Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית ארון DIY

phpclub
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחשק לי לעשות קצת DIY (מה שלא יצא לי לעשות המון המון זמן בגלל הילדים).

יש לי נישה במרפסת השירות שהתקנתי מדפי עץ חתוכים לפי מבנה הקיר אי שם לפני עשור, מעבר למכוערות של זה, זה לא פרקטי כי הכל פתוח ותופס אבק.

ואז נתקלתי באיזה מחסן עצים שמציע גם שירותי חיתוך ל DIY אז הכרחתי את עצמי לשבת וללמוד קצת sketchup כדי שאבנה תוכנית.

להלן התוצאה, אשמח לעצות, תיקונים ועזרה איך לתכנן את המגירות (איך מתכננים מידות כדי שיהיה מקום למסילות).

הרעיון הוא חלק עליון עם מדפים

אמצע-תחתון - 3 מגירות פתוחות מאוורוות לבצלים/תפוחי אדמה

חלק תחתון עוד לא החלטתי אם אני רוצה מגירות או מדפים (נוטה לכיוון מגירות)

בצד הימני ישנו מקטע של הקיר הקטן שאסגור חיצונית קבוע (יהיה עדיין אפשר לשים דברים מבפנים) ושאר הרוחב עם דלתות.

שאלות :

1. כאמור איך מתכננים נכון את המגירות ?

מזכיר כי המגירות פתוחות, ברגע שאוסיף דלתות יהיו הבדלי עומק.

2. מתחשק לי מאוד דלתות הזזה אך אני לא ממש יודע איך לתכנן את זה

3. המלצות / דיסהמלצות לפרזול ?

4. עד כמה כדאי לבקש מהמחסן שגם יעשו הדבקת קנטים ? האם אפשרי לעשות לבד ? קשה ? מלכלך ?

5. חיתוך המגירות בצורת חצי עיגול, כנראה שלא אקבל את זה ממחסן העצים (הם מבצעים חיתוכים סטנדרטיים), עם גי'גסאו אף פעם לא הצלחתי לחתוך כמו שצריך ?

6. כל עצה אחרת תתקבל בברכה.

תודה.

image.thumb.png.5e519b995a74241915a33ca45dae3e97.pngimage.thumb.png.4be25437f629ec0a046ceb2ab9f97ed3.pngimage.thumb.png.1679b85b736ab9ed605f8000e62442ca.png

פורסם

אני מסיים עכשיו לבנות מכונת ארקייד, פעם ראשונה שעובד בעץ, למדתי שזה הרבה יותר מסובך מאיך שזה נראה, אבל ממש כיף כמובן. 

מה- 0 ניסיון הזה הדגשים שלי זה לא לשכוח מהעובי של קורות העץ בעת חישוב הגדלים, בסירטוט אתה לא רואה את זה 😅

דלתות פתיחה עם צירים נחבאים יעבדו פה טוב, אתה יכול לקנות מקדח מיוחד של 3.5 ס"מ בשביל החורים.

אם אתה צריך הפניה לנגריה שחותכת ב- CNC (ואז תוכל לעשות את החצי עיגול בלי בעיה) אני יכול להפנות אותך למישהו שעשה לי את כל החיתוכים בטירה, יוצא ממש זול (ביחס לכמה שחבר שהיה פעם נגר העריך לי שזה אמור לעלות).

פורסם (נערך)

אוסף הערות ללא קשר למידת חשיבות:

- כל הכבוד על הסקצ'אפ, כבר יצרתי עשרות רהיטים ממשיים בפועל אבל על התוכנה הזאת מעולם לא הצלחתי להשתלט...

- כפי שהעיר החבר מעליי, שים לב לעובי החומר! נתון קריטי שגם מומחים נוטים לפספס. חייב לבוא לידי ביטוי בתכנון.

- מה רוחב הנישה?

- מה החומר שאתה מצפה להשתמש בו? לביד 18 ממ? 15 ממ? בירץ'? הכי זול?

- מגירה היא בסך הכול קופסה עם מימד אחד חסר, כל עוד אתה לא שוכח לחשב את עובי החומר - אין פה משהו מסובך.

- לגבי העיגול: אפשר לחתוך לבד אפילו עם ג'יגסו קרוב לקו, ולהשלים את העבודה עם נייר שיוף גס מאוד (60-80) וחתיכת עץ מעוגלת, או פצירה מעוגלת לעץ או גם וגם. אני חותך קטעים מעוקלים עם מסור נימה ידני, זה מאפשר לחתוך ממש קרוב לקי אבל בהמשך אין שום הבדל בעבודה.

