Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@חולגי לא מתכוון להתווכח איתך - רק אגיד לך דבר אחד: אל תתווכח עם פרסי (אומנם חצי) על אורז. יש לי דוקטורט בנושא.

בסמטי זה לא אורז, גם לא של DAWAAT (ניסינו אותו במשפחה, וגם חמי וחמותי מתים עליו אבל תכל'ס אין לו טעם).

אורז בסמטי זה כמו מילוי מתחת לריצוף שבא מעליו. אין לו טעם וריח ביחס לסוגי אורז אחרים. הוא פשוט מיועד לקבל מעליו רוטב או משהו שיתנו לו טעמים.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 דקות, חולגי כתב:

אומרים על טעם ועל ריח - אבל חולק עליך איציק.

מתנצל מראש - זה קצת ארוך, אבל באורז, איני מאמין בקיצורי דרך.

אורז בסמטי, לפחות לדעתי, הוא יותר טעים, יותר גדול בגרגריו (אם אתה קונה למשל את DAAWAT מומלץ לדעתי - שק של 5 קילו מספיק אצלי לחודשיים וחצי לערך), וגם יותר סלחני בבישול. אה, וגם יותר "אחד אחד" (וניסיתי הרבה מאוד סוגים).

אופן הכנה מומלץ (המהירות וכל מכשירי ההכנה הם מהשטן... 😉) :

שוטפים את האורז טוב טוב בסיר תחת הברז כמו שמישהו כבר ציין. אפילו 15 שטיפות לערך.

שמים את האורז בסיר עם מים וקצת מלח. מערבבים היטב. מביאים לרתיחה על הגז (במקרה שלי) עד שהאורז כמעט מוכן (טיפה טיפה עוד קשה) - לבדוק בטעימה ! (הרגישות לגעת מתי מוכן תתפתח אצלכם לאחר מספר בישולים).

מסננים במסננת דקה ומשאירים לפחות שעה בצד (ניתן גם יותר ללא חשש)  שהמים ינטפו ממנו (בצורה הזו נמנעת אפשרות לעשות מהאורז "בוץ", בבישול יתר / עם כמות מים גדולה מדיי ב"פעם אחת", דהיינו ללא סינון. אל דאגה - האורז כבר ספג את המים שהיה צריך לספוג).

אחרי כשעה, מחממים סיר עם מעט שמן בתחתית (בשלב זה ניתן לשים בתחתית הסיר פרוסות תפוח אדמה ולטגן אותן מעט).

מוסיפים את האורז המסונן לסיר (מציין כאן שניתן להוסיף פה גם שמיר / צימוקים / חמוציות לפי הטעם). באצבע עושים 4 עד 5 "ארובות" באורז שבסיר ויוצקים אח"כ מעט שמן על כל שטח הפנים הגלוי של האורז. מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה (המהדרין שמים מגבת לפני סגירת הסיר ומכסים כשהמגבת לכודה בין המכסה לאורז עצמו, לספיגת אדי מים מיותרים).

אחרי כחצי שעה עד 45 דקות (תלוי בעוצמת הבישול ובסוג הסיר) האורז מוכן.  אני תמיד טועם ובודק מתי מוכן.

ככה אני מכין מדי שבוע, שנים רבות.

אישית, איני אוהב את הבישול ה"ייחסי" של "קח 2 כוסות מים על כוס אורז" (סתם דוגמה) - לא כל אורז מתנהג אותו דבר.

אורז בסמטי אוהב לספוג הרבה מים יחסית לאורז "יסמין" למשל.

שיטת הבישול עם הסינון מתאימה גם לסוגים אחרים של אורז ("יסמין" / "פרסי"), אבל להבדיל מהבסמטי, אם הם יספגו (בכל שיטת בישול) יותר מדיי מים - הבישול שלהם יתחרבש לגמריי (אורז בסמטי לכן סלחני יותר בבישול).

כדאני מכין אורז אני מכין כי אני רעב. אם צריך לחכות שעות כבר אכין טביט.

ואני עם איציק. אורז זה או פרסי או יסמין.

גילוי נאות: הכותב חצי עירקי 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 דקות, איציק נ. כתב:

@חולגי לא מתכוון להתווכח איתך - רק אגיד לך דבר אחד: אל תתווכח עם פרסי (אומנם חצי) על אורז. יש לי דוקטורט בנושא.

אל תתווכח איתי גם בבקשה 😃

גם אני חצי פרסי מהצד של האורז...

(באמת חצי פרסי).

ועוד משהו - הבישול הכי מוצלח של אורז, זה בסיר אלומיניום (לא שאני משתמש בהם, אבל זה באמת כך).

alfa 156 2.5.

פורסם

אכן, לא נתווכח.

ואם אורז לבן משעמם אותך, ניתן להכין לידו בנוסף שעועית לבנה (או אדומה) ברוטב עגבניות, או אם אין לך ממש ממש מה לעשות -  תבשיל של חורשט (או חורשה) סאבזי.

