Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד מתי - מרץ 05' ?

שמר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזה כיף לי שקיבלתי דח"ש (דחיית שירות) של עוד שנה כל דקה שאני דוחה את הצבא שווה מיליונים.

אז שיהיה לכל המתגייסים שיפשוף נעים "ושלא תישתו לי חשיש" :wink: .

תהנו...כמה שאתם יכולים :-D

אתה כל כך, אבל כל כך תתחרט על זה שדחית את השרות שלך ברבע שעה אפילו...

כשכל בני גילך יצאו לאזרחות, ויטעמו חירות, אתה עוד תהיה על מדים...

אז עכשיו אתה צוחק, וחושב ש"עשית מליונים"... אבל אתה יודע איך זה בחיים - צוחק מי שצוחק אחרון... ;-)

:-)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אולי יש לו סימפטיה לחודש מרץ מאיפה אתה יודע?!?! חחח וטוב שכך :lol:
משום מה שמר לא מצטייר כלוחם סיירת,אבל אם הוא השקיע בצבא חצי מהאנרגיה שהוא משקיע בעריכת/מחיקת ההודעות שלנו בכזאת חינניות שמזכירה את הכתבת הסרקיסטית של גיא פינס,איילת שני,אז דיינו :lol:
פורסם

הייתי בכיף מיצטרף לשרשור הנחמד הזה,רק הבעייה שגם במילואים כבר לא רוצים אותי...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אתה כל כך, אבל כל כך תתחרט על זה שדחית את השרות שלך ברבע שעה אפילו...

כשכל בני גילך יצאו לאזרחות, ויטעמו חירות, אתה עוד תהיה על מדים...

אז עכשיו אתה צוחק, וחושב ש"עשית מליונים"... אבל אתה יודע איך זה בחיים - צוחק מי שצוחק אחרון... ;-)

:-)

גם אני התגייסתי שנה אחרי כולם.

קרעתי את התחת שנה בעבודה ואז במשך הצבא סגרתי את הכסף בתוכניות חסכון והשקעות שונות,

כך שכשהשתחררתי יכולתי לקנות רכב משלי , ואחרי זמן יחסית לשדרג אותו לרכב שיש לי היום.

קשה לי להאמין שהייתי מספיק להרוויח משהו אם הייתי מתגייס רגיל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לפי התמונה שלך, השתחררת כבר ממילואים....

מי זה בכלל בתמונה דרך אגב?

התמונה היא של איזה דוקטור .

סתם תמונה שראיתי ואמרתי , הממממ מעניין מה יגידו כשאני אשים אותה בפורום .

תראו מה זה בחור מורעל .

אני מת להתגייס כבר והדבר היחיד שגורם לי להזיל דמעה זה הגעגועים לפורום ...

אני כבר מתגעגע :cry:

ים long time no

פורסם

לגבי הבחור שאמר שאני יתחרט על זה שאני דוחה את הגיוס אז אתה טועה מכמה סיבות:

1.אני כבר חתום על קבע של שנתיים וחצי אז זה לא משנה מתי אני מתגייס.

2.אני כרגע לומד את התואר הנדסאי תוכנה שלי ובצבא אני גם צובר ניסיון וגם שכר מכובד כך שדיי משתלם לי.

לפי דעתי 2 הסיבות הללו מספקות ומספיקות :wink:

GET RICH OR DIE TRYING

Aliens infected us, its about time we infected them

פורסם
לגבי הבחור שאמר שאני יתחרט על זה שאני דוחה את הגיוס אז אתה טועה מכמה סיבות:

1.אני כבר חתום על קבע של שנתיים וחצי אז זה לא משנה מתי אני מתגייס.

2.אני כרגע לומד את התואר הנדסאי תוכנה שלי ובצבא אני גם צובר ניסיון וגם שכר מכובד כך שדיי משתלם לי.

לפי דעתי 2 הסיבות הללו מספקות ומספיקות :wink:

כל כך הנדסאי מצדך לכתוב את זה...

אני טכנאי. למדתי שנה אחת במכללה, בדח"ש לפני השירות, וחתמתי על זה שנה אחת של קבע. ואין יום בו לא נערך ויכוח כזה או אחר ביני לבין שאר ההנדסאים במדור שלי. אם כי, אני חייב לציין, אני מרגיש יותר ויותר נצחונות.

