Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע ו1700 ק"מ בחברת סקודה סופרב משומשת, והשוואה לאופציה שונה אך דומה.

מצאתי את עצמי בחודשיים האחרונים פעמיים עם רכב חילופי בראשונה הנירו שלי נכנסה למוסך נדלקה נורת צ'ק אנג'ין (כן כן בקיה) ונשארה שם לכמה ימים, החילופי שקיבלתי היה יונדאי טוסון בת שנה וחצי (2.0 הדגם המפואר).

ולפני שבוע הבן שלי דאג לדקורציה חדשה לפגוש והכנף הקידמית והרכב נכנס לפחחות, החילופי סופרב בת כמעט 4 (2.0 עם 180 סוסים) ונסעה 115000 ק"מ, דגם מאובזר מאוד, הספקתי לנסוע איתה 1700 ק"מ בשבוע.

אז השקל וחצי שלי על רכב מנהלים משומש שעלותו כמשפחתית כמעט חדשה.

הסופרב שאני קיבלתי הייתה מאובזרת מאוד – מושבי עור (משולב אלקנטרה מפנק ביותר), חשמליים עם זכרונות, מושב נוסע גם חשמלי, תאורת לד מלאה כולל בתוך הרכב ובתא המטען (פשוט תענוג מואר היטב), בקרת אקלים עם 3 איזורים, דלת תא מטען חשמלית, מצבי נהיגה משתנים, תאורת אווירה, חיישני רברס מקוריים הקיפיים ועד הרבה זוטות,

מה אין – מצלמת רברס (בזה חסכתם?), וכבקרת סטייה מנתיב הרכב קיבל מוביילאי (לטעמי הזוי ברכב שכזה).

הטוב – מרווח פנים פשוט עצום, לכל כיוון (ואני 1.99 ששוקל לא מעט), מושב נהג פשוט משובח, תא מטען פנטסטי (קיה תתחילו להעתיק מסקודה) איזה כיף לחזור מקניות...

מנוע גיבור - מאיץ בנינוחות בכל מצב, הנדסת אנוש מצויינת ואיכות הרכבה טובה מאוד.

מיכל דלק ענק.

הפחות טוב – אולי הרכב עבר הרבה, אבל הבולמים היו גמורים, הרכב התנדנד בנסיעה בכביש מהיר, התרסק על פסי האטה, ונתן תחושה של אמרקאית של שנות ה80,

גיר (DSG) תחילת נסיעה פשוט מהוססת עם רעידות מעצבנות (מצב ספורט מיתן טיפה את הרעידות), לאחר תחילת נסיעה הוא עבד מצויין עם העברות חלקות (גם תחת עומס).

צריכת דלק ממוצעת (90% בין עירוני) 1/12.8 במשאבה – אולי סביר אבל היום ישנם מנהלים היברדיות שיתנו צריכה טובה בהרבה.

ובהשוואה ישירה לטוסון שקיבלתי (שם הספקנו לנסוע בערך 1000 ק"מ ומניח שהעלות של אחת בת שנה וחצי היא זהה לסופרב בת 4 ולכן ההשוואה),

גם הטוסון הייתה מאובזרת מאוד (כולל גג נפתח, אביזרי בטיחות מלאים, אנדרואיד רכב מעולה, מצלמת רוורס, מושב נהג חשמלי, תאורת לד מלאה ועוד...) מנוע סביר, גם הרגישה מרווחת אבל פחות,
שקיטה יחסית (לטעמי דומה מאוד לסקודה), מושב נהג נחות ביחס לסקודה, אבל הרגישה הרבה יותר מהודקת ופחות מתנדנדת, ישיבה גבוהה על הכביש, וצריכת דלק גבוהה (1/11.5 במשאבה),

המפתיע שרעייתי אמרה תשאיר את הטוסון (על הקיה) למרות שהיא עולה יותר ואהבה אותה מאוד, ועל הסקודה אמרה מרווחת אבל הטוסון הייתה יותר טובה (נהגה על שניהם) ואני מעדיפה את הנירו שלנו על הסקודה.

הילדים (3 עם רשיון) בסיכום העדיפו את הטוסון, אבל אהבו את המנוע והלוק של הסקודה.

20220209_083257.jpg

20220209_083206.jpg

2050577062_.jpg

20220109_070413.jpg

20220109_070351.jpg

• אהבתי 1
פורסם

תשמע להשוות בין שני אלה זה ממש מוזר כי זה שני רכבים שונים לגמרי

קטגוריה שונה, מנוע אחד טורבו אחד אטמוספרי, גירים שונים, וכו'..

אבל בגדול לדעתי הסופרב עדיפה, הייתה לי ספורטאז' עם אותו מנוע 2.0 

והרכב נוסע מאוד כבד, בשביל להוציא ממנו נסיעה בקצב גבוהה צריך לעלות טורים ואז הצריכת דלק עולה הרבה

1ל 7/8 בעיר זה המון נכון להיום, ולאבא שלי יש אוקטביה 1.5TSI וזה פשוט הרבה יותר כיף לנסוע עליה

המנוע זריז, הצריכת דלק הרבה יותר טובה, פשוט תענוג. 

אם כי גם אצלו התחילו רעידות אחרי 100K וכנראה בקרוב יוחלפו קלאצ'ים.