- הקנטים אצלך פשוטים וישרים, אתה יכול להדביק לבד בתנאי שיש לך קליבות בגודל המתאים. דבק מגע כלשהו לקנטים מפלסטיק, דבק עץ לקנטים מעץ. באופן אישי לא הייתי טורח כלל כשמדובר במרפסת שירות, אם תיקח לביד יפה עם שכבות דקות ואחידות - זה ייראה מצוין לטעמי האישי בלי שום קנטים.

- איפה יש פה פרזול? לא ראיתי. אפילו במגירות ה"ידית" מובנית בצורה. :-)

- אני לא מתמצא בדלתות הזזה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ממליץ על פורום נגרות, תעשה חיפוש ותלמד שם הרבה.

בניתי מטבח לבד על פי הידע שמצאתי ושאלתי שאלות כשלא ידעתי.

1. קודם תחליט על סוג הפרזול שאתה רוצה להשתמש בו, לפי הפרזול תוכל לראות נתונים טכנים. כדי לעשות חזית שקועה תקצר את המגירה או שתכניס אותה יותר ממה שמוגדר בהוראות.

2. לא ממליץ אבל תבדוק שוב איזה פרזול נגיש מבחינת מחיר ושמוצא חן בעיניך. בלום/ח ג סחר

4. שיעשו קנטים במכונה, יוצא יותר יפה ומושקע.

5. לך לנגר או שתבצע לבד עם גיגסו, מקום עם CNC יקח הרבה על זה.

6. שים לב למפתח של הארון שהמדפים לא יקבללו בטן, עד 80 סמ.טווין/אוקומה 17 ממ יעשו את העבודה עם דיקט גב לחוזק מבני.

קח בחדבון חיבור עם ברגים/סיכות בצדדים לתפוס את המדפים, אלא אם כן אתה רוצה לבנות סטייל איקאה עם מחברי מזג שזה יותר קשה ומדוייק. אם תבחבר בדרך של ברגים בדפנות קח בחשבון שיהי יותר חזק וצריך חיפוי חיצוני כגון פורמייקה.

יש דרכים מוחכמות יותר כמו פין פנימי ובורג אחורי באלכסון אבל לא נסבך אותך.

אם יש עוד שאלות מוזמן

אם אתה מאזור הצםון יש את כלס מילך שחבר בפורום נגרות ואחד האנשים הנחמדים עם ידע.

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, vogel כתב:

ממליץ על פורום נגרות, תעשה חיפוש ותלמד שם הרבה.

בניתי מטבח לבד על פי הידע שמצאתי ושאלתי שאלות כשלא ידעתי.

1. קודם תחליט על סוג הפרזול שאתה רוצה להשתמש בו, לפי הפרזול תוכל לראות נתונים טכנים. כדי לעשות חזית שקועה תקצר את המגירה או שתכניס אותה יותר ממה שמוגדר בהוראות.

2. לא ממליץ אבל תבדוק שוב איזה פרזול נגיש מבחינת מחיר ושמוצא חן בעיניך. בלום/ח ג סחר

4. שיעשו קנטים במכונה, יוצא יותר יפה ומושקע.

5. לך לנגר או שתבצע לבד עם גיגסו, מקום עם CNC יקח הרבה על זה.

6. שים לב למפתח של הארון שהמדפים לא יקבללו בטן, עד 80 סמ.טווין/אוקומה 17 ממ יעשו את העבודה עם דיקט גב לחוזק מבני.

קח בחדבון חיבור עם ברגים/סיכות בצדדים לתפוס את המדפים, אלא אם כן אתה רוצה לבנות סטייל איקאה עם מחברי מזג שזה יותר קשה ומדוייק. אם תבחבר בדרך של ברגים בדפנות קח בחשבון שיהי יותר חזק וצריך חיפוי חיצוני כגון פורמייקה.

יש דרכים מוחכמות יותר כמו פין פנימי ובורג אחורי באלכסון אבל לא נסבך אותך.

אם יש עוד שאלות מוזמן

אם אתה מאזור הצםון יש את כלס מילך שחבר בפורום נגרות ואחד האנשים הנחמדים עם ידע.

אשמח לראות תוצאה של בניית מטבח לבד, זה פרויקט עתידי שארצה לעשות.

מדוע אינך ממליץ על הזזה ?

