Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התנדבתי במשטרת התנועה, גם הארצית, גם במרחב עירוני. ההכשרה שעוברים מתנדבים היא לצאת ידי חובה. המינימום של המינימום. בטח ברמת הסינון הראשוני מבחינת התאמת אישיות, וגם בהמשך מבחינה מקצועית (מטווחים בסיסיים כמו שעושים לג׳ובניקים בצבא, רשיון נהיגה לניידת שכולל סיבובון של 10 דקות וידע נקודתי הדרוש לאכיפה של כמה עבירות בודדות שבהן מתמקדת משטרת ישראל).

כשמשווים את זה למיון והכשרה שעובר שוטר זו בדיחה.

כשרואים איזו איכות כח אדם יש במשטרה, זה כבר ממש בזיון.

צר לי, אבל המתנדבים והשוטרים שפגשתי היו ברובם, פרט למקרים בודדים, או בריונים שמנצלים את כוחם, או עצלנים שלא אכפת להם. החל משוטר שקופץ הביתה באמצע משמרת, ועל מקפח ז״ק של נהג אחר ומאיים עליו בדו״ח, שוטר שעשה כ״כ הרבה תאונות שכבר אסרו עליו לנהוג בניידת, שוטרים/מתנדבים שמחכים כל משמרת לקריאה בקשר על נהג אלים כדי לדהור למקום ולהשתתף בחגיגה, שוטר שמעדיף לשבת שעה וחצי ליד כתם שמן קטנטן ולחכות שהעיריה תגיע עם באלה של חול כשליד יש גינה סמוכה עם מעט חול לפתרון הבעיה, שוטרים שמנפנפים אזרחים שפונים אליהם ברחוב לגבי מפגע סמוך, שוטרים שמסרבים להזדהות... ועוד ועוד. רובם היו עם מנטליות ״שריף״ ובאו לכל מפגש עם אזרח כתובעים, שופטים ותליינים.

האיכות במשטרת התנועה הארצית מעט גבוהה יותר (שם פגשתי שני שוטרים שבאמת שמו לעצמם מטרה להעביר משמרת טובה, עם אכיפה איכותית ולא כמותית), במרחב עירוני זה עצוב ממש.

אני התנדבתי כי קיוויתי שאוכל להשפיע, כמתנדב יש לך יותר גמישות, המערכת לא יושבת לך על הראש עם מינימום דו״חות. אבל הבנתי בשלב מסויים שזו טיפה בים. במערכת ששולחת ניידות בתפקיד לשמש כמוניות להסעת השוטרים למשמרת הבאה ולפיזורם הביתה, נוזפת בשוטרים שלא מלאו מספיק דו״חות, ומשלמת שכר נמוך ומקבלת כ״א בהתאם, אי אפשר לעשות הרבה. 

• אהבתי 1
  • מבאס 2
פורסם

המשטרה, בטח זו של תנועה איבדה את זה מזמן.

מתנדבים זו דרך של המדינה לא לשלם שכר על שירותים מקצועיים שמגיעים לאזרח, מי שבוחר להתנדב יבורך (באמת), אבל כמכלול זה מסלול שאמור להיות מיותר לחלוטין.

המשטרה בהקשר זה היא רק דוגמא לבעיה, מספיק לראות את שלל העמותות שפורחות בישראל בשביל להבין שהאזרח לא מקבל את השירותים שהוא אמור לקבל מהמדינה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, fatboy1340 כתב:

מאוד ברור שחלק מהדברים  כאן , נכתבו ע"י אנשים שאין להם מושג וחצי מושג בתהליך הכשרה שעובר המתנדב במשטרת ישראל. תחילה יש מבחני מיון, תחקיר בטחוני של 3-4 שעות , בדיקת רופא. אני אציין את ההכשרה שעובד מתנדב משטרת תנועה שלב ב (זה שמוסמך לרשום דוחות תעבורה והזמנות לדין): כ150 שעות הכשרה של קורסים (בסיסי, שלב א, שלב ב - כל אחד כ50 שעות, בסיום כל קורס יש מבחן חייבים לקבל בו ציון עובר), לפחות 6 חודשים של ביצוע משמרות (72 שעות לפחות) בין סיום שלב א לסיום שלב ב'. לאחר סיום שלב ב' , רישום של 20 דוחות התנסות לפחות תוך כדי משמרת. 

הצחקת אותי. בוא תשווה את זה להכשרה של שוטר ואז נדבר (נכון ההכשרה של שוטר יותר מקיפה מאחר והוא מוכשר במגוון נושאים, אך גם כאשר מסתכלים על תחום התנועה בלבד, יש להם הכשרה הרבה יותר מעמיקה ומקיפה).

מאידך, אני מודה - חלף הרבה זמן מאז שאני הפסקתי להתנדב, כך שיתכן ומישהו במשטרה הבין שיש צורך להשקיע בהכשרות והתמקצעות של מתנדבים.

פורסם

נראה שלעבריינים במגזר הערבי איכפת האם מדובר במתנדב או בשוטר?
הדורס החלאה עם גיליון הרשעות כבד,  תקף ופצע בעבר שוטר וקיבל סה"כ 10 חודשי מאסר.
יש כאן בעיה הרבה יותר חמורה שנקראת אובדן המשילות.

פורסם

אני מתנדב כבר כ-20 שנה במג"ב במרחב הכפרי. משמרת אחת בחודש.

מבחינת הכשרות - אפשר להגיד שהן די מינימליות ואין ספק שיש הבדל מהותי בין שוטר מקצועי לבין מתנדב.

אבל, צריך לזכור שמתנדב הוא על תקן של כוח סיוע, הוא לא בא להיות תחליף. בדיוק כפי שמורה חיילת/בת שירות לא אמורה להיות מורה מקצועית (וזה מאוד דומה ולא פחות חשוב משוטר). המתנדב יכול למלא חורים במקומות כמו אבטחה איזורית, סיורי נוכחות, סגירת צירים וכך לשחרר את השוטרים המקצועיים לעסוק בדברים יותר נדרשים.

אז כן, ניתן להתרעם שהמדינה לא משקיעה מספיק במשטרה (או בחינוך, אם ניקח את נושא המורים החיילים) ולנסות לשנות זאת משם ובאותו זמן גם ניתן להתנדב ולנסות לסייע היכן שאתה יכול מתוך תקווה שנוכחותך תסייע להעלאת הרמה ולעזרה במקומות שחשוב לך לקדם.

• תוכן חדש...