בכל מקרה, אתה עושה טעות. אתה מבזבז את הזמן שלך.

מבחינת הצבא - אין הבדל בין טכנאי להנדסאי. שניהם מקבלים את אותו מספר תפקיד, ושניהם יכולים לשרת באותו תפקיד. ואם עכשיו יצוצו כל ההנדסאים הגאים מחוריהם ויספרו לך שזה לא נכון, ושהנדסאי נחשב יותר - בולשיט. יש היום מחסור אדיר בכוח אדם טכני בצבא. הצבא חותף את מי שהוא רק יכול לכל תפקיד. אני יושב על "תקן" של הנדסאי. יחד איתי יושבים עוד שני טכנאים, גם הם על תקן "הנדסאים". אני רואה איך ממחזור למחזור, יותר ויותר יב' תופסים את המקומות שהיו בעבר נחלת ההנדסאים בלבד, ורואה איך פרצופם של ההנדסאים מתעוות לכדי בכי.

אתה מדבר על ניסיון? על משכורת טובה?

צר לי לאכזב אותך, בשירות סדיר תרוויח כמו כל חייל אחר - 350 ש"ח + כמה אגורות.

בשירות קבע אין כסף טוב. מי שאומר לך את זה

א. משקר

ב. פחדן

ג. אחד שכנראה בונה על לעבוד כמחלק עיתונים למשך כל חייו.

המשכורת בשירות קבע בינונית להחריד. והיום, אחרי שהמון מההטבות שהיו בעבר לאנשי הקבע הלכו, הוא גם לא ממש משתלם. אלא אם אתה בקטע של שבועות שמירה בשכם (בקבע.. כן כן. תוכנית ההתנתקות).

לנפץ לך עוד מיתוס?

שתסיים, בשעה טובה, את השירות הצבאי, עם הרבה פחות שערות על הראש והרבה יותר שכל בקודקוד, תרוץ מהר מהר לאוניברסיטה הראשונה שתקבל אותך, ותשלים מהר מהר את התואר הראשון שלך. אולי אפילו בהנדסת תוכנה. אני מתאר לעצמי שבשלב הזה כבר תתחיל לקנא בחבריך שבחרו בדרך הישרה והרגילה, וכבר נמצאים בשנה האחרונה של התואר, עובדים במשרת סטודנט ומרווחים כמעט כמוך. רק שהם לא לובשים מדים, ולא עושים אבט"שים בשכם (או כל תורנות אחרת שאפשר לדחוף לנגדים צעירים).

בטח גם סיפרו לך שהנדסאי עושה פחות מטלות בשירות חובה :roll:

מצטער אם אני מתנפל פה, אבל הויכוח הזה בנפשי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, הרבה מדברייך נכונים, אך יש יוצא מהכלל.

אני הנדסאי, למדתי שנתיים ל"תואר" הנדסאי מכונות ואלקטרוניקה וכבר בתחילת הלימודים הייתי ממורמר מהמצב והרגשתי שעשיתי טעות (הוריי ומוריי בתיכון הם שדחפו אותי ושכנעו אותי ללכת לכיוון הנ"ל).

חבריי כמובן התגייסו וצברו פז"ם בעוד אני יושב בבית ולומד למבחנים.

אצלי שיחק המזל, והיום אני נמצא באחת מיחידות הפיתוח הטכנולוגיות המתקדמות והטובות ביותר שקיימות בצה"ל, בארץ ומתמודדת יפה מול המתחרים בעולם...(מרכבה סימן 4 למי שתוהה לגבי המשפט האחרון)

אני עובד מול חברות אזרחיות, מול מהנדסים אזרחיים, מול נציגי חברות מחו"ל (MTU,GDLS שהם מהחברות המובילות בייצור מנועים בעולם.) עובד מול אלביט/אלאופ, רפא"ל וכו'....

נגיעה ומימוש למידה ברכיבים טכנולוגים מהתמקדמים בעולם+יצירת קשרי עבודה עם החברות הנ"ל זוהי יריית פתיחה אדירה לעתיד.

אגב, היום לא משאירים הנדסאים בקבע-אלא רק מי שממש מעוניין, יש תקן והיחידה מאוד רוצה.