את נושא המדפים לא לקחתי בחשבון, מה דעתך בפלטת עץ במקום דיקט בגב ואז לתת תמיכה למדף לאורך הגב, חשבתי על מחזיקי מדף רגילים (נגיד הפלסטיקים האלה שנכנסים עם מסמר).

אני מאזור המרכז, אבל אכנס לפורום נגרות, תודה רבה.

בדיוק עכשיו חשבתי על שאלה נוספת, על איזה בסיס כדאי לבנות את הארון ? רגליים מתכווננות לפילוס ובסוף צוקל ? נראה לי שלבנות על רגליים ולהזיז את הארון הזה למקום אחר כך יהיה מאוד כבד, אולי על גלגלים בכלל ?

לפני 3 שעות, hans כתב:

אוסף הערות ללא קשר למידת חשיבות:

- כל הכבוד על הסקצ'אפ, כבר יצרתי עשרות רהיטים ממשיים בפועל אבל על התוכנה הזאת מעולם לא הצלחתי להשתלט...

- כפי שהעיר החבר מעליי, שים לב לעובי החומר! נתון קריטי שגם מומחים נוטים לפספס. חייב לבוא לידי ביטוי בתכנון.

- מה רוחב הנישה?

- מה החומר שאתה מצפה להשתמש בו? לביד 18 ממ? 15 ממ? בירץ'? הכי זול?

- מגירה היא בסך הכול קופסה עם מימד אחד חסר, כל עוד אתה לא שוכח לחשב את עובי החומר - אין פה משהו מסובך.

- לגבי העיגול: אפשר לחתוך לבד אפילו עם ג'יגסו קרוב לקו, ולהשלים את העבודה עם נייר שיוף גס מאוד (60-80) וחתיכת עץ מעוגלת, או פצירה מעוגלת לעץ או גם וגם. אני חותך קטעים מעוקלים עם מסור נימה ידני, זה מאפשר לחתוך ממש קרוב לקי אבל בהמשך אין שום הבדל בעבודה.

- הקנטים אצלך פשוטים וישרים, אתה יכול להדביק לבד בתנאי שיש לך קליבות בגודל המתאים. דבק מגע כלשהו לקנטים מפלסטיק, דבק עץ לקנטים מעץ. באופן אישי לא הייתי טורח כלל כשמדובר במרפסת שירות, אם תיקח לביד יפה עם שכבות דקות ואחידות - זה ייראה מצוין לטעמי האישי בלי שום קנטים.

- איפה יש פה פרזול? לא ראיתי. אפילו במגירות ה"ידית" מובנית בצורה. :-)

- אני לא מתמצא בדלתות הזזה.

רוחב הנישה 128 ס"מ.

לגבי החומר, היות ומדובר במרפסת שירות וארון מותאם שלא הולך להתפרק ולעבור למקום אחר, ופרויקט ראשון שייתכן מאוד שאעשה טעויות - חשבתי על סיבית (הכי זול).

כשאמרתי פרזול התכוונתי למגירות, מנגוני הזזה בדלתות הזזה או צירים בדלתות רגילות.

לפני 3 שעות, BarryG כתב:

מצ"ב תמונה מלפני יומיים.

לגבי ה- CNC, שולח בפרטי.

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

סיבית זה ח*** של חומר לעבוד איתו, במיוחד בסביבה ביתית. אי אפשר לתקן טעויות, ומספיק קידוח אחד לא במקום כדי שיתפורר לך בידיים. במינימום תתחיל עם סנדוויץ'. הכי כיף זה לביד ליבנה, הכי יקר והכי נעים לעבודה וגם נראה טוב.

לרוחב של 128 ס"מ תתקשה למצוא איזה שהוא חומר שלא יקבל בטן, אני ממליץ לשנות את העיצוב כך שיהיה חלק מרכזי.

מכיוון שאת הצדדים אף אחד לא רואה, אתה יכול להבריג את המדפים לתוך הצדדים - מה שמאוד יחזק את כל המבנה. תוסיף לזה גב דיקט ממוסמר בתורו גם לצדדים וגם למדפים ותקבל מבנה חזק.

לגבי בנייה מראש ואז העברה למקום - בלי גלגלים ובלי שטויות. תנשום עמוק ותרים כמו גבר... (או שתתחכם עם מגבת, אבל ששש זה סוד מקצועי).

צוקל תמיד אפשר לבנות ברגע האחרון - לחתוך לפי המידה _אחרי_ ההתקנה.

