Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ראשית הבהרה - המחשבים שלי מריצים Linux וספציפית archlinux ואני מתכנן להשאר כך.  כך שכל הצעה צריכה לתמוך באופציה הזו (כן, היום זה כבר די קל).

עד לפני כמה ימים, ה NAS שלי עמד כשקיר מפריד בינו לבין הטלוויזיה, וכבל HDMI חיבר ביניהם, והחיים היו קלים ומחייכים.

ואז, בעוונותינו עברנו דירה.  הטלוויזיה בסלון (ליד הנתב) וה NAS בחדר העבודה (חלקכם [בזכות שרשור הסוויצ'ר] כבר יודעים שבבית יש מערכת MESH של 3 נתבי ASUS XT AC6600) ואשתי תהרוג אותי אם אעביר כבל HDMI ביניהם (בלי להיכנס לשאלת אורך כבל מקסימלי אפשרי).

אז הפתרון הוא לקחת מחשב קטן, עם יציאת HDMI, לא חייב רשת אלחוטית כי כאמור יעמוד צמוד לנתב ויחובר בכבל (אם כי יכולת לקבל כרטיס אלחוטי בעתיד, עוד כשלוש שנים יכולה להיות מעניינת).

אני גם מנסה להקטין עלויות וכאמור - המחשב לא מתוכנן לעשות הרבה פרט להזרים סרטים או להריץ KODI - כך שמבחינתי דיסק פיזי לא פחות טוב מדיסק SSD (אז יקח לתוכנית לעלות לזכרון קצת יותר זמן, אבל מהרגע שהיא שם זה חסר משמעות וכאמור, הוא לא מתוכנן לשמש לעבוד שוטפת) אם זה יחסוך.

כבר הרכבתי דברים מעניינים אבל כבר לא מכיר את הסביבה המודרנית, ובטח לא את המחשבים הקטנים, וכאן אני מבקש את עזרת מומחי הפורום.  ספציפית אני גר בחיפה כך שהחנויות הנוחות לי הן IVORY ו KSP אבל פתוח גם לאחרות אם יש בהן דברים מעניינים וכמובן לא חייב הכל ממקור אחד.

וכאמור - בסופו של דבר זה צריך להריץ linux ורצוי Archlinux.

וברכת העושים במלאכה לעונים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשרות מוכרת, אך כאמור מעוניין אם ניתן בהפצה ספציפית - archlinux - והגירסה שלה ל Pi (למעשה סוג של fork) לא בדיוק "שם".

פורסם

אמזון פייר TV 4K MAX
מכשיר נהדר במחיר מצחיק

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

אמזון פייר TV 4K MAX

לפני 4 שעות, dani666 כתב:

וכאמור - בסופו של דבר זה צריך להריץ linux ורצוי Archlinux

ולהוסיף הבהרה - אין לי כל עניין בשרותי סטרימינג.  אפילו מטלוויזיה בכבלים התנתקנו לפני יותר מ 20 שנה.

לפני שעה, Mech Morphix כתב:

למה לא Plex?

למה לא Kodi ?  אותי הוא מספק כבר כ 10 שנים.

פורסם

מה הקשר לסטרימינג?

רצית מכשיר להריץ קודי? האמזון עושה את זה מצויין ובזול

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

אני לא יודע מה בדיוק אתה מנגן ואיך, אבל סטרימר עממי איכותי למשל השילד או אפל טיוי יעשו עבודה טובה יותר ממחשב קטן ויעלו פחות ממנו. 

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, סולל הדרך כתב:

רצית מכשיר להריץ קודי? האמזון עושה את זה מצויין ובזול

כאשר יהיה זמין באמזון - ארכוש אם עדין יהיה רלוונטי.

לפני 9 שעות, aviaviavi כתב:

השילד

ייבדק

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

OK.  בסדר.  הזמנתי את השילד (פרו).

ותודותי להעונים !

לכשיגיע, אעדכן.

פורסם

מוכרים אותו גם בארץ במחיר שווה לכל כיס והוא עדיין משמעותית זול מהשילד
השילד נהדר, אבל אוברקייל מטורף בשביל קודי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כן, ראיתי (גם שמוכרים בארץ, וגם שהשילד OK מטורף).  כשאני יכול להרשות לעצמי - אני מעדיף ללכת על היותר טוב (ואם אפשר, על מה שפחות נעול על אמזון).

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

רק לעדכן -

הגיע היום.  הותקן.  Mount לNAS דרך samba.  הותקן KODI וכרגע סורק את הספרייה.

חוברה גם מקלדת אלחוטית (Wii).

אח'כ נחפש עוד.

ונקודה מעניינת :

המכשיר נרכש באמזון ארה'ב.  הגיע כמובן עם תקע אמריקאי במטען (לא לדאוג : 100-240).  ועל המטען יש כיתוב בשלוש שפות:

סינית

אנגלית

עברית.....

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • תוכן חדש...