ואז, אני משתחרר בערך שנה וחצי אחרי חבריי לתיכון(ללא קבע כמובן), וכשהם יחזרו מהודו/תאילנד נתחיל ביחד לימודים לתואר ראשון.

לי יכירו בהנדסאי ע"ח קורסים ושעות לימוד, ולבסוף, בסיום התואר, יתרון "ה-3 שנים ניסיון צבאי ביחידה טכנולוגית" יהיה פער משמעותי לעומת אילו שסיימו תואר וחסרי ניסיון בדרך הרגילה שתיארת.

אין ספק שבחיים צריך מזל.

לי שיחק המזל במקום בו אני משרת היום.

בדיעבד, לא הייתי הולך ללמוד והייתי מתגייס לקרבי- אבל עכשיו אני רק יכול להגיד תודה ולשתוק.

אמיר.

פורסם

בקיצור,בהצלחה לכל מתגייסי מרץ 05 :D

לי יש עוד חצי שנה בערך לגיוס,ולמען האמת אני מת להתגייס כבר (ולא,אין לי חום ואני לא חולה...) ;)

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

BMW, אני עונה לטענות שלך אחת אחת.. שלא יברח לי דבר :smile:

צביקה, הרבה מדברייך נכונים, אך יש יוצא מהכלל.
איזה כיף שסוף סוף יש הנדסאי שמסכים. אני שמח לשמוע את זה מהנדסאי, כנראה שהדבר מציין על הנדסאי פיכח.

אצלי שיחק המזל, והיום אני נמצא באחת מיחידות הפיתוח הטכנולוגיות המתקדמות והטובות ביותר שקיימות בצה"ל, בארץ ומתמודדת יפה מול המתחרים בעולם...(מרכבה סימן 4 למי שתוהה לגבי המשפט האחרון)

אני עובד מול חברות אזרחיות, מול מהנדסים אזרחיים, מול נציגי חברות מחו"ל (MTU,GDLS שהם מהחברות המובילות בייצור מנועים בעולם.) עובד מול אלביט/אלאופ, רפא"ל וכו'....

נגיעה ומימוש למידה ברכיבים טכנולוגים מהתמקדמים בעולם+יצירת קשרי עבודה עם החברות הנ"ל זוהי יריית פתיחה אדירה לעתיד.

אני שמח לשמוע שהגעת ליחידה טובה.

אכן, הנדסאי שהגיע ליחידה טובה הרוויח משהו. במקום לצאת חציל הוא שודרג למעמד המכובד של סלק. או, אם להשליך על עולם הרכב, הוא קודם מדרגת סוזוקי סוויפט לדרגת פיג'ו 205, ככל הנראה בגרסת הג'וניור.

כמה הנדסאים כאלו יש? רוב ההנדסאים מוצאים את עצמם בחיל האוויר (תמיד מחפשים שם טכנאים והנדסאים שיתקנו מטוסים) או לחיל הקשר והאלקטרוניקה (ברובו לא מציאה גדולה). יש כמה שמגיעים לחימוש (לפעמים טוב ושווה, לפעמים אתה מרגיש שאתה רוצה למות) או לחמ"ן (וגם שם, למרות השם המפוצץ, יש מקומות גרועים). הסיכויים כאן הם לרעתך...

עכשיו השאלה היא גם מה אתה עושה עם הידע הזה שצברת. האם הוא רלוונטי לחיים האזרחים שלך? האם הוא רלוונטי לעבודות שתמצא או לא תמצא באזרחות? ידע במנועים? לא יודע כמה הוא שימושי באזרחות.. למיטב ידיעתי, אין ממש פיתוח של רכבים בארץ.. [ראה כוכבית בסוף ההודעה]

עבודה מול מהנדסים? עבודה מול גורמי חוץ? נשמע יפה בקורות חיים.. השאלה היא האם יש לזה כלל משמעות, והאם מישהו שיוצא לאזרחות עם "פור" של שנתיים עליך לא היה יכול להשיג את הניסיון הזה בכל מקרה..

אגב, היום לא משאירים הנדסאים בקבע-אלא רק מי שממש מעוניין, יש תקן והיחידה מאוד רוצה.
אתה טועה.. ובגדול.

