Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כרגע מתנייד בגולף 8 שאנחנו אוהבים מאוד, אבל היא נהייתה קצת קטנה עלינו. אנחנו מחפשים רכב גדול יותר שיאפשר ל-4 אנשים לסוע בנוחות לנסיעות ארוכות ולפעמים ל-6 אנשים לנסיעות קצרות יותר. בממוצע אנחנו עושים כ-15 אלף קילומטר בשנה, אבל זה מעט משקר כי יש חודשים בהם עושים 300-400 ק"מ אבל 4-5 פעמים בשנה עושים נסיעות ארוכות של 1000-2000 ק"מ. הדברים שאני מחפש ברכב:

1. נוחות בנסיעות ארוכות

2. בטיחות ואביזרי בטיחות אקטיביים

3. כנראה לא דיזל - כבר ניהיה בעייתי להכנס עם הדיזל לכמה ערים וב-2024\2025 נראה שהמגמה רק תחריף.

4. כנראה גם לא חשמל - בשביל פרופיל הנסיעות שלי אני לא חושב שיש טעם לשלם הרבה יותר (לפחות כעת, הרכב הבא מאמין שכבר יהיה חשמלי).

4. מחיר VFM

מבחינת רכבים שמצאו חן בעיני, זה הסקודה קודיאק בגרסת L&K. אהבתי גם את הטיגואן אולספייס (ויש לנו עכשיו את הגולף אז כנראה זה ירגיש עוד מאותו הדבר). מה דעתכם? יש המלצות אחרות?

תקציב נגיד עד 280-300 אש"ח.

פורסם

אם אתם נוסעים עכשיו בגולף, כנראה תרגישו ישר בבית גם בקודיאק ובטיגואן.

אומנם הם כבר די מיושנים, אך מציעים הנדסת אנוש וביצועים מצויינים.

אופציה נוספת היא הצמד הקוריאני קיה סורנטו ויונדאי סנטה-פה.

שניהם מהוועם דוגמא לקפיצת הדרך שעשו הקוריאנים.

הם מרוויחם, נוחים, מאובזרים ומציעים ביצועים טובים.

• רעיון טוב! 2
פורסם

תודה רבה על התגובה. לגבי קיה\יונדאי, הם עולים בערך 10-15 אלף יותר מהקודיאק\טיגואן.

השאלה היא אם זה שווה את זה או לא. אולי אקפוץ לבדוק את הקיה סורנטו.

פורסם

הקיה והיונדאי גדולים יותר באופן דיי מורגש. אני אוהב יותר את העיצוב החיצוני של הקיה אבל תא הנוסעים ביונדאי מרשים יותר. לשניהם יש גרסאות היברידיות, זאת של היונדאי מאובזרת ויקרה יותר ואת זו של הסורנטו דיי קשה להשיג. מבחינת אבזור בטיחות מתקדם בחלק מרמות הגימור יש מערכת להקרנת השטח המת בלוח המחוונים שהיא מאוד שימושית ברכבים גדולים.

בין קודיאק וטיגואן האחרן משתלם יותר ומוצע במחירים זולים יותר. תא הנוסעים של הקודיאק קצת יותר מרשים בעיני אבל ההבדלים בניהם מאוד קטנים והם בעיקר עניין של סגנון. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לגבי הבדלי העלויות. בשבילי - גרסאות הביניים של הקיה או היונדאי יעלו בערך 173000 ש"ח. לעומת זאת הגרסאות הבכירות של הסקודה\פולקסווגן יעלו בערך 160000 ש"ח (הסקודה בכמה אלפים זולה יותר). האם לדעתכם הפרשי המחיר שווים את זה?

עריכה אחרונה על ידי garicho
פורסם
לפני 35 דקות, garicho כתב:

לגבי הבדלי העלויות. בשבילי - גרסאות הביניים של הקיה או היונדאי יעלו בערך 173000 ש"ח. לעומת זאת הגרסאות הבכירות של הסקודה\פולקסווגן יעלו בערך 160000 ש"ח (הסקודה בכמה אלפים זולה יותר). האם לדעתכם הפרשי המחיר שווים את זה?

התכוונת 260 אלף

גם קודיאק וגם טיגואן אמורים להיות מוחלפים לקראת סוף 2023

לא הייתי קונה אותם היום כחדשים.

אה והדיזל כאן בישראל לשנים רבות.

פורסם
לפני 41 דקות, אליהו שבת כתב:

התכוונת 260 אלף

גם קודיאק וגם טיגואן אמורים להיות מוחלפים לקראת סוף 2023

לא הייתי קונה אותם היום כחדשים.

אה והדיזל כאן בישראל לשנים רבות.

אני לא בישראל.

לגבי ההחלפה לדגם חדש, עד שזה יגיע יקח קצת זמן, ואנחנו די צריכים רכב עכשיו. אבל תודה על ההערה לגבי זה - אולי באמת צריך לבדוק בקיה את הסורנטו. הוא די חדש, נכון?

פורסם
לפני 12 דקות, TDI כתב:

עם דיזל שעומד בתקן יורו 6d גם יש בעיה שם?

עדיין לא. אבל אני מתאר לעצמי שתוך שנה-שנתיים גם זה יגיע.

פורסם

אם אתם מעדיפים רכב גדול יותר בהפרשי המחירים האלה בהחלט שווה לבדוק את הסורנטו והסנטה פה בדגמים ההיברידיים.

אני לא יודע איפה אתה גר אבל אם הסורנטו מוצע שם כמו בישראל עם מנוע 2.5 ליטר אטמוספרי אני ממליץ לדלג עליו, הוא פחות מרשים עם המנוע הזה.

פורסם
לפני 8 דקות, Mike808 כתב:

אם אתם מעדיפים רכב גדול יותר בהפרשי המחירים האלה בהחלט שווה לבדוק את הסורנטו והסנטה פה בדגמים ההיברידיים.

אני לא יודע איפה אתה גר אבל אם הסורנטו מוצע שם כמו בישראל עם מנוע 2.5 ליטר אטמוספרי אני ממליץ לדלג עליו, הוא פחות מרשים עם המנוע הזה.

ממה שאני ראיתי, מנוע GDI T 1.6 , עם 230 כ״ס משולב.

פורסם

טוב, בדקתי בסוכנות קיה אצלנו. אין הקצאות לסורנטו 7 מקומות לאירופה לשנה +. הכל הולך לארה״ב/אסיה. אז חזרה לטיגואן/קודיאק. 

על טיגואן אלגנס עם תוספות של מערכת הרמן קדרון, גג זכוכית, מושבים ארגונומיים עם מסג׳, חישוקי 19 וצבע אדום מתכתי בקונפיגורציה של 7 מקומות (ועוד כמה תוספות קטנות יותר) קיבלתי הצעה של 155 אש״ח בערך. הרחבת אחריות וטיפולים מלאים ל-4 שנים עוד 4000 ש״ח בערך. הספקה בקיץ. 

מחר נלך לסקודה ונראה את הקודיאק.

פורסם

עוד אופציה שעלתה זה מרצדס GLB. לרכב מאובזר ההבדל במחיר מול הסקודה או הטיגואן הוא בערך 20000 ש״ח. האם לדעתכם יש טעם לראות?

• תוכן חדש...