Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד מתי - מרץ 05' ?

שמר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מתכוון להיתווכח איתך כי יש לנו דעות משותפות.
בוא נעצור את זה כאן. מה שהוסכם - הוסכם :wink:

ורק דבר אחד שאני לא יכול להתעלם ממנו:

צביקה היקר... אני שמח להכיר אותך כעת בתור הישראלי המצוי!! זה שרואה רק שחורות/מסתכל רק על חצי הכוס הריקה ומתבכיין מדברים שהוא עצמו בחר לעשות במקום ללמוד מהם ולהוציא את הדברים הטובים שיש.

אף פעם לא חשבתי על עצמי כעל הישראלי המצוי. אתה הראשון שאומר לי את זה :lol:

בכל מקרה, אני רואה שחורות. אני יודע. צוחקים עלי יום יום בנושא, אבל אני נשאר בשלי. אני פסימי בצורה שלא תאמן.

בכל מקרה, אני דווקא כן מנצל את הבחירות שעשיתי. זה לא שאני יושב יום יום וממרר על מר גורלי, אני כן משתדל ללמוד ולתפוס כמה שיותר ניסיון טכני. זה סופר חשוב...

עבודה עם חברות אזרחיות? אני נמצא אחת לחודש בבנטל (במרום-גולן) ונמצא בצוות הפיתוח גם של מנועי ה-DC (בנוסף למנוע דיזל, ה-DC משמשים למשהו אחר בטנק ולא להנעה שלו-הם ממש לא מייצרים את המנועים בטנק.) *(הנה הכוכבית)

אתה מפתח מנועי DC ללא מברשות?!?!?

אלוהים ישמור אותי.. עד היום עבדתי רק עם מנועי מברשות, וכל התחום הזה חדש לי להפליא. יש לי דגם דומה לדגם שיש במרכבה (קטן יותר פיזית, אבל דומה, כך אומרים..) והוא עושה רושם מדהים. עדיין בתהליכי אינטגרציה, אבל מדהים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אף פעם לא חשבתי על עצמי כעל הישראלי המצוי. אתה הראשון שאומר לי את זה :lol:

בכל מקרה, אני רואה שחורות. אני יודע. צוחקים עלי יום יום בנושא, אבל אני נשאר בשלי. אני פסימי בצורה שלא תאמן.

יש לי חבר בדיוק כמוך... אתם פשוט אנשים מצחיקים....

(תחשוב מזה לראות עם אחד כזה משחק של נבחרת ישראל נגד אירלנד...:wink: )

בכל מקרה, אני דווקא כן מנצל את הבחירות שעשיתי. זה לא שאני יושב יום יום וממרר על מר גורלי, אני כן משתדל ללמוד ולתפוס כמה שיותר ניסיון טכני. זה סופר חשוב...

מעולה.. ויותר מזה, אני למשל מתעסק רק במה שמעניין אותי (במערכות הממסרת למשל אני לא נוגע, רק במערכות המכניות של המנוע, במחשבים המטורפים של ניהול המנוע ובמערכות היניקה)... מה שלא מעניין אותי, אני פשוט רומז למפקד שלי שירד ממני..:-)

אתה מפתח מנועי DC ללא מברשות?!?!?

אלוהים ישמור אותי.. עד היום עבדתי רק עם מנועי מברשות, וכל התחום הזה חדש לי להפליא. יש לי דגם דומה לדגם שיש במרכבה (קטן יותר פיזית, אבל דומה, כך אומרים..) והוא עושה רושם מדהים. עדיין בתהליכי אינטגרציה, אבל מדהים.

בטח יש לך דגם של מרכבה 3.

בכל מקרה, כל תחום המפוחים ללא מברשות זה תחום מאוד מסובך ועדיין נמצא בתהליכי ניסוי מפרכים בטנקים... כמו גם פיתוח הדרייברים שמפעילים אותם...(שנשרפים בהמוניהם לבינתיים..:x )

אמיר.

פורסם

לי יכירו בהנדסאי ע"ח קורסים ושעות לימוד, ולבסוף, בסיום התואר, יתרון "ה-3 שנים ניסיון צבאי ביחידה טכנולוגית" יהיה פער משמעותי לעומת אילו שסיימו תואר וחסרי ניסיון בדרך הרגילה שתיארת.

אמיר.

בולשיט.

בתור אחד שעבר את מסלול הבולשיט, אני רוצה לומר לך שתואר הנדסאי היום שווה פחות מקליפת השום.

