Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

ב20 השנים האחרונות+- מחוברים להוט עם ספק הוטנט. לפני מספר שנים העברנו בבית חיבור קווי שמדי פעם מקרטע .
כיום משלם 40 ש"ח על האינטרנט .
אין צורך בטלוויזיה או טלפון, רק חיבור יציב לאינטרנט.
אין שום בעיה לעזוב את הוט במידה ויש תשתית וספק עדיפים .
בסלון יש NUC עם ערוצי IPTV -מאוד חשוב שבסלון יהיה שידור ללא תקיעות .

בחדרים גולשים ,רואים תכנים אונליין,יוטיוב, מדי פעם מורידים טורנטים - 2 מחשבים שעובדים על גבי ווינדוס ומכשיר אנדרואיד אחד.

כל מכשירי הקצה מחוברים קווית להוטבוקס וראוטר של TP LINK שנרכש באופן פרטי .

תודה למגיבים

פורסם (נערך)

אני מניח שאפילו חיבור 300/30 יעשה את העבודה לשימושים האלה, אבל פער המחיר בינו לבין ה-1000/100 לא מצדיק לקבל שליש מהירות.

אני עם פרטנר כיום, בעבר הייתי עם unlimited + halo ובשניהם היה חיבור יציב ומהיר ללא בעיות.

גם אני עברתי לסיב מהוט והשיפור היה אצלי די דרמטי, גם כי הוט עובדים עם NAT וגם יש ניתוקים באופן כמעט קבוע וגם כי זו הוט :)

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם

יכול להיות שבמשא ומתן תוכל לקבל חבילת 500/50 במחיר נמוך יותר מהמחיר הרשמי (90 ש"ח)  של חבילת ה-300/30.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אני מנוי בחבילת סיבים של סלקום על תשתית של בזק במהירות 1 גיגה ב109₪ לחודש

מאד מרוצה.

אני משתמש עם הראוטר הפרטי שלי

פורסם (נערך)

מבדיקה שעשיתי לפרטנר ולסלקום יש תשתית בבניין שלי .

מבחינת קושי התקנה והבלאגן שיעשו הטכנאים , האם ישנו הבדל בין פרטנר לסלקום ?
לגבי הנתב הפרטי  , האם הוא חייב לתמוך במשהו על  מנת  שאוכל  להשתמש בו ?

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

להבנתי פרטנר עדיפים. גם מבחינת הטכנולוגיה שהם משתמשים וגם מבחינת הגמישות בשימוש בציוד פרטי. 

אם אתה רוצה להשתמש בנתב פרטי, האפשרות העדיפה בעיני, אתה צריך להגיד להם שזה מה שאתה רוצה ואז הם אמורים לספק שני רכיבים, מכשיר קטן שממיר מאופטי לנחושת ומתאם שאליו נכנס הסיב והוא נכנס לממיר.

אנחנו קיבלנו את שני הרכיבים האלו בחינם. הבנתי שעכשיו הם מבקשים תשלום חודשי של 5 ש"ח עבור אחד מהם. אולי התעקשות, במיוחד שיש להם תחרות אצלך בבניין, תעזור לביטול התשלום החודשי.

לגבי הנתב עצמו. לא צריך משהו מיוחד, רק לא להשתמש באחד ישן במיוחד, שיכול להיות שחיבורי הרשת שלו הם לא במהירות גיגה. אני מאוד מרוצה מהנתבים של אסוס, קח בחשבון שהם על הצד היקר יותר של סקלת המחיר. אם אתה רוכש במיוחד ולא משתמש במשהו שכבר יש לך אז כדאי כבר לרכוש אחד עם תמיכה ב-WiFi-6, שמסומנת גם כ-AX. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

יש לי נתב של TP LINK שתומך בחיבור ג'יגה . הוא   נקנה בערך  לפני שנה ,אולי קצת יותר . אבדוק לגבי התמיכה שלוו ב  WIFI  6    \ AX .

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

אני גר בבניין ישן שעד לאחרונה היה תשתית רק של סלקום/בזק ולאחרונה פרטנר הצטרפו.

התחלתי עם 015 על תשתית סלקום/אנלימיטד, עברתי לסלקום ולאחרונה לפרטנר.

ראשית, מבחינת מי מבצע התקנה נקיה ויפה יותר - פרטנר לוקחים בפער. מדובר בבניין ישן והסיב מועבר חיצונית, פרטנר העבירו בצורה מסודרת ונקיה בלי להתעלק על שום ערמות חוטים ישנים וגם התקינו שקע סיב באופן מסודר ונקי בדירה.

סלקום/אנלימטיד עלו לגג, זרקו סיב לדירה שנמצאת בצד האחורי של הבניין ולצד השני עד לארון שנמצא בחזית הבניין עם כמה אזיקונים בדרך וגם זה בקושי, ללא שקע בדירה אלא פשוט סיב שנכנס לדירה ומתחבר ישירות למתאם שלהם. כל הארון שלהם בבניין נראה כמו שיט אחד גדול עם ערמות של סיבים מגולגלים קשורים אחד על השני באזיקונים (בניין של 16 דיירים, רק 7 מחוברים לארון הזה). מה שמצחיק זה שהם התקינו גם ארון "משני" נוסף בחלק האחורי של הבניין כנראה בדיוק בשביל מי שגר בצד האחורי של הבניין אבל אף לקוח לא מחובר אליו, הם מעבירים דרך הגג את כולם לארון הראשי השד יודע למה. הארון של פרטנר לעומת זאת מראש מוקם בפינה נסתרת יותר בלי שום כבל זרוק או קשור באזיקונים שפוגם בנראות החיצונית וכחלק מההתקנה של הארון הם עשו "הכנות" מסודרות להעברה של הסיבים מהדירות בצורה מאוד נקיה.

