Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 16.2.2023 בשעה 13:56, Michazzz כתב:

אני כבר כתבתי כמה פעמים את דעתי בנושא, הרכבים הסינים יעבדו בסדר בשלוש השנים הראשונות. אח"כ הן יתחילו להתקלקל ולאבד מערכם המון. אני לא סומך על מוצר סיני כשאני רוכש אותו לטווח ארוך, אעדיף לשלם יותר על מוצר לאורך זמן. הכל מרכב, טלויזיה, מקרר, וכלה במנגנון לשירותים, מתגים לחשמל, תריס חשמלי לבית וחלקי חילוף לרכב. רק לא סיני

אני עדיין יותר בוטח ברכב סיני מאשר צרפתי שמצוייד ב 1.2 פיורדרעק.

ולגופו של שרשור - זו תהיה שגם תפסה אותי בזמן האחרון. עוד מוקדם לומר אם זה טוב או רע. דבר אחד בטוח, כשהזבל המוטורי בשם יונדאי אטוס וקיה pride עלו על כבישי ישראל בשנות התשעים, אף אחד לא האמין ש"קיונדאי" יהפכו ליצרניות הנמכרות במדינה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • מעניין 1
פורסם
לפני 35 דקות, discoTD5 כתב:

יש מתווה של עליית המס על כלי רכב חשמליים.

המתווה תוכנן כך שבמקביל להוזלת ייצור והוזלת המכוניות, המס יעלה. בינתיים אין הוזלת מכוניות, אלא רק העלאות מס. 

אז רק אם נתייחס לידוע לנו היום, כן, החשמליות יתייקרו. 

במקביל, ערכי הגרט של הבנזיניות לא ברורים. האלטרנטיבות ההיברידיות והחשמליות יהיו מועדפות גם כמשומשות. 

ואחרי הכל - אנחנו יודעים למי ניתנה הנבואה. 

אנחנו בתוך מהפיכה חשמלית המנוהלת על ידי היצרניות מסין. וכרגע זה סין כנגד כל העולם.  

אם המחירים יעלו עוד ועוד זה אומר שמשלמי המיסים זרקו כסף רב לשווא ולמעשה רק סיפקו מימון ליצרני רכב שונים. 

פורסם (נערך)

לא מדוייק. המיסים משמשים, בין השאר, אמצעי לביצוע מדיניות. אז הנחה במס לרכב חשמלי או היברידי מהווה אמצעי לקידום טכנולוגיות אלה לפי כונות המדינה. בארה"ב, למשל, אלה לא היו רק הנחות במס אלא גם סבסוד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני בהחלט נוהג להגיב בקיצוניות לא פעם, אבל עדיין לא הייתי משתמש במושג "מדינת פח זבל", פשוט זיהוי נכון של הרבה גורמים שרוצים לעשות קופה, לצמא של השוק, ופשוט ממלאים צורך !
כל אחד שיעשה את החישוב שלו לאן שם את הכסף שלו, מה שכן מצפה מהם, שלא יהיה מופתעים בעתיד אם בטעות יפסידו כי הימרו על דגם/יצרן הלא נכון.
מראש ה"צרכן הישראלי" יותר נועז, פתוח לנסות דברים, כנראה גם במוצר היקר השני בחיים שלו מוכן "להמר", כרגע חוץ מטסלה ויצרנים סיניים,יצרני לגאסי האחרים לא באמת מסוגלים לספק מכוניות, בטח לא במחיר עממי, זה יתאזן מתישהו, אבל לא בזמן הקרוב.
הצלחת שיווק של ג'ילי למשל, לפי מה ששמעתי נתן לחברה בת של יוניון מוטורס זיכיון שיווק במזרח אירופה
 https://english.news.cn/20221105/4c627dfbeb3e4f358afc302e91bcbb4f/c.html#:~:text=GACE will distribute Geely's Geometry,the first half of 2023.
כל השוואה למוצר צריכה של כמה אלפי ש"ח זה לא רציני, רובנו זורקים ולא מתכנים אחרי כמה שנים, ולא מעיניין אותנו מה יהיה שווה עוד X שנים.
גם להשוואות מול "רכבים אסייתים" פח משנות ה-90 או תחילת 2000 לא רלוונטית, כי אנחנו מדברים על טכנולוגיה חדשה שהמוסכים בארץ שנות אור מיכולת לתחזק אותם, זה לא עוד רכב ICE יאללה, יש לנו יניקת אוויר, הספקת דלק והצתה/דחיסה, וואלה תערובת, רציפות/מינוס...בוא נבדוק איפה הבעיה...חשמלי זה לא רק סוללה, ברור שמעט מאוד חלקים, אבל עדיין לא חסר בעיות, ואיבחונם זה עולם אחר !
מכה קטנה ופתאום הרכב לא נוסע בכלל...נראה מוסך מצוי מתמודד עם זה היום, או יכולת לאבחן תקלות תקשורת או את ממירי מתח DC-DC /AC-DC.

