Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי הודעת תשלום לקנס על עבירת השלכת פסולת מהרכב. (מצורפת)

העבירה בוודאות לא בוצעה על-ידי: איני נוהג להשליך פסולת מהרכב, מגיע למקום העבירה אולי שלוש פעמים בשנה, וגם זה לא ביום חול.

יש לי הוכחות שביום זה עבדתי (אם כי מהבית - מעיר אחרת), ולגמרי במקרה גם רשומה לי פגישת זום ביומן על אותה שעה.

לפי המכתב, אני יכול לבקש להישפט (ואז להפסיד יום עבודה ועלול להיקנס בסכום גדול יותר), או לבקש לבטל את הקנס ״מהסיבות הרשומות בחוק״.

לפי מה שהבנתי הסיבות הרשומות בחוק לא רלוונטיות (נסיבות אישיות קשות, סעיף שקשור לפינוי גרוטאות, או שניתן אישור להשלכה).

יש אפשרות אחרת לבטל את הקנס חוץ מלהישפט?

IMG_1892 (1).jpeg

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין פרטי רכב בדו״ח? אני אנחש שהזיהוי כולו מתבסס על מספר הרישוי של הרכב, מוזר שפרטיו לא מופיעים.

אני בכלל בדיעה שיש לבטל את הנוהג של מתן דו״ח שמבסס זיהוי אך ורק על רישום מספר רכב שהיה בנסיעה. מספיקה טעות אחת בספרה בשביל שאדם לא קשור יקבל דו״ח.

מעבר למשפט, עקרונית יש גם אפשרות הגשת לביטול.

הבעיה היא שהדוח ניתן לפי זיהוי הרכב, לכן מיקומך לא מספיק. תוכל כמובן לצרף את ההוכחות שבידיך, שהן לא חותכות (אולי שצירוף תצהיר של מי שהיה איתך בזום), יחד עם הצהרה שלך שאיש מלבדך לא נהג ברכב. אני בספק שזה יספיק.

• אהבתי 1
פורסם

תודה על התגובה המהירה.

אין פרטי רכב בדו״ח. הפרט היחידי הוא מספר הרכב. 

אני אנסה להגיש בקשה לביטול עם ההצהרות שציינת. 

פורסם

תבקש תיעוד ככל שקיים. פעם הייתי במשפט תעבורה שהוגשה מפית עם מספר רישוי כתוב עליה בתור ראייה

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, Be roo כתב:

אפילו לא הצליבו עם דגם וצבע.... לך תוכיח שאין לך אחות :-(

גם אם היו מצליבים, אם הטעות הייתה בספרות הפנימיות, רוב הסיכוי שזה היה של אותו יצרן ואולי אפילו אותו צבע (יונדאי לבנה…)

שאלה חצי קשורה: אני לקראת חידוש הביטוח. בשנה הראשונה לא נדרשתי למיגון פרט לאימובילייזר מקורי, ועכשיו כולם רוצים איתורן או פויינטר (או להגדיל משמעותית את הפרמיה). אם היה מותקן איתורן, האם דו״ח מיקום של איתורן יכול להוות הוכחה יותר משמעותית? 

כמה זמן אחורה הם שומרים את המידע הזה? כאן מדובר על עבירה מלפני 9 חודשים. 

עריכה אחרונה על ידי yehudab
פורסם

רחוב אלוף שדה נמשך על פני כ-2.5 קילומטרים.

בדוח לא מצויין מספר הבית, או כל פרט אחר באשר למיקום ביצוע העבירה.

מקום ביצוע העבירה הוא מהותי, ולא ניתן להתייחס לרדיוס כללי של 2.5 ק"מ כמספק.

זאת בנוסף לזיהוי הכללי ללא פרטים מזהים נוספים.

עניין נוסף, טכני, הוא היעדר מספר הפקח בפרטי עורך הדו"ח. בנוסח טופס 8א המתואר בתקנות סדר הדין הפלילי מצויין כי פרטי עורך הדו"ח צריכים לכלול מספר אישי של השוטר/הפקח.

