Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

באירופה נפוצה הסבה של מכוניות בעירה פנימית לחשמל ויש הרבה סדנאות שעוסקות בתחום.

משרד התחבורה יאשר בקרוב הסבה כזאת גם בארץ 😄

לדעתי זאת התפתחות מסעירה שגם תספק עבודה למכונאי וחשמלאי רכב מנוסים וגם תשמור על ערכם של רכבים ישנים שהיו מגיעים אחרת לגריטה.

זאת הכתבה: https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/s1ntjzvqc

והנה סרטון שמדגים הסבה כזאת: 

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אסור לנו לשים סופית אגזוז אפטרמרקט אז להסב רכב למערכת חשמלית?

• אהבתי 4
  • מצחיק 7

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם (נערך)

יש לי תחושה שהידיעה ירדה למערכת יומיים קודם ונתקעה שם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מי יפקח על מה שבאמת נעשה במוסכים? אני כבר רואה מיליון פרצות. 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

זה אומר שאפשר כבר להתחיל לחפש סובארו לגאסי עם מנוע גמור למטרת הסבה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מסעיר זה בטח לא.

אין שום סיבה שזה יהיה אסור, מצד שני ממש לא כדאי, כמעט לאף אחד.

מכוניות אספנות נוסעות מעט בדרך כלל, ההסבה יקרה מאוד, ובסוף אתה נשאר עם רכב לא מקורי, ששווה פחות, שאיבד לחלוטין את האופי המקורי שחיפשת בהתחלה ברכב אספנות.

בכל העולם מקובל שרכבי אספנות במילא פטורים מאזורי איסור כניסה לרכבים מזהמים.

ראיתי כמה סרטונים של רכבי אספנות מוסבים לחשמל בפעולה. זה מעניין מבחינה הנדסית אבל זה מתאים אולי רק למי שיש לו אוסף של עוד 10 מכוניות אספנות "רגילות" ותקציב בלתי מוגבל למשחקים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 8 דקות, amosbmw כתב:

בכל העולם מקובל שרכבי אספנות במילא פטורים מאזורי איסור כניסה לרכבים מזהמים.

הבנתי שבגרמניה מחייבים רכבי אספנות בהתקנת ממיר קטליטי.

מניח שבאיזשהו שלב זה יגיע למצב שאו שאתה גורם לרכב לעמוד בתקני זיהום אוויר לא הגיוניים, או שאתה לא נוסע בו, אספנות או לא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 38 דקות, vadim6385 כתב:

הבנתי שבגרמניה מחייבים רכבי אספנות בהתקנת ממיר קטליטי.

מניח שבאיזשהו שלב זה יגיע למצב שאו שאתה גורם לרכב לעמוד בתקני זיהום אוויר לא הגיוניים, או שאתה לא נוסע בו, אספנות או לא.

מוזר כי ממיר קטליטי דורש שינוי מהותי במערכת הדלק, לך תשנה מערכת דלק שלמה במכונית אספנות

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

הבנת לא נכון.

קודם כל, בגרמניה בניגוד לארץ, רוב המכוניות משנות ה80 הם עם ממיר קטליטי מהמפעל.

מה שאין להם זה מערכת לטיפול במזהמים בשלב שהמנוע קר, מה שנכנס בתקופה יותר מאוחרת (secondary air pump), חימום לחיישן חמצן וכדומה.

רכב מיושן שאינו אספנות נחשב מקבוצת זיהום גבוהה יותר וכניסתו אסורה למרכזי הערים. כמו כן הוא מחוייב באגרת רישוי גבוהה יותר.

ניתן להוסיף מערכות שמשפרות את הטיפול במזהמים בשלב החימום של המנוע ועל ידי כך להעלות את הרכב לקבוצת זיהום נמוכה יותר.

רכב אספנות פטור מכל זה ויכול להיכנס לכל האיזורים המוגבלים. יחד עם זאת, במבחן רישוי של מעבר לאספנות נבדק שכל הרכב במצב מקורי ושאין לו תוספות שלא שייכות לתקופתו (כגון הגה כוח חשמלי.) גם תקינות מערכות ניקוי המזהמים המקוריות נבדקת היטב.

שלא כמו בארץ, גיל הרכב לבד אינו מספיק על מנת להיכנס לסטטוס אספנות.

עד כמה שידוע לי, גם בפריז אין כניסה לרכבים מיושנים ויש כניסה לאספנות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Shmulik_Miata כתב:

מי יפקח על מה שבאמת נעשה במוסכים? אני כבר רואה מיליון פרצות. 

כתוב בכתבה: "המכונית תידרש לבדיקה במעבדה מוסמכת מטעם משרד התחבורה".

לא מבין, סוף סוף משרד התחבורה עושה צעד נכון וגם אז מתלוננים? 

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני 1 דקה, Gopher כתב:

סוף סוף משרד התחבורה עושה צעד נכון וגם אז מתלוננים? 

שכחת שאתה בפורום סא"לים ?
תמיד יתלוננו על משהו.

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...