מומלץ כמובן בחום להבריג לקיר איך שהוא, כמו כל רהיט שעובר גודל מסוים, או במילים אחרות - תוריד הוראות הרכבה של משהו דומה מאיקאה ותבדוק איך עשו אותו. ברצינות. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מחזק את עניין עץ הסנדוויץ', זה לא יקר וקל לעבוד איתו. לא יודע אם זה ברור מעליו, אבל לקדוח את החור לפני שמבריגים את הבורג.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תיקון קטן,

רוחב המדף יהיה 102 סמ עד לבליטה הימנית, כל המעטפת הימנית תהיה גם עץ (?) ולכן אבצע עיגונים גם שם מה שיגדיל את חוזק התמיכה

האם דבר כזה יספיק כדי למנוע בטן ?

image.png.bb705a3fcc35d90fe099b1e51bf9b66c.png

פורסם (נערך)

כן. זה יעזור במידה רבה. יש כמה שיטות למניעת בטן:

- להניח רק דברים קלים (נשמע מטופש אבל נכון, אפשר להתאים מבנה לצורך)

- הקטנת הרוחב (למשל, להוסיף למבנה עוד "עמוד" מרכזי כך שבעצם כל מדף יהפוך לשניים)

- הגדלת עובי המדף - אם תכפיל את העובי ממידה סטדנרטית של 17-18 מ"מ ל-25-30 מ"מ תוכל גם לאגור סלעים אם בא לך. עניינים שקשורים לשטח בריבוע ושאר מתמטיקה שעושה לי כאב ראש. למה לא עושים את זה? מדף עבה לא נראה יפה.

- תחליף חצי סביר לסעיף הקודם - עיבוי שפת המדף, מלפנים או מאחור

- עיגון המדף לגב קשיח, כמו שהצעת בשלב מסוים. 

עריכה:

כמעט שכחתי את הברור מאליו - החומר. סיבית ולביד זול יקבלו בטן באותה קלות, עוד סיבה להשקיע טיפה יותר בחומר (גם החיתוך ייראה יפה יותר). יש גם אפשרות לחיזוקי ברזל למיניהם אבל זה כבר מסובך ו/או א יפה.

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם
לפני 15 שעות, phpclub כתב:

1. כאמור איך מתכננים נכון את המגירות ?

מזכיר כי המגירות פתוחות, ברגע שאוסיף דלתות יהיו הבדלי עומק.

2. מתחשק לי מאוד דלתות הזזה אך אני לא ממש יודע איך לתכנן את זה

3. המלצות / דיסהמלצות לפרזול ?

4. עד כמה כדאי לבקש מהמחסן שגם יעשו הדבקת קנטים ? האם אפשרי לעשות לבד ? קשה ? מלכלך ?

5. חיתוך המגירות בצורת חצי עיגול, כנראה שלא אקבל את זה ממחסן העצים (הם מבצעים חיתוכים סטנדרטיים), עם גי'גסאו אף פעם לא הצלחתי לחתוך כמו שצריך ?

6. כל עצה אחרת תתקבל בברכה.

כדי לשים מגירות עם מסילות, תצטרך להוסיף חוצץ מעץ מצידי המגירה האמצעית. כדי לחשב את רוחב המגירה, תוריד מהאורך הכללי את עובי העץ כפול 2 חוצצים יחד עם עובי של מסילה אחת כפול 6 מסילות( ל-3 מגירות) ואת התוצאה לחלק ל-3. 

נפשט: אם כל מסילה בעובי 1 ס"מ, ועובי כל מחיצה גם כן 1 ס"מ, החישוב יהיה 1(X2) 1+(X6) 

סה"כ 8 ס"מ. 

אם האורך הכללי הוא 100 ס"מ, אז יש לך 100-8 = 92 ס"מ, לחלק ל-3 מגירות = 92/3 = 30.66.

אל תשכח טיפה מקום לטעויות, ושהחישובים שלך יהיו של המידות החיצוניות 99% מהזמן- לא כולל את עובי החומר. נקודה שמפילה גם אנשים מנוסים מאד.

טכנית, נתקלתי בעבר במסילות שהותקנו מתחת למגירות כך שזה אפשרי וקצת יקל עליך מבחינת התכנון, אבל לא יודע אם שווה לך להתנסות עם זה.

דלתות הזזה- SORRY, אין מידע.