אני אמנם טכנאי, אבל דוגמא חיה לזה שכן משאירים מישהו שלא רוצה.

לפני כמה חודשים ניגש אלי המפקד שלי, שאל אותי מה דעתי על קבע, רצוי ארוך וכבד, אולי שנתיים. אמרתי לו שמבחינתי, שעתיים בקבע זה יותר מדי. אני רוצה ללכת הביתה, לא קבע ולא נעליים. גם כשהמפקד שלו שאל אותי, הוא קיבל את אותה תשובה, חריפה מעט יותר.

והפתעה.. אני נשאר. יחד עם עוד הנדסאי, שהקבע הזה על סף לדפוק לו שנת לימודים ראשונה באוניברסיטה.

אז נכון, אם הייתי מתחיל לעשות בלאגן רציני יותר, מפסיק לעבוד טוטאלית ומתחיל להפיל דברים מהיידים או לשכוח דיונים חשובים, סביר להניח שהייתי מוזמן לשיחת "פיטורין" עם הרמ"ד (או לחילופין, שיחת "משפט" עם הרמ"ד). אבל עדיין - אני לא רוצה ונשאר. לא ממש שואלים אותך, וכמו תמיד בצבא - אם תרצה לצאת ולא ירצו לשחרר אותך, תאלץ להפעיל כוח.

ואז, אני משתחרר בערך שנה וחצי אחרי חבריי לתיכון(ללא קבע כמובן), וכשהם יחזרו מהודו/תאילנד נתחיל ביחד לימודים לתואר ראשון.
ואתה חושב שמיד לאחר שירות צבאי של שלוש שנים תיהיה לך את היכולת או הכוח להתחיל לימודים באוניברסיטה? שתסיים את הצבא תרצה, בדיוק כמו החברים שלך, לטוס לטיול של כמה חודשים בהודו (או בכל פינה נטושה אחרת של הכדור... אני אישית מעדיף את אוסטרליה).

לי יכירו בהנדסאי ע"ח קורסים ושעות לימוד, ולבסוף, בסיום התואר, יתרון "ה-3 שנים ניסיון צבאי ביחידה טכנולוגית" יהיה פער משמעותי לעומת אילו שסיימו תואר וחסרי ניסיון בדרך הרגילה שתיארת.
:lol::lol::lol:

קראת אותי מצחוק!!!

בוא אני אספר לך סיפור קצר, כזה שגרם לי לחשוב הרבה.

לפני כחודשיים הלכתי לכנס המשתחררים. אחרי שמבלבלים לך הרבה את המוח על כמה כדאי לך לעבוד ולא כדאי לעשן סמים, אתה מוצא את עצמך תקוע בתערוכת הלימודים. שם קופצים עליך עשרות סוכני מכירות ממולחים, שרק רוצים את מענק השחרור השמן שאוטוטו אתה מקבל.

בין היתר, היה שם דוכן של הטכניון, מוסד מכובד לכל הדעות.

ניגשנו לשם, אני והנדסאי שהצטרף אלי, כדי לברר קצת על דרישות הסף שלהם. באמת נשמע בשמיים.

והנה תמצית השיחה כפי שהתרחשה בין הנציג לבין ההנדסאי ההמום:

הנדסאי: "רגע, יש לי שאלה.. אני עשיתי הנדסאי לפני הצבא..."

נציג: [חיוך נמרח לו על הפנים] "צר לי להודיע לך, אבל זה לא מעניין"

הנדסאי: "לא לא, אתה לא מבין.. אני עשיתי הנדסאי לפני הצבא, ורציתי לדעת אם זה שיש לי תעודת הנדסאי יכול.."

נציג: "עם כל הכבוד אדוני, זה שיש לך הנדסאי לא מעניין לנו את התחת. התואר שלך לא שווה כלום."

הנדסאי: "זה לא מוריד לי איזה מעבדה? קורסים?"

נציג: "אמרתי לך, לא שווה כלום"

סוף שיחה.

ואם אתה חושב לעצמך שהטכניון הוא היחיד שלא מתחייס לתואר הנדסאי, אז תן לי לחדש לך - האוניברסיטה היחידה שכן היה אכפת לה מתואר ההנדסאי הייתה האוניברסיטה הפתוחה, וגם שם הסכימו לוותר על קורס אחד או שניים.

