Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכריזים על אסיפת דיירים שמטרתה בחירת ועד חדש.

במועד אם אין רוב של דיירים, ממתינים רבע שעה ואז כל כמות של דיירים קובעת, גם אם רק אתה תהיה.

שואל מי בעד ירחמיאל לועד, מרים את היד.

שואל יש מתנגדים... אין

שואל יש נמנעים... אין.

וירחמיאל נבחר ברוב קולות לועד.

פורסם

שאלת את הוועד הנוכחי האם הוא מוכן להתחלף? נראה לי שרוב האנשים ישמחו לא להיות בוועד.

כל הדיירים חושבים שאתה משרת שלהם, אבל מצד שני לא מוכנים לשלם לתחזק את הבניין.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא בחירות לכנסת, סה"כ ועד בית.

טלפונים של נציג מכל דירה לפחות יש לך? שלח לכולם הודעה שאתה רוצה לקחת עליך את ניהול קופת הועד וזהו. המהדרין אף יקימו קבוצת וואטסאפ לבניין.

בעלי הדירות שגרים בבניין בטוח יגיבו לך, אחרי הכל מדובר בנכס שלהם.

קח בחשבון שזו עבודה די מחורבנת. לדאוג לאסוף כסף מכל הדיירים בזמן וללכת לשלם את חשבונות הבניין + להתעסק עם בעלי מקצוע בכל פעם שהמעלית מקרטעת/צינור מים נוזל/ צריך טיפול בחלק המשותף של הגג וכל מיני דברים כאלה. לא ממליץ.

מצד שני, אם הדירה שם שייכת לך והועד הנוכחי לא מתפקד, הבניין הופך ונהיה מוזנח ככל שעובר הזמן, מומלץ למרות הכל לקחת את העניינים לידיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ובכן, לא מדובר בבנין אשר בו אני גר, אלא זה שאחי גר בו.

אבל זה לא משנה:

והיה והוא יהיה אכן היחידי שיגיע ואז ייבחר, לשיטתך, מה יעשה עם זה אח"כ? הרי אף אחד לא ישתף פעולה, כפי שזה קורה כבר היום.

מה עושים במיקרה כזה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעלי הדירות לא רוצים לשלם דמי ועד? החוק מחייב אותם.

לשוכרים לא כתוב בחוזה שהם מחוייבים לשלם את זה?

שידבר איתם, יראה מה יש להם לומר.

פורסם

את דמי הוועד הם כולם דווקא כן משלמים. התשלום שם מאד נמוך, אין מעלית בבנין, אבל החניה מתחתיו נוראית, כבר כמעט ולא נותר אספלט תקין, הגינה לא קיימת, וכאשר האינטרקום התקלקל אחי קרא לי ואני תיקנתי אותו. כאמור הדיירים משלמים וועד אבל בזה זה נגמר. לא מענין אותם מעבר לזה. כלום.

פורסם

תלוי מאד באוכלוסיה.

יש אנשים שישמחו לשלם קצת יותר כדי שהבית יראה יותר טוב, או כדי לשכור שירותי חברת ניהול - ובלבד שזה לא יפריע להם לגלוש ב-CF

יש כאלה ששום דבר לא אכפת להם, לפעמים אפילו מה קורה בתוך הדירה שלהם, ואז מדובר במלחמה קשה מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
את דמי הוועד הם כולם דווקא כן משלמים. התשלום שם מאד נמוך, אין מעלית בבנין, אבל החניה מתחתיו נוראית, כבר כמעט ולא נותר אספלט תקין, הגינה לא קיימת, וכאשר האינטרקום התקלקל אחי קרא לי ואני תיקנתי אותו. כאמור הדיירים משלמים וועד אבל בזה זה נגמר. לא מענין אותם מעבר לזה. כלום.
אם כולם משלמים ויש כסף לתקן את הליקויים, אין למי לבוא בתלונות חוץ מלוועד הנוכחי שלא מתעסק בזה. ברגע שאחיך יחליף את הועד ותהיה לו גישה לקופה, הוא יוכל לשנות דברים.

