Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

. במיצובישי  L200 מגנום  2002 4X4 אוטומטי  הוחלף גיר,(למשומש תקין ) והוחלף גם כבל קיק דאון.  לאחר התיקון  החלפות ההילוכים  הן חלקות , אבל הרכב מושך את ההילוך השלישי די גבוה (עד כמעט 4000 סל''ד ) עד המעבר להילוך רביעי.

זה עניין שאפשר לכוון בצורה כלשהי? אפשר לקבוע לגיר כזה לא למשוך גבוה? 

פורסם

נתקלתי במקרה דומה ברכב של GM ומכון גירים אוטו' מצא

שהיה מותקן גיר מוחלף שלא היה של אותו דגם.

החלפה נוספת לגיר הנכון והכל פעל כשורה.

בדוק וודא אם הותקן בדיוק גיר שמתאים בדיוק למכוניתך.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

תודה על המענה ,אם כי  במידה וזה מקור הבעיה , החלפה נוספת תהיה  בעייתית מבחינה כספית. ..אין הגיון כלכלי שוב  לפרק את גיר ולהרכיב גיר אחר

. ספציפית אני מתעניין אם קיימת אפשרות לכיוון כלשהו של החלפות ההילוכים או שכך בנוי הגיר ואין דרך לשנות כלום..

פורסם (נערך)

תשובתי מתחלקת לשני מצבים- תלוי מי הביא את החלק- המוסך/מכון הגירים או אתה בניסיון לחסוך:

מצב א': אם אתה הבאת את החלק למוסך,אתה בבעיה כי  במקרה הרע,תצטרך להתנהל מול מי שמכר לך חלק לא מתאים (ואולי גם האשמה גם בך כי ההתאמות נעשות לפי קוד דגם ברישיון הרכב,שהצגת /לא הצגת לספק) ואז לשלם את עלות העבודה שוב (כפל נזק) ובמקרה הטוב,גם אם הספק יחליף לך את החלק ללא תשלום ראש בראש,תאלץ לשאת בעלות של עבודה חוזרת.

לעומת זאת, במצב ב', אם ביצעת את העבודה במוסך או במכון גירים אז אחריות המוסך /מכון הגירים שהרכיב את הגיר היא להחליף לגיר שמתאים בדיוק של אחד לאחד לרכב.,אם החלק הוזמן דרך המוסך/מכון גירים ,גש אליהם להמשך טיפול.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה תלוי ספיציפית בדגם של הרכב והגיר. גם ב-L200 יש כמה צירופים של מנוע וגיר לפעמים אפילו באותו שנתון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

חברים תודה על התשובות אבל..   אני כבר אחרי מסע שלם של תלאות עם עניין הגיר הזה. את הגיר הבאתי בעצמי מבית מסחר ותיק לחלפים לאחר שהמוסך שלי התקשה למצוא גיר מתאים וביקש ממני לעזור ולמצוא  בעצמי, סופק לי גיר שהורכב והסתבר כתקול. ספק הגיר לא התנער מאחריות וסיפק גיר נוסף, אבל את עלות הפירוק וההרכבה הכפולים,ספגתי בעצמי.  לא ממש בא לי ששוב יורכב גיר שלישי, ולכן אני שואל אם אין שום כיוונים לגיר אוטמטי או למערכת הקיק דאון (?) כך שההעברה להילוך רביעי תהיה בסל''ד נמוך יותר? 

פורסם

אתה מבקש עצה מקצועית כאשר אין לנו מספיק נתונים לענות לך. יתכן שיש לבצע "לימוד" לגיר על מנת לסנכרן אותו עם הרכב. אבל את זה יוכל לבצע רק מישהו שיש לו את הידע והציוד הנדרשים לכך. 

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

התקלה שיש לך שכיחה מאוד מוכרת ביונדאי גאלופר אותו מנוע וגיר.

בצע בגיקה פשוטה:

נתק מהמצערת על משאבת הסולר את הכבל קיק דאון ובצע נסיעת מבחן.

אם ההילוכים מתחלפים כראוי הבעיה היא בכיוון של הכבל.

לעיתים השסתום המכאני בתוך הגיר נתפס והוא הגורם לבעיה.

במידה שאחרי ניתוק הכבל קיק דאון מהמצערת גורם להילוכים להתחלף בסל"ד תקין אז אין משהו אחר מלבד כיוון.

הכיוון הוא די פשוט אם כי מעיק ללא חיבור שעון לחצים לגיר.

תרופף את הכבל עד הסוף ובצע נסיעת מבחן, הכיוון צריך להיות שהעלאת ההילוכים תהיה תקינה כאשר הכבל רפוי לגמרי, לאחר מכן מתח את הכבל מעט ושוב נסיעת מבחן עד שתגיע לתוצאה רצויה.

• מעניין 1
פורסם

אל תעשה סיבוב כשהכבל מנותק. אם הוא מחליף לשני ולשלישי בזמן - הוא צריך להחליף גם לרביעי בזמן.  אתה בטוח שמה שאתה מרגיש זה רביעי ולא לוק-אפ?

אם אתה עוזב את הדוושה הוא מחליף הילוך ?

בכל אופן, אין לגיר הזה לימוד, ואם האוטו נוסע - אז הגיר הזה מתאים לרכב.

פורסם (נערך)

טווח הפעולה של כבל קיק דאון אינו ליניארי.

משמע שאם לצורך העניין הורדת הילוך מרבעי לשלישי דרוש שהכבל ימתח רק 4mm. לעומת שלישי לשני הכבל צריך להמתח הרבה יותר.

ניתוק הכבל לצורך נסיעה קצה לא יגרום שום נזק אם כי אינה הפתרון לבעיה אלא לצורך אבחון, לספור מעמידה במקום את מספר השילובים ולזהות את נעילת הממיר.

בהחלט יתכן ופותח האשכול לא מזהה האם ההילוך הרביעי משתלב כראוי והבעיה בנעילת ממיר ממומנט שיכולה להגרם ממספר סיבות.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • תוכן חדש...