בחיפוש קצר אודות האדון קרלוס, מסתבר שמדובר בבכיר כלשהו באגף האכיפה של איכות הסביבה. לפי רום מעמדו, אני מעלה ספק האם האדון נושא בהסמכה כפקח. נסה לבדוק עניין זה (החוק מחייב הצגת תעודת פקח לפי בקשה).

ממליץ לנסח בקשה לביטול הקנס, שכוללת את המרכיבים הבעייתיים שהוזכרו בשרשור. כמו כן,  טען שכלל לא היית במקום וכי היית במקום אחר (פגישת זום) וצרף עדויות תומכות (תצהיר מטעם מי שנפגשת עימו ביום, צילום השיחה, אם קיים, וכו'). למען הסר ספק, טען באופן קטגורי שהרכב ברשותך בלבד, ולא אישרת שימוש בו לאחר.

גם אם תדחה בקשתך, לדעתי הסיכוי לזיכוי בבית משפט הוא לא אפסי.

• אהבתי 1
פורסם

קייזר, האם אין תקופת זמן מרבית להמצאת הדו"ח, בדומה לדו"חות מצלמה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, 2pac כתב:

פנה למשרד ודרוש לקבל את הדו"ח המקורי. יכול להיות שתצטרך לבקש להישפט כדי לקבל את זה.

מזה אני חושש. אם לדעת מומחי הפורום הסיכוי לזיכוי במשפט הוא ״לא אפסי״, אני מסיק שהסיכוי להרשאה הוא משמעותי. 

אנסה קודם את המכתב לבקשה לביטול הקנס. 

לפני 14 שעות, Keyser Söze כתב:

ממליץ לנסח בקשה לביטול הקנס, שכוללת את המרכיבים הבעייתיים שהוזכרו בשרשור. כמו כן,  טען שכלל לא היית במקום וכי היית במקום אחר (פגישת זום) וצרף עדויות תומכות (תצהיר מטעם מי שנפגשת עימו ביום, צילום השיחה, אם קיים, וכו'). למען הסר ספק, טען באופן קטגורי שהרכב ברשותך בלבד, ולא אישרת שימוש בו לאחר.

גם אם תדחה בקשתך, לדעתי הסיכוי לזיכוי בבית משפט הוא לא אפסי.

@Keyser Söze תודה על כל העצות והנקודות החדשות שהעלת.

אם אפשר, שאלה בקשר לתצהיר שהזכרת פה וגם @Be roo הזכירה למעלה: האם מדובר במסמך רשמי שצריך להחתים עליו עורך דין, או מספיק לצרף מכתב ״לכל המעוניין״ שכתב וחתם עליו אחד המשתתפים בזום?

פורסם

אולי לא דייקתי בלשוני.

תצהיר רשמי חייב לעמוד במספר כללים ומהווה תחליף לעדות, חתום בידי עו״ד שזיהה אותך והזהיר אותך לומר רק אמת.

הענין הוא שאין נוהל רשמי להמלצה שלי, זה לא שהם מחוייבים לקבל את התצהיר, להאמין לו ולבטל את הדו״ח.

פורסם
לפני 8 דקות, Be roo כתב:

אולי לא דייקתי בלשוני.

תצהיר רשמי חייב לעמוד במספר כללים ומהווה תחליף לעדות, חתום בידי עו״ד שזיהה אותך והזהיר אותך לומר רק אמת.

הענין הוא שאין נוהל רשמי להמלצה שלי, זה לא שהם מחוייבים לקבל את התצהיר, להאמין לו ולבטל את הדו״ח.

תודה על ההבהרה.

עדיין אני מתכוון להגיש את הבקשה לביטול. מן הסתם בשלב הזה ללא תצהיר רשמי של המשתתפים. נקווה לטוב. 

פורסם

תודה לכולם על העצות והתובנות. הבקשה לביטול כבר מנוסחת ותישלח מחר למילגם בדואר רשום.

אעדכן כאן כאשר תתקבל תשובה.

• תוכן חדש...