Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי רציתי לקבל יעוץ ..

יש לי קיה פיקנטו 2018 שצריכה לעבור בקרוב מאוד טיפול 4 שנים שהבנתי שהוא היקר מבין הטיפולים..

המוסך של היבואן אומר שצריך להחליף:

1. שמן מנוע+מסנן
  2. מסנן אויר מנוע
  3. נוזל בלמים
  4. אטם (לא ממש הבנתי איזה)
  5. רוצים לנקות את המנוע וגובים על זה 15 שקל

סך הכל הטיפול עולה 1004 שקל..

האם זה נשמע מחיר הוגן? אני פשוט יודע מניסיון העבר שהם יקרנים בעיקר על חלקי חילוף.. אז רק רוצה לוודא שאולי לא כדאי לי לחפש מוסך אחר..

תודה לעונים

פורסם

מחיר סביר - קח בחשבון שכנראה שזה יעלה לך יותר, תמיד מוסיפים איזה משהו "תראה את הפילטר של המזגן הוא גמור חייבים להחליף"
מה מצב הברקסים?

בגדול יש ערך לטיפול במוסך מורשה, במכירה כשיש לך ספר טיפולים מסודר זה נותן לא מעט "נקודות".

פורסם

מה שמייקר את הטיפול,  זה החלפת נוזל בלמים.

מחיר די סטנדרתי למוסך מורשה יבואן.

אבל אם את נוזל הבלמים מחליפים רק ממיכל עודפים ולא מרוקנים מכל 4 הגלגלים, זה סוג של עבודה בעיניים, והמחיר לא זול.

אם אתה משאיר את הרכב והולך, לא תדע באמת מה עשו.  

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא מדובר על טיפול גדול. זה טיפול קטן ובסיסי בתוספת נוזל בלמים. המחיר יקר. תשווה בין כמה מוסכי מורשה יבואן סביר להניח שתמצא הבדלים לא קטנים. לא מומלץ לשטוף מנוע, זה עלול להזיק ואין לזה תועלת.  

אטם - בדר"כ מדובר על שייבה לפקק ריקון שמן שנוהגים להחליף. זה חלק בעלות של כ-2 ש"ח. יכול להיות שמדובר על אטם אחר לחלוטין, ללא פרטים נוספים לא ניתן לדעת.

תיקח בחשבון שבטיפול במורשה יבואן יש רגל קלה על המלצה להחלפות של פילטר אוויר ומזגן - ניתן להחליף לבד בדקות ספורות ובלמים שלרוב תמצא מחיר זול בכמחצית במוסכים מורשים שאינם מורשי יבואן אם בכלל יימצא שאכן הם דורשים החלפה. 

פורסם

יקר.

טיפול רגיל לפיקנטו אמור לעלות גג 500 שח 

אז עוד 500+ לנוזל בלמים? יקר.

אבל אם מחליפים כמו שצריך מכל הגלגלים זה עוד סביר. מחיר של יבואן...

ודרך אגב, האטם זאת טבעת נחושת ששמים על בורג השמן.

מה העלות שלה? לא יותר משקלים בודדים 

בדרך כלל אני מקבל בחינם כמה כאלה מחנות החלפים שאני קונה בה.

לרכב יש 7 שנים אחריות?

כי אם לא. מוסך רגיל יעשה לך את אותו טיפול ב 300 פחות

.

פורסם (נערך)

התוספת לעומת טיפול קטן זה נוזל בלמים+ עבודת ההחלפה+ מסנן אוויר למנוע.

אם מחליפים כמו שצריך את נוזל הבלמים, משתמשים לפחות ב 3 מיכלים של הנוזל ( יש נוזלים ממש לא זולים , למשל של ATE). גם במוסך כללי על החלפה כזאת מבקשים 300-350 כולל הכל. תוסיף מחיר של מסנן אוויר.

אבל אם לוקחים את כל הסכום ומחליפים רק כשליש נוזל דרך שאיבה עם צינורית מהמיכל בתא המנוע, אין לזה הצדקה וערך, לא במוסך מורשה ולא במוסך כללי.

מה שכן, אצל אף יבואן במורשה לא ראיתי מחיר לטיפול כזה בפחות מ 1000₪.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Gabriel Sila כתב:

היי רציתי לקבל יעוץ ..

