Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי חודשים גדושים בפודקאסטים החלטתי לצעוד צעד נוסף קדימה ולהאזין לספרים אלקטרוניים. הייתי שמח להמלצה לאפליקציה להקראת ספרים אלקטרוניים באנדרואיד. אני משתמש בקבצים מסוג EPub/MOBI.

-אני מאזין גם ברכב וגם בטלפון אז אשמח אם יהיה ניתן להסתנכרן.

-קולות/מבטאים שונים? האם זה חלק מהתוכנה או שניתן לטעון סיפרית TTS חיצונית?

-אשמח לממשק משתמש פשוט ללא התקשקשויות ובילבולים, אני מניח כי יקח לי מספר ימים לקרוא ספר כך שאין לי צורך בהרבה דברים בממשק חוץ מהתחל/הפסק ופתיחת קובץ.

-רצוי חופשית ואם לא אז לפחות לא תוכנה שלוקחת שליטה על המסך, בזמן נהיגה זה יהיה מאוד מפריע.

הורדתי היום את Voice Aloud Reader (שנחשבת למומלצת ביותר) לטלפון אבל נתקלתי בבעיה מרגיזה. כשאני קורא את The Strange Death of Europe Immigration של Douglas Murray (מעניין/מדכא מאוד) ובגלל שמופיעים בו הרבה רפרנסים (המספרים הקטנים האלה בתמונה) אני כל פעם שומע אותם כמספר... ישנה דרך למנוע את ההשמעה שלהם?

image.thumb.png.06c8cda70367bd695949984f1589e960.png

פורסם

המלצה חמה, תעזוב את כל הקומבינות של הקראת טקסט.

אם אתה רוצה להאזין לאודיובוקס בלי להתעצבן ולהלחם בתקלות, ועם קול נורמאלי, שלם כמה שקלים בחודש לaudible ותתחיל להנות, זה לגמרי שווה את זה.

הם נותנים חודש ראשון חינם. וגם ניתן למצוא איזה קופון שיוזיל עוד קצת את המנוי.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.audible.application&hl=en&gl=US

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 13 שעות, Igalz כתב:

אם אתה רוצה להאזין לאודיובוקס בלי להתעצבן ולהלחם בתקלות, ועם קול נורמאלי, שלם כמה שקלים בחודש לaudible ותתחיל להנות, זה לגמרי שווה את זה.

אכן, שחקן קול מקצועי שמקריא את הספר גורם לך להנות ממנו הרבה יותר.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 14 שעות, Igalz כתב:

זה בדיוק. עם חצי מאמר מוסגר בחלק התחתון של ההודעה עם פתרון חלקי). החוויה של שמעת ספר שמקוריין על ידי קריין מקצועי היא מדהימה - למעשה מבחינתי עדיפה על להחזיק את הספר פיזית ברוב המקרים כשהקריין טוב. חזרתי לספרים שקראתי יותר מפעם אחת פיזית ופשוט נסחפתי איתם ברמה אחרת לגמרי.

לענייניו - אין מנוע tts שישמע נורמאלי למשהו באורך של יותר מהודעה קולית (לדעתי) - בטח לא לפורמטים מורכבים כמו ספרים. אולי לparagraph פעם ב… מקסימום פרק של משהו שהוא מאה אחוז טקסט - ועדיף בפורמט מנוקה משמעותית (כמו ספרים ישירות מקינדל). אם אתה מתעקש לנסות פיתרון חינמי - כבר עדיף לך ללכת על המנגנון קריאה הכי חזק שיש לך כרגע בפלאפון והוא המנגנון accessibility המובנה (voice over בiOS וscreen reader / talk back באנדרואיד או אפליקציות שמשתמשות בהן ישירות - אבל גם זה פתרון צולע למדי)

האפליקציה של קינדל אגב (שאתה יכול להטעין אליה ספרים חיצוניים) תומכת בזה דיי יפה. הנה הלינק של ההסבר באתר של אמזון - https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=GFEDJC3YY98GPZW7

לגמרי הייתי מתחיל פה. באנדרואיד זה הפתרון הכי סביר שנתקלתי בו - בפער (אבל אז אתה כבר חצי דרך ללקנות מנוי לאודיבל / לקנות את הספר קינדל + audio narration שלפעמים יוצא יותר זול מלשלם על מנוי קבוע באודיבל)

כחצי גילוי נאות (כי לא הייתי קשור לאודיבל ישירות אבל כן עבדתי בקינדל למובייל לתקופה) - שיחקנו עם זה הרבה עם איך לשפר את זה כמה שיותר - זו בקשה מאוד נפוצה - אבל בהחלט בעיה לא פשוטה לפתרון.