מה שכן, אם הבגרות שלך במתמטיקה חלשה, תוכל לבקש שיחשבו לך את ציון המתמטיקה של המכללה במקום ציון הבגרות.

לגבי הניסיון - דבר אחד בטוח כאן, הניסיון שצברת במהלך השירות הצבאי מאוד יעזור לך בלימודים. אני שומע את זה מהמון אנשים שהשתחררו והיום לומדים - הידע המעשי מאוד תורם ללימודים. רק תחשוב שאנשים שמגיעים ללמוד הנדסה לא תמיד יודעים מה זה קאליבר או איך מחזיקים מברג!

אין ספק שבחיים צריך מזל.
טוב, זה נכון לכל תחומי החיים. מזל טוב בנקודות קריטיות של החיים אף פעם לא מזיק..

בדיעבד, לא הייתי הולך ללמוד והייתי מתגייס לקרבי- אבל עכשיו אני רק יכול להגיד תודה ולשתוק
כנ"ל. תחזיר אותי ארבע שנים אחורה, ואני עדיין בוחר לעבור את אותו מסלול שעשיתי.

השנה של היג' הייתה השנה הכי כייפית שהייתה לי. פשוט כיף אדיר..

עתודה טכנלוגות היא אחלה דרך שבעולם להתחמק משירות קרבי. שאני קיבלתי את הצו גיוס, עם תאריך גיוס של הנדסה קרבית או מג"ב, הפיתרון של יג' היה מושלם מבחינתי. גם להתחמק מהקרבי, גם לעשות משהו שאני אוהב וגם במחיר אפסי כמעט. מי שעומד להיות מגויס לקרבי ורוצה לברוח - אחלה פיתרון! רק לקוות לא להגיע לחיל האוויר..

אבל הגבול בין פיתרון סבבה לפיתרון גרוע עובר בדיוק בכיתה יד'. היתרונות אפסיים, ומתגמדים מול החסרונות.

* - הבטחתי כוכבית..

אתה מדבר על מנועי דיזל או על מנועי DC? כי לא מזמן רכשתי מחברת בנטל מנועי DC, והם מאוד מתפארים בעובדה שהם אלו שמייצרים את המנועים של המרכבה 4.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה היקר... אני שמח להכיר אותך כעת בתור הישראלי המצוי!! זה שרואה רק שחורות/מסתכל רק על חצי הכוס הריקה ומתבכיין מדברים שהוא עצמו בחר לעשות במקום ללמוד מהם ולהוציא את הדברים הטובים שיש.

גם בתגובתך (הממש משעשעת אגב..) שוב פעם הדגשת את עניין המזל!

במקום לצאת חציל הוא שודרג למעמד המכובד של סלק
במקום לחשוב על הצד החיובי (כן, אין ספק שלמדתי המון בלימודי ההנדסאי וזה מאוד מורגש בעבודה היומ-יומית שלי).

אתה בא ובוכה על ידע שרכשת בעצמך.. (תמיד טוב ללמוד ולהעשיר את הידע ולא משנה הכמות הידע הנרכש...ונגיד שלא תשמשמ בזה בעתיד.. אז? אסון?)

אני לא יודע מה למדת ב-יג' ומה הייתה רמת הלימודים אבל אני השכלתי הרבה יחיסת לידע שקיבלתי בתיכון באותה מגמת מכונות.

*ח"א? לא יודע, לא הייתי שם. חבר שלי שם והוא טוחן ומקלל את היום שבחר ללמוד יג' יד'!

חימוש? מבחינתי 99% מחימוש זה חיל מסריח, ה-1% הבודד שהוא מעולה זה המקום שאני נמצא בו.

אלקטרוניקה? מודיעין? לא יודע, לא מכיר.

בגלל זה אמרתי שרוב דבריך נכונים..

