Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים, קניתי מצלמת רכב שיש לה תצוגת מהירות ונ"צ על גבי ההקלטה ועניין אותי מאוד לדעת האם זה תופס בבית משפט במקרה הצורך? עקבתי אחרי מד המהירות וראיתי שהוא מזייף במיוחד בהאצות ובלימות(בשיוט קבוע הוא די טוב, כנראה מתייצב), חברת ביטוח/ בית משפט יכולים לאשר את הצילום או שזה בכלל לא רלוונטי? לגבי הנקודות ציון זה יותר קל כי פשוט אפשר לראות בסרטון איפה אתה נמצא ולהצליב נתונים..

תודה מראש

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

אני לא בטוח שהתשובה מוחלטת.

זו בהחלט ראיה שניתן להציג, אלא שככל ראיה, יש לבדוק מהימנותה. לכן, סביר שהתביעה תחלוק על הנתונים, ויהא עליך להציג אישור מהיצרן שהנתונים שמוצגים מדויקים, ושאין מדובר בהצגת נתונים משוערכים, חישוביים, סטטיסטיים, וכו'. סביר שתצטרך להוכיח המצלמה תוחזקה כראוי, ואופן השימוש בה נעשה בהתאם להוראות היצרן. וכמוהן תצטרך להוכיח שלא נעשו מניפולציות על הצילום, אופן המדידה וכו'.

השופט יצטרך לקבוע איזו ראיה מהימנה יותר, שלך או של התביעה, או לכל הפחות, שהראיה שלל מהימנה דיה כדי לטוע ספק סביר.

זה לא פשוט, ועליך להתכונן לדיונים ארוכים, הכוללים הצגת מסמכים ואולי העדת עדים.

פורסם

ממספר דיונים שהייתי נוכח בהם במשפטי תעבורה, באם הוצג צילום של מצמת רכב/מצלמת אבטחה המתעד את אירוע התאונה/עבירת תנועה (לא מהירות), לא הייתה כל דרישה לספק אישורים כלשהם לאיכות/מהימנות הצילום (בהנחה שניתן להוכיח שהרכב שנראה בצילום אכן הרכב שחשוד בביצוע עבירה - למשל ניתן לזהות בבירור לז.)

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

נ.צ. לא מאוד רלוונטי כי לרוב אפשר להבין מהסצנה היכן המתרחש צולם. לגבי מהירות - כאמור, יהיה קשה מאוד להכשיר כראיה.

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם

אם יהיה לך צילום עם מהירות אתה בכלל לא תגיע מול שופט (ככל הנראה) - אתה תראה את הצילום לתובע והוא יתקפל \ יפחית לך את הדוח ל 250₪ בלי נקודות.

אנשים שמעולם לא היו בבית דין לתעבורה מדמיינים את זה הרבה פעמים כמו משפט רצח, בפועל זה יותר דומה לשוק במזרח שמתמקחים על המחיר.

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, dotSYS כתב:

תלוי מה הפרש המהירויות בין הראיה של התביעה לשל הנתבע. 

באיזו סיטואציה חשבת להשתמש בזה?

בגדול עלתה בראשי מחשבה על מצב שבו אני נוהג מעל המותר, לדוגמה 110 במקום שמותר 90, ואני עושה תאונה שאני לא אשם בה,מישהו נכנס לי לנתיב, אז אני שולף את הסרטון בכדי להוכיח שהוא נכנס לי לנתיב ורואים שאני נוסע על 110.. זה יכול לפגוע בי?

עריכה אחרונה על ידי Tom777

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

אם בכתב התביעה המקורי לא יופיע סעיף אישום על מהירות מופרזת לא יוכלו להאשים אותך בכך אך אולי הצד השני יוכל לטעון שהמהירות המופרזת (לכאורה) היתה רשלנות תורמת מצדך 

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם
לפני 6 דקות, dotSYS כתב:

אם בכתב התביעה המקורי לא יופיע סעיף אישום על מהירות מופרזת לא יוכלו להאשים אותך בכך אך אולי הצד השני יוכל לטעון שהמהירות המופרזת (לכאורה) היתה רשלנות תורמת מצדך 

הבנתי.
טוב בגדול אני לא רואה סיבה טובה להשאיר את החתימה של הנקודות ציון והמהירות על גבי ההקלטה, זה לא יעזור לי אם שוטר תופס אותי בממלז/מצלמה/דבורה וממש לא יעזור לי במקרה כמו שציינתי למעלה.

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם (נערך)
בתאריך 18.12.2021 בשעה 10:18, Tom777 כתב:

שלום אנשים, קניתי מצלמת רכב שיש לה תצוגת מהירות ונ"צ על גבי ההקלטה ועניין אותי מאוד לדעת האם זה תופס בבית משפט במקרה הצורך? עקבתי אחרי מד המהירות וראיתי שהוא מזייף במיוחד בהאצות ובלימות(בשיוט קבוע הוא די טוב, כנראה מתייצב), חברת ביטוח/ בית משפט יכולים לאשר את הצילום או שזה בכלל לא רלוונטי? לגבי הנקודות ציון זה יותר קל כי פשוט אפשר לראות בסרטון איפה אתה נמצא ולהצליב נתונים..

