Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, DubelBoom כתב:

הסיבים כל כך יותר יציבים מאשר הנחושת, שאלא אם טכנאי אחר יעשה פאשלות וינתק משהו כשהוא יתקין בבית אחר, כנראה שתהיה בסדר.

אנחנו בבית התחברנו לתשתית של בזק דרך סלקום. באמת היו בעיות להתחבר של חוסר תקשורת בין סלקום לבזק (הקופסה הוגדרה לכתובת לא נכונה אצל בזק, דבר שהיה קשה לסלקום לסדר). אבל זה היה עוד לפני ההתקנה, וקשור לבירוקרטיה (מי שהכתובת הזאת באמת שלו לא יהיה יכול להתחבר כשירצה, כי היא כתובה אצלנו).

אחרי 3 ביקורי טכנאי הם פתרו את זה, ומאז עובד חלק ובלי תקלות. ההתקנה הייתה פשוטה ומהירה. עיקר הזמן היה להעביר את הסיב בתוך הבית - ההתחברות לתשתית עצמה הייתה מהירה ובלי תקלות.

בקיצור, לך על זה. סיבים זה מעולה, תתחבר בלי להתלבט. בכל מקרה, אף אחד לא מנתק לך את תשתצת הנחושת, תוכל להתחבר חזרה אם לא תהיה מרוצה. אבל זה כנראה לא יקרה..

מה המחיר ששילמת להתקנה?

לאחרונה נפרסו בשכונה של הורי סיבים של בזק אך בזק דורשים 900 שח דמי התקנה!!

פורסם
לפני 3 שעות, tepic כתב:

מה המחיר ששילמת להתקנה?

לאחרונה נפרסו בשכונה של הורי סיבים של בזק אך בזק דורשים 900 שח דמי התקנה!!

אתה יכול לנסות להזמין ספק אחר, שישתמש בתשתית של בזק וכנראה לא יגבה דמי התקנה. 

זה מה שאפילו מנכ"ל בזק אמר, כשבזק השיקה את המסלולים החדשים שלהם לפני כשבוע-שבועיים. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

היי, אחרי הרבה לבטים בחרתי בחבילת סיבים של סלקום+ תשתית בזק (כי זו תשתית הסיבים היחידה שיש בבניין שלי) , 1000 מגה ב119₪

המחיר כולל ראוטר של סלקום והתקנה חינם.

2 שאלות אחרונות -

1.נאמר לי שאני אחראי על ניתוק מהחבילה שיש לי כיום -  מהי הדרך הטובה והקלה ביותר להתנתק משירותי האינטרנט של הוט והספק הוטנט?

2.שחכתי לשאול את הנציגה האם ההתקנה כוללת נקודה אחת, לי הרי יש נקודה בכל אחד מארבעת החדרים בבית.  כנראה שאצטרך לשלם לטכנאי בכל זאת, הרי לא הגיוני שאשאר עם חיבור אופטי רק בחדר אחד כאשר יש 4 חדרים ובכל חדר יש מכשיר קצה שצורך אינטרנט.

מה בדיוק אני צריך לעשות מהטכנאי במקרה זה?

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

דווקא הגיוני מאוד. 

תשתית הסיבים האופטים של ספקיות האינטרנט היא בדיוק כמו כל תשתית חיבור אחרת לאינטרנט. גם בתשתית מבוססת נחושת מקבלים מהספק רק נקודת חיבור אחת לבית.

אם רוצים לחבר צרכנים נוספים בבית ע"י כבלים (צורת החיבור העדיפה) ולא באופן אלחוטי, צריך לפרוס כבלים מהמיקום של הנתב שמחובר לתשתית של הספק לשאר החדרים, בהם נמצאים הצרכנים הנוספים. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

לא שמעתי על ספקית שמתעסקת בלפרוס תשתית לכל החדרים.

בגדול זאת עבודה לחשמלאי פרטי. השחלה של כבלים מהנקודה בה נמצא הראוטר עד לחדרים שבהם רוצים חיבור קווי. אם יש הכנה, זה די פשוט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Octavia-TSI11 כתב:

מהי הדרך הטובה והקלה ביותר להתנתק משירותי האינטרנט של הוט והספק הוטנט?

לפני חודשיים עברתי אותה פרוצדורה (התחרות לפרטנר והתנתקות מהוט והוטנט).  הרמתי טלפון לשרות לקוחות של הוט ולשרות לקוחות של הוטנט ובקשתי להתנתק.  התעניינו למה אז הסברתי שעברתי לדירה שיש בה כבר חיבור של פרטנר, וזהו.  מהוטנט קבלתי קצת אח'כ סמס המאשר את הנתוק שלי.  להוט החזרתי את ההוטבוקס ואז גם קיבלתי מכתב אישור.

