Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חברי הפורום המומחים!

מחפש רכב לקניה בתקציב מוגבל של עד 15 אלף (ואין אפשרות למתוח את התקציב) רכב אוטמט

הרכב מיועד ל: זוג פלוס ילד

לנסיעות ערניות קצרות ביום יום לא הרבה

ולנסיעות בין עירוניות בסופי שבוע 

ולטיולים פעם ב....

הרכב לא יסע יותר מ15000 קמ בשנה ומאמין שפחות מזה בערך 1000 ק"מ לחודש

הציפיות מהרכב: שהיה אמין כמה שיותר אין לי ראש (וכסף) למוסכים ותקלות.

שהיה חסכוני בדלק יחסית 

שהיה זול להחזקה - בכלליות (לא שהיה חסכוני בדלק אבל התקלות עולות ים כסף משהוא שזול בכול הפרמטרים).

והציפייה העיקרית שלי מהרכב שיקח אותי ממקום למקום נאמנה

לא מחפש רכב מפנק או נחות נסיעה ברמה מספיק לי שהרכב יעשה את עבודתו נאמנה ובשביל הנוחות נסיעה - אשב על הספה בבית (קצת מפריע לי רכבים שנראים גרוטאה - אבל טוב אולי שווה לסבול את זה בשביל האמינות)

הרכבים שאני מתלבט עליהם הם כך

קורולה 2005- 2007 הבנתי שהוא רכב ממולץ מאוד מבחינת אמינות וצריכת דלק סבירה, אבל בתקציב הנל זה רק מעל 200 אלף ק"מ ורכבים שנראים גרוטאה, וגם כבר ישנים מידי לא? אמין - אבל כל רכב מזדקן מתישהוא לא?, מה שכן שמתי לב שיש לו שוק מטורף כל יום עולות מודעות חדשות ליד 2 ויורדות תוך יום (כנראה לא סתם)?

הונדה סייוק 2006- 2008 רכב מפנק ואמין למיטב ידיעתי, וגם לא אוכל יותר מידי דלק(?!) בתקציב נכנסים רק רכבים עם 230 אלף ק"מ שווה? או שרובם גמורים ע"י ערסים שהוציאו שלשום רשיון

מאזדה 3 עד 2008 אמין זול, אבל הבנתי שצריכת דלק מטורפת.

לנסר ועוד נפסלו ע"י משום מה, דלק, ועוד.

רעיון קצת שונה פיג'ו 301 2013-2015 מנוע 1.6 אוטמט 4 הילוכים - רכב זול מאווד עם שנתון מתקדם ונראה פחות גרוטאה מהרכבים שהוזכרו למעלה נראה מאוד מגרה, הבנתי שהוא גם חסכוני בדלק. השאלה מה לגבי האמינות שלו? אני גדלתי על זה שלא מתקרבים לצרפתיות, אבל בחיפושים ברשת אני רואה שאנשים שיש להם כזה רכב לא מלכלכים עליו ודווקא מפרגנים עליו, אולי זה רעיון? אבל מה לגבי האמינות?

אשמח גם למידע על המנוע 1.2 שלה הבנתי שהוא מאוד חסכוני אולי זה שווה לסבול את הרובטית בשביל זה, 

אציין שאני מודע שבתקציב הנ"ל אין לי מה להתפנק על נוחות וביצועים!!

אשמח לשמוע את דעתכם חברים יקרים!!!!

יעזור לי מאוד!!!!

פורסם

אתה צריך להבין שקורולה\סיביק\3, אמינות ככל שנחשבות, יכול להיות שיהיו יותר בעייתיות כשהן בנות כ-15 שנים.

אתה יכול לחפש פורד פוקוס מהדור השני, גיר אוטומטי פלנטרי (לא רובוטי) והיא גם נחשבת לא בעייתית.

ולגביי ה-301, לדעתי זו אופציה לא רעה.

יש שרשור בפורום עליה:

בתקציב הזה אל תבנה יותר מדי על צריכת דלק, כמו שאמרת בעצמך - חסכוני בדלק אבל בעייתי, לא עשית בזה כלום.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על התגובה 

גם לי נראה שרכב ישן אמין ככל שהיה הוא רכב ישן, ובסוף כולם מזדקנים.

השאלה מה לגבי האמינות של הפיג'ו 301 אוט' עם 4 הילוכים

הבנתי שאם ה6 הילוכים יותר טוב, אבל לא נכנס בתקציב.

מאוד מענין אותי לגבי האמינות של הרכב הזה

אשמח מי יוכל להחכים אותי מהכרות קרובה או מנסיון

תודה

פורסם

אני זה שקניתי עבור קרובת משפחה פיג'ו 301 2014 בתצורת מנוע 1600 115 כ"ס וגיר אוטומטי 4 מהירויות AL4.  (ראה  בשירשור לעיל שצורף). 

אמנם אין לנו מספיק ניסיון ארוך טווח כדי להעיד על האמינות אבל האמן לי שעשיתי מחקר אינטרניטי מעמיק על התצורה הזו. 

המנוע נחשב מאוד פשוט ואמין. שורשיו די עתיקים - מנוע TU משנות השמונים. כמובן עבר עדכונים ושיפורים מאז. אין כל בעיות אמינות ידועות. החסרונות - מעט מרעיש ותצרוכת הדלק לא מדהימה. 

לגבי תיבת ההלוכים AL4  - וותיקה  אמנם אבל בשנתונים האמורים עברה כבראת מחלות הילדות. אמינות טובה אך מומלץ בניגוד להוראות היצרן להחליף את שמן הגיר פעם ב...

בשיקול מחיר מול תמורה ה- 301/C אליזה נותנים אחלה פתרון.

פורסם

סוזוקי ספלאש, אמינה וחסכונית עם תא מטען סביר לעגלת תינוק.  חפש ק''מ נמוך עם היסטוריית טיפולים והכי חשוב מוכר שנראה אמין.

רכבים לדוגמא: https://www.yad2.co.il/vehicles/private-cars?price=99-18000&gearBox=1&info=ספלאש

אל תשכח להתמקח.. בהצלחה.

משתדל לעזור

פורסם

אתם לא צריכים רכב כ"כ גדול, כדי הכניס ילד מאחורה + עגלה בתא מטען צריך סה"כ סופרמיני עם 250-350 ליטר תא מטען. במיוחד שאתם נוסעים בעיקר בעיר רכב משפחתי גדול יהיה מגושם גדול לא נוח לתמרונים ויזלול הרבה דלק.

תבדוק על אופל קורסה 1.4 אוטומט רכב עם מנוע וגיר דיי וותיקים ואמינים וללא בעיות מיוחדות. לדעתי היא תתאים לצרכים שלכם באופן מעולה.

אגב ידני יכול לבוא בחשבון? זה יכול לפתוח כמה אפשרויות 

• תוכן חדש...