אז תקבל פטור מ2 קורסים ומעבדה אחת (אם תלך לתואר בהנדסת חשמל) ,אבל זה לא שווה את הקנס הכבד מאוד ביציאה באיחור מהצבא.

מה שקורה למשל עכשיו זה, שאני וחבר שלי התחלנו מאותה נקודת מוצא,

הוא הלך להנדסאי, אני הלכתי רגיל.

אני בסוף שנה שלישית הנדסת חשמל, הוא רק בשנה ראשונה.

הרוויח את השכר המגעיל שנותנים לנגדים צעירים , עשה כל מיני משימות מעצבנות ,

יצא גמור מהצבא, ניגש לעשות תואר , קיבל פטור מקורס אחד בינתיים, הוא לא זוכר שומדבר מההנדסאי, הנסיון הצבאי שלו שווה לתחת כי עד שהוא יסיים את התואר (4 שנים) הטכנולוגיה תתקדם

והוא יישאר מאחור עם נסיון שלא שווה כלום ( תאמינו לי ,גם אני ככה)

אני אמנם הייתי חתום על שנה קבע, אבל יצאתי אחרי חצי שנה אחרי לחץ כבד מאוד שלי על כל גורמי הפיקוד ביחידה, וגם סייעה לכך העובדה שהשבתתי את ה306 שלי ז"ל , מה שנתן לי פנקס גימלים עם תאריך כבקשתך...

בקיצור, תתגייס רגיל, ואם כבר, אז לך לעתודה אקדמית , לבזבז שנתיים על הנדסאי שלא שווה היום כלום בשוק (וגם לא כ"כ בצבא) זה מוגזם ביותר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תעשו לי טובה אבל באמת טובה גדולה אבל

צביקה ידידי כאשר אתה אומר שחיל האויר יחטוף אותך

אז אני לא רואה פה את הבעיה זה נכון חסר כ''א טכני ולכן הוא נחטף ומהר

ומה שיותר חסר זה אנשי קבע עכשיו בוא אני יגיד לך איך מתנהלת מנשכורת צבאית לאיש טכני

3600+- משכורת מינימום

טכנאי +1000 ש''ח למשכורת

הנדסאי +2000 ש''ח למשכורת

תמלוגים ותמריצים ורמות סיכון ועם כל שנה עולה המשכורת

ושלא נדבר על קצונה טכנית שזה הטופ הטכני שיש ואם אתה מגיע לשם לנער בן 23+- (כן נער) שיעשה 6K+ זה ים כסף שלא נדבר על זה שאתה קצין אז אתה זכאי למגורים בבסיס

בוא גם נגיד שהצבא מביא לך ימי חופש בתשלום חודש כמדומני בסוף כל שנה ולא קשור לימי המחלה שצברת

והוא גם האריך את גיל הפרישה משירות הקבע עד 55 מה שאומר שהצבא זקוק לך יותר ממה שאתה חושב והוא יעשה הרבה כדי להשאיר אותך אצלו לעוד 10 שנים

בוא נגיד שטכנאי כמוך יכל לעשות 5.5K בשנתו הראשונה והשניה בחיל האויר

(שוב אני מזכיר ואומר שמדובר במערך הטכני של חיל האויר)

אני לומד במכלאה הטכנולוגית של חיל האויר בב''ש לכן אתה יכול ליראות את המידע הזה כמידע מהימן מהמפקד שלי שדרכו אני מעביר אלייך

עוד סיפור קטן: אני לומד עם ילד בכיתה שאבא שלו הוא המטת''א לשעבר של בסיס רמון (כיום הוא מנהל פרויקטים של בינוי אבל זה לא קשור וכדי להעביר לו את הזמן עד גיל 45)

הבן אדם סיים את הטכני בחיפה (בגלל שלא היה אז, הוא עשה הנדסאי דרך המכללות בחיפה לא דרך הבי''ס)

הם גרים ברמון בבסיס

משכירים שתי וילות בב''ש ומתכננים ליקנות וילה שלישית בגן יבנה אחרי השחרור

היו כבר בכל העולם

מרשים לעצמם רישיון צלילה וירי, וגם ליצלול כל שנה במקומות שעד אז אף פעם לא שמעתי עליהם

עכשיו בוא תגיד לי שהצבא מייבש אותך ולא נותן לך להרוויח ועוד ועוד שטויות (לאן אתה מיתכוון לצאת באזרחות עם הנפילה של ההי טק ושאר ירקות כמו אינפלציה)

