Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם

מישהו יכול להסביר לי מה תפקידו של צינורית אוויר שמתחברת למפלג!!

האם אפשר לנסוע כאשר צינורית לא מחוברת? מה תהיה התופעה?

תודה

דניאל

פורסם
סביר להניח שזה קידום הצתה....

גילי

הי גילי,

תוכל לפרט או להפנות אותי למקום שאוכל לקרוא על הנושא?

תודה

דניאל

פורסם

הצינורית הזו אחראית לקידום ההצתה במפלג ככל שהסל"ד עולה. בצד המפלג היא מחוברת ליחידת ואקום (עם דיאפרגמה פנימית) שהופכת את הוואקום לתזוזה מכנית של הפלטינות יחסית לרוטור, וע"י כך ההצתה מקודמת. בצד השני היא צריכה להיות מחוברת לסעפת היניקה או לקרבורטור.

סל"ד עולה - יש יותר וואקום - יש יותר קידום הצתה. ככל שהסל"ד גבוה יותר אפשר לתת את הניצוץ מוקדם יותר לפני הנקודה המתה העליונה (נמ"ע) של הבוכנה. מהירות הסיבוב הגבוהה אחראית לכך שהפיצוץ יקרה בפועל רק כאשר הבוכנה בנמ"ע. אם הצינורית מנותקת, יהיה אובדן סחיבה מסוים בסל"ד גבוה, ותגובה פחות טובה של המנוע לדוושת הגאז. המכונית גם עלולה להתחמם מעט, כפי שקורה במקרים של הצתה מאוחרת.

תוצאה דומה ניתן להשיג גם עם מנגנון קידום הצתה בעזרת משקולות, שמנצל את הכח הצנטריפוגלי כדי לבצע קידום הצתה. לפעמים יש שילוב של משקולות וואקום יחד.

במערכות הצתה מודרניות יש פשוט חישני סל"ד שאחראים על הסיפור.

בתמונה - מפלג LUCAS (של MG כמובן...) שניתן לראות בצידו הימני את יחידת הואקום.

בברכה,

קובי

41427_200_opto.gif

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
הצינורית הזו אחראית לקידום ההצתה במפלג ככל שהסל"ד עולה. בצד המפלג היא מחוברת ליחידת ואקום (עם דיאפרגמה פנימית) שהופכת את הוואקום לתזוזה מכנית של הפלטינות יחסית לרוטור, וע"י כך ההצתה מקודמת. בצד השני היא צריכה להיות מחוברת לסעפת היניקה או לקרבורטור.

סל"ד עולה - יש יותר וואקום - יש יותר קידום הצתה. ככל שהסל"ד גבוה יותר אפשר לתת את הניצוץ מוקדם יותר לפני הנקודה המתה העליונה (נמ"ע) של הבוכנה. מהירות הסיבוב הגבוהה אחראית לכך שהפיצוץ יקרה בפועל רק כאשר הבוכנה בנמ"ע. אם הצינורית מנותקת, יהיה אובדן סחיבה מסוים בסל"ד גבוה, ותגובה פחות טובה של המנוע לדוושת הגאז. המכונית גם עלולה להתחמם מעט, כפי שקורה במקרים של הצתה מאוחרת.

תוצאה דומה ניתן להשיג גם עם מנגנון קידום הצתה בעזרת משקולות, שמנצל את הכח הצנטריפוגלי כדי לבצע קידום הצתה. לפעמים יש שילוב של משקולות וואקום יחד.

בברכה,

קובי

הי קובי,

תודה על הסבר המפורט.

הסיפור הוא כך,

לפני כחמש שנים הוחלף ברכבי מפלג למפלג לא חדש(מיצובישי גאלאנט 91).

לפני חודשיים הרכב עבר החלפת חגורות תיזמון.

לפני שבועיים במקרה הסתכלתי וראיתי שצינורית שאמורה להיות מחוברת למפלג מנותק.

חשבתי שבזמן הטיפול הצינורית התנתק והמוסכניק לא שם לב, חיברתי את הצינורית בחזרה.