פרזול - שוב, SORRY. אין מידע. נסה להימנע מזול באופן מחשיד ולך תמיד על פרזול שלפירמה שלו יש שם. לא משנה איזה שם.רק שיהיה כתוב שם על הפרזול...

קנטים - די קל לעשות לבד, מצריך קנט שנדבק מעצמו (PVC או פורמייקה) ומגהץ. הבעייה היא לחתוך לרוחב הרצוי, יש כלי ייעודי שעולה כ-40 ש"ח באיביי (לא ניסיתי אותו אף פעם). קל מדיי לחתוך עמוק מדיי לתוך החומר בלי לשים לב.

ויהיו נקודות שלא ירצו להידבק כמו שצריך, בשביל זה יש דבק 3 שניות.

לגבי ג'יגסו. הכלי עצמו עושה ים של הבדל. 

כרגע יש לי 2: הישן שרכשתי לפני מעל עשור (בוש ירוק). אף פעם לא אהבתי אותו, ולא הסתדרתי איתו. עושה עבודה לא טובה. לא מצליח לחתוך איתו כמו שאני רוצה. חשבתי שאולי משהו נדפק לו (יש שביב שנפרד מהגלגל המוביל של הלהב) וזה עושה לי את הבעיות.

כשהתעצבנתי סופית, והבנתי שאני צריך אחד שגם עובד, קניתי שוב בוש ירוק חדש. 

תענוג צרוף לעבוד איתו.

לא רוטט ביחס לישן, חותך נקי, יפה וישר. ההבדל בטכנולוגייה של עשור מורגש היטב. אבל, אם אתה רוצה מדוייק, לך על CNC בנגרייה כמו שאמרו לך וזהו, אחרת הסטייה הקטנה של 1 ממ תשגע אותך לשנים קדימה. תשאל אותי איך אני יודע...

כדי למנוע שקיעה, אתה צריך תמיכה מרכזית למדפים במיוחד על פני אורך של מעל מטר. בתכל'ס גם 50 ס"מ ישקעו קצת. גב קשיח (לא דיקט) לארון יאפשר לך לכל הפחות לעגן את החלק האחורי של המדף עם ברגים, אבל זה עדיין לא ימנע שקיעה כמו חוצץ מרכזי.

המקדח לצירים נקרא בפי רוב "מקדח פקקים" (לא מבין למה) או בשמו המקצועי, מקדח פורסטנר. המידה היא 35 ממ סטנדרט. ממליץ לך בחום לארגן שבלונה למיקום הצירים ולא להסתמך על מדידה שוב ושוב.

אופצייה נוספת, שלא עלתה פה, זה פשוט לשים וילון. בלינק יש כמה תמונות להתרשמות.

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 18 שעות, phpclub כתב:

אשמח לראות תוצאה של בניית מטבח לבד, זה פרויקט עתידי שארצה לעשות.

מדוע אינך ממליץ על הזזה ?

את נושא המדפים לא לקחתי בחשבון, מה דעתך בפלטת עץ במקום דיקט בגב ואז לתת תמיכה למדף לאורך הגב, חשבתי על מחזיקי מדף רגילים (נגיד הפלסטיקים האלה שנכנסים עם מסמר).

אני מאזור המרכז, אבל אכנס לפורום נגרות, תודה רבה.

בדיוק עכשיו חשבתי על שאלה נוספת, על איזה בסיס כדאי לבנות את הארון ? רגליים מתכווננות לפילוס ובסוף צוקל ? נראה לי שלבנות על רגליים ולהזיז את הארון הזה למקום אחר כך יהיה מאוד כבד, אולי על גלגלים בכלל ?

רוחב הנישה 128 ס"מ.

לגבי החומר, היות ומדובר במרפסת שירות וארון מותאם שלא הולך להתפרק ולעבור למקום אחר, ופרויקט ראשון שייתכן מאוד שאעשה טעויות - חשבתי על סיבית (הכי זול).

כשאמרתי פרזול התכוונתי למגירות, מנגוני הזזה בדלתות הזזה או צירים בדלתות רגילות.

תודה רבה.

אשלח לך בפרטי תמונות. עשיתי חזיתות MDF עם עיבוד וצבע בתנור, עלה שליש ממחיר המטבח, כמעט שליש נוסף זה פרזול והשאר חומרים ובוצר ששמתי באי.

הזזה לא ניסיתי אבל המפתח קטן ואז יהיה לך רק חצי מהארון נגיש בכל רגע. גם משקל הדלתות.

לעשות על הגבהת פלסטיק רגילה של ארונות בגדים, בלי צוקל מפונפן.