פורסם

בקש הצעת מחיר מחברות חיצוניות של ניהול וועדי בתים, לך על זו שהכי הולמת את הצרכים, תודיע לכלל הדיירים ובעלי הדירות שיש אסיפה למטרת החלפת וועד לחברה חיצונית וזה אומר עלייה בדמי הוועד החודשי.

פאסיביים, הם לא יישארו עקב עלייה במחיר...

משם תוכל להתקדם, או שייבחרו במישהו אחר או שיהיה חברה חיצונית שמבינה עניין.

בהצלחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אם כולם משלמים ויש כסף לתקן את הליקויים, אין למי לבוא בתלונות חוץ מלוועד הנוכחי שלא מתעסק בזה. ברגע שאחיך יחליף את הועד ותהיה לו גישה לקופה, הוא יוכל לשנות דברים.

אם אפשר לשאול? כמה נמוך הסכום שלוקחים מכל דייר.

כי נראה לי שדווקא ברגע שתהיה לו גישה לקופה אולי הוא יבין שב-100 שקלים שנשארו בקופה (לאחר הוצאות שבר שוטפות, חשמל, ביטוח, מנקה) הוא לא יכול לעשות את כל השינויים שהוא רוצה, בלי להעלות את דמי הוועד בכל מקרה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
זה לא בחירות לכנסת, סה"כ ועד בית.

טלפונים של נציג מכל דירה לפחות יש לך? שלח לכולם הודעה שאתה רוצה לקחת עליך את ניהול קופת הועד וזהו. המהדרין אף יקימו קבוצת וואטסאפ לבניין.

בעלי הדירות שגרים בבניין בטוח יגיבו לך, אחרי הכל מדובר בנכס שלהם.

קח בחשבון שזו עבודה די מחורבנת. לדאוג לאסוף כסף מכל הדיירים בזמן וללכת לשלם את חשבונות הבניין + להתעסק עם בעלי מקצוע בכל פעם שהמעלית מקרטעת/צינור מים נוזל/ צריך טיפול בחלק המשותף של הגג וכל מיני דברים כאלה. לא ממליץ.

מצד שני, אם הדירה שם שייכת לך והועד הנוכחי לא מתפקד, הבניין הופך ונהיה מוזנח ככל שעובר הזמן, מומלץ למרות הכל לקחת את העניינים לידיים.

יש נוהל לבחירת ועד, ואם הוא לא יפעל לפיו הוא עלול למצוא את עצמו בעוד כמה שנים בצד הפחות נעים של תביעה משפטית אם יגיע איזה בעל דירה שפתאום יחליט שאכפת לו וידרוש נוהל תקין.

כבר כתבו כאן מה הנוהל, ואפשר למצוא פרטים נוספים באתרים ברשת.

אחרי בחירת הועד, אם יש כסף בקופה, הועד יכול להתשמש בו עבור תחזוקה שוטפת של הבנין.

אבל עבור פרוייקטים גדולים יותר כבר צריך החלטה ספציפית של הדיירים, כי אם תוציא כסף רב על שיפור הגינה המוזנחת בלי אישור ואז תהיה נזילה בצינור משותף עלולים לבוא אליך בתלונות על שאין כסף בקופה לשלם עבור תיקון התקלה. מה נחשב תחזוקה שוטפת ומה פרוייקט מיוחד? אין קו ברור. כך שאם דיירים לא אכפת להשקיע זמן ו/או כסף, לא בטוח שתוכל לשנות את המצב, אלא מקסימום לבצע תחזוקת שבר.

פורסם

גרתי ברב קומות 17 שנה. אמנם לא הייתי בועד, אבל הועד - שנוהל על ידי איזה עורך דין זקן, היה מתוקתק עד האגורה, כולל פרסום מאזן שנתי. והפלא ופלא - במאזן הזה תמיד היו 100-150 אש"ח עודפים. והעודפים האלה לא היו עודפים, הם שימשו הן לתחזוקת שבר (היה איזה שכן שלא הפסיק להשליך תחבושות היגייניות לאסלה, בסופו של דבר גרם לקריסה של בריכת ביוב והיה צורך בשיפוץ רציני שלה, וכמובן כל מיני תקלות בסגנון זה. בניין מסובך למדי), הן לשימור ושדרוגים קטנים, וכמובן לאחזקה השוטפת, ולא פחות חשוב - לביטוח הרכוש המשותף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...