Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@yehudab

קיבלת עצות מעולות

גם אני הייתי מגיש בקשה לביטול

במקרה של דחיית הבקשה הייתי משלם ושוכח

• רעיון טוב! 1

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 15 שעות, tinoki כתב:

אתה נוסע ברחוב הנ"ל מעת עלת?

לעיתים נדירות מאוד. לא יותר מפעמיים - שלוש בשנה. 

פורסם
לפני 20 שעות, yehudab כתב:

הבקשה לביטול כבר מנוסחת ותישלח מחר למילגם בדואר רשום.

המממ... מעניין....

למילגם אין סמכות להחליט על ביטול קנס.

הסמכות לביטול קנס מוקנית לתובע בלבד, ולא ניתן להאציל סמכות זו לגוף הגבייה.

ראה האמור בהנחיית היועמ"ש מספר 4.3040:

https://rfa.justice.gov.il/SearchPredefinedApi/Documents/LegalAdvisor/iPZILOH4IBrvyoToBADF8738D2AKZNjBg6rryEjNZos=

מאידך, בהודעת הקנס אכן כתוב שעליך לפנות בבקשה מסוג זה למילגם. על פניו, לא תקין...

האם בצד האחורי של הקנס מופיעה כתובת אחרת? אם לאו, כדאי לפנות לגורם במשרד לאיכות הסביבה לקבלת פרטים - מי התובע, וכיצד ניתן לפנות אליו.

אם אתה עורך שיחה טלפונית, דאג להקליט. אם בכתב (מייל, למשל), דאג לשמור את התשובה.

אם ישיבו לך כי אכן עליך לפנות למילגם, ואם תתקבל תשובת דחייה מטעם מילגם (ולא מטעם התובע), ייתכן ותוכל לפעול גם באפיק של תביעה מנהלית או ייצוגית.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Keyser Söze כתב:

המממ... מעניין....

למילגם אין סמכות להחליט על ביטול קנס.

הכתובת הרשומה בכל מקום (בחזית ומאחור) היא: ״המשרד להגנת הסביבה באמצעות מילגם חניה ופיקוח״ - או לפחות כך קראתי את השילוב המוזר למדי בין הלוגו לכתובת - ולשם גם שלחתי את המכתב. 

אני מניח שמילגם יעבירו למשרד להגנת הסביבה ולא יענו בעצמם. 

עריכה אחרונה על ידי yehudab
פורסם

אם בשום מקום לא מצויינת כתובת אחרת, פעל לפי ההנחיות שרשומות על הודעת הקנס.

לכשתקבל את התשובה לפנייתך, שים לב מטעם מי נתקבלה התשובה. כל גוף זולת התובע אינו מוסמך להשיב לך. אם בקשתך לביטול קנס תתקבל, שמור את המכתב, ובזאת תסתפק. לא יוכלו לבוא אליך בדרישה לאחר מכן, שהרי אין ציפייה מאזרח שפעל כפי שהונחה להכיר ולדעת שעליו לפעול באופן שונה (או לצפות לתשובה מגורם מסויים).

ברם, אם הבקשה תדחה - תוכל לטעון שהדחיה לא נעשתה בסמכות.

• רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון: מסתבר ששבועיים לא מספיקים למכתב רשום להגיע ליעדו בישראל. נראה שהמכתב אבד בדואר, ועכשיו אני צריך להילחם שוב בבירוקרטיה כדי לקבל זיכוי על המשלוח.  

החדשות הטובות הן שהמשרד להגנת הסביבה מוכן לקבל את הבקשה לביטול הקנס גם באימייל. ממש שנות ה-2000. 

מצד שני את התשובה הם שולחים רק בדואר. 

אעדכן לגבי התשובה כאשר תתקבל. 

• מבאס 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 7 שעות, Keyser Söze כתב:

אני דווקא חושד שמילגם מתרשלת בקבלת דואר רשום, מטעמים ברורים.

יש לך הסטטוס של המשלוח? 

הפעם נראה לי נטו בעיה בדואר. לפי מעקב המשלוח המכתב עוד לא עזב את עיר מגורי. 

