Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

לפני שאני רצה וזורקת שטרות על מכון בדיקה, אשמח להתייעצות:

הלכתי לראות yrv דייהטסו שנת 2004 140 אלף קמ אוטומטית.

עשיתי עליו נסיעה + בדיקה ויזואלית של הרכב ובדיקת שמן ומים כשהרכב קר (פתחתי גם פקק שמן ולא נראה שיש שם ״טחינה״ וכו׳).

הרכב נשמע ומרגיש בסדר, גם בדיקה של עבר ביטוחי ושיעבוד יצאו תקינות.

הבעיה היא שהצבע של הנוזל קירור נראה מוזר, אצרף לפוסט תמונה של זה וגם של הזעת שמן.

אשמח לשמוע מה דעתכם, הבעלים הנוכחי אמר שהבעלים הקודמים שם במיכל מים (!!) ושעכשיו יש שם נוזל קירור נורמאלי ושהיה טיפול לאחרונה של פלאגים ופילטרים.

בסופו של דבר זה רכב בסביבות ה7k שח ואמור לשמש כרכב ראשון.

בנוסף, אני מטפלת ברכב עם חבר ועלויות של יישור קו אמורות להיות זניחות יחסית.

ידוע לי שאין בו abs ודומיו ולכן לא אתייחס לזה.

תודה רבה.

photo_2021-04-13_20-20-50.jpg

photo_2021-04-13_20-20-48.jpg

photo_2021-04-13_20-20-46.jpg

photo_2021-04-13_20-20-41.jpg

עריכה אחרונה על ידי Torizard
הוספת תמונות מהמחשב ולא מהפלאפון
פורסם

כדי להחזיק רכב כזה אתה צריך מוסכניק אמין.

אם כבר יש לך כזה - תן לו שיבדוק את הרכב.

בדיקה לרכב שנמצא 17-18 שנים על הכביש תצא שחורה משחור וקשה יהיה להבין ממנה מה נובע מבלאי, ומה דורש תיקון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כדי להחזיק רכב כזה אתה צריך מוסכניק אמין.

אם כבר יש לך כזה - תן לו שיבדוק את הרכב.

בדיקה לרכב שנמצא 17-18 שנים על הכביש תצא שחורה משחור וקשה יהיה להבין ממנה מה נובע מבלאי, ומה דורש תיקון.

מוסכניק אמין?
אני המוסכניקית של עצמי.
אבל אנסה לקחת לבדיקה במוסך שאני מכירה שמור להיות אמין ונוח.
הבעיה שהרכב באשקלון והמוסך בתל אביב.
פורסם
לפני 4 שעות, Torizard כתב:

הבעיה היא שהצבע של הנוזל קירור נראה מוזר, אצרף לפוסט תמונה של זה וגם של הזעת שמן.

אלו סימני חלודה עקב שימוש במים אצל הבעלים הקודמים. לא אידיאלי. נסית להוציא מעט נוזל ולבדוק איך הוא נראה? 

הזעת שמן לא משמעותית ולא מהווה בעיה. אפשר לפתור על ידי החלפת אתם מכסה שסתומים. 

פורסם
אלו סימני חלודה עקב שימוש במים אצל הבעלים הקודמים. לא אידיאלי. נסית להוציא מעט נוזל ולבדוק איך הוא נראה? 

הזעת שמן לא משמעותית ולא מהווה בעיה. אפשר לפתור על ידי החלפת אתם מכסה שסתומים. 

לא ניסיתי, אבל מה שאני אמורה להבחין בנראות של הנוזל?
איזה צבע / מרקם /הרגשה צריכים להיות בנוזל שמעידים שהמערכת בסדר?
תודה.
פורסם
בדקת שיש לרכב טסט ארוך, לפחות? ומה מצב הצמיגים?
רק 2 הדברים הללו מסתכמים בכמעט שליש מעלות הרכב, מבלי להיכנס לתיקונים אחרים עדיין.

הצמיגים נראים בסדר והתאריך טוב.
טסט עד סוף חודש אוקטובר.
פורסם
לפני 15 שעות, Torizard כתב:

לא ניסיתי, אבל מה שאני אמורה להבחין בנראות של הנוזל?
איזה צבע / מרקם /הרגשה צריכים להיות בנוזל שמעידים שהמערכת בסדר?
תודה.

לפחות לוודא שכרגע יש שם נוזל קירור ולא מים. בעל צבע כלשהו (לא מים ולא צבע חלודה) ומרקם מעט שומני. 

שימוש ממושך במים הורס את המנוע, אפשר רק לקוות שלא נגרם נזק רב. 

פורסם
לפחות לוודא שכרגע יש שם נוזל קירור ולא מים. בעל צבע כלשהו (לא מים ולא צבע חלודה) ומרקם מעט שומני. 

שימוש ממושך במים הורס את המנוע, אפשר רק לקוות שלא נגרם נזק רב. 

תודה רבה.
פורסם

אם מישהו התעניין:
ניסיתי לקבוע עם בעל הרכב במכון בדיקה קרוב אליו, תשלום הבדיקה כולו עלי כמובן.
הוא סירב בטענות שונות, אחת מהן היא שאין לו זמן ואז שמישהו אחר בא לראות את הרכב וקונה ממנו במזומן וכו ובסוף אמר שלא מעוניין למכור לי את הרכב.

החלטתי לוותר, רק רציתי לראות אם יש פגיעות מוזרות או בעיות קריטיות שלא רואים מתחת לנכנס מנוע, רק כשהרכב על ליפט.

ידוע לי שהרכב ישן, אבל יש ישן ויש ישן.

תוהה אם עשיתי את ההחלטה הנכונה בזה שהחלטתי לוותר על הרכב.

פורסם

מוכר שמסרב לקחת לבדיקה כניראה מסתיר משהו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין טעם לקחת מכוניות כאלה לבדיקה (תקבלי רשימה שחורה בה הכל  מסומן כלא תקין) אבל עדיין המוכר לא אמור לסרב לזה. 

בכל מקרה, YRV הייתה בזמנה מכונית נחמדה אבל היום לא הייתי ממליץ לקנות אותה כי לא נשארו הרבה כאלה. יכולה להיות כבר בעיה להשיג חלקים יעודיים לדגם. 

תקני משהו נפוץ, כזה שיש ממנו הרבה על הכביש וגם רצוי קצת יותר חדש. וכן אפשרי למוצא גם במסגרת התקציב הנתון אוטו חדש יותר בכמה שנים. 

• תוכן חדש...