראייה טובה משם. כאשר אני ראיתי את הרכב

נכנס לי לנתיב כבר היה מאוחר מידי וסטיתי כידי להתחמק ופגעתי ברכב חונה ואת הרכב המשתלב רק שרטתי. 

מי לדעתכם אשם?

אני לא יודע אם אני אמור לתבוע את הנהג מימין על הרכב שלי, ועל הנזק לרכב החונה. בנתיים הרכב החונה תובע את הביטוח שלי, והרכב המשתלב מאשים אותי שהוא כבר השתלב.

מצורף הסרטון.

תודה, פול.

פורסם

זה נראה כאילו שניכם שותפים באשמה 

זה מקום עירוני וצפוף ואתה נסעת בו בצורה לא זהירה מבחינת מהירות 

והוא שלא ציית לתמרור 

את האמת עלתה לי שאלה כזאת במשפחה לפני כמה ימים הודעות היו חלוקות

מעניין מה יגידו החברה פה

פורסם

קודם כל , הרכב החונה עומד בתוך תחום אדום לבן, כך שאם העניין יגיע למשפט, סביר להניח שייפסק לו אשם תורם לא קטן. הרכב שיוצא מימין, אם אכן יש לו תמרור 301/302, אשם באי מתן זכות קדימה. הנהג המצלם , ככהנ עלול להיות מואשם בנסיעה שלא בהתאם לתנאי הדרך. 

מבחינת חלוקת הנזק. הרכב החונה תובע את פותש, כי הוא זה שפגע בו. פותש יכול לתבוע הנזק מהנהג שהגיע מימין.

• מעניין 2

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

נסעת מהר! במקום שאפשר וצריך לנסוע לאט יותר
לגבי מי אשם?
לדעתי חצי אתה וחצי הנהג המתפרץ

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כמו שלי זה נראה: זה ש"התפרץ" נראה שהתחיל את נסיעתו עוד לפני שיכול היה לראות אותך מגיע מעבר לפנייה, ורק בכלל המהירות הגבוהה שלך (והנמוכה שלו?) נפגשתם. אם הוא היה קצת יותר זריז היית נכנס בו מאחור?

:turn-l:
פורסם

לפי הסרטון נראה שהנהג שבא מימין הבין את הבעיה שיצר ועצר במקום . פות"ש באותו רגע היה עדיין במרחק המאפשר לדעתי בלימה, אבל מסיבה כל שהיא, אולי טעות אופטית שהתפרשה כמרווח מספיק למעבר, לא בלם.

לא נראה שפות"ש נסע במהירות גבוהה, להערכתי חלקו בסיבות לתאונה ותוצאותיה גבוהה משמעותית משותפיו לאירוע.

פורסם

מימין חונים 4 רכבים שאתה חולף על פניהם, בתרגום למרחק מדובר על כ-24 מטרים, שאותם עברת בכ-2 שניות (הערכה גסה, קשה לדייק בסרט), כלומר כ-40-45 קמ״ש. שזה גם מסתדר עם התחושה כשרואים את הסרטון. אם זו אכן היתה המהירות, זה ללא ספק מהר מידי לסביבה הזו של רחובות צרים ורכבים שמסתירים שדה ראיה.

גם נראה שאתה לא מאט כשהרכב מופיע בצומת ולא מתכונן למקרה שאולי הוא לא יעצור.

בנוסף נראה שגם הגבת לא נכון ולא בלמת בלימת חירום.

אז מעבר למה שכבר נכתב (שנראה שנסעת מהר לתנאים הדרך, אבל ז״ק שלך נגזלה והרכב הנפגע חנה במקום אסור) המסקנה העיקרית שלי היא שהנחת שהנהג השני יעצור, גם כשהוא המשיך להתגלגל לאט לתוך הצומת. אתה סומך יותר מידי על נהגים אחרים ולא צופה טעויות שלהם. ולמרות שז״ק שלך נגזלה, והרכב הנפגע חנה במקום אסור, יכולת למנוע את התאונה.