ועוד משהו הכי חשוב דרך הצבא אפשר לילמוד שים לב למסלול הפשוט

אתה עושה קצונה ואז התפקידים שלך הם קרוב לוודאי בין 3-5 שנים שזה די ויותר לעשות תואר ראשון

אם אתה נגד אז זה יותר פשוט אותך פשוט לא מעבירים מבסיס לבסיס

אני מתכוון לעשות י''ג י''ד ומקווה שחיל האויר ישאיר אותי עד גיל 55 שלי וגם אז הם יצטרכו ליבעוט אותי החוצה

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

אנשים טובים אם בענייני צבא עסקינן...

מישהו יודע אולי כמה מרוויח לחודש עתודאי בשירות קבע (נגיד מי שלמד הנדסת חשמל או מחשבים)?

אף אחד בצבא לא רוצה לספר, כולם שם טוענים כי זה הרבה מעל המשכורת הממוצעת וזה...

האם זה נכון לגבי עתודאי שסיים 3 שנות סדיר ומשרת עוד 3 שנים בקבע? למישהו יש הערכה על המשכורת?

פורסם
האם זה נכון לגבי עתודאי שסיים 3 שנות סדיר ומשרת עוד 3 שנים בקבע? למישהו יש הערכה על המשכורת?

זה משתנה לפי המון פרמטרים.

אצלי ביחידה (שבה כולם אקדמאים אגב, שעברו קורס קצינים רגיל וקיבלו במקום הארון המפונצ'ר, 2 ארונות רגילים) זה הולך לפי דרג מחקר.

כל קצין מקבל תוספות שונות למשכורת לפי דברים שהוא מפתח, מתכנן וכו'...

קצין אקדמאי בסדיר מקבל כ-650 שקל.

פורסם
זה משתנה לפי המון פרמטרים.

אצלי ביחידה (שבה כולם אקדמאים אגב, שעברו קורס קצינים רגיל וקיבלו במקום הארון המפונצ'ר, 2 ארונות רגילים) זה הולך לפי דרג מחקר.

כל קצין מקבל תוספות שונות למשכורת לפי דברים שהוא מפתח, מתכנן וכו'...

קצין אקדמאי בסדיר מקבל כ-650 שקל.

בקשר לסדיר אני יודע...

השאלה היא בקשר לקבע... נגיד עתודאי שלמד הנדסת חשמל או מחשבים, סיים 3 שנות סדיר ורק עבר לקבע... האם יש לך בערך הערכה כמה הוא יקבל בהתחלה? ועד כמה הוא יכול להתקדם? אני יודע שזה תלוי במקום השירות, בתפקיד ובדברים אחרים, אבל בממוצע אם אתה יודע...

פורסם

גדי, אני לא יודע את המשכורת בכניסה לקבע של קצין.

בקיצור, תתגייס רגיל, ואם כבר, אז לך לעתודה אקדמית , לבזבז שנתיים על הנדסאי שלא שווה היום כלום בשוק (וגם לא כ"כ בצבא) זה מוגזם ביותר.

הטעות כבר נעשת (שוב, אני אומר טעות למרות שזה חסר הצדקה... זו דעתי האישית),

אבל הרווח שלי הוא גדול כי אני נמצא היום במקום מאוד מוכר ברוב התעשיות הגדולות בארץ ואני רוקם המון קשרים שיוכלים לעזור לי בעתיד.

את הידע שרכשתי ואני רוכש עכשיו אני זוקף לצורכי האישיים ולא מזיז לי מה יהיה לי בלימודי התואר.

(אני יודע שאני יעשה תואר בכל מקרה... 3 או 4 שנות לימוד...סיום תואר בגיל 26 או 27... ממש לא מזיז לי הפרמטרים האלו)

לצערי, המדד החשוב באמת בסופו של דבר זה קשרים ופרוטקציות שאתה מרוויח....(מוכר גם מניסיון אישי)

אמיר.

פורסם
מעולה.. ויותר מזה, אני למשל מתעסק רק במה שמעניין אותי (במערכות הממסרת למשל אני לא נוגע, רק במערכות המכניות של המנוע, במחשבים המטורפים של ניהול המנוע ובמערכות היניקה)... מה שלא מעניין אותי, אני פשוט רומז למפקד שלי שירד ממני..icon_smile.gif

יפה שיש לך מפקד שמתחשב..