רוצה להיות בטוח יותר ?  של פקס מתועד לכל אחד מהם.

לפני כשעה, Octavia-TSI11 כתב:

שחכתי לשאול את הנציגה האם ההתקנה כוללת נקודה אחת

לא צריך לשאול - זה כולל נקודה אחת.  נקודת הכניסה לדירה.  מהרגע הזה זה באחריותך.  או פריסה של תשתית פיזית (עדיף ויכול להיות חובה בבית גדול ומורכב ורב קומתי) או התקנת ראוטר אלחוטי (יכול להספיק לדירות סבירות לכל החדרים [חוץ אולי מהממד]) ואם צריך אז ראוטר + MESH.

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם (נערך)

נקודת הכניסה לדירה נתונה לבחירתי או שהטכנאי קובע אותה לראות עניו?

אם יש לי אפשרות לבחור את מיקום הנקודה אז המיקום המועדף יהיה קרוב לוודאי ליד הנתב בחדר השינה.

אחרי שהטכנאי יקים את הנקודה, אזמין חשמלאי שיעביר את הסיבים לכל חדר בנפרד.

ברור לי שחיבור קווי עדיף על חיבור אלחוטי.

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם (נערך)

בכל מקרה לא מעבירים סיבים לכל החדרים. פריסה פנימית בבית פרטי היא על תשתית נחושת.

אתה לא צריך תשתית אופטית בתוך הבית. אין לזה יתרון, כמשתמש פרטי, והעלות של רכיבי הקצה גבוהה יותר. 

לפעמים, אם יש כבר תעלות מוכנות לחדרים השונים, הטכנאי יוכל להגיע עם הסיב לחדר אחר מזה של ארון החלוקה הראשי של הבית. 

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.

פורסם

אצלנו הטכנאי של סלקום השחיל את הכבל כל הדרך עד לחדר עבודה בקומה השנייה.

אבל ידענו שקיימים צינורות שמאפשרים את ההעברה הזאת בקלות, וגם בדיוק מאיפה לאיפה הם צריכים לעבור כדי להגיע עד לחדר ההוא.

פורסם

הכבילה אצלי מתחילה באחד מחדרי השינה, שם עומד הנתב וההוטבוקס.

ישנה תעלה אחת שמכילה את כל הכבלים.

התעלה יוצאת מחדר השינה ומתפצלת לתעלות נוספות לכל חדרי הבית.

כל תעלה ניתן לפתוח כמובן ולהשחיל בה כבלים נוספים.

פורסם

בפרטנר(גם לא באנלימיטד ד"א) לא הייתה להם להעביר את הכבל האופטי בתעלות הקיימות עד למיקום הראוטר. 

וכמו שאמרו לך, אין צורך בתשתית סיב לכל חדר, מספיק להגיע לדירה ומשם הראוטר יעשה את החיבור לחדרים

פורסם

קצת סדר: כל החברות מחויבות להשחיל לך סיב לנקודה אחת בבית. בדרך כלל בנקודת הפיצול, אבל אם לא מסובך גם למקום אחר בבית שם יושב הנתב. בתשתיות אנלימיטד ישנות אפילו הסיב לא היה מגיע לתוך הבית.

אתה לא רוצה לפרוש סיבים אופטיים בתוך הבית מעבר לנקודה האחת מהסיבות הבאות:

1. זה לא נותן כלום. לכל שימוש ביתי בעתיד הנראה לעין מספיק כבל רשת CAT5E או CAT6A שיתנו לך מהירות של 1G. בעלי ידיים ימניות יוכלו לפרוש את הכבלים וללחוץ סופיות או שקעים בעצמם, או שאפשר להזמין איש מקצוע.

2. אין סטנדרט אחד בשימוש לסיבים אופטיים. יש כמה סטנדרטים לסיבים וכל אחת מהחברות משתמשת בסטנדרט אחר, כך שתצטרך להתאים את הציוד לספק שלך ולא יהיה קל להחליף ספק.

3. נתבים ומתגים לסיבים אופטיים יקרים בסדרי גודל מנתבים ומתגים רגילים.

יכול להיות שכשהיית בכבלים השתמשת בתשתית הכבלים ובמתאמי מוקה שהוט סיפקו\השאילו לך? אם תרצה, תוכל להמשיך להשתמש בתשתיות האלה בלי להשחיל כבלים, אבל כאן המהירות היא יותר נמוכה למרות שמספיקה לכל השימושים הלא כבדים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...