פורסם

שמור האסמכתא.

ישנו זמן קבוע בחוק לפנות לתובע בבקשה לביטול.

ככל שבקשתך לביטול שנשלחה במייל  נעשתה לאחר מועדים אלו, וככל שתידחה מן הטעם הטכני הנ"ל, תהיה בידך הראיה שבקשה ראשונית נשלחה במועד, וכי העילה לעיכוב לא הייתה תלוייה בך.

• רעיון טוב! 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון ביניים: הבקשה שלי לביטול הקנס עדיין לא טופלה, והקנס כרגע נמצא בסטטוס ״בערעור״ (אגב, עדכונים לגבי מצב הקנס אפשר לקבל באינטרנט). למרות שזמן תשלום הקנס כבר עבר, לפי שרות הלקוחות של מילגם כל עוד הקנס בעירעור הוא לא צובר ריבית פיגורים. מקווה שזה אכן כך.

דואר ישראל הודה שהמכתב הרשום הלך לאיבוד וזיכה את חשבון הבנק שלי ב-14.70₪ תמימים.

בקרוב חוגג שנה ליום הארוע שלא היה. עדכון נוסף בעוד חודשיים (או קודם אם תהיה התפתחות, but don’t hold your breath).

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 12.9.2022 בשעה 21:46, yehudab כתב:

הפעם נראה לי נטו בעיה בדואר. לפי מעקב המשלוח המכתב עוד לא עזב את עיר מגורי. 

מניסיון אישי וגם מניסיון של מכרים, אי אפשר לסמוך על הסטטוס המופיע אצלם, ויתכן שהמכתב כן עזב את עיר מגוריך ואולי אפילו אגיע ליעדו ובכל זאת רשום ככזה שלא עזב את עיר מגוריך.

כמובן שיש גם ההיפך.

ואפרופו רשומים, בשנים האחרונות יש להם מנהג קבוע (או כמעט קבוע) לשלוח הודעה שכתוב עליה "הודעה שניה" בזמן שבכלל לא היתה ולא נבראה שום הודעה ראשונה.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 6 שעות, harhanegev כתב:

ואפרופו רשומים, בשנים האחרונות יש להם מנהג קבוע (או כמעט קבוע) לשלוח הודעה שכתוב עליה "הודעה שניה" בזמן שבכלל לא היתה ולא נבראה שום הודעה ראשונה.

אכן!

מקומם ביותר

מה גם שאת ההודעה 'השניה' אני מקבל הרבה פעמים אחרי התאריך האחרון, ואז אני רץ מיד לדואר כדי לגלות שהחבילה הוחזרה כבר לשולח.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 22 שעות, harhanegev כתב:

מניסיון אישי וגם מניסיון של מכרים, אי אפשר לסמוך על הסטטוס המופיע אצלם

כמובן שלא סמכתי על הדואר בלבד וביררתי גם בחברת מילגם. הם אמרו שהמכתב הרשום לא הגיע. מבחינתם שליחת אימייל עם הבקשה לערעור שקולה לערעור בדואר רשום, כך שבאמת אין צורך (לפחות לעניין הזה) להילחם סתם בדואר.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון נוסף: בדיקה באתר של מילגם הראתה שהדוח חזר מסטטוס ״בערעור״ לסטטוס ״פעיל״. אני מניח שזה אומר שהערעור נדחה. אני מחכה לתשובה הרשמית לראות מה סיבת הדחייה (אם יטרחו לתת כזו) ואז אחליט כיצד להמשיך. 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון אחרון: קיבלתי את ההודעה הרשמית על דחית הערעור. לא הייתה שם סיבה אמיתית לדחיה, אבל נרמז פחות או יותר שאם אני רוצה להעלות את כל הטיעונים שכתבתי במכתב הערעור אני צריך לבקש להישפט. 

אני יודע שזה כנראה הדבר הנכון לעשות, אבל ״קל״ לי יותר להיכנע ולשלם 250₪ ולא להיכנס למאבק נוסף של חודשים ארוכים אם לא שנים רק כדי להוכיח את צדקתי. 

תודה שוב לכל העצות מחברי הפורום. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...