זה מנצח לדעתי כל דבר.

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 17 דקות, איציק נ. כתב:

אל תתווכח עם פרסי (אומנם חצי) על אורז. יש לי דוקטורט בנושא.

תקנה תקנה.

גם אבא שלי התווכח איתי. "לא צריך" "אני יכול לבד ובקלות" "יוצא לי טוב"

שבועיים אחרי שהסיר היה אצלו הוא הפסיק לדבר על כמה הוא גרוע, עכשיו הוא אומר "כן זה די שימושי" ואמא שלי מספרת לי שהוא כול הזמן משתמש בו ומבסוט רצח.

אני גם מאוד אוהב, זורק אורז, מים, תבלינים. 6 דקות על לחץ גבוה, אחר כך נותן לו להשתחרר לבד. זורק מרכיבים והולך.

אם בא לי לא רק אורז, זורק איתו גם בשר וירקות, אותם ה 6 דקות, חוזר לארוחה עם בשר ואורז ומלא טעם וכיף. 0 מאמץ. בטח יחסית לעלות של זה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, חולגי כתב:

אומרים על טעם ועל ריח - אבל חולק עליך איציק.

מתנצל מראש - זה קצת ארוך, אבל באורז, איני מאמין בקיצורי דרך.

אורז בסמטי, לפחות לדעתי, הוא יותר טעים, יותר גדול בגרגריו (אם אתה קונה למשל את DAAWAT מומלץ לדעתי - שק של 5 קילו מספיק אצלי לחודשיים וחצי לערך), וגם יותר סלחני בבישול. אה, וגם יותר "אחד אחד" (וניסיתי הרבה מאוד סוגים).

אופן הכנה מומלץ (המהירות וכל מכשירי ההכנה הם מהשטן... 😉) :

שוטפים את האורז טוב טוב בסיר תחת הברז כמו שמישהו כבר ציין. אפילו 15 שטיפות לערך.

שמים את האורז בסיר עם מים וקצת מלח. מערבבים היטב. מביאים לרתיחה על הגז (במקרה שלי) עד שהאורז כמעט מוכן (טיפה טיפה עוד קשה) - לבדוק בטעימה ! (הרגישות לגעת מתי מוכן תתפתח אצלכם לאחר מספר בישולים).

מסננים במסננת דקה ומשאירים לפחות שעה בצד (ניתן גם יותר ללא חשש)  שהמים ינטפו ממנו (בצורה הזו נמנעת אפשרות לעשות מהאורז "בוץ", בבישול יתר / עם כמות מים גדולה מדיי ב"פעם אחת", דהיינו ללא סינון. אל דאגה - האורז כבר ספג את המים שהיה צריך לספוג).

אחרי כשעה, מחממים סיר עם מעט שמן בתחתית (בשלב זה ניתן לשים בתחתית הסיר פרוסות תפוח אדמה ולטגן אותן מעט).

מוסיפים את האורז המסונן לסיר (מציין כאן שניתן להוסיף פה גם שמיר / צימוקים / חמוציות לפי הטעם). באצבע עושים 4 עד 5 "ארובות" באורז שבסיר ויוצקים אח"כ מעט שמן על כל שטח הפנים הגלוי של האורז. מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה (המהדרין שמים מגבת לפני סגירת הסיר ומכסים כשהמגבת לכודה בין המכסה לאורז עצמו, לספיגת אדי מים מיותרים).

אחרי כחצי שעה עד 45 דקות (תלוי בעוצמת הבישול ובסוג הסיר) האורז מוכן.  אני תמיד טועם ובודק מתי מוכן.

ככה אני מכין מדי שבוע, שנים רבות.

הבאת כאן מתכון פרסי אמיתי. אפשר כמובן גם להכין עם אורז פרסי רגיל ולא בסמטי.

זה האורז שאני מכין (אישתי הולכת על המתכון של שגר ושכח, 2 כוסות מים לכוס אורז), זה בערך המתכון שאמא שלי מכינה וזה בערך המתכון שסבתא שלי מכינה (כשכל אחת מחביאה עוד איזה סוד).

אפילו מומלץ בדרך הזו להוסיף שמיר/עדשים/צימוקים. אפשר גם להוסיף לבישול של האורז במים חצי כפית כורכום

1.אני לא מחכה יותר מדיי עם האורז במסננת (טיפ: שווה לאכול את האורז גם כשהוא חצי מוכן, תענוג מגיל קטן).

2. מי שרוצה שייצא לו מעט יותר שרוף בתחתית, יכול בהתחלה להשאיר על אש גבוהה לכמה דקות ולהנמיך.

3. אנחנו מוסיפים מעט מעט חמים לשלב האידוי.

ממליץ לנסות.