סיפור אישי מהשבוע, אצלי להטעין בחוץ זה מצב סופר נדיר, אבל נתקלתי בסיפור של BYD שספציפית הכי הרשים אותי מבחינה חיצונית במיוחד מול ג'לי, האמת ממש לא עוקב אחרי רכבי "צ'ינג צ'יאנג צ'יונג" כי מקווה עוד הרבה שנים לא אצטרך לקנות רכב חדש.
בחורה לא צעירה, כולה בלחץ, לפני שבוע בעלה קנתה ATTO 3 והחליפו רכב מקונצרן מוכר, ממש מתוסכלת, נסע 118 ק"מ והסוללה הגיע ל-50% ומלא חרדות איך תגיע הביתה :mm_sad:, כמה זמן להטעין, איך לשנות הרגלים וממש לא מרוצה, מוצא את עצמי מנסה לעודד אותה, שדווקה שלא יהיה קר בסביבות 10 מעלות, המצב יהיה יותר טוב.

לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

לגבי טווח נסיעה, הAtto3 יעבור בפועל בין 350 ל 380 ק"מ במקסימום, בנהיגה חסכונית / מתונה. אם מישהו בונה על 420 ק"מ, נכנס לרכב, לוחץ על דוושת הגז (חשמל) ונהנה מהתאוצות, נוסע קבוע על 120 קמ"ש, אני בספק אם יגיע ל 300 ק"מ. אבל זה לא ייחודי ל BYD - כל רכב חשמלי, ברגע שתלחץ אותו חזק, הטווח יתקצר משמעותית. 

ממש טועה ! זה כבר קשור לכיול/תוכנת יצרן.
אתה עם איוניק 5, אני עם KIA NIRO EV מיושן, עם נהיגה הכי אגרסיווית שבכל שניה נהנה מזמינות המומנט המטורף, מאתגר את ה-VMAX לא פעם כי בלי לשים לב אתה שם, ומה זה 120 קמ"ש בכביש 6 :rofl:בקיץ בדוק זה 360 ק"מ לרוב עם מזגן שזה ממוצע של 5.7KM/KWH, ובחורף שלנו זה בין 300-320 ק"מ לסוללה 64KWH . 
בנסיע מנהלתית, ולא 80 קמ"ש בכביש מהיר שזה כבר תופעה לצערי, בלי בעיות אפשר לעשות 400+ בינעירוני !

פורסם
לפני 17 שעות, davemustaine87 כתב:

לדקלם ססמאות כול אחד יכול מסתבר. 

תסביר הגיונית איך יכול להיות  שרכב חשמלי יתייקר משמעותית בעתיד,ומצד שני האלטרנטיבה שלו(רכב בנזין) תתרסק במחיר? 

מבין שקנית רכב חשמלי, ואתה מרוצה ממנו. אבל מומלץ להוריד את משקפיים הוורודות מדי פעם. 

