Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

גר בבאר שבע נוסע לעבודה ב ירושלים 

מעוניין בסטפווי יד שניה אוטומטית

מוטרד בנושא הנסיעה בעליות , איך צריכת הדלק ,המזגן , והגיר הרובוטי

תודה

פורסם

באר שבע לירושלים- ממליץ לך על הדיזל, אמנם גיר ידני אבל זאת לא פשרה גדולה מדי אם אתה נוסע בעיקר מחוץ לעיר.

אמינות המנוע מצויינת, לא חסר לה כוח ומומנט מרשים שתעריך מאוד בעליות לירושלים, אני גר במודיעין, עבדתי באשדוד והמשפחה בירושלים כך שהנסיעות לירושלים היו תכופות, לחיצה על הגז בהילוך חמישי בעליה תעלה חיוך לך הפנים שלך כשתראה משפחתומטיות בנזין נשארות מאחור, אני עשיתי על רכב כזה במשך שנה ממוצע של 16.8 קילומטר לליטר. רעשי הדיזל מורגשים מעט בעיקר בסרק, בנסיעה זה מורגש פחות בעיקר בגלל שגם ככה הרכב לא שקט במיוחד ורעשי רוח ממסגרות החלונות והמראות ורעשי צמיגים חודרים לאוטו כבר ב90 קמ"ש ומתגברים ככול שהמהירות מטפסת.

לא זכורות לי תלונות על המזגן גם לא של הילדים שישבו מאחור. 

כן זכור לי דברים מוזרים כמו צופר בידית הוינקר במקום במרכז ההגה, קרוז קונטרול מהקונסולה המרכזית וגם המתגים של החלונות הקדמיים, המתגים לחלונות מאחור היו בקונסולה האחורית והיה צריך לשלוח יד אחורה כדי לפתוח לילד את החלון., חוטים חשופים בבגאז ששיכים כנראה לחישני הרוורס שהיו באוטו ופח חשוף בכל מני מקומות, המכסה בבגאז מעל הגלגל ספייר עשוי מקרטון וכמעט כל משקל שתשים שם פשוט יכופף אותו, אני חתכתי דיקט לפי הצורה המתאימה והבעיה נפתרה, אבל בעיקר לקח זמן להפסיק לדמם מסף הדלת האחורית שהייתי חוטף בראש כל הפעם שהייתי מכניס את הבן שלי למושב האחורי, אחרי כמה פעמים שכמעט יצאה לי העין זכרתי שהוא שם...

מעבר לזה האוטו היה חוויה, נסעתי איתו במילואים ברמת הגולן על הקוליסות של הגיפים ומרווח הגחון הביא אותי למקומות שרכבים אחרים היו משאירים את הקרטר שמן מאחור, במאהל של הפלוגה היו הגיפ של המ"פ, הטנדר הפרטי של הרס"פ והסטפוואי שלי, חברים שחשבו שיכלו להכנס עם הרכבי חברה שלהם התגחנו וחולצו לאחור כשהם קשורים לוו הגרירה של הסטפוואי הבלתי מוערכת...

מהרגע שאתה מבין שהוא לואו קוסט ומקבל את זה האוטו הופך להיות מכונית מצויינת, נוסעת לא רע בכלל בכבישים בין עירוניים, זריזה בתוך העיר, רוכנת מאוד בכבישים מפותלים מהירים עד תחושת החוסר ביטחון אבל גם ככה זה לא רכב שנועד להשתולל איתו בכביש נס הרים, רמת האחיזה בסטפווי לא רעה בכלל עם צמיגים רחבים ביחס למשקל של הרכב, ההגה והקלאץ קשים וההרגשה שלי (מעולם לא טרחתי לבדוק) שמדובר היה בהגה הידראולי כמו של פעם ולא תגבור חשמלי כיוון שבחניות הייתי לוחץ מעט על הגז גם כשהאוטו בעמידה וההגה היה הופך קל יותר אבל מתרגלים מהר מאוד ולא מדובר שמשהו שלא ניתן לחיות איתו.

פורסם

לדאציה שני מנועים דיזל 1.5 ליטר ובנזין .0.9 שניהם טורבו.

לדיזל כושר סחיבה עדיף הוא יהיה גם חסכוני יותר.

הרכב נוח הם מבחינת מושבים ומתלים, מרווח טוב מאחור.

הגור הרובוטי מעצבן, הוא בעל השהיה מורגשת במעבר הילוכים, זה יורגש בעיר אך גם בהאצה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נסעתי כמה פעמים על 0.9 טורבו.

המנוע סוחב טוב ולא פוחד מעליות, הגיר מעצבן, אבא שלי רגיל לרובוטי מפיגו 107 שהייתה לו, אז בשבילו היה בסדר.

בשבילי אין מצב.

בפניות יש זווית גילגול מורגשת, מצד שני אתה מרוויח נוחות.

לדעתי הרכב ירגיש בסדר גמור באזור הררי, המזגן היה בסדר אם כי מעט רועש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ממליץ לוותר, בעיקר בגלל הגיר.
גרוע גם ביחס לחד מצמדיים אחרים מבחינת התנהגות, גם במישור הוא מתבלבל.
בדור החדש של הסטפווי החליפו אותו ברציף.

• תוכן חדש...