Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרן פנסיה - האם לשקול מעבר ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצב קיים:

בן 50 .

חבר בקרן פנסיה מבטחים של מנורה מ 10/95 (כן די מזמן) , מפקיד באופן רציף מאז ללא משיכות .

קרן צוברת (לא תקציבית !) , משלם עמלות של 0.02% מצבירה , 1.9% מהפקדה.

בחמש שנים האחרונות מופעל מנגנון איזון אקטוארי אשר עלה לי כ 3000 ש"ח בשנה , ועל פי הנראה לעין זה לא הולך להשתנות.

קיבלתי הצעות מפורטות מטה:

פניקס איזון אקטוארי מינוס-0.30%

תשואה מצטברת  7.02%

1.50%

0.10%

אלטשולר שחם איזון אקטוארי פלוס 0.20%

תשואה מצטברת 8.49%

1.50%

0.10%

אני נוטה בכבדות לכיוון אלטשולר , הביצועים טובים מאוד, מנגנון איזון חיובי .

חסרונות  - קופה קטנה משמעותית ממבטחים על כל המשתמע מכך.

אשמח לחוכמת ההמונים , ואם אפשר למבינים בדבר הסבר מדוע המעבר כדאי.

שיהיה יום מעולה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מה שאתה משלם היום על הצבירה נמוך פי 5 ממה שמציעים לך.
אם אתה מפקיד מ95, כנראה שהצטבר לך לא מעט כסף, וההשפעה של הרכיב הזה במקרה כזה עלולה להיות משמעותית יותר מההורדה של העמלה על ההפקדה. (אבל יכול גם שלא, תלוי מה השכר הנוכחי ומה הצבירה כמובן)
בגלל זה לדעתי כדאי לעשות סימולציה של ההשפעה של דמי הניהול (ושל האיזון האקטוארי, אבל אני לא יודע אם/כמה הוא ישנה עד אז) עד הפרישה, ולראות באיזה מסלול נשאר לך יותר.
ואת שיקול התשואה הייתי משאיר להיות אחרון (תשואות עבר לא מעידות על תשואות עתיד וכו' וכו')

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...