Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר באופניים שאני מאוד אוהב ונוסע בהם כל יום.

בנות 3 שנים. קיבלתי אותם במאי. עד השבוע האחרון היו מספיקות ל40 ק"מ בתוך ירושלים {עליות מעטות אך קשות - ממילא לדוגמא}

בחודש האחרון חלה ירידה בהספק. האופניים נוסעות נהדר ומהירות כבעבר. אבל הסוללה מספיקה ל25-30 ק"מ בלבד.

אותו המרחק, אותו המשקל {אפילו המשקל שלי ירד מ95 ל85 ואני בדרך ל73 קילו על מטר שמונים}

מספר שאלות:

1} מה המכשיר שיכול לבדוק לי קיבולת ותקינות של הסוללה?

2} מה לעשות לגבי קנייה?

3} האם לקנות משומשת מיד 2?

4} האם לקנות מקורית?

5}האם יש מקום שמחדש סוללות?

זה לא דחוף. לצערי החורף בפתח ועליי להתנייד ברכב.

תודה לעוזרים.

א1.jpg

א2.jpg

א3.jpg

א4.jpg

א5.jpg

א6.jpg

אם מישהו יודע כמה אמפר הסוללה המקורית של האופניים אני אשמח לדעת

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

מקפיץ.

ממש סוללה כורדית. אין אמצע.

כבר קורס ל20 ק"מ להטענה.

חלק מהחנויות טוענים כי חייבים סוללה מקורית כי המנוע חזק בONEBIKE. האם נכון?

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

נשמע לי כמו חארטה, לדעתי כל סוללה 48 וולט תתאים.
עם זאת, אורך החיים של הסוללה שלך יהיה תלוי מאוד באיכות התאים.
אני קניתי סוללה בswift ויצאתי מרוצה, אבל אצלי האופניים לא עובדים קשה כמו שיעבדו אצלך בירושלים.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

• אהבתי 1

פורסם

בדקתי לפני שנה בערך, אז לא הייתה היתכנות כלכלית לקניה של סוללה מוכנה.
כן היה כדאי לקנות לבד תאים ולהרכיב על בסיס הגוף הישן סוללה סופר איכותית במחיר של סוללה זולה בארץ, אבל זה דורש כלים וקצת ידע.

פורסם

האיכות בבניה עצמית נובעת מכך שאתה יודע בוודאות מה התאים שנכנסים פנימה. לדוגמא, הסוללה שקניתי בswift מכילה תאים סיניים מבית מותג שאני לא מכיר, ועולה x שקלים. הייתי יכול לקנות סוללה בעלת אותם נתונים אך עם תאי סמסונג במחיר של 1.5x.
בהרכבה עצמית אתה יכול להגיע לסוללה עם תאי סמסונג/אל ג׳י/פנסוניק במחיר סביב x.

במקומך הייתי בודק כמה עולה להרכיב סוללה בבניה עצמית בארץ (כולל קניה של תאים מבעל המקצוע), וכמה יעלה לשלם בנפרד על העבודה, כשאתה מספק את התאים.

כמובן יש גם את האפשרות לשיפוץ סוללה קיימת (החלפת תאים עייפים), אבל לפי מה שסיפרת על החיים שהסוללה עברה, לדעתי רוב התאים כבר גמורים.

פורסם

מעולה. בהתחלה פחדתי מ"שיפוץ" אבל אם אתה אומר שאין פחד, אז סבבה. אתחיל לבדוק על משפצים

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

שוב, תבדיל בין שני סוגי שיפוץ:
האחד שבו מחליפים תאים שמתים בטרם עת - זה מתאים לסוללה שלא עברה חיים קשים במשך 3 שנים, ויש לה תאים בודדים שצריך להחליף.
השני שבו זורקים את כל מה שיש בקייס של הסוללה ומכניסים תאים חדשים לגמרי וbms חדש.

להערכתי ממה שסיפרת (3 שנים של עבודה קשה), מה שאתה צריך זה הסוג השני של ה"שיפוץ", והוא היקר יותר כמובן.
אם תעשה אותו אצל בעל מקצוע רציני, עם תאים איכותיים, זה יהיה עדיף על קניה של סוללה חדשה עלומת שם, אך לא בטוח שזול יותר.

פורסם

אין בעיה. אופציה 2 נשמעת טוב.

אלה אם כן אמצא סוללה של סמסונג שמישהו מוכר ביד 2 כי גנבו לו את האופניים .

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

אחלה.
אני אישית התרחקתי ממוכרי יד 2 ש"גנבו להם את האופניים", כי זו דרך קלה להיפטר מסוללה בסוף חייה ולקונה לא תמיד קל להבין מה המצב האמיתי של הסוללה מבדיקה ויזואלית וסיבוב קצר.
כמובן, לא כולם כאלו, אבל גם לא חסר כאלו.

פורסם

מעדכן

מספר מעבדות ברחבי הארץ עימם דיברתי, הסבירו לי כי תיקון \ חידוש תאים בסוללות ליטיום היינו דבר שמומלץ לסוללות חדשות יחסית- זאת אומרת עד שנתיים. לאחר ששאלו מספר שאלות לגבי מספר מחזורי הטעינה ודרך השימוש באופניים - הגיעו למסקנה כי אין שום עניין לחדש הסוללה. העניין לא כלכלי כלל כי סביר להניח שרוב התאים מתים ואם שהם בריאים ימותו מהר יותר ברגע שיוחלפו החלשים- תאוריית השרשרת.

עכשיו עליי לחפש בניחותא סוללה חדשה ויפה.

האם ישנה האופציה לקנות מחו"ל במחיר נמוך או שצריך להכין 1500 שקל+- לסוללה ? {מאמין שבמרץ כבר יהיה אפשר לחזור לרכב}

זאת למשל:

https://www.maxbaby.co.il/product/סוללה-לאופניים-חשמליים-48v-15ah-4c?aff=GoogleMerchant&aff_a=1&gclid=Cj0KCQiA7qP9BRCLARIsABDaZziwgL4Deef3eU67inCjHFmSP8IzUwcogYAfFE8o_VBOutuyB_r5oooaAo-6EALw_wcB

BMW E36 M40 year of 1992

• תוכן חדש...