פורסם

כן, יש כאלה שחושבים שאם הם עצרו בעצור- הצומת שלהם.

זה שבא מימינך הוא הגורם לתאונה, אתה כנראה יכולת למנוע אותה.

אני מעריך (לא באמת יודע) כמו חלק מהמגיבים שהאשמה משותפת, עיקרה לדעתי על ההוא שלא נתן זכות קדימה.

אבל אם יש לך ביטוח מקיף יכול להיות שעדיף לך לשחרר, השתתפות עצמית בכל מקרה תשלם (במצב של חלוקת אשמה).

פורסם (נערך)

אהלן, 

אתה תובע את הנזק מהרכב שבא מימין, גם את עלות התיקון שלך וגם את של הרכב החונה במידה ויתבע אותך.  

לדעתי אם זה יגיע למשפט (ברוב המקרים זה לא) אתה תקבל את רוב הסכום אם לא את כולו. גם אם תגיעו למשפט סביר שזה ייסגר בהסדר כזה או אחר. לרוב שופטים לא מנתחים סרטונים לעומק כמו חברי פורום בשביל לחפש פלפל, אלא בעיקר רוצים לסגור מהר. הרכב מימין לא נתן זכות קדימה. זה שנסעת 32 קמש או 41 לא ניתן להוכחה ולעניות דעתי לא ישחק תפקיד בבית משפט.

לזכור שסרטונים מעוותים את המציאות ובסרטון רואים דברים יותר טוב ו"לפני" שרואים אותם במציאות. 

בלי קשר לשאלתך, באזור כזה בהחלט כדאי לנסוע לאט יותר בדיוק בגלל מקרים כמו שלך. תחשוב שזה יכל להיות ילד שרץ אחרי כדור או נסע על אופניים או משהו. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

המורה נהיגה שלי תמיד אמר לי

"זכות קדימה מקבלים! לא לוקחים"

קשה לדעת בוידאו, כי בוידאו אתה יודע שהולך לקרות משהו והרבה יותר מרוכז מאשר בחיים עצמם.

אבל בעיקרון הייתי מצפה לבלימת חירום.

אני הייתי מפחד להראות את הסרט הזה. בלי הסרט בייבש הוא לא נתןלך זכות קדימה

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

תודה לכל המגיבים. בלמתי אך לא זוכר אם בלמתי עד הסוף כי יותר ניסתי להתחמק.

אל  תשכחו שלוקח זמן לקלוט את הרכב הבא מימין כי אין ראות, ומצלמת הרכב קדימה יותר מהראש שלי ומצלמת בזווית רחבה, אתם גם מוכנים בסרטון לרכב אך יש זמן תגובה. לדעתי היה לי איזה שניה וחצי לבלום לעצריה כידי למנוע.

אני כן חושב שיכולתי לנסוע יותר לאט ולבלום חזק יותר או שהוא היה זוחל לצומת כי לא היה לו ראות והיינו מונעים את התאונה.

פורסם (נערך)

מסכים שאתה לא צריך את הסרטון. 

רק תמונה מאזור התאונה שאני מקווה שצילמת. 

לא שאני חושב שהוא מזיק לך במיוחד, אבל הוא עלול, לעומת בלי סרטון בהן העובדות היבשות מאוד לטובתך. במקרה כזה מיקומי הפגיעה הם אלו שיקבעו וגם הם, אם אני רואה נכון, לטובתך, שהרי הנזק לרכב מימין בצדו הקדמי. מצוין מבחינתך. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה, שאלה נוספת היא איך הולך החלוקה של התשלום על נזקים. האם כל התאונה היא מקרה אחד וכל תשלומי הנזקים בו מחולקים לפי האשמה? כלומר יקבעו משהו כמו אני אשם באחוז x, האחרים באחוזים y ו z. כעת כולם מתקנים את הרכבים ומחלקים את הסכום המצטבר לפי האחוזים?

• תוכן חדש...