Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אין בעיה לשים משטח בטון חדש בצמוד למשטח בטון קיים? השאלה האם מותר להם לגעת אחד בשני או שצריך ליצור הפרדה קטנה

פורסם

אם אין בעיה של נראות, עדיף לשים קלקר של ס"מ בהפרדה בין היציקות. הבטון החדש יזוז/ישקע מעט בהתחלה ותחילו סדקים במקומות לא צפויים.

אם הנראות קריטית- יש פתרונות יותר "דקורטיביים למשל אצל ".אייל ציפויים"

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

סתם, כך נהוג.... איך תשמור אחרת על המרווח? אם לא יהיה מעצור, הבטון בזמן היציקה החדשה "יזרום" ויצמד לישנה.

הקלקר מתכלה לאחר היבוש ומאפשר לבטון לזוז.

לכל יציקה יש שקיעה מסויימת לאחר היציקה. פיזיקה. מה לעשות.... למעט מקרים מיוחדים לא רותמים יציקה חדשה לישנה בעזרת רשתות/קוצים/עוגנים אלא מאפשרים את התזוזה.

מה שלא תעשה- בין בטון חדש לישן יהיה סדק. כדאי לתכנן אותו כך שיהיה איפה שאתה רוצה ולא מקרי.

פורסם

אולי אפשר לשמור על מרווח באמצעות קרש דק (נגיד דיקט) שישמש בתור מסגרת ולאחר היציקה מפרקים אותו? אני סתם זורק אז אל תיבהל אם אני כותב שטויות :-)

מצד שני זה לא אמור להיות חזק מדי אלא סתם שיהיה מקום נוח לדרוך ולשים חפצים בחצר. זה לא מיועד למגורים.

לסיכום הבנתי ממך שלא כדאי לחבר אותם ועדיף לשמור על מרווח קטן. נכון? לא עדיף אם כבר לאחר שיוצרים את הבטון לחרוץ אותו לאורך הצלע החופפת שלהם? מה דעתך

פורסם

בשביל מה לעבוד קשה עם דיקטים וחריצות כשאתה מקבל אותו הדבר עם קלקר ?
הרבה יותר קל להוציא קלקר מאשר קרש.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אבל צריך מסגרת ליציקה החדשה לא?מאיפה אני אשיג עכשיו קלקר ובכל מקרה מדובר באותה תוצאה? דיקט אני יכול להשתמש בחלק אחורי של ארון ישן שאפשר למצוא זרוק בכל פינת רחוב

פורסם

נדמה לך שגב של ארון יחזיק יציקה...

בכל מקרה, אם אתה רוצה שיהיה איזשהוא סיכוי לשלוף קרש מבין יציקות, תשמן אותו היטב (כנופיית הטיפולים ישמחו לתרום לך כמה ליטרים של שמן מנוע שרוף)

רוב הסיכויים שלא תוכל לשלוף את הקרש, והוא עלול להיות חזק מידי ולהתנגד לתזוזות ולגרום לך סדקים.

בהחלט ניתן לחרץ עם דיסק אחרי היציקה- זו אפילו טכניקה מקובלת במרצפי בטון מאולתרים כמו שאתה מתכנן.

פורסם

אז בוא נראה: אפשר לעשות יציקה חדשה בצמוד לקיימת. אבל כדאי לחרוץ אותה לשם יצירת הפרדה ביניהם. לדעתי לא צריך מסגרת בחלק שצמוד כי היציקה הקיימת גם ככה מהווה מסגרת. אבל אפשר לחרוץ עוד בזמן שהיא רטובה וכך ליצור הפרדה קטנטנה. אני צודק?

פורסם

בזמן שהיא רטובה אי אפשר לעשות הרבה (תלוי בדרגת השקיעה של הבטון שתזמין) בדרגות שקיעה "נורמליות"הבטון נוזלי ברמה של מרק סמיך, נניח.

ואם תשתמש בבטון עם דרגת שקיעה נמוכה, ובהנחה שאין לך איך לרטט את היציקה, ישארו לך חללים של אוויר שיחרבו לך הכל.

תשמע, יוצא שאני סתם מפחיד אותך במקום לעזור. לפי מה שאתה מתאר לא מדובר בגשר ההלכה. אין פה סיכון אמיתי. תתנסה ותחוש את החומר. 

זה לא באמת כזו דרמה. אתה יוצק על אדמה (תהדק אותה הכי טוב שאתה יכול, ותשים יריעת ניילון בינה לבין הבטון). אם תהיה לך רשת בפנים, ואיזה 10 ס"מ של עובי זה יחזיק.

• תוכן חדש...