(ושים לב, החלוקה ליחידות לרוב נעשית באופן אקראי... אני הגעתי לאן שהגעתי בשל ציוני הגבוהים)

עכשיו השאלה היא גם מה אתה עושה עם הידע הזה שצברת. האם הוא רלוונטי לחיים האזרחים שלך? האם הוא רלוונטי לעבודות שתמצא או לא תמצא באזרחות? ידע במנועים? לא יודע כמה הוא שימושי באזרחות.. למיטב ידיעתי, אין ממש פיתוח של רכבים בארץ.. [ראה כוכבית בסוף ההודעה]

עבודה מול מהנדסים? עבודה מול גורמי חוץ? נשמע יפה בקורות חיים.. השאלה היא האם יש לזה כלל משמעות, והאם מישהו שיוצא לאזרחות עם "פור" של שנתיים עליך לא היה יכול להשיג את הניסיון הזה בכל מקרה..

*פה מתחילים השטויות! (סלח לי על ההתבטאות)

רלוונטי? מאוד!

ידע מנועים? למה אני מתקן אותם ומשפץ ראשים? מחליף טימינג? ממציא ובונה אותם? (לא זכור לי שהזכרתי משהו בסגנון)

עבודה עם חברות אזרחיות? אני נמצא אחת לחודש בבנטל (במרום-גולן) ונמצא בצוות הפיתוח גם של מנועי ה-DC (בנוסף למנוע דיזל, ה-DC משמשים למשהו אחר בטנק ולא להנעה שלו-הם ממש לא מייצרים את המנועים בטנק.) *(הנה הכוכבית)

הרי אתה בעצמך יודע איפה נמצאת בנטל מבחינת טכנולוגיה..

אין לי יותר מדי להרחיב בנושא, אך כמו בנטל, גם עבודה מול תע"ש ורפאל עושה את שלה.

גם למי שיש פור של שנתיים (לא יודע איך הגעת לזה אבל ניחא) אין לו את הקשר הזה שנוצר בינך לבין שאר החברות במשך 3 שנים מלאות (הדרך מאוד קצרה מהשחרור לחברה שעבדת מולה)

*לגבי הקבע- שוב, אצלך ביחידה אולי לא משחררים מקבע.. ומכריחים להישאר.

אצלי, לא מכריחים מי שלא רוצה, אלא רק מהנדסים מחוייבים להישאר... SO??

ואתה חושב שמיד לאחר שירות צבאי של שלוש שנים תיהיה לך את היכולת או הכוח להתחיל לימודים באוניברסיטה? שתסיים את הצבא תרצה, בדיוק כמו החברים שלך, לטוס לטיול של כמה חודשים בהודו (או בכל פינה נטושה אחרת של הכדור... אני אישית מעדיף את אוסטרליה).

אני משתחרר באפריל....הלימודים מתחילים באוקטובר.. יש לי חצי שנה לגרבץ, לאונן, לטוס להודו, לדפוק ת'ראש בתיאלנד, להיסחף בצונאמי, לטייל בכור בדימונה ועוד...

שחברים שלי טחנו טירונות, אני עבדתי, נהנתי, חסכתי, וניצלתי כל שניה בצורה המהנה ביותר.

קראת אותי מצחוק!!!

ואתה אותי....

טכניון? אולי תנסה לשאול באוניברסיטה בארה"ב אם הם מוכנים להוריד לך שנתיים בלימודים לתואר MIT?

או בקיצור- אף אחד לא דיבר על טכניון. מי שרוצה B.SC של טכניון שיבושם לו ושיטחן 4 שנים מלאות (טכניון אכן לא מכירים בשום דבר)

מכללת רבות בארץ (בראודה, בן-גוריון, אריאל ועוד) שנחשבות למעולות ומוכרות, מבצעות השלמה ל-B.SC (לא B-TEC כמו בעבר) ומכירות לך בהנדסאי!!!

*אני שמח שזה פתר אותך מקרבי (בשביל להיות ג'ובניק לא חייבים ללמוד יג'!).. אך כמו שאמרתי, אני לא מצטער על הלימודים בכלל (אחרת לא הייתי לאן שאני נמצא היום) וההיפך הוא הנכון- אני רואה את חצי הכוס המלאה, שנתת לי עוד קצת ידע מעושר בנושא שאני כל-כך אוהב.

אני מקווה שהבנת שהתגובה הזאת נועדה בסך-הכל להראות לך שהחשיבה שלך היא חשיבה פסימית..

ולכל מטבע יש שני צדדים!