יש לי קיה פיקנטו 2018 שצריכה לעבור בקרוב מאוד טיפול 4 שנים שהבנתי שהוא היקר מבין הטיפולים..

1. שמן מנוע+מסנן
  2. מסנן אויר מנוע
  3. נוזל בלמים

האם זה נשמע מחיר הוגן? אני פשוט יודע מניסיון העבר שהם יקרנים בעיקר על חלקי חילוף.. אז רק רוצה לוודא שאולי לא כדאי לי לחפש מוסך אחר..

תודה לעונים

שמן מוטול עולה 140 תקן SN 5 ליטר

פילטר שמן 40 (של מאן)

פילטר אוויר 60 חלף OEM

פילטר מזגן 30 חלף OEM

נוזל בלמים 90 דוט 4 ליטר מוטול

עכשיו תעשה את החשבון שלך

אני לא מוכר חלקים לא מוסך ולא כלום בדיוק אחותי עשה טיפול לפניה חודש וקניתי לה חלקים והיא טיפלה באוטו

עריכה אחרונה על ידי Ido Porat
פורסם (נערך)

איזו כמות של נוזל בלמים עולה 50₪? צינצנת קטנה אחת?

אתה צריך 3 כאלה להחלפה מלאה ( ולא לחרטה), ולוקח זמן להחליף את הנוזל ( לשאוב מכל הגלגלים ). הנה לך עוד 150-200₪ עבודה.  תוסיף לזה מע"מ. הגעת ל 350-400₪ רק החלפת נוזל בלמים. ורק ככה צריך להחליף אותו.

אז החשבון שלך הוא 420₪ חומרים ו400₪ עבודה ( כי גם עבודת טיפול לא עושים חינם ).

אם אתה עושה לבד את הכל ולא במוסך, זה כבר חשבון אחר. אבל קשה לי ל אמין שיש לך בבית מכשיר לשאיבת נוזל בלמים.

פורסם
לפני 8 דקות, vladclar כתב:

איזו כמות של נוזל בלמים עולה 50₪? צינצנת קטנה אחת?

אתה צריך 3 כאלה להחלפה מלאה ( ולא לחרטה), ולוקח זמן להחליף את הנוזל ( לשאוב מכל הגלגלים ). הנה לך עוד 150-200₪ עבודה.  תוסיף לזה מע"מ. הגעת ל 350-400₪ רק החלפת נוזל בלמים. ורק ככה צריך להחליף אותו.

אז החשבון שלך הוא 420₪ חומרים ו400₪ עבודה ( כי גם עבודת טיפול לא עושים חינם ).

אם אתה עושה לבד את הכל ולא במוסך, זה כבר חשבון אחר. אבל קשה לי ל אמין שיש לך בבית מכשיר לשאיבת נוזל בלמים.

בקיה פיקנטו גודל המיכל הוא 0.4 ליטר גם אם צריך ליטר בקבוק עולה 90 
עפ החוק הוא רשאי להביא את החלקים בעצמו למוסך המורשה שיקחו ממנו כמה שצריך ע"פ שעתון יצרן וזהו 
החומרים עולים 360 עכשיו שישאל כמה עולה הטיפול
לשאלה האם מביאים אוכל למסעדה לא רלוונטית הוא מטפל במורשה והחוק לצידו מורשה לא משחקים זה לא א.ב מוסך שלום ובניו

פורסם

יפה, וכמה יתמחרו את העבודה במורשה?

בערך,  250₪ טיפול ועוד 200₪ החלפת נוזל + מע"מ 

850₪ כולל הכל. נכון, יותר זול ב 150₪, אבל לא צריך להתפלא מ 1000₪ אם לא מביאים שום דבר, כי זה ידוע שהמוסך מרוויח גם על חלפים.

במקרה הזה כן כדאי להגיע עם סט רפידות משלך, אם אתה יודע שההחלפה מתקרבת. כי כאן ההבדלים במחירי החלפים משמעותיים.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Gabriel Sila כתב:

היי רציתי לקבל יעוץ ..

1. שמן מנוע+מסנן
  2. מסנן אויר מנוע
  3. נוזל בלמים

תודה לעונים

לידיעתך אם יגידו שיש צורך החלפת פלגים עלות סט עולה 120 שח עם לוגו של קאיה
סט רפידות קידמי רמסה 150שח

וגם אחורי של רמסה עולה 150 שתדע מהם המחירים

לפני 3 דקות, vladclar כתב:

יפה, וכמה יתמחרו את העבודה במורשה?