מה שקורה עכשיו שרק בזמן מאמץ (עליות לירושליים) האוטו מתחמם, אחרי עצירה של דקה החום יורד לנורמל.

שאלתי, האם חיבור הצינורית יכול להיות קשור להתחממות?

האם יכול להיות שלפני חמש שנים שהחליפו את המפלג בגלל שידעו שמפלג הזה יש לו בעיה בחלק של קידום הצתה אוטומטי הם לא חיברו את הצינורית?

תודה

דניאל

פורסם

קובי קובי

בוא נתחיל , מתי למנוע יש וואקום מכסימלי? בסרק או כשטורים עולים?

שים שעון ואקום ותבדוק, ואחר כך נמשיך לדבר על יחידת הואקום והצינורית המחוברת אליו

מירוצי מכוניות

פורסם

בברכה,

קובי

כמה דברים בסיסיים:

וואקום = ריק (RIK).

כאשר הרכב בסרק (פרפר המצערת סגור כמעט לגמרי והמנוע מנסה לינוק אויר) אז נוצר וואקום !

ברגע שנלחצת דוושת הגז ונכנס אויר, רמת הוואקום יורדת !!!

כאשר יחידת הוואקום מחוברת, הפלטינות זזות קדימה (בסרק) וההצתה מגיעה מאוחר יותר, נניח 6 מעלות לפני נקודה מתה עליונה - מה שמאפשר סלד סרק יציב.

כאשר דוושת הגז נלחצת והוואקום בסעפת יורד, אותו וואקום-מפלג (אותה דיאפרגמה) "משחרר" את הפלטינות אחורה ומאפשר קידום הצתה ל 8 או 10 מעלות לפני נקודה מתה עליונה כשבאותו הזמן הסלד במנוע עולה ואכן נדרש קידום הצתה לרמות אלו.

מהסיבות שציינתי מעלה - כיוון הצתה עושים בסל"ד סרק וכאשר צינורית הוואקום-מפלג מנותקת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כמה דברים בסיסיים:

וואקום = ריק (RIK).

כאשר הרכב בסרק (פרפר המצערת סגור כמעט לגמרי והמנוע מנסה לינוק אויר) אז נוצר וואקום !

כאשר יחידת הוואקום מחוברת, הפלטינות זזות קדימה (בסרק) וההצתה מגיעה מאוחר יותר, נניח 6 מעלות לפני נקודה מתה עליונה - מה שמאפשר סלד סרק יציב.

כאשר דוושת הגז נלחצת והוואקום בסעפת יורד, אותו וואקום-מפלג (אותה דיאפרגמה) "משחרר" את הפלטינות אחורה ומאפשר קידום הצתה ל 8 או 10 מעלות לפני נקודה מתה עליונה כשבאותו הזמן הסלד במנוע עולה ואכן נדרש קידום הצתה לרמות אלו.

מהסיבות שציינתי מעלה - כיוון הצתה עושים בסל"ד סרק וכאשר צינורית הוואקום-מפלג מנותקת.

איציק

תודה איציק, זה נשמע הרבה יותר הגיוני!

אז בעצם כשצינורית מחוברת הסל"ד אמור להיות נמוך יותר מאשר צינורית מנותקת, נכון?

תודה

דניאל

פורסם
כמה דברים בסיסיים:

וואקום = ריק (RIK).

איציק

אני בוודאי לא חסין מטעויות, אבל נסה בבקשה את התרגיל הבא: חבר סטרובוסקופ ("אקדח הצתה") כשהמנוע בסרק, ותסתכל על סימון ההצתה שעל הפולי. עכשיו תנתק את הצינורית ותבדוק אם קרה משהו למיקום. כעת תן מציצה בריאה לצינורית, ותבדוק בסטרובוסקופ מה קרה להצתה. אשמח להתעדכן בתוצאה.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
אני בוודאי לא חסין מטעויות, אבל נסה בבקשה את התרגיל הבא: חבר סטרובוסקופ ("אקדח הצתה") כשהמנוע בסרק, ותסתכל על סימון ההצתה שעל הפולי. עכשיו תנתק את הצינורית ותבדוק אם קרה משהו למיקום. כעת תן מציצה בריאה לצינורית, ותבדוק בסטרובוסקופ מה קרה להצתה. אשמח להתעדכן בתוצאה.