השאלה היא מי עושה את העבודה השחורה ולא הרצויה שנשארת.. מישהו תמיד צריך להדפק איתה.

אני עובד בצוות קטן יחסית, כולם חברים, ואין בררה אלא להתעסק גם בעבודה שחורה ומעצבנת. אבל גם ממני אפשר ללמוד.. היום אני יכול להכריז על עצמי כעל מומחה בעל שם בהלחמות ובזיווד.

בטח יש לך דגם של מרכבה 3.

בכל מקרה, כל תחום המפוחים ללא מברשות זה תחום מאוד מסובך ועדיין נמצא בתהליכי ניסוי מפרכים בטנקים... כמו גם פיתוח הדרייברים שמפעילים אותם...(שנשרפים בהמוניהם לבינתיים..icon_mad.gif )

אני חושש שאנחנו מתחילים לשעמם את כל הסביבה עם דיון המנועים הזה, אבל רק לסיום -

אל תפחיד אותי עם הבקרים האלו! שילמנו הון עתק על בקר כזה. אם הוא נשרף, אני אישית נוסע עם הבקר ליצרן ודופק את הבקר בראשו של המנכ"ל.

פורסם

השאלה היא מי עושה את העבודה השחורה ולא הרצויה שנשארת.. מישהו תמיד צריך להדפק איתה.

ה- אע"צים.....:-):-D

אזרחים עובדי צה"ל.....

הם למעשה המבצעים בשטח... אנחנו רק צריכים להנחות אותם מדפי השרטוט והתכנון שלנו מה לעשות..

:-P

פורסם
מיותר לציין שאני מסכים? :smile:

דרך אגב, ידעתם שמשרד העבודה מממן לימודי הנדסאי למובטלים? הנה דרך נחמדה לבזות את המקצוע שלך..

3600+- משכורת מינימום

טכנאי +1000 ש''ח למשכורת

הנדסאי +2000 ש''ח למשכורת

תמלוגים ותמריצים ורמות סיכון ועם כל שנה עולה המשכורת

הנה מספרים קצת יותר מדוייקים ממישהו שנמצא חצי רגל בנגדות.

משכורת בסיס היא 3500 ש"ח. זה מה שאמור לקבל כל נגד או קצין, שכר מינימום.

טכנאי או הנדסאי מגיעים בדרך כלל לקבע עם שלב מקצועי 11. תוספת של כ 500 ש"ח.

עשית קורסים? סביר להניח שבמהלך השירות שלך עשית כמעט חצי שנה של קורסים. יופי! קיבלת גמו"ש א. תוסיף לעצמך עוד 500 ש"ח על זה.

ומה עם החזר הוצאות רכב? אתה לא חייב להיות בעלים של רכב בשביל לקבל את ההחזר, רק להצהיר שאתה מגיע לבסיס ברכב פרטי. אף אחד לא ממש בודק אותך בש.ג. אז תוסיף לעצמך עוד 400 ש"ח על זה.

כמה הגענו? כמעט 5000. נעגל.

חתמת קבע מראש? אם כן אז חבל, כי מי שלא חתם מראש, מקבל על כל זה עוד 10% בשנים הראשונות כ"תמריץ נגדים".

וזה לא כולל תוספות פעילות למינהם.

עוד סיפור קטן: אני לומד עם ילד בכיתה שאבא שלו הוא המטת''א לשעבר של בסיס רמון (כיום הוא מנהל פרויקטים של בינוי אבל זה לא קשור וכדי להעביר לו את הזמן עד גיל 45)

אוי.. נגעת בנקודה רגישה. אני מכיר כמה וכמה אנשים ששונאים את הבן אדם הזה שנאת מוות, אותו ואת כל הגף שהיה תחתיו, ומקללים כל יום על השירות שלהם תחתיו.

אתה עושה קצונה ואז התפקידים שלך הם קרוב לוודאי בין 3-5 שנים שזה די ויותר לעשות תואר ראשון

אם אתה נגד אז זה יותר פשוט אותך פשוט לא מעבירים מבסיס לבסיס

אתה באמת חושב שהצבא יתן לך ללמוד על זמן העבודה?

המון נגדים אצלנו ביחידה פרשו כי הצבא לא אישר להם תוכנית לימודים סבירה בהחלט. זה סתם סיפור שמאכילים צעירים.

מישהו יודע אולי כמה מרוויח לחודש עתודאי בשירות קבע (נגיד מי שלמד הנדסת חשמל או מחשבים)?