מבחינת איכות הרשת - פרטנר גם פה לוקחת בפער. פינגים נמוכים יותר, מהירות יציבה כמו בזנט בכל שעות היממה. בסלקום בשעות הערב תמיד היתה איטיות קבועה ומעולם לא קיבלתי מהירות גבוהה מ500 בחבילה של 600 מגה.

מבחינת חיבור עם ראוטר פרטי - גם סלקום וגם פרטנר איפשרו לנו בלי בעיה.

בקצרה, אחרי הנסיון שלי לדעתי עדיף להתחבר עם פרטנר. מבחינת איזה חבילה אתה צריך - גם החבילה הבסיסית ביותר מתאימה כך שזה לא באמת משנה - לשיקולך.

• אהבתי 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

זה מעניין מה שאתה אומר, כשאני חושב על זה באמת הספגטי שאני רואה הוא תמיד של סלקום, לא תהיתי אף פעם אם זה רק כי סלקום שם או שפרטנר עובדים נקי יותר, מצד שני אני מכיר בניין עם פרטנר שהחיבור שלו באמת נקי (בניין ישן) אז כנראה שזה באמת סלקום שאוהבים לעבוד ככה, אני תוהה איך אף ילד משועמם לא עובר על כל השכונה וחותך לו סיבים להנאתו רק כי הם שם באופן כל כך מזמין.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
לפני 5 שעות, Octavia-TSI11 כתב:

יש לי נתב של TP LINK שתומך בחיבור ג'יגה . הוא   נקנה בערך  לפני שנה ,אולי קצת יותר . אבדוק לגבי התמיכה שלוו ב  WIFI  6    \ AX .

אם הוא עושה עבודה טובה בשבילך עכשיו אין לך מה למהר ולהחליף. 

עיקר התרומה של תקן AX הוא תמיכה טובה בהרבה קליינטים, ברוב הסיבות הבייתיות לא מרגישים הבדל בין תקן AC ל-AX. 

פורסם

בבדיקה נוספת מול פרטנר , נאמר לי שאין תשתית סיבים בבניין בו אני מתגורר אבל בכל זאת ניתן להשתמש בתשתית של בזק .
חבילת גלישה עד 500 מגה תעלה 115 ש"ח

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לצערי , אין לי תשתית סיבים  של אחת החברות למעט בזק .

על אף שניסיתי למצוא השוואה בין חיבור טהור של פרטנר ז"א כאשר תשתית הסיבים היא של פרטנר לבין חיבור פרטנר + תשתית של בזק ,לא הצלחתי למצוא משהו .

האם ישנו הבדל כלשהו באיכות ההתקנה או החומרים בהם נעשה השימוש ?

עד כמה הטכנאים של פרטנר יודעים לעבוד עם תשתית של בזק ?

אני חושש ממצב בו אם וכאשר תהיה תקלה - פרטנר לא יטפלו ויטילו את האשמה על בזק ומצידם בזק יטילו את האשמה על פרטר ויהיה מצב של "בין הכיסאות" .

פורסם

הסיבים כל כך יותר יציבים מאשר הנחושת, שאלא אם טכנאי אחר יעשה פאשלות וינתק משהו כשהוא יתקין בבית אחר, כנראה שתהיה בסדר.

אנחנו בבית התחברנו לתשתית של בזק דרך סלקום. באמת היו בעיות להתחבר של חוסר תקשורת בין סלקום לבזק (הקופסה הוגדרה לכתובת לא נכונה אצל בזק, דבר שהיה קשה לסלקום לסדר). אבל זה היה עוד לפני ההתקנה, וקשור לבירוקרטיה (מי שהכתובת הזאת באמת שלו לא יהיה יכול להתחבר כשירצה, כי היא כתובה אצלנו).

אחרי 3 ביקורי טכנאי הם פתרו את זה, ומאז עובד חלק ובלי תקלות. ההתקנה הייתה פשוטה ומהירה. עיקר הזמן היה להעביר את הסיב בתוך הבית - ההתחברות לתשתית עצמה הייתה מהירה ובלי תקלות.

בקיצור, לך על זה. סיבים זה מעולה, תתחבר בלי להתלבט. בכל מקרה, אף אחד לא מנתק לך את תשתצת הנחושת, תוכל להתחבר חזרה אם לא תהיה מרוצה. אבל זה כנראה לא יקרה..

פורסם

אני מעוניין בסיבים , כעט רק נותר לבחור את החברה והחבילה המתאימות.

האם הגמישות הטכנולוגית (יש לי נתב של TP LINK דגם ARCHER 6 AC1200) וההתקנה היותר מסודרת של פרטנר רלוונטיות גם כאשר מדובר בתשתית של בזק ?
ממה שראיתי ,המחירים של פרטנר מעט גבוהים יותר מאשר אלה של סלקום, אם אבחר בסופו של דבר בפרטנר , אני רוצה להבין על מה אני משלם את האקסטרה?

אני תמיד בעד לשלם קצת יותר אם ההפרש שווה את זה.

• תוכן חדש...