יש כבר התייקרות רשומה ב 2024 של 15% 

פורסם
לפני 18 שעות, levy כתב:

אני ממליץ למי שקונה רכב חדש לקנות רק חשמלי ועדיף כמה שיותר מהר לפני העלאת המס הנוספת,

זה. זה בדיוק למה הכל יקר פה.

כי רצים עם הלשון בחוץ לחתום על עסקאות בלון לקנות חדש כמה שיותר מהר לפני שיהיה מאוחר מדי.

תנו לאותם דגמים להעלות אבק במגרשים, ותראו איך המחירים יירדו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אבק במגרשים לא הפריע לאנשים לרכוש רכבים בני שנה ויותר, לאחרונה יש יותר צילומי Unboxing לרכבים במכולות, בקיצור, שום מחיר לא יירד ושום חרם לא ייצא לפועל (וזאת למרות פוסטים בפורום..)

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, GILYAI כתב:

אבק במגרשים לא הפריע לאנשים לרכוש רכבים בני שנה ויותר, לאחרונה יש יותר צילומי Unboxing לרכבים במכולות, בקיצור, שום מחיר לא יירד ושום חרם לא ייצא לפועל (וזאת למרות פוסטים בפורום..)

גם אם המחירים אמורים לרדת הם לא יוכלו לרדת עקב האינפלציה שגורמת לאותם עובדים של היבואן לבקש העלאות שכר וגם הארנונה מתייקרת ותיפעול המוסך וחלקי החילוף, זאת שרשרת שלמה של התייקרויות.

הוזלה תהיה רק כאשר יהיה יבוא מקביל מאסיבי ולא 4 יבואנים ששולטים בכל שוק הרכב ומתואמים ביניהם.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

בנתיים יבואנים מקבילים מביאים לך הונדה סיטי וכל מיני מפרטים ממזרח אירופה בלי מערכות בטיחות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתאריך 15.2.2023 בשעה 21:49, vadim6385 כתב:

האמת שהפנים של הרכבים האלה מזכיר לי מיצובישי - החומרים לא להיט, אבל מורכב טוב.

יש סיכוי טוב שזה יישחק ויתחיל להתפורר עוד 4-5 שנים, אבל כך גם מיצובישי.

השוואה גרועה מאוד. קודם כל, זה לא נכון, באאוטלנדר האחרון הורגשה עליה רצינית באיכות החומרים. 

ודבר שני, מיצובישי לא מתפוררת אחרי 4-5 שנים. אולי הפלסטיקה של דגמים מסויימים (במיוחד אצל כאלה שלא יודעים לשמור על הרכבים שלהם). אבל מכאנית? יש לי חבר שיש לו חברת השכרה שחורה של דגמי מיצובישי עתיקים (בני 20 ומעלה). לא יאומן איך שהם מחזיקים מעמד. נראים פח אשפה אבל נוסעים טיל.

אז להשוות את זה ליבוא הסיני המפוקפק, (אם לשפוט ע"פ הדברים שאנחנו קונים מעלי אקספרס), זה פשוט לא במקום. מיצובישי היא אחת החברות הכי אמינות בשוק.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
בתאריך 17.2.2023 בשעה 14:11, tepic כתב:

טווח נסיעה שקרי שתוקע אנשים בצד הדרך

זה הדבר שהכי מפחיד אותי ברכב חשמלי, ועוד סיני. מדובר בהימור רציני. להיתקע בצד הדרך זה משהו שלא חוויתי מאז ימי הדייהו נובירה העליזים.