תודה מראש

1. לא תופס כדי לזכות (כי לצד השני יהיה כלי יותר אמין בד"כ - דבורה / ממל"ז / א3).

2. לא תופס כדי להרשיע.

3. תופס כדי לגרום לך בעיות.

לפני 15 שעות, Tom777 כתב:

בגדול עלתה בראשי מחשבה על מצב שבו אני נוהג מעל המותר, לדוגמה 110 במקום שמותר 90, ואני עושה תאונה שאני לא אשם בה,מישהו נכנס לי לנתיב, אז אני שולף את הסרטון בכדי להוכיח שהוא נכנס לי לנתיב ורואים שאני נוסע על 110.. זה יכול לפגוע בי?

בוודאי שיכול לפגוע בך, נניח שמדובר על תביעת נזיקין של נזק התאונה. אתה תראה את הסרטון עם המהירות, הצד השני יטען שאתה אשם כיוון שנהגת מהר מהמותר.

בסוף זה כנראה ייסגר על אשמה תורמת שלך בסיטואציה שתיארת.

לפני 14 שעות, Tom777 כתב:

הבנתי.
טוב בגדול אני לא רואה סיבה טובה להשאיר את החתימה של הנקודות ציון והמהירות על גבי ההקלטה, זה לא יעזור לי אם שוטר תופס אותי בממלז/מצלמה/דבורה וממש לא יעזור לי במקרה כמו שציינתי למעלה.

שום סיבה. מיותר לחלוטין ומעלה שאלות מיותרות.

אבא שלי קורא לזה "להעיר את המתים".

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

1. לא תופס כדי לזכות (כי לצד השני יהיה כלי יותר אמין בד"כ - דבורה / ממל"ז / א3).

2. לא תופס כדי להרשיע.

3. תופס כדי לגרום לך בעיות.

בוודאי שיכול לפגוע בך, נניח שמדובר על תביעת נזיקין של נזק התאונה. אתה תראה את הסרטון עם המהירות, הצד השני יטען שאתה אשם כיוון שנהגת מהר מהמותר.

בסוף זה כנראה ייסגר על אשמה תורמת שלך בסיטואציה שתיארת.

שום סיבה. מיותר לחלוטין ומעלה שאלות מיותרות.

אבא שלי קורא לזה "להעיר את המתים".

מסכים איתך לגמרי רציתי לקבל עוד חוות דעת.

כבר הורדתי את החתימה של המהירות מהצילום.

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

ראיתם יותר מידי סדרות טלויזיה משפטיות.

צילום וידאו הוא ראיה ככל הראיות וניתן להציגו בבית משפט וניתן לבחון מהיהמנותו כמו כל ראיה אחרת.

אפשר לחשוב שבכל פעם שמישהו מציג מסמך או תמונת סטילס בבית משפט ישר קוראים למעבדה הפורנזית לבדוק את האמינות.

זו עוד ראיה מיני רבות והחשיבות שלה תלויה במה שניתן לראות ולהוכיח. 

לפני 19 שעות, Tom777 כתב:

כבר הורדתי את החתימה של המהירות מהצילום.

זה כבר יכול להחשב כשיבוש ראיות. הבחירה לצהיג את הוידאו או לא היא ענין אחד, אבל להציג אותו אחרי שעשית בו שינוי זה ענין אחר. אולי הסרת החתימה אינה מהווה שיבוש ואולי לא, זה כבר דיון אחר (שתיכף יתחילו לחפור בו :-) )

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, Be roo כתב:

ראיתם יותר מידי סדרות טלויזיה משפטיות.

צילום וידאו הוא ראיה ככל הראיות וניתן להציגו בבית משפט וניתן לבחון מהיהמנותו כמו כל ראיה אחרת.

אפשר לחשוב שבכל פעם שמישהו מציג מסמך או תמונת סטילס בבית משפט ישר קוראים למעבדה הפורנזית לבדוק את האמינות.

זו עוד ראיה מיני רבות והחשיבות שלה תלויה במה שניתן לראות ולהוכיח. 

זה כבר יכול להחשב כשיבוש ראיות. הבחירה לצהיג את הוידאו או לא היא ענין אחד, אבל להציג אותו אחרי שעשית בו שינוי זה ענין אחר. אולי הסרת החתימה אינה מהווה שיבוש ואולי לא, זה כבר דיון אחר (שתיכף יתחילו לחפור בו :-) )

שיבוש זה לקחת ראיה קיימת ולשנות אותה כך שתתאים למצב שלך או לחבל בה.

אני מראש מוריד את האופציה הזאת מהגדרות המצלמה הקיימות.

עריכה אחרונה על ידי Tom777
  • אהבתי 2

MAZDA 3 SPIRIT 2015

• תוכן חדש...