Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות אחזקת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

אני מעוניין לדעת מה תהיה העלות עבורי של רכישת רכב לא כולל דלק. אלו הפרטים שאני הנחתי, אשמח לדעתכם.

אני מניח שעלות הרכב היא סביב 56 אש"ח (כאשר אמיתית מה שחשוב לי זה העלות השנתית שלו מה שאומר שאני יכול להגדיל או להקטין את הסכום כדי להביא למינימום עלות שנתית

פחת שנתי - 7  אש"ח 

ביטוח חובה - 2500

רישוי 1300

עלויות על תיקונים וחלפים - 1500

עלות ההון - 2240 ש"ח (הנחתי ריבית של 4% על שווי הרכב - 56 אש"ח)

סה"כ 14,540

מה צפוי לרכב - בערך2-3 נסיעות גדולות שבוע של 180 ק"מ (בערך 90 לכל כיוון) ועוד 2-3 נסיעות זניחות של של 30 ק"מ (15 לכל כיוון)

המטרה שלי היא להביא למינימום את העלות הכוללת, כלומר אם אדע שיש רכב זול שיגרור פחת יותר נמוך ועלות הון יותר נמוכה ולא יגרור קפיצה בעלות התיקונים וביקורים תכופים למוסך זה יהיה אופטימלי - אשמח לדעתכם

פורסם

אני חושב שמישהו העלה כאן לפני כמה חודשים נושא עם טבלת אקסל שמאפשרת לך לחשב הכל בצורה מסודרת, חפש את זה.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

פורסם (נערך)

אי אפשר לעזור לך בלי לדעת מי אתה (גיל, ותק בנהיגה), פרטי הרכב וכמובן השימוש הצפוי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההנחה שלך בפחת יחסית אופטימית. 

אם לקחת מחירון של קורולה למשל(רכב סחיר מאוד) ב-55 אלף אז בפחת ע"פ מחירון הוא 28 אלף ב-3 שנים. ואתה נוסע יחסית הרבה  ככה שתוסיף לקילומטראז עוד 90 אלף אז הוא עוד יותר ירד. ריאלית הייתי מצפה לירידת מחיר של סביב ה-12 אלף בשנה. 

יש סיבה למה לא רשמת ביטוח מקיף(או צד ג')?

תיקונים וחלפים- הקילומטראז שלך יחייב 2 טיפולים בשנה- ולזה נוסיף בלאי רגיל של צמיגים מצבר ברקסים צלחות וכו, אולי תקלות מדי פעם- הייתי מגדיל ל-2500-3000 בשנה.

ובשביל להוריד עלויות, תצטרך לעשות הקרבות. אז תצטרך לתת יותר פרטים באיזה דברים אתה כן מוכן להתפשר ואיזה לא, על מנת להביא עיצה כלשהי

פורסם

אז קצת פרטים -

גיל - 31

ותק בנהיגה - 14 שנים 

אין לי פרטי רכב ספציפי כי אני לא מבין בזה :)

לגבי על מה אני מוכן להתפשר - אני לא צריך רכב יפה, לא צריך רכב עם נפח מנוע גדול, עלות הרכב היא פחות הפקטור

הנקודה היא שהעלות השנתית המצטברת שלו תהיה הנמוכה ביותר שניתן 

פורסם

משעשע שאתה חושב שההקרבה היא בנפח המנוע ובמראה שלו ..:) 

האם אתה מוכן לתקלות מדי פעם, שידרשו ממך לפנות חצי יום למוסך או אולי אפילו להשבית את הרכב? האם זה ריאלי מבחינתך או שאתה חייב את הרכב תמיד זמין? 

עד כמה אתה רגיש לאיכות המושב והאיכות הכללית של הרכב? האם אתה חייב רכב נוח מאוד? האם יצא לך כבר לנסוע מרחקים כאלה, ואם כן, באיזה רכב? 

פורסם (נערך)

אלו העלויות הצפויות.

יכול פתאום ללכת חלק אלקטרוני שיכול לעלות לך 400-500-2000 ש"ח ואז כל החישוב שלך נזרק לפח

עריכה אחרונה על ידי עדי-אל
פורסם

היי אני מעוניין לקנות רכב וגם מתעניין בנושא של חישוב עלויות. נושא חשוב .

רציתי לדעת לפי איזה קריטריונים אתם מחשבים פחת של רכב ?

חסר פה עלויות צפויות שפותח הנושא לא לקח בחשבון ?

תודה !

פורסם

פחת בעבר בעזרת המחירון.

פחת עתידי בעזרת כדור בדולח.

כלל האצבע שלי הוא 2000 ש"ח בחודש, אבל זה גס מאד ותלוי ברכב, בשימוש בו וביחסים שלך עם האלה פורטונה.

• מצחיק 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

פחת בעבר בעזרת המחירון.

פחת עתידי בעזרת כדור בדולח.

כלל האצבע שלי הוא 2000 ש"ח בחודש, אבל זה גס מאד ותלוי ברכב, בשימוש בו וביחסים שלך עם האלה פורטונה.

יש רכבים שעושים פחות מ2000 ש"ח לחודש ? 🤔

ספוילר

פורסם
לפני 29 דקות, ifrah כתב:

היי אני מעוניין לקנות רכב וגם מתעניין בנושא של חישוב עלויות. נושא חשוב .

רציתי לדעת לפי איזה קריטריונים אתם מחשבים פחת של רכב ?

חסר פה עלויות צפויות שפותח הנושא לא לקח בחשבון ?

תודה !

מחשבים הערכה לירידת ערך בעזרת מחירון, קילומטראז צפוי והאם באותה שנה ישנה מתיחת פנים/דגם חדש. 

מה שחסר זה עלויות ביטוח מעבר לחובה, ודלק. 

Just now, ifrah כתב:

ש רכבים שעושים פחות מ2000 ש"ח לחודש ? 🤔

בטח. תקנה רכב ב-10 אלף והוא יעשה ירידת ערך של 2000 שקל בשנה, ולא בחודש.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני מדבר על עלות כוללת. רכב צעיר יעלה יותר ירידת ערך, רכב זקן יעלה יותר בתיקונים וטיפולים. וכאמור, זה כלל אצבע גס ויכולים להיות הבדלים אפילו בין שני רכבים זהים לכאורה, עם מספר רישוי עוקב.

העניין הוא שהעלות היא רק רכיב אחד בבחירת רכב. אתה צריך לשקול עוד שיקולים. אתה צפוי לנהוג למעלה מ-30,000 ק"מ בשנה, כלומר לשבת הרבה ולנהוג בינעירוני, אז נוחות הרכב חשובה. וציוני NCAP לפי מאפייני הנסיעה (למשל, אם אין ילדים הרי שסעיף זה פחות חשוב).

• תוכן חדש...