בברכה,

קובי

גם אני לא חסין מטעויות, אין לי מפלג אבל אנסה לבדוק את הנושא ולחזור עם תוצאות (במקביל, אשמח אם תצרף הוכחות כלשהן בנוגע לדעתך).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עשיתם פה קצת סלט עם הוואקום. ואני אנסה לעשות קצת סדר.

קיימים שני סוגי וואקום במנוע בנזין.

1. וואקום סעפת - הקיים בין פרפר המצערת לשסתומים (סעפת יניקה).

וואקום הסעפת הוא חזק בסרק, אינו קיים בהאצה (מצערת פתוחה לגמרי), הכי חזק בירידה (דוושה אינה לחוצה והילוך משולב) ובינוני בשיוט.

2. ווקום מצערת - הקיים בין פרפר המצערת למסנן האויר. איננו קיים כאשר פרפר המצערת סגור ומתגבר בהתאמה לפתיחת המצערת.

רוב המפלגים הקידום הפנאומטי מחובר לווקום המצערת- ז"א יותר פתיחת מצערת>>יותר וואקום >>יותר קידום. ואז, לא משנה אם את כוון ההצתה תבצע עם ווקום מחובר, או מנותק.

ישנם מפלגים שיחידת קידום ההצתה הפנאומטי מחובר דווקא לוואקום סעפת (פיאט מנוע פייר-לדוגמא) . ואז באמת רצוי לנתק את צינור הוואקום מהמפלג בזמן כוון הצתה.

וישנם מפלגים, שיש להם יחידה קידום פניאומטית כפולה (דיהטסו- לדוגמא), כאשר היא מחוברת גם לוואקום סעפת וגם לווקאום מצערת- גם אז יש לנתק את אספקת הוואקום למפלג לצורך ביצוע הכוון.

ולא לשכוח לחבר את צנרת הוואקום חזרה למיקומה...:wink:

פורסם

1. וואקום סעפת - הקיים בין פרפר המצערת לשסתומים (סעפת יניקה).

וואקום הסעפת הוא חזק בסרק, אינו קיים בהאצה (מצערת פתוחה לגמרי), הכי חזק בירידה (דוושה אינה לחוצה והילוך משולב) ובינוני בשיוט.

2. ווקום מצערת - הקיים בין פרפר המצערת למסנן האויר. איננו קיים כאשר פרפר המצערת סגור ומתגבר בהתאמה לפתיחת המצערת.

רוב המפלגים הקידום הפנאומטי מחובר לווקום המצערת- ז"א יותר פתיחת מצערת>>יותר וואקום >>יותר קידום. ואז, לא משנה אם את כוון ההצתה תבצע עם ווקום מחובר, או מנותק.

ישנם מפלגים שיחידת קידום ההצתה הפנאומטי מחובר דווקא לוואקום סעפת (פיאט מנוע פייר-לדוגמא) . ואז באמת רצוי לנתק את צינור הוואקום מהמפלג בזמן כוון הצתה.

וישנם מפלגים, שיש להם יחידה קידום פניאומטית כפולה (דיהטסו- לדוגמא), כאשר היא מחוברת גם לוואקום סעפת וגם לווקאום מצערת- גם אז יש לנתק את אספקת הוואקום למפלג לצורך ביצוע הכוון.

ולא לשכוח לחבר את צנרת הוואקום חזרה למיקומה...:wink:

תודה.

ההיכרות שלי עם הוואקומים האלו שייכת עוד לימי ה DL, שם צינורית הוואקום מתחברת לחלקו התחתון של הקרבורטור מתחת לפרפרי המצערת, לכן אמרתי שהוואקום חזק מאוד בסרק והוא בעצם מאחר את ההצתה ולא מקדים אותה (לצורך כיוון יש לנתקו, זה רשום בכל ספר של האוטו הזה) כשבזמן האצה הוא כמעט ואינו קיים.

