Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מיצובישי לנסר 2008 הדור החדש מנוע 1800, כבר כמה חודשים שאני מנסה לפתור את הבעיה הזאת ואף מוסך שקיים לא מצליח להבין על מה מדובר.

כשהמנוע קר ומניע אותו הנעה ראשונה הרכב עושה רעשים מוזרים בשניות הראשונות משהו שקשה להסביר כאילו המנוע לא יציב, צועק ולא יציב, ה rpm על 1500 אבל אני רואה אותו עולה ויורד ממש טיפה בזמן הצעקות המוזרות שלו.. אף מוסך לא הצליח להבין למה אני מתכוון ומבחינתם הרכב נראה ונשמע תקין.. מציין שאף מוסך לא שמע את הרכב כשהוא קר..

אמרו לי שזה כנראה רצועת מנוע אבל כולם בדקו ואמרו שהרצועה תקינה. אני חשבתי בהתחלה שזה מצערת אז ניקיתי אותה היה די הרבה לכלוך אבל עדיין שום דבר..

בנוסף יש לי רעש של שריקה כזאת לא משנה מתי כל עוד אני נוסע במהירות 20-30..

יש למישהו מושג מה יכול להיות הבעיה בשני הדברים שציינתי? כבר איו לי כוח לנסוע למוסכים כל סופש ולשמוע את אותו הדבר.

תודה לעוזרים.

פורסם

שאלתי חלק מהמוסכים שהייתי בהם לאופציה הזאת, לא רצו אפילו להקשיב לי אמרו לא אין למה אני רואה שהכל בסדר. כאילו זה בעיה ידוע שכל המוסכים מנסים להתחמק ממנה

חוץ מזה לגבי השריקה אין מצב שרק אני שומע אותה כי משום מה כל המוסכים לא שומעים את השריקה הזאת.. ואין גם צורך שהרכב יהיה קר בשביל לשמוע את השריקה, כאילו אין עם מי לדבר

פורסם

לי גם יש רכב בדיוק כמו שלך ובהנעה ראשונה כשהמנוע קר יש קצת משחקים בסל"ד באזור 1500 עם רעש חזק מהמנוע (לא צעקות) כאילו הוא מתאמץ מאד,

פעם כששאלתי מוסכניק הוא אמר שאולי לוקח זמן לחיישן אויר עד שהוא מתאפס ואולי ניקוי של החיישן יעזור בינתיים לא עשיתי את זה, וזה אותו מצב כבר שנה וחצי (מהקנייה). 

פורסם

הקטע עם הרכב הזה זה שהמנוע שלו הרבה יותר רועש מרכבים אחרים אז זה הגיוני שבבוקר הוא יהיה מאוד רועש אבל השאלה היא אם אתה שומע את המנוע רועש מאוד ולא יציב בשניות הראשונות

פורסם

לפני הפורד הייתה לי מיצובישי כמו שלך במשך שנתיים (מוזמן לחפש שרשורים קודמים שלי לגבי תקלות וכו'), ובתהליך החיפוש, כל רכב שבדקנו הניע כמו שאתה מתאר (במידה והגענו בבוקר/לאחר כמה שעות שלא הניעו), טורים על 1500 סל"ד שיורד בהדרגתיות במשך דקה עד ל 900 סל"ד.

לגבי השריקה - אני מהמר על זה שהחליפו אצלך מערכת שמע באוטו, וכנראה משהו שם התפקשש. את השריקה אתה שומע בכל מהירות? בכל מצב?

אי אפשר לערוך את ההודעה אז אוסיף פרט ששכחתי, בהנעת בוקר האוטו היה מאוד רועש. ברמה ששומעים את האוטו לפחות כמה בניינים קדימה בלי להגזים.

אבל זה מורגש רק עד שהסל"ד מתאפס ל900, ואז שקט עד להנעה הקרה הבאה.