לפני 10 שעות, ברווז כתב:

כדי לשים מגירות עם מסילות, תצטרך להוסיף חוצץ מעץ מצידי המגירה האמצעית. כדי לחשב את רוחב המגירה, תוריד מהאורך הכללי את עובי העץ כפול 2 חוצצים יחד עם עובי של מסילה אחת כפול 6 מסילות( ל-3 מגירות) ואת התוצאה לחלק ל-3. 

נפשט: אם כל מסילה בעובי 1 ס"מ, ועובי כל מחיצה גם כן 1 ס"מ, החישוב יהיה 1(X2) 1+(X6) 

סה"כ 8 ס"מ. 

אם האורך הכללי הוא 100 ס"מ, אז יש לך 100-8 = 92 ס"מ, לחלק ל-3 מגירות = 92/3 = 30.66.

אל תשכח טיפה מקום לטעויות, ושהחישובים שלך יהיו של המידות החיצוניות 99% מהזמן- לא כולל את עובי החומר. נקודה שמפילה גם אנשים מנוסים מאד.

טכנית, נתקלתי בעבר במסילות שהותקנו מתחת למגירות כך שזה אפשרי וקצת יקל עליך מבחינת התכנון, אבל לא יודע אם שווה לך להתנסות עם זה.

דלתות הזזה- SORRY, אין מידע.

פרזול - שוב, SORRY. אין מידע. נסה להימנע מזול באופן מחשיד ולך תמיד על פרזול שלפירמה שלו יש שם. לא משנה איזה שם.רק שיהיה כתוב שם על הפרזול...

קנטים - די קל לעשות לבד, מצריך קנט שנדבק מעצמו (PVC או פורמייקה) ומגהץ. הבעייה היא לחתוך לרוחב הרצוי, יש כלי ייעודי שעולה כ-40 ש"ח באיביי (לא ניסיתי אותו אף פעם). קל מדיי לחתוך עמוק מדיי לתוך החומר בלי לשים לב.

ויהיו נקודות שלא ירצו להידבק כמו שצריך, בשביל זה יש דבק 3 שניות.

לגבי ג'יגסו. הכלי עצמו עושה ים של הבדל. 

כרגע יש לי 2: הישן שרכשתי לפני מעל עשור (בוש ירוק). אף פעם לא אהבתי אותו, ולא הסתדרתי איתו. עושה עבודה לא טובה. לא מצליח לחתוך איתו כמו שאני רוצה. חשבתי שאולי משהו נדפק לו (יש שביב שנפרד מהגלגל המוביל של הלהב) וזה עושה לי את הבעיות.

כשהתעצבנתי סופית, והבנתי שאני צריך אחד שגם עובד, קניתי שוב בוש ירוק חדש. 

תענוג צרוף לעבוד איתו.

לא רוטט ביחס לישן, חותך נקי, יפה וישר. ההבדל בטכנולוגייה של עשור מורגש היטב. אבל, אם אתה רוצה מדוייק, לך על CNC בנגרייה כמו שאמרו לך וזהו, אחרת הסטייה הקטנה של 1 ממ תשגע אותך לשנים קדימה. תשאל אותי איך אני יודע...

כדי למנוע שקיעה, אתה צריך תמיכה מרכזית למדפים במיוחד על פני אורך של מעל מטר. בתכל'ס גם 50 ס"מ ישקעו קצת. גב קשיח (לא דיקט) לארון יאפשר לך לכל הפחות לעגן את החלק האחורי של המדף עם ברגים, אבל זה עדיין לא ימנע שקיעה כמו חוצץ מרכזי.

המקדח לצירים נקרא בפי רוב "מקדח פקקים" (לא מבין למה) או בשמו המקצועי, מקדח פורסטנר. המידה היא 35 ממ סטנדרט. ממליץ לך בחום לארגן שבלונה למיקום הצירים ולא להסתמך על מדידה שוב ושוב.

אופצייה נוספת, שלא עלתה פה, זה פשוט לשים וילון. בלינק יש כמה תמונות להתרשמות.

לגבי המידות שנתת זה בהתאם לפירזול נטו ואין כלל אצבע להכל, יש מסילות נסתרות אבל הוא לא צריך.

ארונות מטבח הם עם מפתח 60 ולא מקבלים בטן, בנוסף דיקט גב יחזק את זה. האי שלי רוחב 80 ולא קיבל בטן, גם המגירות.

• תוכן חדש...