Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם.

היום בבוקר, במהלך שטיפת הרכב, גיליתי על החלק מעל השמשה האחורית כתמים חומים, בצבע מאוד דומה לחלודה (מצורפות תמונות).

הכתמים לא יורדים גם עם קרצוף מאוד חזק והרבה סבון, ואינם מורגשים כאשר מעבירים מעליהם את האצבע.

יש לציין שהרכב נשטף אך ורק עם מגבות מיקרופייבר וחומרי ניקוי מתאימים לרכב. 

הרכב על הכביש בדיוק שנה (ונסע פחות מ8,000 ק"מ), האם לדעתכם זה הגיוני שזוהי חלודה/התחמצנות/פגם כלשהו?

האם כדאי לפנות למוסך/יבואן ואם כן, מה כדאי לדרוש מהם? (הרכב בקרוב נכנס לטיפול)

1.thumb.jpg.b338eefbb244b708622226948d6c504d.jpg

2.thumb.jpg.c60de44e51da47938cf6cddbc6732177.jpg3.thumb.jpg.2c8e7eeb2b9692f3c4253fc855f2063e.jpg

דרך אגב, יש נקודה קטנה נוספת על גג הרכב בעלת "כתם" עם אותן התכונות:

4.thumb.jpg.931f6e9be7b47a81ca576ade9400fd2d.jpg

אינני זוכר שראיתי על הרכב כתמים אלו קודם לכן, ומהסתכלות בתמונות ישנות יותר של הרכב לא הצלחתי גם שם להבחין בהם.

אודה להתייחסותם והמלצותיכם.

עריכה אחרונה על ידי Yuvalino

פורסם

כשלי היו כאלה ברכבים הקודמים זה קרה בגלל קקי של ציפורים שלקח לי זמן לנקות וזה כנראה ״שרף״ קצת את הצבע.

אם אתה מעביר ציפורן וזה חלק אני מאמין שזה המקרה, תנסה להוריד עם פלסטלינה ואם לא עוזר אז עם פוליש מקומי.

אתה נוהג לשים וקס/אוטם צבע על הרכב?

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

@Adani

תודה, מעולם לא שמתי וקס/אוטם צבע על הרכב. 

היום לאחר הטיפול הרכב נלקח למחלקת פחחות במוסך מורשה של קיה כדי שיעיפו מבט.

העובדים שם לא הצליחו להבין מהו מקור הכתם, ניסו להסירו עם מדלל צבע אך הכתם נשאר כמו שהוא היה. 

לבסוף מה שעבד זה נייר זכוכית + פוליש לכמה דקות, והכתמים העיקשים ירדו. סוף טוב הכל טוב (לבינתיים).

@dani_BH

זה גם מה שאני חשבתי בהתחלה, אבל היה לי בעבר רכבים עם כתמים שנוצרו עקב לשלשת, והכתם הזה לא דמה להם לא במראה ולא במרקם.

בנוסף, העובדים במוסך פחחות אמרו לי בוודאות שמקור הכתם הוא אינו לשלשת, אלא משהו אחר כמו איזה כימיקל (לאחר ששאלתי אותם האם זה ייתכן שזה נגרם מציפורים). 

דרך אגב, אני אכן מנקה את ה"הפתעות" שציפורים משאירות לי ישר אחרי שאני רואה אותם בעזרת מגבונים לחים שאני שומר ברכב. אני לא זוכר שהיה לכלוך שנשאר הרבה זמן ללא שניקיתי, ואם כן היה אז בטח שלא לפרק זמן מספיק ארוך כדי לעשות כתם כזה רציני. אולי אחת הציפורים שתתה מהקישון וזה מסביר את הכל....

פורסם

מדלל צבע ונייר זכוכית? אוי ואבוי...

בכל אופן להבא ממליץ לך להשתמש בווקס/אוטם צבע בדיוק כדי להימנע מדברים כאלה (או לפחות להפחית את הנזק) ואם כבר קרה אז להשתמש בפוליש ולא בזוועות כמו שתיארת.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

אולי איך שכתבתי זה נשמע רע,

אבל סה"כ כדי לבדוק את אופי הכתם לקחו מטלית עם קצת מדלל צבע על מנת לראות אם הכתם יגיב אליו.

לאחר מכן ליטשו בעדינות את הכתם עם נייר זכוכית ומים, ולבסוף עברו על האזור בעדינות עם מטלית ופוליש ואז מטלית עם מה שנראה לי כאוטם צבע/ווקס.

ממה שידוע לי, שימוש בקצת מדלל צבע ונייר זכוכית זה לא דבר קטסטרופלי לרכב אם עושים זאת בצורה עדינה ונכונה, ולכן לא חששתי יותר מדי. עכשיו הצבע נראה כרגיל ולא רואים הבדל לעומת שאר הרכב.

• תוכן חדש...