בתאריך 17.2.2023 בשעה 21:07, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

בחורה לא צעירה, כולה בלחץ, לפני שבוע בעלה קנתה ATTO 3 והחליפו רכב מקונצרן מוכר, ממש מתוסכלת, נסע 118 ק"מ והסוללה הגיע ל-50% ומלא חרדות איך תגיע הביתה :mm_sad:, כמה זמן להטעין,

זה בדיוק הסיפור של רכב חשמלי, על רגל אחת. כשאתה נוסע על רכב בנזין, הראש שלך לא נמצא בסוללה. גם במקרה הכי גרוע שמד הדלק על אפס, אתה יודע שיש לך רזרבה עד תחנת הדלק הקרובה, ותידלוק הוא ענין של חצי דקה ולא יותר.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
בתאריך 16.2.2023 בשעה 15:02, Michazzz כתב:

אתה תחליט שדעתי לא נחשבת? בתור מה? מי?

הוספתי את "בקטע הזה" כדי שייראה פחות תוקפני, אם נפגעת אז מחילה.

אתה לא יכול להגיד "כתבתי את דעתי" ואז להתייחס לזה בתור עובדה מוגמרת.

יש לך נתונים? עלו כבר מאות אלפי רכבים סיניים על הכביש כדי שתוכל להגיד שהן יתחילו להתקלקל?

זה כמו שאני אגיד "לדעתי כל מי שנוסע על DSG מחליף גיר כל שבועיים", עובדתית זה כבר לא נכון.

בתאריך 16.2.2023 בשעה 16:19, מיני - וואן כתב:

קניתי שני שיאומי בשנים האחרונות, 

הראשון היה מצוין, השני קטסטרופה 

בעבר קניתי פלאפון סיני שרק הגיע לארץ, היה זבל.

עכשיו אצלנו כולם עם שיאומי/וואן פלוס, אף אחד לא דיווח על תקלות, ומדובר על כל רמות המחירים.

אי אפשר לבטל את ההתקדמות של הסינים בכל התחומים, והרכבים שמגיעים לארץ כבר לא פח אשפה כמו לפני 20 שנה.

פורסם
בתאריך 16.2.2023 בשעה 05:20, GABIUBOGI כתב:

עוד כשמרכבים והארגז נאבקים על חייהם.

כנראה שהמדינה צריכה לעודד את המפעלים הנ"ל לבצע הסבת מקצוע או להתחדש במשהו.

בתאריך 17.2.2023 בשעה 11:40, tepic כתב:

שמעו, יש שם תקלות הזויות לרכבים האלה, תקלות שגרמו לי לתהות אם יש בכלל איכות מתחת לכל אוסף הגאדגטים על גלגלים הזה.

אלו תקלות יש להם?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 17.2.2023 בשעה 21:07, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

טכנולוגיה חדשה שהמוסכים בארץ שנות אור מיכולת לתחזק אותם, זה לא עוד רכב ICE יאללה, יש לנו יניקת אוויר, הספקת דלק והצתה/דחיסה, וואלה תערובת, רציפות/מינוס...בוא נבדוק איפה הבעיה...חשמלי זה לא רק סוללה, ברור שמעט מאוד חלקים, אבל עדיין לא חסר בעיות, ואיבחונם זה עולם אחר !
מכה קטנה ופתאום הרכב לא נוסע בכלל...נראה מוסך מצוי מתמודד עם זה היום, או יכולת לאבחן תקלות תקשורת או את ממירי מתח DC-DC /AC-DC.

שאלה של מישהו שלא מבין כלום, מה כזה מיוחד בטכנולוגיה הזאת שצריך יכולות של מדען טילים כדי לתחזק מכונית?

כמו שיודעים לתקן לפטופ, מקרר, מזגן, מעלית, יתקנו מכונית. אי אפשר להכשיר אנשים לזה? אולי זה יהפוך את תחום המכונאות לפחות "שחור" ויותר אטרקטיבי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 41 דקות, SlowRide כתב:

אי אפשר להכשיר אנשים לזה? אולי זה יהפוך את תחום המכונאות לפחות "שחור" ויותר אטרקטיבי.

כבר לפני כמה שנים התחילו להכשיר אנשים בתחום הרכב לתיקון רכבי חשמל.

אאל"ט יש כבר מסלולים ייעודים לרכבים חשמליים

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...