פורסם

חולק נסיון דומה, מצד אחד ספורטאז' 1.6 טורבו מאובזרת טופ עם 10K ק"מ, חצי שנה על הכביש וכמה ימים טובים אצלי, מצד שני אוקטביה אמבישן 1.5 שנמצאת אצלי כרכב צמוד מיומה הראשון על הכביש והיום שנה וחצי ו 34K ק"מ אח"כ. ובעוד הראשונה מצדיקה יופי את המוניטין המחורבן של הדברים הללו כמשאיות קטנות, מסורבלות, מטלטלות, מתסכלות לנהיגה מהירה ומדויקת, האוקטביה שהיא הכל חוץ ממכונית ספורטיבית, מרגישה מדויקת ביחס, אוחזת יופי ביחס, מהודקת ואפילו נוחה ביחס ( והיא לא אף אחד מאלו ). 

• אהבתי 1
פורסם

מה שמעניין זה נקודת היחוס של ישראל ישראלי (להלן נניח רעייתי) שיש לו 135K, ולא רוצה משפחתומטית,

יפה לראות שהכוח (שוב רעייתי - מהלוחצת) היה מספק לה בטוסון, וגם הילדים בשורה תחתונה העדיפו את הטוסון למרות הכיף "לעלות את שער הגיא" עם רכב מלא בנינוחות...

אני כמובן הייתי נשאר עם הסופרב (גם על הקיה).

פורסם

מבחינתי אין מקום להשוואה בין ג'יפון לרכב מנהלים.

מי שרוצה לשבת גבוה ולהראות אופנתי שיקנה ג'יפון.

מי שרוצה רכב טוב יותר יקנה רכב מנהלים.

למקרה של פותח השרשור, הייתי לוקח את הסופרב מבלי לחשוב פעמיים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

עם השנים נדמה לי שאנשים שמעריכים רכבי מנהלים הולכים ומתמעטים. אבל אני לא מתלונן, להפך - כל עוד זה ישאיר לי רכבי מנהלים+ בני 5-6 במחיר מצוין ביחס לתמורה, מצידי שהעולם יעבור כולו לסמי-טרליירים בלי עגלה העיקר לשבת גבוה...

• מצחיק 2

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לפני שבוע נהגתי בסופרב דיזל (190 סוסים) כ 250 ק"מ. הרכב שנת 2021 ברמת גימור Lk והנעה קדמית, מצוייד בבולמים אדפטיביים ובכל אמצעי הנוחות והבטיחות.

למרות שהרכב רחוק מלהיות ספורטיבי, ושתא הנוסעים שלו על גבול המכוער - הנסיעה בו לא פחות ממכרת!

המנוע והגיר מספקים כוח זמין בטירוף - מלבד ההשהייה המוכרת של הגיר, המנוע מאיץ מאפס עד אין סוף כמעט באותו קצב.

הנוחות מעולה למרות חישוקי 19", ובידוד הרעשים יותר טוב ממה שזכרתי (יכול להיות ששיפרו אותו במתיחת הפנים).

פשוט רכב סלון במחיר של רכב מנהלים/ג'יפון מפואר. 

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

לגבי המובילאיי בסופרב.

מ-2018 התחילו להציע את הרכב גם עם תיקון סטייה מנתיב שפטר שהתקנת מובילאיי.

אבל כמה שאריות שהגיעו עוד ב-2017 ועלו לכביש ב-2018 קיבלו מובילאיי בגלל החוק הישראלי.

בשנה האחרונה הגיעו עוד כמה סופרב בלי מערכות בטיחות מקוריות - אבל מדובר בדגמים שהגיעו בייבוא מקביל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 5 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

לפני שבוע נהגתי בסופרב דיזל (190 סוסים) כ 250 ק"מ. הרכב שנת 2021 ברמת גימור Lk והנעה קדמית, מצוייד בבולמים אדפטיביים ובכל אמצעי הנוחות והבטיחות.

למרות שהרכב רחוק מלהיות ספורטיבי, ושתא הנוסעים שלו על גבול המכוער - הנסיעה בו לא פחות ממכרת!

המנוע והגיר מספקים כוח זמין בטירוף - מלבד ההשהייה המוכרת של הגיר, המנוע מאיץ מאפס עד אין סוף כמעט באותו קצב.

הנוחות מעולה למרות חישוקי 19", ובידוד הרעשים יותר טוב ממה שזכרתי (יכול להיות ששיפרו אותו במתיחת הפנים).

פשוט רכב סלון במחיר של רכב מנהלים/ג'יפון מפואר. 

ברוכים הבאים לדיזל - מומנט משכר

במחיר של הדגם המדובר לא רואה סיבה לא לא לקחת קודיאק 4*4

מחיר כמעט זהה

פורסם

זה מה שאמרתי לבעל הרכב - הר המומנט שזמין מסל"ד נמוך בשידוך ל DSG המעולה תורם לנינוחות - גם במצב eco המנומנם הרכב זז יפה ועדיין שומר על צריכת דלק מעולה. במצב ספורט ההגה מתקשה ותגובת הדוושה הופכת לנמרצת - פשוט כיף לעקוף עם הרכב הזה. הסופרב הפכה את העלייה מכיוון צומת כברי לכיוון מעלות לבדיחה כאילו מדובר בכביש מישורי - הרכב דוהר במהירות שלילה פלוס פלוס והכל בשקט מופתי כאילו זוחלים ב 60 קמ"ש. תענוג של סופרב, תענוג של דיזל..

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...