Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איך לבדוק? תוך כדי שהמנוע פועל להוציא חוט הצתה אחד אחד ולהסתכל אם יש ניצוץ, זאת הכוונה? כי אם כן אז כבר נבדק, ובכולם יש ניצוץ.

פורסם

תבדוק תחילה שחיישן הצתה שלם ויושב כמו שצריך בצמוד לזר השיניים בגלגלת אביזרים של הקראנק. אם ניראה תקין יש לפרק טיימינג ולבדוק את הפולי קראנק עצמו, בצידו הפנימי ישנו שגם שמיתלבש על הגל, השגם עצמו נוטה להשחק בפונטואים לדורותיהם וזה התופעות שתקבל. מבחינת כיווני הטיימינג הם ייראו מכוונים בול וזה עלול להטעות אז לפרק ממש גלגלת קראנק ולבדוק מצב השגם. כאשר השגם שחוק הגל מיסתובב לא בהתאם לתזמון נכון.

פורסם
לפני כשעה, plats כתב:

גירסת המנוע שלי היא 16 שסתומים, לא 8. האם הבדיקה בסרטון מבחינת ערכים תקפה גם ל16 שסתומים?

המפלג הוא של חברת INTERMOTOR, אם זה משנה. אני אקח מפתח אלן ואבדוק לפי הסרטון

כן.

בכל מקרה 2 הכוילים אצלך צריכים להראות אותם הנתונים (גם אם לא נתונים הזהים לסרטון). אם יש שוני בין הכוילים משמע שיש תקלה באחד מהם.

פורסם

אוו מטר זה לא הכלי הנכון לבדיקת סלילי הצתה כי הוא הוא לא מעמיס את הכוייל בזרם עבודה אלה רק מסוגל לבדוק רציפות בסליל, והתנגדות תראה תקינה בשני המעגלים אך תחת עומס הוא לא מסוגל לייצר מתח פריצה גבוה .(אולי רק אם הסליל הראשוני מנותק לגמרי)וזה לא נשמע לי המצב אצלך ובטח לא כל ה 4 סלילי DIS .

בדיקה מהירה לסלילים אתה יכול לבצע עם מנורת ביקורת או סתם חוט שמחובר בצד אחד לגוף - הנע את המנוע וקרב את החוט או קצה מנורת הביקורת כ סמ מעל יציאת הסליל בחיבור לחוט הצתה - עם הניצוץ מסוגל לקפוץ ונראה בבירור בכול אחד מהיציאות סביר להניח שהסלילים תקינים -

נתק כל פעם חוט הצתה אחד ובדוק קיום וחוזק ניצוץ .

לגבי החיישן קראנק בדגם הזה הוא קורא מהגיר עם אני זוכר נכון כך שזה שולל את בעיית הפולי שהייתה בדגם 8 שסתומים ששם באמת הקריאה היתה ממנו.

ציינת שהיה לך בק - פיירים בסעפת יניקה - זה רמז למצוקת דלק חריפה בדוק לחץ דלק של 4 בר יש לך פיית בדיקה על החליל מזרקים .

לדעתי חיבור למחשב עם תכנת ייצרן ולא סוג של OBD ייתן יותר פרטים וכיוון לפיתרון גם עם זה תקלות תוצאתיות כמו חיישן חמצן וכו.

בהצלחה.

חיים יוד.

פורסם

מאור30

הקרבורטור נפל לראדיטור ועשה סמטוחה. 🤔

ידידי, תודה על ההסבר המפורט אבל אין ביכולתי לפרק או להבין טכנית את כל נושא הטיימינג והחיישנים, בטח בלי ציוד מתאים

asix

אפרק בהמשך את המפלג ואבדוק לפי הסרטון, לבנתיים פירקתי פלאגים והם נראים גמורים

dorban3

כאמור פורקו הפלאגים, והם שחורים ומפויחים, אבל לא רטובים משמן (המצב השני בסרטון שצירפת)

מצרף כמה תמונות:

https://imgur.com/a/VGgNAoO

אני לא חושב שהחלפה שלהם תפתור את הבעיה ויש פה משהו מעבר. אני ממשיך בבדיקות (מפלג, משאבת דלק)

חיים יוד

תודה על הפירוט!

פורסם
לפני 18 שעות, חיים יוד כתב:

אוו מטר זה לא הכלי הנכון לבדיקת סלילי הצתה כי הוא הוא לא מעמיס את הכוייל בזרם עבודה אלה רק מסוגל לבדוק רציפות בסליל, והתנגדות תראה תקינה בשני המעגלים אך תחת עומס הוא לא מסוגל לייצר מתח פריצה גבוה .(אולי רק אם הסליל הראשוני מנותק לגמרי)וזה לא נשמע לי המצב אצלך ובטח לא כל ה 4 סלילי DIS .

בדיקה מהירה לסלילים אתה יכול לבצע עם מנורת ביקורת או סתם חוט שמחובר בצד אחד לגוף - הנע את המנוע וקרב את החוט או קצה מנורת הביקורת כ סמ מעל יציאת הסליל בחיבור לחוט הצתה - עם הניצוץ מסוגל לקפוץ ונראה בבירור בכול אחד מהיציאות סביר להניח שהסלילים תקינים -

נתק כל פעם חוט הצתה אחד ובדוק קיום וחוזק ניצוץ .

לגבי החיישן קראנק בדגם הזה הוא קורא מהגיר עם אני זוכר נכון כך שזה שולל את בעיית הפולי שהייתה בדגם 8 שסתומים ששם באמת הקריאה היתה ממנו.

ציינת שהיה לך בק - פיירים בסעפת יניקה - זה רמז למצוקת דלק חריפה בדוק לחץ דלק של 4 בר יש לך פיית בדיקה על החליל מזרקים .

לדעתי חיבור למחשב עם תכנת ייצרן ולא סוג של OBD ייתן יותר פרטים וכיוון לפיתרון גם עם זה תקלות תוצאתיות כמו חיישן חמצן וכו.

בהצלחה.

חיים יוד.

גם בפונטו ה 16 שסתומים דגם מנוע 188A5000 קריאת החיישן מתבצעת דרך זר השיניים שמורכב על גלגלת האביזרים שהיא עצמה מורכבת באמצעות 3 ברגים על פולי גל הארכובה כך שהבעיה עליה אני מדבר עדיין בתוקף גם למנוע זה. 

לפותח השירשור - גם אם לא אתה זה שמבצע את הדברים בעצמך אז הכיוונים שניתנים לך הם כדי שתדע מה האופציות אל מול בעל המקצוע שאליו תיגש. יש המון שלא יודעים להתעסק עם הפיאט אם זה התקלה שעליה אני מדבר או עניין ניקוזי האויר במערכת הקירור ברכבים האלה שבשני המיקרים כבר יצא לי להיתעסק ולהחזיר לא מעט פונטואים לחיים שפשוט חרצו את גורלם מייאוש בהיתעסקות וחוסר סבלנות. 

פורסם

טוב

אתמול פורקה המשאבת דלק, והיה לא מעט חול וטינופת שניקתי, חיברתי בחזרה אבל עדיין המנוע מגמם. (צירפתי תמונות)

החלטתי בשלב זה לעצור את הבדיקות ולמכור את הרכב במצב הנ''ל, ומי שמעוניין מוזמן לשלוח הודעה בפרטי.

(בקצרה: הרכב יד שניה 01 ברשיון ובבעלותי 9 שנים. טסט עד סוף דצמבר, כל השנים לא נחסך שקל והוחלפו תמיד בחלקים וחלפים מקוריים)

תודה לכולם 🙂

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• תוכן חדש...