והתמיכה והדגש על accessibility בקינדל הוא גבוהה מאוד (להרבה אנשים בארגון באמת אכפת מחווית הקריאת ספרים ומלהנגיש קריאת ספרים - עם כל הציניות של חברה טכנולוגית גדולה - קינדל ואודיבל הן בהחלט לדעתי לא חלק סופר אופייני של אמזון).

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 9.3.2023 בשעה 18:15, Igalz כתב:

תודה יגאל אבל אני לא בטוח כי זה הפתרון. אני לא מחפש Audio Book אלא מנסה לשמוע ספר טקסט, חלק מהספרים בספרייה שלי לא יצאו כ Audio Book.

בתאריך 10.3.2023 בשעה 07:53, vadim6385 כתב:

אכן, שחקן קול מקצועי שמקריא את הספר גורם לך להנות ממנו הרבה יותר.

לא חשבתי על זה אבל אני מעונין לשמוע בנסיעה בעיקר ספרים טכניים ו none fiction (איך אמרים את זה בעברית?) כך שקול שטוח ללא הדגשים מיוחדים אמור להתאים.

בתאריך 10.3.2023 בשעה 08:50, Liviur כתב:

לענייניו - אין מנוע tts שישמע נורמאלי למשהו באורך של יותר מהודעה קולית (לדעתי) - בטח לא לפורמטים מורכבים כמו ספרים. אולי לparagraph פעם ב… מקסימום פרק של משהו שהוא מאה אחוז טקסט - ועדיף בפורמט מנוקה משמעותית (כמו ספרים ישירות מקינדל). מצטער, מה בדיוק הכוונה? הספרים שאני שומע הם לא "סיפוריים", הם נטולי דיאלוגים אם אתה מתעקש לנסות פיתרון חינמי - כבר עדיף לך ללכת על המנגנון קריאה הכי חזק שיש לך כרגע בפלאפון והוא המנגנון accessibility המובנה (voice over בiOS וscreen reader / talk back באנדרואיד או אפליקציות שמשתמשות בהן ישירות - אבל גם זה פתרון צולע למדי) 

האפליקציה של קינדל אגב (שאתה יכול להטעין אליה ספרים חיצוניים) תומכת בזה דיי יפה. הנה הלינק של ההסבר באתר של אמזון - https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=GFEDJC3YY98GPZW7

לגמרי הייתי מתחיל פה. באנדרואיד זה הפתרון הכי סביר שנתקלתי בו - בפער (אבל אז אתה כבר חצי דרך ללקנות מנוי לאודיבל / לקנות את הספר קינדל + audio narration שלפעמים יוצא יותר זול מלשלם על מנוי קבוע באודיבל) 

כחצי גילוי נאות (כי לא הייתי קשור לאודיבל ישירות אבל כן עבדתי בקינדל למובייל לתקופה) - שיחקנו עם זה הרבה עם איך לשפר את זה כמה שיותר - זו בקשה מאוד נפוצה - אבל בהחלט בעיה לא פשוטה לפתרון.

אלוהים ישמור, מה זה ה TalkBack המחורבן הזה? הפעלתי אותו וזה סיוט. מה שהכי גרוע הוא שלא ניתן להפסיק אותו מהטלפון (כפתור ה stop פשוט לא נלחץ...) למרבה המזל יש לי שיקוף של הטלפון על המחשב והצלחתי להרוג את זה ע"י לחיצה עם העכבר. גם אחרי זה הטלפון השתגע והפסיק להגיב לחלק מהכפתורים עד שעשיתי רסט מלא.

