Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

עובד בעבודה משרדית הכרוכה בשימוש ב2 הידיים ,הקלדה, מענה והוצאת שיחות .
נעזר במקל הליכה מילדות (עקב cp מולד) .

לפני כחצי שנה  הופיעו כאבים קלים  באמה שלא ייחסתי להם חשיבות- וזו העות הכי גדולה בדיעבד שעשיתי :(

לאחר חודשיים מאומצים בעבודה שכללו כ10 שעות עבודה מדי יום , איבדתי תחושה חלקית בזרת ובקמיצה.

הכאבים באמה התחזקו והופיעו גם כאבים חזקים בזרת -שילוב מוזר של כאב ותחושה מופחתת-מאוד מפחיד.

לאחר בדיקה עצבית ו-3 ביקורים אצל מומחים פרטיים של היד והתלבטות קשה ,החלטתי לעשות ניתוח לשחרור העצב האולנרי במרפק.

לאחר הניתוח ,הכאבים עברו לגמרי אך התחושה באצבעות טרם חזרה.

הרופא המנתח ,מצד אחד אומר שזה תהליך ארוך ומצד שני לא מפנה להמשך טיפול מסוג כלשהו - כמו למשל ריפוי בעיסוק ,פיזיוטרפיה או כל טיפול  אחר.

אני ימני ,הבעיה הרפואית ביד שמאל . עם השנים יד שמאל הפכה להיות דומיננטית ,אולי בעקבות העובדה שאני מחזיק בה את המקל.

אני עושה מתיחות ותרגילים שמומלץ לבצע בעקבות ניתוח לשחרור העצב האולנרי  שמצאתי ברשת -די הזוי .

קניתי מכשיר לחיזוק האמה- גיליתי שאיבדתי הרבה כח ביד שמאל - מעצבן, לא נורא.

שבועיים לאחר הניתוח -לא יכולתי להשתמש במקל והייתי די מרותק למיטה .

במקרים דחופים העברתי את המקל ליד השנייה -מצב חדש ,לא ידוע .

3 חודשים לאחר הניתוח -אני משתמש ביד שמאל כבעבר ,התחושה באצהעות לא חזרה- לדעתי הסובייקטיבית -המצב מבחינת חוסר התחושה זהה למצב האצבעות לפני ההניתוח .

מה מומלץ לעשות על מנת לשפר את המצב ?

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

לא כל פגיעה עצבית היא רוורסבילית וגם אלו שכן זה בד״כ לא 100% למצב תקין.

במה שקשור לתחושה פיזיו וריפוי בעיסוק זה לא ממש רלוונטי. לשיפור/שימור טווחים ויכולות מנואליות כאלו ואחרות זה כן.

תשמע, ייעוץ רפואי, בייחוד כזה ספציפי ומורכב זה לא רלוונטי לשום פורום.

יש פה הרבה שאלות שספציפיות למקרה שלך.

אני ממליץ לך בחום לגשת לניורולוג לראות האם יש משהו נוסף שתוכל לעשות לצורך שיקום העצב הפגוע.

לדעתי אין לך מה לחפש עוד כיר׳ כף יד. אתה אחרי ניתוח. 

פורסם

מצטרף להמלצה לעיל. הייתי פונה לנוירולוג ורצוי אחד שמומחה גם בשיקום. יש כמה כאלו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה על ההמלצה .

מצאתי כמה נוירולוגים של מכבי ,לא צויין אם הם מתמחים בשיקום.

יש לי גם אפשרות ללכת לרופא פרטי ולקבל 85% החזר על הבדיקה (ביטוח של העבודה).

פורסם

זה מחיפוש בגוגל, לא מכיר

https://www.miok.co.il/doctors/MzEy_ראובן-אייכנבאום

יכול להמליץ על ד"ר אלכסיס מיטלפונקט באיכילוב, מומחה לשני אלו ועוד, אבל לדעתי הוא בעיקר מטפל בילדים. יחד עם זאת, אני סבור שיש לו ניסיון עם מבוגרים ואולי מטפל גם בהם. עליו אני יכול להמליץ בלב שלם. שווה להתקשר לשאול אם יסכים לייעץ, בפרטי או דרך טופס 17. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם התור לניורולוג של מכבי קרוב. תתחיל משם.

ללכת לרופא פרטי לחוות דעת זה עדיף אחרי שראית כבר מישהו והוא התחיל עיבוד ראשוני.

כי ללכת אליו שהוא ישלח אותך לבצע בדיקה או הדמיה זה בזבוז זמן וכסף. עדיף ללכת לרופא בקופה שישלח לבדיקות הראשוניות במידה וצריך ואז לגשת כבר עם התוצאות הרלוונטיות למומחה בתחום.

פורסם

אני טעיתי. יש אפשרות לנסות לשפר תחושה סנסורית בפיזיו.

אני עדיין חושב שתלך לניורולוג. אם צריך הוא יידע להפנות.

אל תתבייש לבקש אם לא מציעים לך

• תוכן חדש...