תלוי בתפקיד ובתקן עליו הוא יושב.

אקדמאים לא מקבלים שלבים מקצועיים כמו כל חייל, אלא מקבלים "דירוג מחקר". הצבא מנסה לקצץ היום בדירוגי המחקר של האקדמאים, הם שווים הרבה כסף.

כמו כן, התקן עליו אתה יושב משפיע מאוד. כקצין, אם תשב על תקן סרן, למשל, תקבל יותר גם בתנאים וגם במשכורת.

בקיצור, זה משהו שנע בין 4000 ל 7000 ש"ח בחודש, להערכתי. אבל אני יכול לנסות ולהציץ בתלושי המשכורת של האקדמאים במדור שלי :wink:

פורסם
מיותר לציין שאני מסכים? :smile:

תלוי בתפקיד ובתקן עליו הוא יושב.

אקדמאים לא מקבלים שלבים מקצועיים כמו כל חייל, אלא מקבלים "דירוג מחקר". הצבא מנסה לקצץ היום בדירוגי המחקר של האקדמאים, הם שווים הרבה כסף.

כמו כן, התקן עליו אתה יושב משפיע מאוד. כקצין, אם תשב על תקן סרן, למשל, תקבל יותר גם בתנאים וגם במשכורת.

בקיצור, זה משהו שנע בין 4000 ל 7000 ש"ח בחודש, להערכתי. אבל אני יכול לנסות ולהציץ בתלושי המשכורת של האקדמאים במדור שלי :wink:

מדובר על דרגת סגן...

4000 ש"ח למהנדס? :? מזעזע...

פורסם
מדובר על דרגת סגן...

4000 ש"ח למהנדס? :? מזעזע...

שוב, זו לא הדרגה, זה התקן. יש קצינים בדרגת סגן שיושבים על תקן של סרן, וסרנים שיושבים על תקן של רב-סרן.

4000 ש"ח תיהיה לדעתי המשכורת הבסיסית של מהנדס.

פורסם

בתור אחד שנמצא עמוק בתוך העתודה האקדמית(ולפעמים מתחרט על כך),היום אני רואה יותר ויותר את היתרון בלשחות עם הזרם,תאמינו לי זה לא קל ללמוד כשכולם מסביבך גדולים יותר ממך ב5 שנים בממוצע וגם אם הם עתודאים כמוך אז רוב הסיכויים הם שהם חננות די רציניות,ככה שהאוניברסיטה משמשת לך כמקום לימודים נטו ואתה לא מרוויח את כל ההווי שמסביב דבר שלפי דעתי חשוב כמו עשיית התואר עצמו...

יש כאלה שכל החיים שלהם סובבים סביב לימודים ואין להם חיים חוץ מזה,להם להמשיך ללמוד אחרי התיכון מתאים כי אחרת בצבא הם רק יתנוונו ,אבל למי שכמוני ואוהב להיות במרכז העניינים החיים באוניברסיטה,יכולים להיות לא מספקים כמו שהייתם רוצים שיהיו.

לפי דעתי מי שמתכוון להמשיך ללמוד אחרי התיכון שלא יסתכל על ניסיון וכל מה שהצבא יכול לתת(כי כל אחד יזיין לך את המוח איך שהוא רוצה),אלא שבו רגע עם עצמכם ותחשבו אם זה באמת מה שאתם רוצים,לא שזה לא מסלול שיכול לפתוח דלתות וכו' אבל אני מכיר הרבה אנשים שהתאכזבו שהם הלכו לעתודה,גם כשהיו כבר בצבא בראותם שזה לא אותם הרים וגבעות שהבטיחו להם......

לדוגמה אני,לא ממש שמחתי ללמוד אחרי תיכון,אבל גם אני חשבתי על הניסיון ובלה בלה בלה....

אה וצביקה תבדוק כמה באמת הם מקבלים......

פורסם

צביקה אני לא אמרתי במקום העבודה אני התכוונתי אחרי

ז''א יש לנו נגדית אחת (מדריכה) שעושה מסלול מאורך של שלוש שנים (זה היה אמור ליהיות שנתיים) ואיזה קטע היא סיימה הנדסאי אצלנו בטכני בב''ש ועוד שלוש שנים היא הולכת ליהיות מהנדסת אלק'

הצבא בטח ובטח יכול לארגן לך שעות עבודה סבירות שיתאימו ל25+- שעות האקדמאיות שלך בשבוע

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

• תוכן חדש...