אני משתמש הרבה בקינדל לקריאה (גם על המחשב וגם בטאבלט) ואני מוצא אותו נוח. יש טריק שיאפשר לקינדל להקריא את הספר בלי להפעיל את ה TalkBack? בכל מקרה האיכות שם נשמעת טובה במעט מזו של Voice Aloud...

פורסם
לפני 43 דקות, Haim_gds כתב:

אלוהים ישמור, מה זה ה TalkBack המחורבן הזה?

זה לא מחורבן - זה מציל חיים לאנשים שלא רואים / לא רואים טוב - זה פשוט לא השימוש היעודי של זה.

זה נחמד אגב שמה שאתה חושב פשוט לעשיה בצורה מוצלחת - בפועל זה לא :)  (כי יש ה מ ו ן מקרי קצה שאתה לא חושב עליהם מצד אחד ומצד שני החוויה תמיד תהיה בינונית להחריד לעומת קריין)

לפני 45 דקות, Haim_gds כתב:

מצטער, מה בדיוק הכוונה? הספרים שאני שומע הם לא "סיפוריים", הם נטולי דיאלוגים

גם בטקסט שהוא לא סיפורי יש המון קונטקסט של בניית משפטים ואיך להסדיר אותם. למעשה עם טקסטים עובדתיים זה אפילו יותר מסובך - כי הטקסט הוא לא דיאלוג. (אגב - כן סיבה חשובה תקרא קודם reviewים של הגירסא המקוריינת , תמיד. גם לפעמים יש יותר מקרינות אחת לאורך השנים עם הבדלי רמות גבוהים)

שמעת פעם אודיובוק שהוקלט מקצועי? (שואל ברצינות לרגע). זו מדיה מדהימה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 3 שעות, Liviur כתב:

גם בטקסט שהוא לא סיפורי יש המון קונטקסט של בניית משפטים ואיך להסדיר אותם. למעשה עם טקסטים עובדתיים זה אפילו יותר מסובך - כי הטקסט הוא לא דיאלוג. (אגב - כן סיבה חשובה תקרא קודם reviewים של הגירסא המקוריינת , תמיד. גם לפעמים יש יותר מקרינות אחת לאורך השנים עם הבדלי רמות גבוהים)

שמעת פעם אודיובוק שהוקלט מקצועי? (שואל ברצינות לרגע). זו מדיה מדהימה.

במה שאני שומע עכשיו יש פה ושם "גליצ'ים" בתיזמון (הדגשה/הפרדה) אבל אפשר להתעלם מהם. בכללי, לשמיעה אינפורמטיבית אני חושב שאני מעדיף את ההשמעה "שטוחה" ללא הדגשים. אף פעם לא שמעתי אודיובוק, הרבה יותר נוח לי עם טקסט פשוט. כמו שאמרתי, השימוש שלי ב TTS הוא פחות כי אני "רוצה" אלא יותר שאני "זקוק" כדי להספיק לקרוא...

לפני שעתיים, arturkopit כתב:

אני אישית משתמש בKINDLE, מומלץ מאוד.

כפי שכתבתי, גם אני משתמש בו (ד"א, ב 20 שנה האחרונות הפסקתי לקרוא בעברית ואני קורא באנגלית בלבד). יש לו מספר יתרונות ברורים כגון סינכרון קריאה במכשירים שונים, תמיכה בווינדוס/אנדרואיד וממשק משתמש פשוט (אולי יתר על המידה) אבל שדורשים קצת יותר (פונטים רבים שונים, תמיכה בכל פורמטי הספר האלקטרוני+טקסט פשוט+HTML, גמישות בהגדרות וכו') אני מעדיף את ה CoolReader לאנדרואיד.

אם אכן הקינדל יכול להקריא בעזרת ה TalkBack (בלי הסמטוחה שעשה לי בטלפון😬) אשמח להמיר את הספרים לפורמט MOBI ולהשתמש בו

ד"א, פעם היו ספרים בעברית שנמכרו כקבצי MOBI לקינדל. 

• תוכן חדש...