אני לא מתכוון להיתווכח איתך כי יש לנו דעות משותפות.

תבין רק שיש נקודות מבט שונות (שחלקם נכונות) משלך.

אמיר.

פורסם

אמיר לפי דעתי אתה מצייר תמונה פסטורלית מדי,אז אתה שיחק לך המזל,אבל ברוב המקרים זה לא מה שקורה,והסיבה לכך טמונה בעובדה(לדעתי),שרוב המוסדות שמעניקים היום תואר יג',יד' זה בעצם תיכונים שקיימת בהם האופציה להמשך לימודים ולא מוסד אקדמי מכובד,לכן היות ושאתה לומד מתמטיקה אפילו ברמת 5 יחידות עם ציון 100,זה לא פותר אותך מחדו"א באוניברסיטה וגם אין מה להשוות את הלימודים,לרמה של לימודים אקדמיים(הרבה חברים שלי המשיכו ללימודי הנדסאי,אז אני יודע מהי הרמה פחות או יותר ותאמין לי זה ממש לא משהו)

אני לא שולל לחלוטין את לימודי ההנדסאים אבל לפי דעתי,צריך לשקול טוב את המהלך,ואת הכדאיות שבו.

אולי המכללות מכירות לך בקורסים,אבל כמו שציקה פיקי אמר באוניברסיטאות יגידו לך,סחתיין עליך גבר גבר,אבל לא במחוזותינו......(אה ובן גוריון זו לא מכללה,בפעםה האחרונה שבדקתי :wink: )

אולי יכירו אבל ממש מעט ואם בכלל....

פורסם

תראה, AUDI A8 וגם צביקל'ה.

אני לא בא להוכיח ולטעון בשום פנים ואופן את כדאיות הדבר.

ההיפך, אני מצדיק המון דברים שצביקה רשם וגם אתה ניסחת יפה מאוד את הדעה הכללית הרווחת והנכונה!!!

אני חוזר ואומר, אם לא היה משחק לי המזל ולא הייתי נמצא איפה שאני היום סביר להניח (כמעט בוודאות) שהייתי עושה הכל ע"מ לפסול מקצוע ולצאת מהעתודה הטכנולוגית.

99% מהיחידות שצה"ל מציע להנדסאים שווים לתחת, השירות שם מזוויע, ומשתמשים בך בתור עבד של הצבא עם יותר ידע- ולכן התפקידים המסריחים בהתאם (צביקה, שים לב לצידוד בדעותייך)

א-ב-ל בסופו של דבר זה ידע.... זה תמיד יהיה לרשותך, תרצה או לא תרצה, ואם אני מתעלם לרגע מהמערכת הצבאית האטומה אז אתה יוצא מנקודת הנחה שיש לך משהו ביד בכל מקרה (גם אם לא תמצא את עצמך לאחר השחרור, הרבה מקומות עבודה מחפשים הנדסאים שלא שואפים ליותר מדיי... מה גם שלא כולם יכולים ללמוד לתואר ראשון שקשה פי כמה וכמה כולל ברמת הלימודים והידע הנרכש)

הטכניון-כבודו במקומו מונח.. מי שבסוף הדרך יכול לסיים תואר בטכניון אזיי ההנדסאי זה בזבוז כסף/זמן, שטויות, חרטא ברטה ועוד.

אך, ולאור העובדה שהרבה מכללות היום עוברות ל-B.SC במקום ה-B.TEC הידוע לשימצה, הנדסאי עוזר מאוד למי שעושה תואר שם!!

אגב, הרבה אנשים היום מעדיפים לעשות תואר במכללות שהולכות ומתחזקות בהכרה לשוק.

אצלי למשל, להוציא את המזל של השיבוץ, סיימתי את לימודיי בהצטיינות יתרה. סביר להניח שבטכניון הייתי מסיים תואר בצורה טובה. אבל עכשיו, כשיש לי אפשרות להוריד לי שנה לימודים לתואר 1 וללמוד במכללה, למעשה העברתי שלא מרצוני את הטכניון לעדיפות נמוכה יותר- או במילים אחרות- בשבילי הלימודים הם בזובוז אחד גדול.. (להוציא את הידע והשירות שהרווחתי)

• תוכן חדש...