נ.ב

אין תחליף לסירי אורז האלו, זה קסם שאין כמוהו ולפעמים גם כיף לאכול כזה אורז ללא מאמץ.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם

השרשור הזה מייצג בדיוק את כל מה שאני אוהב בפורום - כל מה שחסר זה לתבל עם קצת קשר לעבודה בהייטק ולקנח באייפון מול אנדרואיד ... 😂

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

היחידים בשרשור שיש להם מכשיר כזה בבית מתגוררים בסביבה של 110 וולט. אז אין המלצות...

האסיאתים המקריים שאני מכיר הגיעו ישראל עם מכשיר במזוודה, וכיתוב בסינית או קוריאנית בלבד, כך שאין לי המלצה קונקרטית. אין אמזון בקוריאה, ואמזון יפן זה 110 וולט.

בקיצור, קנה מה שנראה הכי גנרי שיש ומתאים למתח הישראלי. 

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שני הגרושים שלי לגבי שטיפת האורז.

שמעתי וקראתי כמה מקורות שאומרים ששטיפה של האורז מוציאה ממנו את כל המינרלים והערך התזונתי ומשאירה פחמימה ריקה בלבד.

סבתא שלי עליה השלום היתה פרסית מכל הכיוונים וגם נולדה שם.

לא שטפה מעולם את האורז והטעם שלו עם הריח זה משהו שאני לא אשכח לעולם.

פורסם (נערך)

כאחד שגר בתאילנד כמה שנים, הסיר אורז של Sharp התאילנדי (ייצור מקומי) הוא אחלה, כולם משתמשים בו שם, האורז יוצא מושלם כל פעם

זה מה שיש לי: SHARP Rice Cooker KSH-D18 White | Central.co.th אפשר להתכתב איתם ולייבא אותו לארץ, ככה אני עשיתי

עריכה אחרונה על ידי adi89
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, method כתב:

כן, גם אני מחכה בקוצר רוח להמלצות!

אגב, עכשיו הבנתי שכל המוצרים שהזכרתי בפוסט הראשון בכלל שייכים לשוק האמריקאי\יפני(כמו שאחד המגיבים כאן ציין), ולכן הם בכלל לא רלוונטיים...

מצאתי את זה:

https://www.ebay.com/itm/263907714969?epid=1910273856&hash=item3d72202799:g:114AAOSwbpVbiDrS&amdata=enc%3AAQAHAAAA8Pzp%2FJyFgaUhZe7%2FY48LEB%2BjiqgglbFwPJHO3sSisZ3DMr5y1S%2B1QYi0Tb4TKJ7fgAXJona3gNL02YXPYeM7qjnRwXZhwIempXHoz%2F6DZiuUt2p0YA1%2BMYI8fBIrobzNpug6YWQhWuft05WE402TRUvjrK7kp40qfx5Nst7duJl5tIp4p8BD%2ByCUb6tXliv3V5TYyXPewd47a17aWKn6N7vMTTlgG3TD09hkTFaOdsb2aCHdVjdmu1FJWSUZP%2B0gX6y5kYpwpp4bJfG0cVmzu5paHExilvE7M2WN7ppaiwD42tNuq0a2OCEdA0JcfjTRZA%3D%3D|tkp%3ABk9SR6rrl_ndYA

זה הרבה מעבר לתקציב שהגדרתי לסיר אורז, אך בנתיים זה המוצר היחיד שמצאתי מבית טוב ועובד ב 220וולט

ועל זה תוסיף 17% מעמ+35 שח+עמלות EMS, יהיה לך יותר פשוט להתפשר על מולטי סיר\שף בארץ. או INSTANT POT MINI באמזון שכבונס מבשל בלחץ.

אם אתה מתעקש עדיף לנצל את היין הנמוך ולקנות מהמוכרים הבודדים שמתעסקים שם ב220
https://kaigaidenki.jp/?mode=cate&cbid=1431337&csid=2

להוסיף לחשבון לפחות 10K למשלוח EMS
אפשר גם להביא מתאילנד, בשני המקרים לא תהיה אחריות.

עריכה אחרונה על ידי shake
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, om2 כתב:

אני עושה אורז במיקרוגל בפיירקס.

יוצא מצוין

+1

ההכנה קלה מאוד, ותוצאה אחידה בכל פעם.

מערבבים כוס וחצי אורז עם 2 כפות שמן וכפית מלח, מוסיפים 3 כוסות מים רותחים מהתמי4 ומפעילים תכנית בישול אורז (זה בערך שליש עוצמה למשך כ-20 דקות).

יתרונות: נוח, אין צורך להציץ על השעון או להפעיל טיימר

(המיקרוגל מפסיק את הבישול בתום הזמן),

ניתן לשקול את כל הרכיבים בפיירקס (300 גר' אורז ו750 גר' מים חמים).

חסרונות: צלחת המיקרו מתלכלכת (מי האורז גולשים לעיתים).

למי שאוהב את הטעם "האגוזי" של הטיגון, אז אפשר בתחילת התהליך לטגן את האורז במחבת נפרדת ואז להעביר לפיירקס.

-

• תוכן חדש...