ב DL קיים וואקום נוסף בקרבורטור שנמצא בין המסנן לפרפר המצערת ותפקידו לפתוח פרפר מצערת נוסף בקרבורטור מעל סלד מסויים / לחיצה מסויימת על דוושת הגז - לשיפור האצות ונשימה בסלד גבוה.

בהרבה מאוד רכבים הוא כבר לא ממש פעיל עקב כך שהוא פשוט נתקע מחוסר שימוש של אנשים שלא ממש עוברים 2500-3000 סלד.... (ליכלוך ואדי שמן שפשוט סותמים ומדביקים את פרפר המצערת למקומו).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תודה.

ההיכרות שלי עם הוואקומים האלו שייכת עוד לימי ה DL,

ב

ובכן, הוואקומים האלו עדיין בשימוש ברכבים מודרניים, לדוגמא:

וואקום הסעפת -> לחיישן ה MAP.

וואקום המצערת -> למערכת הקניסטר.

דרך אגב, במפלג שמחובר לווקום מצערת, אם מסנן האויר סתום, וואקום המצערת יהיה גבוה, ואז כמובן יתחילו הצילצולים...

פורסם

1. וואקום סעפת -

2. ווקום מצערת -

אתה כמובן צודק, היה פה קצת סלט - אני התכוונתי לוואקום מצערת. תודה על ההבהרה.

ב-MGB צינורית הוואקום מתחברת לאחד משני הקרבורטורים בין הפרפר לפתח היניקה של הקרבורטור, ולכן הוואקום עולה עם עלית הסל"ד. ליתר בטחון אני אבדוק מחר מפלג רזרבי שיש לי, ואם מציצת אויר בצינורית לא תקדם את ההצתה - אדווח כאן בבושת פנים... לא נתקלתי אף פעם במפלגים שמתחברים לסעפת עצמה ועובדים הפוך, כלומר מאחרים את ההצתה כשיש יותר וואקום, אבל תמיד לומדים דברים חדשים. אני אשאל גם את אבא שלי - עם 55 שנה של נסיון בתחום, הוא כבר ראה הכל.

חג שמח,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
אתה כמובן צודק, היה פה קצת סלט - אני התכוונתי לוואקום מצערת. תודה על ההבהרה.

ב-MGB צינורית הוואקום מתחברת לאחד משני הקרבורטורים בין הפרפר לפתח היניקה של הקרבורטור, ולכן הוואקום עולה עם עלית הסל"ד. ליתר בטחון אני אבדוק מחר מפלג רזרבי שיש לי, ואם מציצת אויר בצינורית לא תקדם את ההצתה - אדווח כאן בבושת פנים... לא נתקלתי אף פעם במפלגים שמתחברים לסעפת עצמה ועובדים הפוך, כלומר מאחרים את ההצתה כשיש יותר וואקום, אבל תמיד לומדים דברים חדשים. אני אשאל גם את אבא שלי - עם 55 שנה של נסיון בתחום, הוא כבר ראה הכל.

חג שמח,

קובי

קובי מילוא דניאל ואיציק צודקים!

קובי הניסיון שתעשה מחר עם מפלג רזרבי אינו אפקטיבי, ולא יוכל להוכיח שאתה צודק,

משום שיניקה עם הפה אכן תקדם את ההצתה , אך בפועל צינורית וואקום המחוברת לרוב מתחת

למצערת קרבורטור, תת הלחץ בסרק הוא הגבוה ביותר,עם הלחיצה על המצערת תת הלחץ קטן!

וזאת כמו שאיציק הסביר !

יחד עם זאת קיימים מכוניות בודדות יחסית , שוואקום מפלג ניזון מיציאה קבועה מסעפת היניקה. לכן

במפלגים במכוניות אלה קיים קידום הצתה פנואמטי כל הזמן!

בדייאטסו יש שני כניסות לוואקום אחד לקידום והשניה לאיחור!

ותיקון קל לדניאל,בפיאט אונו פייר ,צינורית הוואקום מחוברת לקרבורטור ולא לסעפת, אך שם יש תת לחץ חזק מאד בכל מצב!

בברכת חג שמח!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...