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם
לפני 2 דקות, iEminem כתב:

לפני הפורד הייתה לי מיצובישי כמו שלך במשך שנתיים (מוזמן לחפש שרשורים קודמים שלי לגבי תקלות וכו'), ובתהליך החיפוש, כל רכב שבדקנו הניע כמו שאתה מתאר (במידה והגענו בבוקר/לאחר כמה שעות שלא הניעו), טורים על 1500 סל"ד שיורד בהדרגתיות במשך דקה עד ל 900 סל"ד.

לגבי השריקה - אני מהמר על זה שהחליפו אצלך מערכת שמע באוטו, וכנראה משהו שם התפקשש. את השריקה אתה שומע בכל מהירות? בכל מצב?

זה שזה על 1500 סלד אני יודע שזה תקין, אבל הרעש שהוא עושה, משהו לא נכון שם, שמעתי כמה לנסרים כמו שלי ואף הנעה קרה לא הייתה נשמעת כמו שלי..

לגבי השריקות אני יודע על מה אתה מדבר אבל זה לא זה.. זה קורה רק במהירות 20-30 לא פחות ולא יותר..

העניין הוא שהאוטו מתפקד ונוסע מצויין (חוץ ממה שציינתי) כבר כמה חודשים שזה ככה אני רק מפחד שפתאום שני הדברים האלה יסתיימו בכמה אלפי שקלים..

פורסם
לפני 10 שעות, אביתר 29 כתב:

היה לי את אותו הרכב כמעט 4 שנים

אין שום תקלה - הוא עושה רעש כשהוא קר.

טוב אז אני אשים את זה בצד לבנתיים נראה מה יהיה בהמשך, אבל לגבי השריקה? יש למישהו מושג?

פורסם

אני מניח שכשאמרו לך שזה מגיע מרצועת המנוע התכוונו לרצועת אלטרנטור ולא לרצועת טיימינג (שלא אמורה להרעיש אגב ואם היא מתחילה להרעיש זה רע מאד)

הסיבה לשריקות מכיוון הרצועה היא שהרצועה לא מתוחה מספיק ובהתחלה כשהמצבר לא טעון לגמרי האלטרנטור צריך להתאמץ יותר כדי להטעין אותו כלומר ישנה יותר התנגדות מכיוון האלטרנטור לסיבובי המנוע עקב העומס הקיים עליו שנובע מטעינת המצבר ולכן יש משמעות לאותו רווח מזערי בין הרצועה למיסב (אלטרנטור) עליו היא יושבת, לאחר כחצי דקה / כמה דקות שהמצבר כבר נטען הרעש נרגע מכיוון שעכשיו המצבר מסייע לאלטרנטור במקום לאמץ אותו ואז כבר ישנה פחות התנגדות לסיבובי הרצועה מכיוון האלטרנטור ולכן ישנם פחות חריקות , כל עוד לא תטפל בבעיה המצב יחמיר עם הזמן ולאט לאט זמן החריקות של הרצועה יתארך , בנוסף עלול להיגרם נזק לאלטרנטור מכיוון שעם הזמן השחיקה מתגברת המצבר נטען פחות ופחות ואם יש עליו עומס למשל בנסיעה ארוכה פנסים פלוס רדיו פלוס מאווררים פלוס מפוח מזגן וכו' וכו' אז האלטרנטור לא מספיק להטעין אותו כי שכשהרצועה מחליקה תפוקת האלטרנטור יכולה לרדת ב20% ~ 30% ואז למחרת כשאתה מניע תהיה לו עבודה קשה יותר וכשיש עומס על האלטרנטור הדיודות מתחילות להשתגע ואז צפויות לך מגוון שלם של בעיות מחוסר טעינה ועד דיודות 1) שמקצרות או 2) סוחבות חשמל מהמצבר כשהמנוע כבוי , 3) הזרם כבר לא ממש DC ועלול להפוך לAC מה שלא בריא למחשב מנוע בכלל  , כדי למנוע את כל הבלגן הזה , עדיף לסדר את הרצועה (פשוט לסובב את הבורג שקובע את מיקום האלטרנטור או להחליף מיסבים אם הם גמורים)

• תוכן חדש...