בערך,  250₪ טיפול ועוד 200₪ החלפת נוזל + מע"מ 

850₪ כולל הכל. נכון, יותר זול ב 150₪, אבל לא צריך להתפלא מ 1000₪ אם לא מביאים שום דבר, כי זה ידוע שהמוסך מרוויח גם על חלפים.

במקרה הזה כן כדאי להגיע עם סט רפידות משלך, אם אתה יודע שההחלפה מתקרבת. כי כאן ההבדלים במחירי החלפים משמעותיים.

לא יודע מה איתך אצלי 150שח 15אחוז הם כסף רב שהבחור יעשה מה שהוא רוצה הרכב שלו אני נתתי סט כלים לארגז הכלים שלו
ועוד חלפים איכותיים 
שישים שמן איכותי ולא מצובר של המוסך

עריכה אחרונה על ידי Ido Porat
פורסם

אני האחרון שמגן על המוסך, קונה לבד בלמים, פלגים, שמן גיר ועוד.

אבל לי יותר חשוב שיעשו את העבודה כמו שצריך,  מאשר לחסוך 150₪. ולצערי, אני ממש לא בטוח שמוסך מורשה עושה כמו שצריך ( ראיתי את זה וברחתי ).

פורסם
בתאריך 11.7.2022 בשעה 21:07, Ido Porat כתב:

לידיעתך אם יגידו שיש צורך החלפת פלגים עלות סט עולה 120 שח עם לוגו של קאיה
סט רפידות קידמי רמסה 150שח

וגם אחורי של רמסה עולה 150 שתדע מהם המחירים

לא יודע מה איתך אצלי 150שח 15אחוז הם כסף רב שהבחור יעשה מה שהוא רוצה הרכב שלו אני נתתי סט כלים לארגז הכלים שלו
ועוד חלפים איכותיים 
שישים שמן איכותי ולא מצובר של המוסך

היי ממש תודה על התשובה המפורטת..

אני באמת בדקתי פה אצל החנות חלפים שקרובה אליי והכל ביחד רק חלפים יהיה 280 ..

רציתי לשאול מה זה אומר מ"צובר של המוסך" ?

ואגב מה אתה חושב על שמן מנוע של Velvoline ? חשבתי ללכת עליו וללכת למוסך להגיד להם שיחליפו לי אליו במקום באמת מהחלפים שלהם..

תודה!

פורסם (נערך)

צובר זה מיכל ענק ולא אריזה של 4-5 ליטרים מה שנמכר בחנויות. 

Valvoline חברה מעולה. אבל אתה צריך לבחור שמן שעומד בתקן , אותו היצרן דורש לרכב שלך.

הרכב שלך עם אחריות ארוכה? 7 שנים על מנוע וגיר?

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, vladclar כתב:

צובר זה מיכל ענק ולא אריזה של 4-5 ליטרים מה שנמכר בחנויות. 

Valvoline חברה מעולה. אבל אתה צריך לבחור שמן שעומד בתקן , אותו היצרן דורש לרכב שלך.

הרכב שלך עם אחריות ארוכה? 7 שנים על מנוע וגיר?

כן הוא באחריות.. 7 שנים מנוע וגיר

איזה תקן מדובר? כאילו איך אדע שהשמן שאני קונה יעמוד בתקן?

אגב.. נניח והם יסכימו להשתמש בחלפים שלי.. איך אני יכול לדעת שזה באמת קרה? במוסך מורשה הזה הם לא מסכימים שתכנס לאיזור עבודה שלהם..

אגב עדכון - דיברתי עם המוסך המורשה בעיר שלי.. הם אמרו שהם לא הולכים להשתמש בחלפים שאני מביא..

בנוסף הם אמרו שהם לא הולכים להוציא את הנוזל בלמים הקיים והם רק כנראה מחליפים את מה שבמיכל!!

החלפים שלהם יוצאים בסך הכל לבד 489 לעומת 280 בערך בחנות חלפים.. נראה לי עבודה בעיניים לא יאמן.. מה אתם אומרים?

עריכה אחרונה על ידי Gabriel Sila
  • תוכן חדש...