Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני די חדש בעולם הרכבים וככל שאני קורא כאן באתר ובפורום אני מגלה שאני לא יודע כלום.

אני רווק לא יודע אם לקחת רכב רציני משפחתי או סופר מיני באמת שלא יודע ,רוצה רכב טוב וכיפי רק, אמין כמה שניתן צריכת דלק בינונית לפחות

הרכב ייסע בערך 15K בשנה

בתקציב הזה שיהיה:

כיפי לנהיגה לא רועש ולא חלש.

שיחזיק עם טיפול נכון לפחות 3-4 שנים.

אני מבולבל לגמריי אשמח שתעזרו לי על מה ללכת ומה לבדוק. תודה

עריכה אחרונה על ידי eurekas
פורסם

ידני או אוטומט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הייתי בודק פיגו 208 עם מנוע טורבו 1.2, הרכב נוח, זריז, עלויות אחזקה ממוצעות, כדי לחפש ברמת אבזוק אקטיב המאובזרת יותר לעומת האקסס.

לרכב רצועת טיימינג שיכולה להתפורר ולגרום לבעיות, לכן כדי לבדוק האם הוחלפה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שאלות של אחד שפחות מבין על פיגו 208 טורבו הנ''ל

א.לא תיהיה לי ירידת ערך רצינית בעוד שנתיים שלוש?

ב. איך אני יודע אם רכב החליף בזמן רצועת טיימינג ולא נוצרו לו בעיות כבר עקב ההתפוררות האפשרית של הרצועה?

ג.כמה קילומטר רכב כזה יכול להחזיק לי? אני מוצף בסטיגמות על רכבים אירופאים ופה בפורום אני רואה שלא מתרגשים מהסטיגמות האלא.

תודה רבה.

פורסם

א- אתה לא קונה אותה חדשה, ככה שאת ירידת ערך הגדולה שלה כבר מאחוריך.

ב- בעת פירוק הרצועה רואים האם יש סתימה או בעיה אחרת, כמו הטורבו/מנוע/ חיישן.

ג- אם הרכב יטופל וישמר אין בעיה שיחזיק שנים.

פורסם

תודה רבה בדיקת ממוחשבת יכולה לראות אם יש סתימה במנוע  או בטורבו?

שאלה נוספת מה היתרונות חסרונות כנגד רכב אחר מקטוגוריה אחרת כמו הונדה סיוויק 2014 לצורך השוואה?

כי גם הוא נכנס בתקציב

פורסם

אם יש בעיה תידלק נורית תקלה.

פורסם

ברכב שנמצא ברשותי כרגע, חיבורו מחשב וכיבו את הנורה של check engine, גם כשקלחתי לבדיקה במוסך לא ראו כלום ואמרו תקין..

הנורה נדלקה אחרי יום שהרכב איתי 

יש דרך לדעת על דברים כאלא לעתיד?

פורסם

אין דרך וודאית לצפות כל תקלה שעשויה להתרחש יום, שבוע או שנה אחרי הרכישה. בכלל, רכישה של רכב משומש כרוכה באי וודאות מסויימת.

לגבי ה-208, ממש לא הייתי מסתפק בלבדוק שנורת לחץ שמן לא דולקת - הנורה נדלקת הרבה אחרי שהרצועה מתחילה להתפורר. כשאתה מחפש רכב כזה, תתחיל לבדוק בהסטוריה שלו אם כבר החליפו רצועה, ומה קרה לפני זה. היתה תקופה שבמוסכים המורשים היו מחליפים כל מיני דברים שהם לא הרצועה מסיבות שעדיין לא ברורות, חלק מהמנועים הגיעו להחלפה בעקבות זה. הייתי שוקל רכבים שהתקלה עדיין לא קרתה להם, קרתה אבל הרצועה הוחלפה מיד אחרי שהיא קרתה, או שהחליפו בהם מנוע במוסך מורשה (בעדיפות אחרונה). הייתי משתדל להמנע מרכבים שהחליפו בהם כל מיני דברים מהרגע שנדלקה הנורה פעם ראשונה ועד שהחליפו בהם רצועה - לך תדע איזה נזק נגרם בדרך ולמה.

אם אתה באזור המרכז, גש עם הכלה פוטנציאלית (אחרי סינון לפי הסטוריה) למוסך גבע בת"א ותבקש מהם לבדוק, הם לא מוסך מורשה אבל לפחות לדעתי הכי מקצועיים שתמצא.

מעבר לזה, הייתי שוקל גם 308 - היא מרווחת ומאובזרת יותר מה-208, ומסיבות של הצע וביקוש לרוב לא עולה יותר. היא מגיעה עם אותם מנוע וגיר עם בדיוק אותה בעיה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בגלל התקלה הזו ובגלל שאני לא רוצה להסתבכך כי אני לא הכי מבין , אני יורד מהאוטו הזה.

אני בטוח שבתקציב אני יכול להביא עוד רכבים. איזה עוד מומלצים? 

פורסם

מאזדה 2, בקצה העליון של התקציב יש סיכוי לא רע בכלל למצוא אחת מהדור החדש (לא אקטיב, דינמיק ומעלה) שעדיפה משמעותית.

אם אתה לא חושש מגיר רובוטי ונוסע בעיקר בבין-עירוני לא לגמרי פקוק, אפשר לשקול גם איביזה, רק לקחת בחשבון שהחלפת מצמדים עלולה ליפול במשמרת שלך. זה לא נורא, רק צריך להבין שזה יכול לקרות.

לפני 20 דקות, המחליף כתב:

יש יפניות מעולות אמינות: סוזוקי SX4 יכולה להיות מצויינת,

הסוויפט יותר קטנה.

-טויוטה ספייס ורסו

ה-SX4 ממש מיושנת לתקציב, ולגבי סוויפט וספייס וורסו, פות"ש ביקש:

לפני 11 שעות, eurekas כתב:

לא רועש ולא חלש

איך הן מתחברות לזה?

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 45 דקות, pooh-bear כתב:

איך הן מתחברות לזה?

מעניין, תודה.

אבל לא נראה לי המאזדה 2 לא שקטה במיוחד..

אבל בגדול נראה לי יתאים לו משפחתית אוטומטית יפנית, סיויק-קורולה ושות'.

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

היא אכן לא שקטה במיוחד, אבל גם לא רועשת. קצת עניין של הגדרה, אבל יש לדעתי איזו חלוקה גסה ל: "רועש" (נניח, ספייס סטאר), "סביר" ו"שקט".

אפשר תמיד לעלות עוד קטגוריה וללכת עוד שנה-שנתיים אחורה בשנתון, השאלה מה יהיה פשרה מספיקה וזה מאוד אינדיוודואלי. אם כבר שוקלים משפחתיות, הייתי מעדיף קיה פורטה למשל במקום קורולה שתהיה חדשה לפחות בשנה אם לא יותר באותו תקציב.

אבל לדעתי אם פות"ש לא אנין טעם במיוחד, מאזדה 2 תוכל להיות פיתרון עדיף למי שלא מסיע הרבה אנשים באופן קבוע.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...